Nuk eshte cudi qe Lumi te dali tosk.Prite kur te te pergjigjet Lumi pas 10 vjetesh tani![]()
Ndiqni videon më poshtë për të parë se si ta instaloni faqen tonë si një aplikacion ueb në ekranin tuaj bazë.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Përshëndetje Vizitor!
Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.
Regjistrohu !Nuk eshte cudi qe Lumi te dali tosk.Prite kur te te pergjigjet Lumi pas 10 vjetesh tani![]()
I vetmi mbiemer bajraktari qe une di ne Shqiperi ka qene Muharrem Bajraktari i Kukesit. Mbiemri i tij i vertete ka qene Domi. Mori emrin Bajraktar si si udheheqes i krahines, qe ne turkqisht do te thote flamur mbajtes. Nuk besoj se Bajraktar eshte mbiemer, besoj se eshte titull, sic dhe e pershkruajta qe ne rastin konkret te u kthye ne mbiemer, i cili perdoret vetem nga pasardhesit e vete Muharrem Bajraktarit.Tek my heritage pasi bëra testin e DNA me del një kushërirë me mbiemrin Bajraktari. Nje tjeter me del me mbiemër Bibaj. Ka ndonjë në forum me këto mbiemra!?
Ka dhe mbiemër Bajraktari. Sigurisht që derivon nga titulli siç e shpjegon ti.I vetmi mbiemer bajraktari qe une di ne Shqiperi ka qene Muharrem Bajraktari i Kukesit. Mbiemri i tij i vertete ka qene Domi. Mori emrin Bajraktar si si udheheqes i krahines, qe ne turkqisht do te thote flamur mbajtes. Nuk besoj se Bajraktar eshte mbiemer, besoj se eshte titull, sic dhe e pershkruajta.
Ka dhe mbiemër Bajraktari. Sigurisht që derivon nga titulli siç e shpjegon ti.
Gjithashtu me dalin kushërinj dhe kushërira Kastrati dhe Berisha.
Nga Kukësi nuk është çudi se aty me del një paraardhes Ilir, në vijë mashkullore, Cinamak Man.
Ka rrezik bie kushëri me kte kuksionen @Jolene dhe @Rrelse lol![]()
Une kam bërë dy teste, njërin me FTDNA dhe tjetrin me my heritage.Land, me jep ate faqen ku bere testin. Do ta bej qeni qepen le ta haj, vetem se kam frik mos dal me lidhnje serbe, shaka.
Deri tani di qe nga babai jemi nga Mirdita, sigurisht katolik qe per pune hasmeria shkuan ne Diber para 200 vjetesh.
Kurse nga nena nga Gjirokastra sipas nje familjari qe eshte interesuar shkojme deri ne 600 vjete, tek nje prift ortodoks papa Konstandit. Tani jam kurjoz te di sa thelle dhe nga ku i kam rrenjet. E di qe testi gjenetik i kromozomit Y shkon deri ne 2500 vjete e me heret.
Po haplogrupi I2a2 ca rrace i bje lando?Ka dhe mbiemër Bajraktari. Sigurisht që derivon nga titulli siç e shpjegon ti.
Gjithashtu me dalin kushërinj dhe kushërira Kastrati dhe Berisha.
Nga Kukësi nuk është çudi se aty me del një paraardhes Ilir, në vijë mashkullore, Cinamak Man.
Ka rrezik bie kushëri me kte kuksionen @Jolene dhe @Rrelse lol![]()
Andej nga Gjirokastra ta kesh kujdesLand, me jep ate faqen ku bere testin. Do ta bej qeni qepen le ta haj, vetem se kam frik mos dal me lidhnje serbe, shaka.
Deri tani di qe nga babai jemi nga Mirdita, sigurisht katolik qe per pune hasmeria shkuan ne Diber para 200 vjetesh.
Kurse nga nena nga Gjirokastra sipas nje familjari qe eshte interesuar shkojme deri ne 600 vjete, tek nje prift ortodoks papa Konstandit. Tani jam kurjoz te di sa thelle dhe nga ku i kam rrenjet. E di qe testi gjenetik i kromozomit Y shkon deri ne 2500 vjete e me heret.
Kastrati eshte ish gruaja e kusheririt tim. U takuan ne Kosove kur ai ishte marins me ushtrine Amerikane gjat kohes se luftes me serbine.
Po haplogrupi I2a2 ca rrace i bje lando?
Ky I2a2 eshte sistem i vjeter me duket, E kane ndryshuar tani.
Dega eshte L41/PF3787, M170, M258
Nga Mali i Zi e kemi prejardhjen para 100 e ca vjeteve.
Do zoti nuk jam nai rrace m*ti.. lol
hahaha, them se edhe andej jam i sigurte se Arvanitasit jane deri ne peleponeze dhe athine.Andej nga Gjirokastra ta kesh kujdes
Këtej nga Mirdita ta kesh te sigurt me 1 milion %
Mirëdita dhe Puka është Iliria puro.
Dashta me shtu ktu diqka, edhe pse duket romantike me i lidh disa fjale, ata mund te jene koincidence. Nuk ma mer menja Sopi ka diqka tboje me Shopel, Sopotin ne Maqedoni. Varianta ke edhe ne Poloni: https://en.wikipedia.org/wiki/Sopot
Ne Shqiperi ka pas toponime edhe emra vendesh me prejardhje Sllave ashtu siq e kan mar emrin Hoti, Toplana, Krasniqi ka gjasa edhe Sopi, gallap veni. Se ne mesjete shume te hershme ska pas popullat te madhe Sop, kan pas nje paraardhes te perbashket me Berishen ne 1000-1200.
Nga ana tjeter e vertet qe ke Sapae ne Thraki, mandej nje nga 3 fjalet qe i kemi te dokumentume prej Dardaneve asht Sopitis, por prap kto mund te jene koincidenca.
Ne disa rekorde e ke Sopin si banues i vetem ne Malsin e Sharrit dhe si tparin e tyre e man nifar Toti, po sa jan te verteta nuk e di kush, Sopi pershkruhet perball Berishes ne Puke, ku jane perlesh shume heret me Perandorin Osmane dhe jan shquajt si kalorsiak te maleve, keshtu qe kan qene malsor te eger nga pershkrimet, nje luftar i Sopit Kara Osmani (Osmani i Zeshket) nga Gjinajt ju ka bashkangjit Perandoris Osmane dhe ka ndiku ne konvertimin e djemve mixhes vet ne Islam dhe kan migru ne Ana-Morav ku i hasim te shperndam gjithandej dhe me konflikte te perhershme me Serb dhe Bullgar dhe Turq, ku dhe i kan zhvendos shume prej tyre nga anej.
Nje familje e Sapajve Kokajt kane qene familje feudale e hershme, dhe kan migru gjithandej ne Shqiperi, por gjithmon jan mbajt krah ne veti. Ke Kokaj edhe ne Karadag te Gjilani
Asaj ia kisha friken lol.Scribbles nuk ke lidhje me sllavët ti lol![]()
E di se, me dalin të paktën mbi 400 Arvanitas kushërinj, disa me mbiemër Arvanitopoulos Kontaktova me njërën me thoshte je ti grek, nuk jam une shqiptarehahaha, them se edhe andej jam i sigurte se Arvanitasit jane deri ne peleponeze dhe athine.
Tek genebase e kam bere une. Ndoshta e bej edhe kete qe kap edhe brezat me te vonshem.Scribbles M258 është subclade e hershme, dmth tregon një paraardhes tënd mjaft të hershëm. Qe te gjesh ata të mesjetës duhet testi por jo tek my heritage.
Në Mal të zi me del një paraardhes im Ardian në vitin 450 para Krishtit. Rreth vitit 200 pas Krishtit me del një tjetër në Cinamak të Kukesit. Bile shumë malazeze të sotshëm aty dhe pse vete identifikohen si serbe dalin me haplogrupet Ilire. Shqiptaret e atjeshëm as nuk diskutohet që janë të prejardhjes Ilire.Asaj ia kisha friken lol.
Me mbiemrin tim (me ic nga mrapa) ka ne Bosnje dhe Mal te Zi.
Land nuk ma cove faqen e testit Y kromozome. Le te jete i shtrenjte do e bej me doemos.Në Mal të zi me del një paraardhes im Ardian në vitin 450 para Krishtit. Rreth vitit 200 pas Krishtit me del një tjetër në Cinamak të Kukesit. Bile shumë malazeze të sotshëm aty dhe pse vete identifikohen si serbe dalin me haplogrupet Ilire. Shqiptaret e atjeshëm as nuk diskutohet që janë të prejardhjes Ilire.
Por unë e di prejardhjen time deri vonë. Kemi zbritur para 300 vjetësh në Tiranë, nga Kukësi( nga vija atërore). Mbiemri im është shumë i njohur në Tiranë. Gabimisht na quajnë Tiranas puro. Në një farë kuptimi është e vërtetë se jemi mjaft të vjetër aty.
Nga nëna jam tosk.
Këtu më poshtë e ke. Nëse bën atë më 79 dollarë ta jep haplogrupin e sakte por te gjen origjinën deri ke mesjeta e hershme. Ai i detajuar i është 449 dollarë të çon deri ke mesjeta e vone, dmth deri para disa brezash.Land nuk ma cove faqen e testit Y kromozome. Le te jete i shtrenjte do e bej me doemos.