Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Gabimet Logjike

Jo. Llogjika informale analizon formen e arsyetimit mbi fenomenet te perjetuara/te realitetit.
Duhet arsyetimi, pastaj llogjika.
Ti dhe unë arsyetimin e kemi pavarësisht ekzistencës së logjikës. Logjika është mjet që të orjenton drejt së vërtetës, si formalja, si informalja. Domethënë; ndihmon për të qenë i/e saktë në arsyetim.

Ti dhe unë arsyetimin e kemi pavarësisht ekzistencës së logjikës. Logjika është mjet që të orjenton drejt së vërtetës, si formalja, si informalja. Domethënë; ndihmon për të qenë i/e saktë
Mund ta kesh arsyetimin, por kjo s'do te thote qe e ke gjithmone.
Duke perdorur termin specifik arsyetim, shmang paqartesi qe mund te lindin nga perdorimi i termit llogjike, e cila nenkategorizohet ne menyra te shumta. Ndersa arsyetimi eshte me gjitheperfshires per temen qe hape.
Pra nuk jane sinonime.

Nuk po e kap dot qarte ne Shqip k’te … “ Gabimet llogjike “ ? U mean .. “ Ide te gabuara “ ? Me sqaro pak pls ..👀

Mund ta kesh arsyetimin, por kjo s'do te thote qe e ke gjithmone.
Duke perdorur termin specifik arsyetim, shmang paqartesi qe mund te lindin nga perdorimi i termit llogjike, e cila nenkategorizohet ne menyra te shumta. Ndersa arsyetimi eshte me gjitheperfshires per temen qe hape.
Pra nuk jane sinonime.
Këtë e ke nga fjalori sinonimik i gjuhës shqipe. Sapo i bëra foto.
IMG_20230620_184953.jpg

Do ishte me e arsyeshme te sillje foto nga ndonje faqe libri qe trajton filozofine, jo fjalorin. :)
Ta shpjegova më sipër se përse e vazhdon ende se kuptoj.

Komenti që të bëra më sipër:

Atëhere, përkufizimi i logjikës është: shkenca që vlerëson argumentet: Arsyetimi; aftësia për të dal në konkluzione që të formohet një gjykim. Me formën merret logjika formale, me përmbajtjen ose arsyen e jetës së përditshme merret logjika informale. Përsa i përket faktit që arsyen s'mund ta kesh gjithmonë, po është e vërtetë, por në shumicën e rasteve të gjithë e përdorin.

Ta shpjegova më sipër se përse e vazhdon ende se kuptoj.

Komenti që të bëra më sipër:

Atëhere, përkufizimi i logjikës është: shkenca që vlerëson argumentet: Arsyetimi; aftësia për të dal në konkluzione që të formohet një gjykim. Me formën merret logjika formale, me përmbajtjen ose arsyen e jetës së përditshme merret logjika informale. Përsa i përket faktit që arsyen s'mund ta kesh gjithmonë, po është e vërtetë, por në shumicën e rasteve të gjithë e përdorin.
Vazhdova sepse nuk m'u duken te sakta ato qe shkruan e vazhdon te shkruash dhe ta argumentova.

Vazhdova sepse nuk m'u duken te sakta ato qe shkruan e vazhdon te shkruash dhe ta argumentova.
Unë hapa fjalorin shqip-shqip, hapa fjalorin sinonimik dhe ti vazhdon ende duke këmbëngulur. Fjala logjikë në jetën e përditshme përdoret si sinonim i fjalës arsye. Ka logjikë kjo ? Ka logjikë ajo ? Kush është logjika e kësaj apo e asaj ? Këtu unë s'mund të përdor fjalën arsye sepse njerëzit nuk para e përdorin këtë fjalë kur i referohen diçkaje që s'bën sens.

Sulmi personal ndodh shpesh neper rrjete sociale , apo sulm ndaj rrace, etnive dhe feja te tjera. Interneti eshte ni vend toxic . duhesh mu mesu me filter out the BS dhe mos humb kohe .

Unë hapa fjalorin shqip-shqip, hapa fjalorin sinonimik dhe ti vazhdon ende duke këmbëngulur. Fjala logjikë në jetën e përditshme përdoret si sinonim i fjalës arsye. Ka logjikë kjo ? Ka logjikë ajo ? Kush është logjika e kësaj apo e asaj ? Këtu unë s'mund të përdor fjalën arsye sepse njerëzit nuk para e përdorin këtë fjalë kur i referohen diçkaje që s'bën sens.
Ne fakt ti pretendove se arsye e llogjike jane sinonime, jo vetem qe perdoren si sinonime.
Bere nje turli konceptesh, e cila nisi qe nga postimi i pare i kesaj teme.

Ne fakt ti pretendove se arsye e llogjike jane sinonime, jo vetem qe perdoren si sinonime.
Bere nje turli konceptesh, e cila nisi qe nga postimi i pare i kesaj teme.
Kush është logjika dhe kush është arsyeja për ty ? Më jep disa shembuj të një arsyetimi.

Back