Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Fatos Lubonja sfidon Ismail Kadarenë

Përgjigje e: Fatos Lubonja sfidon Ismail Kadarenë

Mua sma ndien fare as per muslimanizmin,as per krishterimin.Ata qe me kan lexuar e din cka shkruaj per islamin.
Kadareja musliman...po si :D

Peshkaqen,njehere meso te lexosh me mirekuptim (ashtu si te ka mesuar mesuesja ne fillore,se ky lloj mesimi mesohet qysh ne fillore...apo nuk e ke mbaruar as filloren :D),mandej i pergjigjesh meritumit te kundershtarit edhe ate mbrenda kontekstit...pra duheshe te pyesesh : pse mendon qe Fatos Lubonja eshte nje neomarksist i felliqur ?

Vlen edhe per ty @Par !

Duhet te ndash shapin nga sheqeri Bashke-forumas!?
Nese viktima i nje sistemi politik i kufizohet mendimi me ndryshimin e atij sistemi do te thote qe nuk ka ndryshim; ndersa nese nje te perkdheluri te sistemit te pare vazhdon avazin e meparshem do te thote qe ndryshimi qenka sa per makiazh.
Kam bere nje pyetje ne nje nga komentet ketu; po e riperseris
Pse nuk u largua I.Kadare perpara mesit te vitit 1990?
A ishte Kadare i perndjekur ashtu si na u shit si dhelper ne 1990?
Debati ne mes Kadares dhe Lubonjes nuk eshte vetem ne konteksin letrar por dhe ate politik.

Last edited:

Nese viktima i nje sistemi politik i kufizohet mendimi me ndryshimin e atij sistemi do te thote qe nuk ka ndryshim; ndersa nese nje te perkdheluri te sistemit te pare vazhdon avazin e meparshem do te thote qe ndryshimi qenka sa per makiazh.

Që ta ndash shapin nga sheçeri edhe ti par, një i përndjekur i dikurshëm (nuk po diskutoj fare se si është përndjekur) nuk ka të drejtë të artikulojë çfar ti dojë dhe kur ti dojë trapi për një tjetër.
Ndryshimi i sistemit nuk do të thotë rokadë, i persekutuari i djeshëm të bëhet persekutor i sotëm.

Që ta ndash shapin nga sheçeri edhe ti par, një i përndjekur i dikurshëm (nuk po diskutoj fare se si është përndjekur) nuk ka të drejtë të artikulojë çfar ti dojë dhe kur ti dojë trapi për një tjetër.
Ndryshimi i sistemit nuk do të thotë rokadë, i persekutuari i djeshëm të bëhet persekutor i sotëm.

qe thua ti i perndjekuri i moçalit te kenetes se Myseçese ato te perndjekurit kane nxjere krom ,baker e pirit qe dajkua juaj e shiste me dollare.

-hug-

qe thua ti i perndjekuri i moçalit te kenetes se Myseçese ato te perndjekurit kane nxjere krom ,baker e pirit qe dajkua juaj e shiste me dollare.

-hug-

Po kanë nxjerrë, për atë po marrin edhe dëmshpërblimin tani.
Krom, qymyr, bakër etj. kanë nxjerrë edhe ata që s'kanë qën në burg dhe s'po u jep ndonjëri ndonjë kokërr leku se janë shfrytëzuar barbarisht në atë kohë por po rrojnë me një pension mizerje që s'u del as për ujë.
Punë të pa paguar kanë bër të gjithë dhe morën një m*t.
Sistemi nuk u ndërruar për të bërë një luftë klasash nga ana tjetër por të mos ketë luftë klasash më.

Po kanë nxjerrë, për atë po marrin edhe dëmshpërblimin tani.
Krom, qymyr, bakër etj. kanë nxjerrë edhe ata që s'kanë qën në burg dhe s'po u jep ndonjëri ndonjë kokërr leku se janë shfrytëzuar barbarisht në atë kohë por po rrojnë me një pension mizerje që s'u del as për ujë.
Punë të pa paguar kanë bër të gjithë dhe morën një m*t.
Sistemi nuk u ndërruar për të bërë një luftë klasash nga ana tjetër por të mos ketë luftë klasash më.

te pakten e merrnim nje rroge te qerasnim nje dashnore me akullore`thankyou`

Përgjigje e: Re: Fatos Lubonja sfidon Ismail Kadarenë

I pashe te dyja intervistat, edhe te Kadarese edhe te Lubonjes.
Kadareja mu duk sikur ra ne nje nivel te ulet per staturen e tij. Beri sulme te ulta personale ndaj Lubonjes si njeri pa peshe, njeri pa vlere, shkrimtar i rendomte, njeri qe urren te atin etj. Me la shije te keqe.
Ndersa Lubonja tregoi fisnikeri. Me teper u mbrojt nga keto akuza, ne te njejten kohe analizoi figuren e Kadarese si shkrimtar, si dhe figuren e tij politike.
Kjo duke u nisur vetem nga dy intervistat e fundit, nuk di c'mund te jete thene me pare.

Per akrepin!

Nese e ke ndjekur intervistat e njeri-tjetrit.
Sulmet pa sens i beri ai qe po mbroni ju.

Te shkrova qe nuk hyn ne bisede,nuk ju pergjigjesh citimeve qe te behen...

Quaje si te duash,...i the halabak edhe kriminel.Mua nuk me pengon,vetem je duke e tepruar.

Mire,i denuar te shkoj ne baze dhe te jetoje me fshataret qe te riedukohet dhe te shkruaj tema qe i pelqejne partise,sepse ke devijuar vijen e realsocializmit...letersi dekadente,i shitur,tema borgjeze.

Kur shpreh mllefin,inatin,urrejtjen duke e sulmuar ne baza personale nje njeri qe personalisht nuk te ka be keq,...natyrisht qe eshte personale.
Perndryshe do ta sulmoje dhe do ta hedhje ne balte letersine e tij,qe moti ka kaluar kufijt jo te Gjirokastres por edhe te Shqiperise.

Po,ishte bote tjeter ne krahasim me Shqiperine e Enver Hoxhes.Jetohej me mire,me lire dhe Jugosllavia ishte me liberale.Represioni mbi popullaten shqiptare ne ish Jugosllavi ishte i madh,vet babai im ka perfunduar ne burg per shume vite,akuza jo si te ju "agjitacion dhe propagand" por e kunderta "irredentizem dhe nacionalizmi shqiptar".Por pas burgut ka dalur ne Perendim dhe kemi jetuar me gjith te mirat,si familje.
Varferi ka pasur edhe te shqiptaret ne ish Jugosllavi,por as qe krahasohet me varferine qe kan jetuar shqiptaret nen kulcedren e kuqe nga Gjirokastra.Shqiperia ka jetuar me se keqi,bindshem,pa krahasim nga te gjithe vendet e bllokut komunist.

Per cilet sherbetor te sistemit komunsit paskam simpati...une e adhuroj artin e Kadares,ndersa qe ai eshte kompremetuar me regjimin komunist,ta thote edhe vete Kadareja ne mes rreshtash.
Skllaveri,...te shkrova qe shqiptaret e ish Jugosllavise jane rebeluar dhe kane dalur ne rruge tri here gjate regjimit komunist (shiko cudine,ndoshta te paret nga te gjithe shtetet e bllokut komunist)...1968,1981,1989.
Skllaveri eshte kur behesh send,mall i shtetit,punon dite e nate per shtetin (madje edhe femijet,si ne fotot qe i ke sjellur ne temen tjeter) per pak para dhe 45 vite e ul koken,nuk bezan,nuk ndihesh i gjalle.

Jepi cka te duash nga ana jote,te tjeret per letersine e tij e kandidojne per Nobelin,merr Nobelin e Spanjes princi i Asturias,ne Kosove ka marr shume cmime tjera,ne Izrael dhe ne disa vende tjera...Per artin e tij jo per personalitetin.
Jo, te lexosh Kadaren nuk te ben intelektual.Une e lexoj nga kersheria.
Te lexosh Kadaren sipas teje te tjeret kujtojne se behesh intelektual !!! E din ti sakte cka don te thote fjala intelektual ? Mendon qe pse lexon literature je intelektual...intelektuali eshte dic tjeter.

Cileve njerez i ka bere keq Kadareja...djalit te asaj romes_maxhupes Janulla ?!
As une vajzen time nuk do e leja te lidhej me nje rom,...btw as me sllav,as me italian,as me grek...vetem me shqiptar.

A je ti Mano...nese je,ti gjej postimet ku thua qe duhet te votohet per PS per keto zgjedhjet e fundit 2017.Hajt se nuk eshte me rendesi,nuk je i vetmi qe i ka kap virusi Edi Rama_Gramoz Ruci.
Nese insiton ti sjelli.

Une kam lindur pas komunismit,vitet e 90ta.Por si familje kemi eksperienca me komunizmin.Hic mos ta ndieje teje,e di cka shkruaj une dhe i qendroj prapa cdo rreshti.Mjafton vetem te hysh ne teme dhe te mos emocionohesh.

Cka eshte e futme koti...the qe Kadare ka qene bashkepunetor i regjimit - ta pranova.Nuk ta pranova,madje eshte qesharake te thuash qe letersija e Kadares eshte ZERO dhe e pavlere.
Ti nuk ke cka prekesh pse te shkrova qe edhe JU (jo personalisht,por ne pergjithesi) jeni fajtor pse keni heshtur.Me heshtje e keni legjitimuar nje sistem te tille tiranik.

- Hajt se u be e tepert kjo,herave tjera nese me citon edhe une do te pergjigjem si ti.Do ta permbledh ne disa rreshta pa ta coptuar postimin.

Të bëfshin glasën pulat mu në librat e tua më të preferuara të Kadaresë:d

Unë them ai ka qenë një nga njerëzit më të priviligjuar të kohës ky thot i komprometuar.

O shqipe nga Makedonia Kadareja ishte nën kryetar I frontit demokratik të Shqipëris, i dyti mbas Nexhmie Hoxhës, gruas së diktatorit. Ai me një lujtje të lapsit burgoste dhe dënonte njerëz në emër të Partisë.

Semiku të lutem lexoje dhe shijoje Kadarenë vetëm në pedestal mos e ngre nse është një fundërrinë që nuk e ka shokun. Ky qelbanik ka asistuar diktaturën dhe në diktaturë janë vrarë e persekutuar qindra mijëra njerëz të pafajshëm.

Dhe kur viktimat e ati sistemi e vënë këtë në dukje, ki pak rrespekt dhe jo ta mbrosh sikur e ke babën tand. E aq më tepër kur më thua mua se po e teproj dhe se po fyej idhullin tënd të letrave!

Last edited:

Duhet te ndash shapin nga sheqeri Bashke-forumas!?
Kam bere nje pyetje ne nje nga komentet ketu; po e riperseris
Pse nuk u largua I.Kadare perpara mesit te vitit 1990?
A ishte Kadare i perndjekur ashtu si na u shit si dhelper ne 1990?
Debati ne mes Kadares dhe Lubonjes nuk eshte vetem ne konteksin letrar por dhe ate politik.

Ta dhash unë përgjegjën, mbase nuk e ke lexuar.

E çoj vet shteti!

Fakti që Franca ja pranoj statusin e azilantit politik tregon se të dy shtetet janë marr vesh përpara kohe për këtë gjë. Si mund t'i japësh azil politik njeriut që ka qenë me pozitë në atë diktaturë? Me pozitë politikë nën Nexhmie Hoxhën? Por edhe si shkrimtar i oborrit!

Last edited:

Për Lubonjë efendinë, denoncuesin e babait të vet, e dija se e ka lene ai sistem me dëmtime psikike ndaj derdellit poshte e lart si i marre, por nuk e dija se edhe në forum paskemi të tillë. Xhaxhi Enver duhet të pranojmë se ka persektuar padrejtësisht mijëra njerëz në mënyrë të verbër, por nganjëherë edhe ia ka qëlluar me disa persona :D

Kush tha ty që i përndjekuri i djeshëm do të bëhej persekutor?

A e ke fjalën për dënimin e krimeve të komunizmit? Bllafaqimi i kriminelit me drejtësinë nuk është persekutim, por vënja e drejtësisë në vënd. Kështu funksionin sistemi i drejtësisë kudo në botën e civilizuar. Por shiptarët nuk jan të tillë sepse i kan hyp gomarit së prapthi.

Last edited:

Për Lubonjë efendinë, denoncuesin e babait të vet, e dija se e ka lene ai sistem me dëmtime psikike ndaj derdellit poshte e lart si i marre, por nuk e dija se edhe në forum paskemi të tillë. Xhaxhi Enver duhet të pranojmë se ka persektuar padrejtësisht mijëra njerëz në mënyrë të verbër, por nganjëherë edhe ia ka qëlluar me disa persona :D

Ja ka qëlluar nga një herë. Farën e vet të prishur dhe juve që ja lëpinit menderen dhe kur nuk hynit më në punë ua lëronte arat ashtu siç edhe e meritonit:d

shyqyr qe nuk eshte Lefka prezent

Ja ka qëlluar nga një herë. Farën e vet të prishur dhe juve që ja lëpinit menderen dhe kur nuk hynit më në punë ua lëronte arat ashtu siç edhe e meritonit:d

Ore kush të tha që e kisha me ty? Mos e ke mizën nën kësulë ti që hidhesh përpjetë... -mendon-

Ore xha Enveri nuk e vrau "farën e vet të prishur" dhe ata që "ia lëpinin menderen". Saliu e Fatosi bashkë me simpatizantët e tyre në forum janë shëndosh e mirë.``kiss``

Last edited:

Ta dhash unë përgjegjën, mbase nuk e ke lexuar.

E çoj vet shteti!

Fakti që Franca ja pranoj statusin e azilantit politik tregon se të dy shtetet janë marr vesh përpara kohe për këtë gjë. Si mund t'i japësh azil politik njeriut që ka qenë me pozitë në atë diktaturë? Me pozitë politikë nën Nexhmie Hoxhën? Por edhe si shkrimtar i oborrit!

E kam lexuar komentin tend, por ajo cfare aludoj une eshte qe atij i eshte kerkuar qe te udheheq ' levizjen demokratike' por eshte frikesuar dhe larguar nga Shqiperia. Qofsha i gabuar!``shqipe``

E kam lexuar komentin tend, por ajo cfare aludoj une eshte qe atij i eshte kerkuar qe te udheheq ' levizjen demokratike' por eshte frikesuar dhe larguar nga Shqiperia. Qofsha i gabuar!``shqipe``

-qesh--qesh--qesh-
SHPEJT ILACET

Amigo une Kadarene e njoh me mire se cdo kush ne forum.

shoferin e kisha shok dhe motra ka qene ne klase me Ambasadoren" Grejsa-gezuar-

ika te fitoj nai lek pd-ist

Frik nga kush? Ai ishte dora vet.

Kadareja ishte figurë e diskredituar e djegur jo vetëm për shqiptarët por edhe për opinionin e jashtëm. Nën kryetari i frontit demokratik i dyti me post dhe me fuqi vepruese, mbas gruas së diktstorit e cila ishte kryetarja, nuk mund të vihej në krye të lëvizjes demokratike. Nuk shitesh dot aq kollaj tek populli saç u shitën Berisha, Arben Imami, Azemi, e shumë të tjerë. Kujtoni ju se ata mbajtën një popull nën gishtin e tyre për 45 vjetë nëse nuk mendonin 5 lëvizje përpara?

Last edited:
Back