Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Guri qëndron në ajer

Përgjigje e: Guri qëndron në ajer

Po e di Spiky :)

Nuk besoj qe ti ke kapacitet ta mesosh dike, te jem e sinqerte, se te lexoj kohe te gjate. Ti ke nevoje te mesosh ;)

Une e shkruajta vetem nje fjali edhe sa shume mesuat prej atij postimi, se angazhimi juaj ke maksimal.

.

Nuk besoj qe ti ke kapacitet ta mesosh dike, te jem e sinqerte, se te lexoj kohe te gjate. Ti ke nevoje te mesosh ;)

Une e shkruajta vetem nje fjale edhe sa shume mesuat prej atij postimi.

of course:p

ku e di une ca dipllome, ketu i beri sallate gjerat rina me black stone qe qendrojne ne ajer me frymen e shenjte te allahut:p

Guri i zi ne Kube, nuk rri ne hava. Eshte i mbeshtetur solid.

Kurse per kete gurin e temes, muslimanet vete thone qe eshte nje nga ato shakate injorante qe ka marre permasa kolosale si histori interneti. Guri qendron mbi disa guricka. Nuk ja vlen te shenohet nje germe me tutje ne te. Nje tematike pa vlere.

Une e shkruajta vetem nje fjali edhe sa shume mesuat prej atij postimi, se angazhimi juaj ke maksimal.

.

Eshte mire te mos i pergjigjemi te tjereve standard. Disa mund ta meritojne e disa jo.

Une sa e di ai guri rrin pezull. Edhe eshte e vertete qe njihet si meteorit.

Kete e kam lexuar edhe prej te huajve jo-islamik . Ka qene si lloj totemi pagan.

Une sa e di ai guri rrin pezull. Edhe eshte e vertete qe njihet si meteorit.

E di gabim. Po te kishte aftesine e te ndejturit pezull, guri nuk do binte fare ne toke. Nuk mund te themi se ndryshoi mendje pak para se te perplasej, apo jo?

Kjo qendron. Guri mendohet te jete meteorit, mirepo komuniteti dijetar musliman nuk lejon te behen analiza per te saktesuar natyren reale te tij.

Ne toke kan ra me miliona meteroid deri me sot e asni prej tyne nuk rrin pezull disa centimeter mbi toke.

E di gabim.

Kjo qendron. Guri mendohet te jete meteorit, mirepo komuniteti dijetar musliman nuk lejon te behen analiza per te saktesuar natyren reale te tij.

The Black Stone of the Kaaba

The most famous sacred meteorite is the Black Stone of the Kaaba.The Kaaba is a cubical building in Mecca toward which Moslems pray five times daily. The Black Stone, set in the northeastern outside corner of the Kaaba, is considered to be the most sacred treasure of Islam.

The Kaaba also served as a center of worship for pre-Islamic Arabs and was reputed to contain 360 idols. In 630 the triumphant prophet Mohammed returned to Mecca and cleansed the temple of the idols after honoring the Black Stone. The heretical Qarmatian sect stole the stone in 930, but it was recovered 21 years later with positive identification provided by the stone's ability to float on water. In 1050 a mad Egyptian caliph sent a man to destroy the relic. The Kaaba was twice burned down and was flooded in 1626. During these trials the original stone was broken up into about 15 pieces. It was finally set in cement surrounded by a silver frame.

Islamic tradition variously describes the stone as coming from heaven and as originally hyacinth in color before it turned black because of humanity's sins. Reports of its visual appearance mention a dark, reddish black color, smooth surface, some apparent banding, and small crystal inclusions. Although generally regarded as a meteorite, it cannot be an iron-type meteorite since it fractures, nor can it be a stony meteorite since it would not have withstood the handling and would sink in water. Similar arguments may reject nonmeteoritic origins, such as basalt or agate.

In 1980 Elsebeth Thomsen proposed that the Black Stone is an impactite (fused sand mixed with meteoric material) from the Wabar Crater in Saudi Arabia's Empty Quarter (Sky & Telescope: November 1997, page 44). The Wabar impactite is a hard glass (so it is tough enough for repeated fondling yet can shatter) with a porous structure (so it can float) and having inclusions of white glass (the crystals) and sandstone (the banding). The change from its original lighter color could be due to the accumulated oils from frequent kissing and handling. A critical problem confronting this proposal is that several measurements suggest the Wabar Crater is only a few centuries old, though other analyses suggest it was formed 6,400 years ± 2,500 years ago. Whether or not Wabar is the source, the Black Stone still fits well with a desert impactite and a meteor tradition.

http://www.skyandtelescope.com/observing/objects/meteors/3304111.html?page=5

Po. Edhe cfare ka aty qe bie ne kundershtim me ato qe kam shkruar une?

"float into the water" nuk do te thote "float in the air" apo jo? Do te thote qe qendron ne siperfaqe te ujit (nuk zhytet) po jo se rri pezull mbi siperfaqen e ujit. Druri pershembull qendron ne siperfaqe [floats] te ujit.

Per ato ndryshimet e ngjyrave nuk mund te dime, pa patur idene se cfare guri eshte njehere.

Po e pashe edhe une ate per ujin..

Une e solla vetem si info se jo si replike.

Ne internet eshte [ka qene se paku] nje link nga nje "skllav i Allahut" qe thote se tere kjo histori e gurit qe rri pezull, eshte gjepur dhe se Zoti nuk duhet besuar per shkak te falsifikimeve te tilla. Kur te kem mundesi do ta sjell sepse ka shume kohe qe e kam pas lexuar.

Ju lutem perdorni trurin racionalisht. Jo cdo gje ka pergjigje, por pergjithesisht, sic kishte cituar gurax nga Sagan, ngjarjet e jashtezakonshme duhet te na bejne te kerkojme per dokumentim te jashtezakonshem.

Guri i zi ne Kube, nuk rri ne hava. Eshte i mbeshtetur solid.

Kurse per kete gurin e temes, muslimanet vete thone qe eshte nje nga ato shakate injorante qe ka marre permasa kolosale si histori interneti. Guri qendron mbi disa guricka. Nuk ja vlen te shenohet nje germe me tutje ne te. Nje tematike pa vlere.

Edhe une keshtu e di qe qendron mbi disa guricka, nese eshte per ate qe kam degjuar.

F = (G x m1 x m2) / r2

Ku:
F = forca e gravitetit
G = konstantja gravitacionale
m1 = masa e objektit te pare
m2 = masa e objektit te dyte
r = largesia midis dy objekteve

Tani pyetja eshte pse hena qe eshte qindra kilometra mbahet nga forca gravitacionale e tokes ndersa forca terheqese e tokes ulet 10cm apo 1 meter per kete gurin para se te preki siperfaqen?? -fershellen-

ps: unreal vej CV tende se une pertoj :p

Asnjeher sme ka pelqyer qe te kan shajt pas kraheve, ti dike gjith keto gjona :D

Nga Wikipedia e mora. Si mbaj mend formulat e Njutonit. :))

Keta perdorin G per kostanten gravitacionale edhe g per pershpejtimin e renies se lire.

per punen e ketyre simboleve besoj se behet pas nje vendimi nderkombetare qe vendos ca eshte ca.

E drejt, shenohet me g te vogel nxitimi i renies se lire, se edhe une u nxitova kur e shenova me G te madhe. Me G te madhe shenohet forca e terheqjes se tokes(ose sic i themi ne pesha) G= m(mase) x g(nxitim i renies se lire).

epash po po flisnin per kete gur dhe kete istori ma ka treguar nje besimtar myslyman dhe kjo istori eshte e shkrojtur ne kuran dhe thone qe aty ka qen i ulur profeti muhamed kur zoti e mori ate lart ne qell. keshtu thuhet edhe ne kuran.

Ja disa fotografi të pa edituara të këtij gurit, që nuk fluturon/rri pezull në ajër. të bëra nga një mysliman i devotshëm që si bazë të demontimit të këtij miti merr vargjet nga sureja al-Isra të Kuranit:

Do not follow blindly any information of which you have no direct knowledge. (Using your faculties of perception and conception) you must verify it for yourself. In the Court of your Lord, you will be held accountable for your hearing, sight, and the faculty of reasoning [17/36]

original_flying_stone.jpg

flyingstoneoriginalpic2.jpg

flyingstoneoriginalpic3.jpg

P.S. Ndërsa lidhur me hënën, për shkak të forcave centrifugale ky satelit i Tokës është duke u larguar për afër 4cm çdo vit, që d.t.th. se në të kaluarën hëna ka qenë në një orbitë më afër Tokës.

Back