Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Goditen kompjuterat Windows: Paralizohet jeta, bllokohen shërbimet në banka, spitale, aeroporte

Prodhuesi rus i softuerit antivirus Kaspersky po tërhiqet nga tregu amerikan.
Kompania gradualisht do të ndërpresë aktivitetet e saj,duke filluar nga===== 20 korriku dhe do të shkurtojë vendet e punës, thuhet në një deklaratë.
Konsumatorët nuk mund të blejnë më produkte në faqen e internetit të kompanisë në SHBA.
Perspektivat për të bërë biznes në SHBA,nuk janë më të zbatueshme,tha Kaspersky.
Masa u mor mbas një muaji pasi......
qeveria amerikane njoftoi se do të ndalojë shitjen e produkteve të Kaspersky nga 29 shtatori.
Kompania gjithashtu u vendos në një listë të zezë. Arsyeja janë shqetësimet e sigurisë për shkak të ndikimit rus në kompaninë e softuerit.
Shtetet e Bashkuara kanë qenë prej kohësh kritike ndaj Kaspersky.
Në vitin 2017, Departamenti i Sigurisë Kombëtare e ndaloi softuerin e kompanisë nga të gjithë kompjuterët e agjencive federale amerikane për shkak të lidhjeve të dyshuara me shërbimet e inteligjencës ruse.
Menjëherë pas sulmit rus ndaj Ukrainës në shkurt 2022, qeveria paralajmëroi gjithashtu disa kompani amerikane se Moska mund të shkaktojë dëme me ndihmën e softuerit të manipuluar Kaspersky.

16 korrik 2024 3:11 p.m.

FAZITI....po vrej iher ke kompiuteri tem,mos ka hy noi rus -mendon-
Une e kam Kaspersky

Nuk egziston nje gje ne planet qe Bill Gates ka vene dore mbi te dhe qe ka punuar sic duhet.
Merr shembull Windows qe sa lidhet ne web per nje ore e ke full malware, spyware e cdo lloj infektimi virtual te mundshem, dmth nje.produket difektoz qe nga fabrika.. e te imagjinosh qe ky njeri del reklamon e sponsorizon vaksinat mbi populin e gjore...

Nuk egziston nje gje ne planet qe Bill Gates ka vene dore mbi te dhe qe ka punuar sic duhet.
Merr shembull Windows qe sa lidhet ne web per nje ore e ke full malware, spyware e cdo lloj infektimi virtual te mundshem, dmth nje.produket difektoz qe nga fabrika.. e te imagjinosh qe ky njeri del reklamon e sponsorizon vaksinat mbi populin e gjore...
Bill eshte front man. Ndaj ka zero prov qe ai eshte shpiksi, ose ndonje debat ne fush te Software

Nje inxhinjer projektoi nje ure.
Ajo ure perdoret ,kalohet nga hajdute
qe vjedhin shtepiat ne nje fshat aty afer ures.
Mund te fajesosh inxhinjerin per vjedhjet?Ne qofte se do fajesosh inxhinjerin atehere eshte gjykim i gabuar.
Billi krijoi windowsin per te lehtesuar punen dhe zgjidhur me eficence dhe saktesi problemet ne biznes shkence,teknologji fushat e shendetsise artiit etj.
Windowsi u perdor edhe si platforme
komunikimi shkembimi informacioni dhe vazhdon te perdoret si i tille.
Mbrojtja e kompjuterit nga viruse,trojane,malware dhe praktikat e hacking eshte pergjegjsia e pronarit te kompjuterit.I takon perdorusave te kompjuterave te bejne mbrojtjen e kompjuterit me programe antivirus.
Eshte pergjegjsia e pronareve te shtepiave te sigurojne shtepite me sistem alarmi per te parandaluar vjedhjet.

Bill eshte front man. Ndaj ka zero prov qe ai eshte shpiksi, ose ndonje debat ne fush te Software
Ne fakt ai ska shpikur asgje, ajo perralla e bukur qe ja tregojne popullit sikur vente pas shkolle ne garazh e shpikte* eshte per turmen e jo per te gjithe per fat.
E kisha me "Billin" si fenomen me shume sesa me ate "gjeni informatike" qe sot e levdojne sikur eshte profet qe nga teknologjia e deri ne besimin e femijeve tyre per vaksinim mase.
Jam i sigurte me sa te kam lexuar keto dite qe ti e di shume mire historine e tij, e se kush ishte gjyshi i Bill Gates.

Last edited:
Jam dakort.Komjuterat u krijuan perpara se Billi te krijonte sistemin e windowsit.Ai e filloi punen per krijimin e windowsin jo vetem por me Paul Alenin.
Ato e krijuan windowsin bashke dhe starti nuk qe nga hici.Ate perdoren gjuhe programimi qe mesohet ne universitete.Ai version qe krijuan ishte teper bazik.Me vone windowsi u zhvillua u be me kompleks dhe i sofistikuar dhe kjo nuk ishte merita vetem e Billit apo Paulit por edhe nga punonjes te tjere te kompanise
qe ato krijuan ne 1975.Zhvillimi i windowsit ne kapacitete funksionale dhe kompleksitetin i takon punonjesve,programusave qe punuan te Microsofti.Ky sistem operimi megjithese ne vitet e para te krijimit terhoqi shume interes nga investitoret qe pane mundesira shume te medha per te fituar.
Investitoret i dhane para mikrosoftit, per te prodhuar disqet e windowsit.Sistemi i windowsit filloi te shitej ne Amerike dhe ne vitet e mevonshme me daljen e Windowsit 95 pushtoi gjithe boten.
Pa financim nga investitoret windowsi nuk do ekzistonte sot.
As Billi nuk do behej milioner/ bilioner.

Back