• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Ja 15 plazhet e bukura të Shqipërisë

kete vit morra vesh ne durres se disa restorante e shisnin ate karkalecin e madh (te gatuar) 70-100 mij leke te vjetra, i thonin aragoza me duket,
shqipria ishte mbushur plot me parellinj budallenj,
Eshte shije lux o Pjer.
Une e kam ngrene dy here e shika karakteristike e saj m'ka pelqyer.
Makaronat se ajo sa palce ka.😂
60 euro kg e nxjerrin peshkataret te fresket fresket(gjalle).

1 ne 100000 ndoshta ka rast qe ben reaksion e vdes. 😱

Eshte shije lux o Pjer.
Une e kam ngrene dy here e shika karakteristike e saj m'ka pelqyer.
Makaronat se ajo sa palce ka.😂
60 euro kg e nxjerrin peshkataret te fresket fresket(gjalle).

1 ne 100000 ndoshta ka rast qe ben reaksion e vdes. 😱

ketu ne belgjike vijne me vapore nga kanadaja, shiten 10 euro kilja, ose me sakte shiteshin, se tani eshte rritur ca çmimi, 15 euro me duket,

Tani me chipin qe ke be krahe do mund te marrim informacione rreth teje dhe lokejshenin tat 😂
Atje ku iki une duhet gomone 😜
me cader kampingu , ter naten duke pa yjet po te them 😂
duke u ngrof ne zjarr.. plus kemi dhe qitare me vete 😜
per mjes hame peshkun e gjalle crudo me vaj e limon , ver franceze , ose birra korca 😜
explorojme detin dite e nate ..
sa per hotelin nuk merrem se vetem gjumin bej atje kur marr valixhen dhe iki 😂
937C19B9-A509-48A0-8F6B-9346EDB8C6AC.png
E726D381-5AEF-46E9-95C0-CF27CF656C23.png
F20D8E19-436C-4D5B-9EF2-C73407E930B6.png

Atje ku iki une duhet gomone 😜
me cader kampingu , ter naten duke pa yjet po te them 😂
duke u ngrof ne zjarr.. plus kemi dhe qitare me vete 😜
per mjes hame peshkun e gjalle crudo me vaj e limon , ver franceze , ose birra korca 😜
explorojme detin dite e nate ..
sa per hotelin nuk merrem se vetem gjumin bej atje kur marr valixhen dhe iki 😂
View attachment 95096
View attachment 95095
View attachment 95094
Pse veç aty ka yje kshu ëëë? 😂 Ç'esht ky peshk i gjalle kshu? 😱 Jo jo, flm, per mgjes 2 byreke me gjize dhe 1 gote dhalle dhe jam me e lumtura ne bote 😂

Une isha nje here me ishin dhe e putha..tha mos e bej se po te vije kamarjeri do zihemi ee
-Pse do zihemi i them? Dija gje une. Dhe une prap puthje kur erdh kamarjeri..na falni eshte lokal familjar ky 😱😱😱
Rob te eger as per tu puth nuk puthen aty,sdhurohet dot dashuri.

SI ka mundësi mo?!
As puthjet me rrëshiqtje nuk qenkan të lejueshme?!

Meqe ra dhafja, i jipni nje sy numeratoreve ne shifra, pastaj bejme dhaf per levrekun dhe gjithe ate gjosenden, sikur vetem Shqiperia ka deti. Sllovenia pa plazhe e pa turizmin e veres, realizon te ardhura nga turizmi me shume se Shqiperia.

Dhe lista e vendeve favorite per turizem boterore.

Kemi raste sa te duash..
ja nje i huaj !! italian
shif se çfare thote per hotel liron ne vlore!
9000 lek te reja kilja e sinagridhes
View attachment 95059
View attachment 95060
Kjo lloj fature nuk duhet të ekzistojë në shërbimet tona të turizmit dhe shërbimeve.
Është abuzim i pastër si ndaj klientit por edhe ndaj shtetit.
Çdo bar-restorant duhet të jetë i pajisur me kasë fiskale ku janë të azhornuara çmimet me TVSh
Kur ka ndryshim çmimi blerje të produkteve një ekonomist i liçensuar ri azhornon çmimet e kasës fiskale.
Faturat e servirura me dorë janë vjedhje.
Nëse kasa fiskale dëmtohet, duhet faturuar me fatura të liçensuar nga tatim-taksat dhe jo paçavure

Kjo lloj fature nuk duhet të ekzistojë në shërbimet tona të turizmit dhe shërbimeve.
Është abuzim i pastër si ndaj klientit por edhe ndaj shtetit.
Çdo bar-restorant duhet të jetë i pajisur me kasë fiskale ku janë të azhornuara çmimet me TVSh
Kur ka ndryshim çmimi blerje të produkteve një ekonomist i liçensuar ri azhornon çmimet e kasës fiskale.
Faturat e servirura me dorë janë vjedhje.
Nëse kasa fiskale dëmtohet, duhet faturuar me fatura të liçensuar nga tatim-taksat dhe jo paçavure

ketu jam me ty une, veç kur prishet kasa apo ka noi difekt tjeter, perdoren ato blloqet ku pasi shkruan, ngelen automatikisht dhe dy kopje,
keto lloj blloqesh, apo blloqe me nje flete carboni ne mes faqesh, perdoreshin dikur si ne shqiperi e si ne europe,
sot shum lokale, perdorin kompjutrin, dhe ne mungese energjie apo noi difekt, perdorin keto blloqet e dikurshme, dhe kjo eshte e detyrueshme,

-qesh- -qesh- -qesh- -qesh-
Pjer ka dhe kuzhunjer forumi

ti mund te jesh guzhinier, por sa peshk kam ngron une per 9 vjet, nuk keni ngrene ju te gjithe ketu per ter jeten,
le te gjuj per peshk gjith jeten lovja qe na nxjerr reklame ketu, nuk ka per ta arritur kurre sasine dhe cilesine e peshkut qe ka ngren plaku per 9 vjet,

ti mund te jesh guzhinier, por sa peshk kam ngron une per 9 vjet, nuk keni ngrene ju te gjithe ketu per ter jeten,
le te gjuj per peshk gjith jeten lovja qe na nxjerr reklame ketu, nuk ka per ta arritur kurre sasine dhe cilesine e peshkut qe ka ngren plaku per 9 vjet,
Problemi yt eshte qe ti nuk di se çfare peshku ke ngren!
kur nuk njeh llojet e peshkut si mund te flasesh per cilesin??
e kupton dot ? e ben dot dallimin midis njerit peshk dhe tjetrit?

ketu jam me ty une, veç kur prishet kasa apo ka noi difekt tjeter, perdoren ato blloqet ku pasi shkruan, ngelen automatikisht dhe dy kopje,
keto lloj blloqesh, apo blloqe me nje flete carboni ne mes faqesh, perdoreshin dikur si ne shqiperi e si ne europe,
sot shum lokale, perdorin kompjutrin, dhe ne mungese energjie apo noi difekt, perdorin keto blloqet e dikurshme, dhe kjo eshte e detyrueshme,
Kompjuteri është i lidhur me kasën ose ka instaluar program financiarë që është i legalizuar nga tatim taksat për faturim.
Fatura e cituar nga ti është faturë me kod tatimorë lart në të majtë, në tre kopje.
Njëra i shkon klientit, tjetra tatim-taksave dhe njëra ngelet në biznes.
Të kujtohet dikur në një mga komentet që më replikove se nuk duhej të kundërshtoje shkeljet ligjore të sipërmarrjes se mund të pezullohesh.
Unë nuk kam gabuar me shkelje ligjore, sigurisht mund të kem kosto financiare për të qenurit ligjërisht i pastër, por së paku nuk i nënshtrohem antiligjshmërisë.
Njoh mirë se si funksionon ekonomia informale e stimuluar nga shteti ynë dhe atë formalen që abuzon me informalen duke u bërë palë shitblerje fiktive faturash tatimore.

Si dolem nga plazhet me te bukura, tek kush ka ngren peshkun me te mire? 🤔
Keto jan problemet e turizmit 😁
imagjino , kur isha ne sarand me nje shok
u ankua ky per supen e peshkut !
ca nuk i tha pronarit !!
nxehet pronari dhe na vjen me nje luge gjelle
dhe na thote: Çfare ka supa?
nuk me pelqen tha ky!! ska peshk!!
shiko ketu i tha ai!! futi lugen fap e fup dhe po e hante vete 😂😂
eshte shume e mire tha ! se kuptoj ca ka supa 😂😂

190622095359_mykonos-apodeikseis01.jpg

Παρά την πτώση που παρατηρείται στις αφίξεις τουριστών σε σχέση με πέρυσι, οι τιμές παραμένουν στα ύψη με τις χρεώσεις στα εστιατόρια να ξεφεύγουν από κάθε όριο λογικής, αφήνοντας τις χείριστες εντυπώσεις για το τουριστικό προϊόν που προσφέρει η χώρα.

Το νέο περιστατικό καταγράφηκε και πάλι στην Μύκονο, και πάλι στο εστιατόριο με τα «χρυσά καλαμαράκια». Το συμβάν είχε κάνει τον γύρω του κόσμου, όταν Αμερικανοί τουρίστες πλήρωσαν 836 ευρώ για έξι μερίδες καλαμάρι σερβιρισμένο με μακαρόνια και έξι παγωμένες μπύρες.

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να χρεώνουν πανάκριβα τα προϊόντα τους. Αυτή την φορά, σύμφωνα με δύο αποδείξεις λιανικής που απέστειλε ξένος τουρίστας στο protothema.gr, διαπιστώνεται ότι το ίδιο εστιατόριο χρεώνει υπερβολικά ακριβά ακόμη και για ένα απλό φιλέτο κοτόπουλο, το οποίο κοστίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 78 ευρώ! Μια μπριζόλα Tomahawk χρεώνεται 185 ευρώ και το φρέσκο λαβράκι 178,50 ευρώ.

Στον πρώτο λογαριασμό παρατηρούμε ότι ένας καπουτσίνο χρεώθηκε 10 ευρώ και ένα ποτήρι λευκό κρασί 24 ευρώ. Στην δεύτερη απόδειξη λιανικής, με ημερομηνία 13/6, διαπιστώνουμε ότι μια αστακομακαρονάδα χρεώθηκε 490 ευρώ (!) και ένα αναψυκτικό 15 ευρώ, όπως και ότι ένα φιλέτο κοτόπουλο κοστίζει -άκουσον άκουσον- 78 ευρώ.
images

Keto jane nga lajmet e Greqise para dy vitesh,se tani do kete shkuar kilogrami i aragostes 700 euro. ;)
2 racione aragoste x245 = 490
buke 8.9 euro
uje 8.90 euro
sallat greke 18.5 euro
Filet pule 78 euro
Coca cola 15 euro
kafja 10 euro

E flasin per abuzime ne Shqiperi -qesh-

Te kish ndodh kjo ne Shqiperi (haj medet)

Shkoni shkoni se ka e suvlakis 1.9 juro -gezuar-

@Pjer Thomas
Jam i bind qe s'flasim per te njejten gj,kur thua se vjen aragosta me 10 e 15 euro kg.

Back