Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Fjalë të urta - thënie të miat

Përgjigje e: Fjalë të urta - thënie të miat

Kur je i ftuar ne nje dasem ze gjithnje karrigen ose vendin e fundit. Qe aty nuk te luan njeri. Ata qe perpiqen te gjejne vende sa me te mira dhe sidomos ai qe do te perpiqet te zeje vendin e nderit do te turperohet nese dikush e ngre nga karrigia. Nga vendi i nderit qe ai synon te kape do te mbetet pa vend fare.

Dea

Njeriu nuk e njeh veten kurre.

Thënie e huazuar nga miku e sivëllai im ( tani i papunë ), Hamdi Kurti

Attachments

• hamdi kurti - ata që më bënë keq.jpg
    hamdi kurti - ata që më bënë keq.jpg
    22.4 KB · Views: 63
Përgjigje e: Re: Fjalë të urta - thënie të miat

Ky postim i mikut Dardan.Ks ma solli ndërmend se edhe unë kam një temë me thënie të miat, por ndonjë edhe të huazuar popullore, ndaj, pikërisht këtë që e paska thë ky e kam sjellë edhe unë këtë shprhje të provuar nga populli... Por ky paska thënë edhe dicka tjetër të mirë - kundër servilosjes...
Edhe nje gje e shofe se gjdo kund keqekuptohem ne Bisede me Shqiptare une jam rrite ne Zvicerre nga ajo qfare kame mesuar ne ket vende esht se gjerat duhet then troqe ashtu si jane ,Une nuk jane kurve ase Prostitutke mashkulle qe te gjykoje apo te them ndonje gje sa per ti hyre dikujt ne qejfe, ose me ja ber rrafshe dikuje ku esht koder ashtu siq e kane merake-deshire shumica e Shqiptarve,

Prandaj ju kisha lute mos ofendoni se nuk ofendova njeri ketu,

Jame 30,veqare qe 22,vite jetoje ne Zvicere dhe di ti gjykoje gjerat por jo sipase egose apo deshires se disa Injorantve ketu, e njofe Evropen dhe Ballkanin shum mire e kam shetite te teren prandaje nuk mund te them se e kame vizituar Shqiperin dhe ishte parajse se ne ket raste dale Idiote i pa ditur nuk mund te them se Tirana ishte Metropole kur e di se si duhet te jet nje Metropol se kam vizituar dhjetra Metropole etj,

Une i them gjerat ashtu si jane i pelqejn apo jo dikujt kaq,

sepse ...
THËNIE E HUAZUAR NGA POPULLI
Për njerëzit me karakter të lig e me moral përtokë, ka disa fjalë që populli i thotë për ta:

Ta zëmë: Le more hiqu tina se ai pizdë mashkull asht!

ose pak më gjatë e thonë:

Me kânë femna kurvë e ka ni derë, valla me kanë mashkulli kurvë ni derë s'e ka.

Porosia e kësaj është: Ruajuni nga meshkujt kurva!

THËNIE E HUAZUAR
nga fb -
" SHQIPËRIA IME"

attachment.php
thënie e huazuar nga SHQIPËRIA IME - bythëlëpirësit.jpg

Last edited:

Dje, nga një kusha im e mësova edhe një shprehje që m'u duk goxha e saktë dhe interesante:

"Vetë pjerdh, vetë trembet" ( termbet nga pordha e vet )

Besoj kuptimi është i qartë.

E huazuar nga miku, Agim Krasniqi

"Në një vend ku penën e mbajnë injorantët, armën kriminelët e pushtetin tradhëtarët, kurrë s'mund të jetohet mirë!"

A. Lincoln

Përgjigje e: Fjalë të urta - thënie të miat - 54,141

THËNIE IMJA

ANTITEZË
e një fjale të urtë popullore

Thonë:
Modestia është tipar i atyre që nuk kanë
me se të krenohen.

E paskatë:
Modestia është tipar i atyre që kanë vepra, por nuk
duan të duken ( mburren )
.

Last edited:

Kur je i ftuar ne nje dasem ze gjithnje karrigen ose vendin e fundit. Qe aty nuk te luan njeri. Ata qe perpiqen te gjejne vende sa me te mira dhe sidomos ai qe do te perpiqet te zeje vendin e nderit do te turperohet nese dikush e ngre nga karrigia. Nga vendi i nderit qe ai synon te kape do te mbetet pa vend fare.

Dea

Te ne thonë: "Mos e lyp vendin, por të të lypë vendi"!

Dikush duhet të jetë në ballë të oxhakut - në krye të vendit.

Thënie e huazuar

As me miq, as me anmiq, gojën mos e fëlliq!

Attachments

• as me miq, as me anmiq, gojën mos e fëlliq.jpg
    as me miq, as me anmiq, gojën mos e fëlliq.jpg
    18.9 KB · Views: 95
Fjalë të urta - thënie të miat - 59,839

E çuditshme, por e vërtetë!
Të pafytyrët!

të pafytyrët - fytyrbaglat.jpg

Last edited:
THËNIE IMJA
* shpirti i mërgimtarit

11822682_1617846098468903_6482940112434322372_n.jpg

Attachments

• shpirti i mërgimtarit.jpg
    shpirti i mërgimtarit.jpg
    16.6 KB · Views: 29

Injorimi është metoda më e mirë për t'i treguar dikujt se është duke gabuar, apo ka gabuar!

Re: Përgjigje e: Fjalë të urta - thënie të miat

Injorimi është metoda më e mirë për t'i treguar dikujt se është duke gabuar, apo ka gabuar!

e pasaktë:

1. Nës e ke mik, e ke borxh të flasësh me të dhe ta bindësh se është duke gabuar ( natyrisht mbasi ta keni shoshitur punë mirë edhe të bindeni se është duke gabuar ).

2. Nuk duhat ta shikosh me xhelozi veprimin e mikut dhe meqë t'i s'e arrin nga xhelozia mundohesh ta dezorientosh!

3. Injorimi! hë. mbase ne jemi medjemadh ...mbase ne jemi ata që duhet të injorohemi, kështu ndoshta më të drejtë ka miku të të injorojë ty se ti atë!

Nëse nuk është kështu, thuaje!

THËNIE E POPULLIT
* Këtë fjalë të urtë të popullit po e sjell i frymëzuar nga disa që fjalët të shumtën e herës u dalin nga barku, pa kaluar fare nëpër tru ( nëse kanë) dhe fare lehtë e fyejnë tjetrin duke e quajtur: spiun, tradhtar ... e epitete që vetëm mendja e tyre e mykur/injorante i krijon/pjell, të cilët tjetrin njëkohësisht e bëjnë edhe budalla dhe harrojnë se ...

Attachments

• i mençuri budalla e tradhtar nuk bëhet.jpg
    i mençuri budalla e tradhtar nuk bëhet.jpg
    20.5 KB · Views: 23
Last edited:
Sami Frashëri

”Shqipëtar është çdo njeri i pjellë prej shqipëtarësh e që flet shqip, po shqipëtar i vërtetë ësht’ ay që ka mëndjën’ e zëmrënë shqipëtar”!

Sami Frashëri

E HUAZUAR

Nuk është për të të ardhur keq se njeriu lindi ose vdiq, se ka humbur paratë, shtëpinë, pronën ..., të gjitha këto nuk i përkasin njeriut. Por është për të ardhur keq kur njeriu humbet pronën e tij të vërtetë: dinjitetin njerëzor!

THËNIE IMJA
- mendim

* shpesh kur lexoj ndonjë mendim a veprim idiotesk, më shkon ndërmend t'i përgjigjem duke qëmtuar fjalët më të pista të fjalësit shqip.

Last edited:
Back