Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Fiset e Gegnise.

Tek my heritage pasi bëra testin e DNA me del një kushërirë me mbiemrin Bajraktari. Nje tjeter me del me mbiemër Bibaj. Ka ndonjë në forum me këto mbiemra!?

Last edited:
Tek my heritage pasi bëra testin e DNA me del një kushërirë me mbiemrin Bajraktari. Nje tjeter me del me mbiemër Bibaj. Ka ndonjë në forum me këto mbiemra!?
I vetmi mbiemer bajraktari qe une di ne Shqiperi ka qene Muharrem Bajraktari i Kukesit. Mbiemri i tij i vertete ka qene Domi. Mori emrin Bajraktar si si udheheqes i krahines, qe ne turkqisht do te thote flamur mbajtes. Nuk besoj se Bajraktar eshte mbiemer, besoj se eshte titull, sic dhe e pershkruajta qe ne rastin konkret te u kthye ne mbiemer, i cili perdoret vetem nga pasardhesit e vete Muharrem Bajraktarit.

Last edited:
I vetmi mbiemer bajraktari qe une di ne Shqiperi ka qene Muharrem Bajraktari i Kukesit. Mbiemri i tij i vertete ka qene Domi. Mori emrin Bajraktar si si udheheqes i krahines, qe ne turkqisht do te thote flamur mbajtes. Nuk besoj se Bajraktar eshte mbiemer, besoj se eshte titull, sic dhe e pershkruajta.
Ka dhe mbiemër Bajraktari. Sigurisht që derivon nga titulli siç e shpjegon ti.
Gjithashtu me dalin kushërinj dhe kushërira Kastrati dhe Berisha.
Nga Kukësi nuk është çudi se aty me del një paraardhes Ilir, në vijë mashkullore, Cinamak Man.
Ka rrezik bie kushëri me kte kuksionen @Jolene dhe @Rrelse lol 😬

Nga Kukësi nuk është çudi se aty me del një paraardhes Ilir, në vijë mashkullore, Cinamak Man.

Land, me jep ate faqen ku bere testin. Do ta bej qeni qepen le ta haj, vetem se kam frik mos dal me lidhnje serbe, shaka.

Deri tani di qe nga babai jemi nga Mirdita, sigurisht katolik qe per pune hasmeria shkuan ne Diber para 200 vjetesh.

Kurse nga nena nga Gjirokastra sipas nje familjari qe eshte interesuar shkojme deri ne 600 vjete, tek nje prift ortodoks papa Konstandit. Tani jam kurjoz te di sa thelle dhe nga ku i kam rrenjet. E di qe testi gjenetik i kromozomit Y shkon deri ne 2500 vjete e me heret.

Kastrati eshte ish gruaja e kusheririt tim. U takuan ne Kosove kur ai ishte marins me ushtrine Amerikane gjat kohes se luftes me serbine.

Land, me jep ate faqen ku bere testin. Do ta bej qeni qepen le ta haj, vetem se kam frik mos dal me lidhnje serbe, shaka.

Deri tani di qe nga babai jemi nga Mirdita, sigurisht katolik qe per pune hasmeria shkuan ne Diber para 200 vjetesh.

Kurse nga nena nga Gjirokastra sipas nje familjari qe eshte interesuar shkojme deri ne 600 vjete, tek nje prift ortodoks papa Konstandit. Tani jam kurjoz te di sa thelle dhe nga ku i kam rrenjet. E di qe testi gjenetik i kromozomit Y shkon deri ne 2500 vjete e me heret.
Une kam bërë dy teste, njërin me FTDNA dhe tjetrin me my heritage.
Ai i pari është shumë i shtrenjtë se me interesonin haplogrupet dhe rruga e emigrimit që kanë ndjekur të parët e mi qe nga 4500 vjet para Krishtit. Kurse my heritage është i lirë të jep ethnicity estimate dhe kushërinjtë dhe kushërirat. Dmth personat me të cilët keni segmente DNA të njëjta. Tek heritage me dalin 6336 kushërinj të 2-3-4-5.

Linku është ky poshtë, $39

Po haplogrupi I2a2 ca rrace i bje lando?
Ky I2a2 eshte sistem i vjeter me duket, E kane ndryshuar tani.
Dega eshte L41/PF3787, M170, M258
Nga Mali i Zi e kemi prejardhjen para 100 e ca vjeteve.
Do zoti nuk jam nai rrace m*ti.. lol

Kastrati eshte ish gruaja e kusheririt tim. U takuan ne Kosove kur ai ishte marins me ushtrine Amerikane gjat kohes se luftes me serbine.
Andej nga Gjirokastra ta kesh kujdes 😂
Këtej nga Mirdita ta kesh te sigurt me 1 milion %
Mirëdita dhe Puka është Iliria puro.

Last edited:
Andej nga Gjirokastra ta kesh kujdes 😂
Këtej nga Mirdita ta kesh te sigurt me 1 milion %
Mirëdita dhe Puka është Iliria puro.
hahaha, them se edhe andej jam i sigurte se Arvanitasit jane deri ne peleponeze dhe athine.

Scribbles M258 është subclade e hershme, dmth tregon një paraardhes tënd mjaft të hershëm. Qe te gjesh ata të mesjetës duhet testi por jo tek my heritage.

Pershendetje,

Pike se pari kerkoj falje per shkrimin tim ne shqip. Jam i lindun e i rritun ne Mergim.

Disa informata qe i kam lexu ketu per fshatin Kokaj bien ne kundershtim njera me tjetren, dhe ju kisha kerku ndihmen e juaj per me i interpretu ma mire.

Une vij nga fshati Kokaj të Karadakut.

Kur jam kan fmi e kam pyet baben se cilit fisit i takojme. Ai me ka thane se jemi Sop.

Nuk e kuptojsha se pse Sopi nuk permendet ne kanun.

Kur i ka ra llafi me shoke me fol, ata me thojshin "se kam ni kurre. nuk o fis".

Prandaj, i kam ba do hetime ne internet. Sipas do gojedhanave Sopi po rrjedhka prej Thaçit.

Mire. Mendova, pra duhet me u pergjigje Thaç.

Por ma vone kam has ne informata te kunderta : sipas webfaqjes gjenetika shqiptare, Sopi rrjedh prej Berishes.

Mire pra, prej ati çasti kam menu se qenkam sop me preardhje Berishë pasi kerkimtaret paskan ba test te shumta te ADN-së.

Tash, kur i lexova keto faqe qe ju i keni nda me ne, prap u çudita sepse ketu po shkrun se Kokajt qenkan Kabash të Pukës.

Mire pra, mendova jemi Kabash.

Kur pak ma poshte ne bisede, nje profil me emrin "Hawk" shkrujti per Kokajt se qenkan Sop por me preardhje nga malet e sharrit :

Dashta me shtu ktu diqka, edhe pse duket romantike me i lidh disa fjale, ata mund te jene koincidence. Nuk ma mer menja Sopi ka diqka tboje me Shopel, Sopotin ne Maqedoni. Varianta ke edhe ne Poloni: https://en.wikipedia.org/wiki/Sopot

Ne Shqiperi ka pas toponime edhe emra vendesh me prejardhje Sllave ashtu siq e kan mar emrin Hoti, Toplana, Krasniqi ka gjasa edhe Sopi, gallap veni. Se ne mesjete shume te hershme ska pas popullat te madhe Sop, kan pas nje paraardhes te perbashket me Berishen ne 1000-1200.

Nga ana tjeter e vertet qe ke Sapae ne Thraki, mandej nje nga 3 fjalet qe i kemi te dokumentume prej Dardaneve asht Sopitis, por prap kto mund te jene koincidenca.

Ne disa rekorde e ke Sopin si banues i vetem ne Malsin e Sharrit dhe si tparin e tyre e man nifar Toti, po sa jan te verteta nuk e di kush, Sopi pershkruhet perball Berishes ne Puke, ku jane perlesh shume heret me Perandorin Osmane dhe jan shquajt si kalorsiak te maleve, keshtu qe kan qene malsor te eger nga pershkrimet, nje luftar i Sopit Kara Osmani (Osmani i Zeshket) nga Gjinajt ju ka bashkangjit Perandoris Osmane dhe ka ndiku ne konvertimin e djemve mixhes vet ne Islam dhe kan migru ne Ana-Morav ku i hasim te shperndam gjithandej dhe me konflikte te perhershme me Serb dhe Bullgar dhe Turq, ku dhe i kan zhvendos shume prej tyre nga anej.

Nje familje e Sapajve Kokajt kane qene familje feudale e hershme, dhe kan migru gjithandej ne Shqiperi, por gjithmon jan mbajt krah ne veti. Ke Kokaj edhe ne Karadag te Gjilani

Qysh ka mundesi prej malet e sharrit ? une kam ni se jan kan prej Klaiqit se sanxhakut e perpara diku ka veriu i shipnise.

Tash, a mundet dikush me ma sqaru se kush dreqin jemi :ROFLMAO: Se nuk jam ka kuptoj kurgjo.

Tana, edhe ne kofsha Sop, sipas bisedes qe ju zhvilluat ne vazhdimesi ne kete forum, po i bje qe sopet qenkan fis thrak dhe qe ata e kan pas token e hershme ka Bullgaria. A po ? Sa ishin te afert ka gjuha, ka kultura dhe ka gjenetika iliret, dardanet dhe thraket ?

Dhe nese Sopet jane thrak, pra si eshte e mundshme me rrjedh ata prej fisit Berisha ? ka dikush ndonje sqarim ? A qenkan edhe Berishasit thrak ?

Dhe, si ka mundesi me rrjedh Sopet prej Berishve kur i pari i Berishve kujtohet shume vone diku ka mesejeta, dhe ne tjetren ane mundet me u percaktu preardhja e sopeve ne kohen e lashtesise diku ne Thraki... ?

E ne kofsha Kabash, nese ju lexova mire po i bje me kane wisigot ose gjerman a po ? A keni mundesi me ma sqaru prap ate zhvillimin qe ju e banet po ne menyre pak ma historike sesa gjenetike sepse nuk i kuptoj ende mire ato sqarim me shume numra.

Ju falemnderit shume !

hahaha, them se edhe andej jam i sigurte se Arvanitasit jane deri ne peleponeze dhe athine.
E di se, me dalin të paktën mbi 400 Arvanitas kushërinj, disa me mbiemër Arvanitopoulos Kontaktova me njërën me thoshte je ti grek, nuk jam une shqiptare 😂

Last edited:
Scribbles M258 është subclade e hershme, dmth tregon një paraardhes tënd mjaft të hershëm. Qe te gjesh ata të mesjetës duhet testi por jo tek my heritage.
Tek genebase e kam bere une. Ndoshta e bej edhe kete qe kap edhe brezat me te vonshem.

Asaj ia kisha friken lol.
Me mbiemrin tim (me ic nga mrapa) ka ne Bosnje dhe Mal te Zi.
Në Mal të zi me del një paraardhes im Ardian në vitin 450 para Krishtit. Rreth vitit 200 pas Krishtit me del një tjetër në Cinamak të Kukesit. Bile shumë malazeze të sotshëm aty dhe pse vete identifikohen si serbe dalin me haplogrupet Ilire. Shqiptaret e atjeshëm as nuk diskutohet që janë të prejardhjes Ilire.
Por unë e di prejardhjen time deri vonë. Kemi zbritur para 300 vjetësh në Tiranë, nga Kukësi( nga vija atërore). Mbiemri im është shumë i njohur në Tiranë. Gabimisht na quajnë Tiranas puro. Në një farë kuptimi është e vërtetë se jemi mjaft të vjetër aty.
Nga nëna jam tosk.

Në Mal të zi me del një paraardhes im Ardian në vitin 450 para Krishtit. Rreth vitit 200 pas Krishtit me del një tjetër në Cinamak të Kukesit. Bile shumë malazeze të sotshëm aty dhe pse vete identifikohen si serbe dalin me haplogrupet Ilire. Shqiptaret e atjeshëm as nuk diskutohet që janë të prejardhjes Ilire.
Por unë e di prejardhjen time deri vonë. Kemi zbritur para 300 vjetësh në Tiranë, nga Kukësi( nga vija atërore). Mbiemri im është shumë i njohur në Tiranë. Gabimisht na quajnë Tiranas puro. Në një farë kuptimi është e vërtetë se jemi mjaft të vjetër aty.
Nga nëna jam tosk.
Land nuk ma cove faqen e testit Y kromozome. Le te jete i shtrenjte do e bej me doemos.

@Mano me këtë Elisabeta kontaktova. Po të shohësh tek mbiemrat që ka vene ne gjenealogji njeri është Arvanitopoulo. Gjallë në botë se i mbushej mendja se është më origjinë nga Shqipëria. E pranonte se ishte arvanitase por greke. 😂

Screenshot_20250123-103618_Chrome.jpg

Last edited:
Land nuk ma cove faqen e testit Y kromozome. Le te jete i shtrenjte do e bej me doemos.
Këtu më poshtë e ke. Nëse bën atë më 79 dollarë ta jep haplogrupin e sakte por te gjen origjinën deri ke mesjeta e hershme. Ai i detajuar i është 449 dollarë të çon deri ke mesjeta e vone, dmth deri para disa brezash.
Une vete kam bërë këtë të shtrenjtin, por dhe ai i liri të jep goxha informacion.
Të paktën bej testin e lire 79 dollarë dhe jepi të dhënat tek rrënjët. Kanë shumë informacion ata djemtë aty.

Back