Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Ja 15 plazhet e bukura të Shqipërisë

190622095359_mykonos-apodeikseis01.jpg

Παρά την πτώση που παρατηρείται στις αφίξεις τουριστών σε σχέση με πέρυσι, οι τιμές παραμένουν στα ύψη με τις χρεώσεις στα εστιατόρια να ξεφεύγουν από κάθε όριο λογικής, αφήνοντας τις χείριστες εντυπώσεις για το τουριστικό προϊόν που προσφέρει η χώρα.

Το νέο περιστατικό καταγράφηκε και πάλι στην Μύκονο, και πάλι στο εστιατόριο με τα «χρυσά καλαμαράκια». Το συμβάν είχε κάνει τον γύρω του κόσμου, όταν Αμερικανοί τουρίστες πλήρωσαν 836 ευρώ για έξι μερίδες καλαμάρι σερβιρισμένο με μακαρόνια και έξι παγωμένες μπύρες.

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να χρεώνουν πανάκριβα τα προϊόντα τους. Αυτή την φορά, σύμφωνα με δύο αποδείξεις λιανικής που απέστειλε ξένος τουρίστας στο protothema.gr, διαπιστώνεται ότι το ίδιο εστιατόριο χρεώνει υπερβολικά ακριβά ακόμη και για ένα απλό φιλέτο κοτόπουλο, το οποίο κοστίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 78 ευρώ! Μια μπριζόλα Tomahawk χρεώνεται 185 ευρώ και το φρέσκο λαβράκι 178,50 ευρώ.

Στον πρώτο λογαριασμό παρατηρούμε ότι ένας καπουτσίνο χρεώθηκε 10 ευρώ και ένα ποτήρι λευκό κρασί 24 ευρώ. Στην δεύτερη απόδειξη λιανικής, με ημερομηνία 13/6, διαπιστώνουμε ότι μια αστακομακαρονάδα χρεώθηκε 490 ευρώ (!) και ένα αναψυκτικό 15 ευρώ, όπως και ότι ένα φιλέτο κοτόπουλο κοστίζει -άκουσον άκουσον- 78 ευρώ.
images

Keto jane nga lajmet e Greqise para dy vitesh,se tani do kete shkuar kilogrami i aragostes 700 euro. ;)
2 racione aragoste x245 = 490
buke 8.9 euro
uje 8.90 euro
sallat greke 18.5 euro
Filet pule 78 euro
Coca cola 15 euro
kafja 10 euro

E flasin per abuzime ne Shqiperi -qesh-

Te kish ndodh kjo ne Shqiperi (haj medet)

Shkoni shkoni se ka e suvlakis 1.9 juro -gezuar-

@Pjer Thomas
Jam i bind qe s'flasim per te njejten gj,kur thua se vjen aragosta me 10 e 15 euro kg.
@Leaf me ka thone qe ne Kanada kushton ke 70 Dollar kg

Παρά την πτώση που παρατηρείται στις αφίξεις τουριστών σε σχέση με πέρυσι, οι τιμές παραμένουν στα ύψη με τις χρεώσεις στα εστιατόρια να ξεφεύγουν από κάθε όριο λογικής, αφήνοντας τις χείριστες εντυπώσεις για το τουριστικό προϊόν που προσφέρει η χώρα.

Το νέο περιστατικό καταγράφηκε και πάλι στην Μύκονο, και πάλι στο εστιατόριο με τα «χρυσά καλαμαράκια». Το συμβάν είχε κάνει τον γύρω του κόσμου, όταν Αμερικανοί τουρίστες πλήρωσαν 836 ευρώ για έξι μερίδες καλαμάρι σερβιρισμένο με μακαρόνια και έξι παγωμένες μπύρες.

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να χρεώνουν πανάκριβα τα προϊόντα τους. Αυτή την φορά, σύμφωνα με δύο αποδείξεις λιανικής που απέστειλε ξένος τουρίστας στο protothema.gr, διαπιστώνεται ότι το ίδιο εστιατόριο χρεώνει υπερβολικά ακριβά ακόμη και για ένα απλό φιλέτο κοτόπουλο, το οποίο κοστίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 78 ευρώ! Μια μπριζόλα Tomahawk χρεώνεται 185 ευρώ και το φρέσκο λαβράκι 178,50 ευρώ.

Στον πρώτο λογαριασμό παρατηρούμε ότι ένας καπουτσίνο χρεώθηκε 10 ευρώ και ένα ποτήρι λευκό κρασί 24 ευρώ. Στην δεύτερη απόδειξη λιανικής, με ημερομηνία 13/6, διαπιστώνουμε ότι μια αστακομακαρονάδα χρεώθηκε 490 ευρώ (!) και ένα αναψυκτικό 15 ευρώ, όπως και ότι ένα φιλέτο κοτόπουλο κοστίζει -άκουσον άκουσον- 78 ευρώ.
images

Keto jane nga lajmet e Greqise para dy vitesh,se tani do kete shkuar kilogrami i aragostes 700 euro. ;)
buke 8.9 euro
uje 8.90 euro
sallat greke 18.5 euro
Filet pule 78 euro
Coca cola 15 euro
kafja 10 euro

@Pjer Thomas
Jam i bind qe s'flasim per te njejten gj,kur thua se vjen aragosta me 10 e 15 euro kg.
Ka një ndryshim të madh, në Greqi operohet në ligjshmëri, në Shqipëri me faturim paçavure.

images

buke 8.9 euro
uje 8.90 euro
sallat greke 18.5 euro
Filet pule 78 euro
Coca cola 15 euro
kafja 10 euro

@Pjer Thomas
Tani te flasim me fakte ok

images

buke 8.9 euro
uje 8.90 euro
sallat greke 18.5 euro
Filet pule 78 euro
Coca cola 15 euro
kafja 10 euro

@Pjer Thomas
Ta thash edhe dje qe mos dil kundrra turistave...
edhe ne emigrantet ne vendin tone turista jemi!
aragosta qe ta dish ti eshte specie gjithmone e ne zhdukje dhe rrjedhimisht kushton !
por jo 700€ !
e di ti sa kushton nie fileto kobe ne nje restorant qe ka nje licenz te tille?
edhe atje ka ankesa nga ajo shtres e larte njerzish!
kritika te persos o shoku nuk te demton!
kur te njihni gabimet tuaja dhe kur te beheni vet klienta (turista) ateher do e kuptoni tamam se çfare kerkon nje tursit per tu qetesuar 10 dite.

Ka një ndryshim të madh, në Greqi operohet në ligjshmëri, në Shqipëri me faturim paçavure.
Kerkoje o Par kerkoje. ;)

Te ka rastisur diku qe se ke kerkuar,edhe s'ta kane dhene kuponin tatimor?

Mua asnjehere. ;)

Dikur para dy vitesh isha tek dentisti,edhe tha kushton 70000 leke.

Pasi mbaroi pas dy javesh me shtoi edhe nje 3000 leke akoma,por nuk doli ai,por asistentja e tij. ;)

I'a dhash,edhe i kerkova kuponin tatimor.

Mendoi se do me percillte me nje fature si ajo e fotos qe diskutoni,por kur i thash nese mendon se kjo eshte e ligjshme,atehere une po largohem,e pergjegjesia eshte mbi ju.

Direkt preu fature me kase. ;)

Tani nje gote vere 24 euro,e ti me thua ndryshim i madh. ;)

S'di nga te kapesh.

Si vidhet klienti në Shqipëri?
Faturimet me fatura të paligëjruara janë të përhapura mbarë Shqioërisë.
Janë ca blloqe shënimesh që gjenden kudo nëpër kancelari.
Përveç sipërmarrësëve, me të tilla blloqe vjedhin edhe manaxhues, përgjegjës, banakierë dhe kamarierë.
Këta të fundit operojnë me dy blloqe shënimesh, një për sipërmarrësin dhe tjetrin personale.
Atë personalen komunikon me klientin, tjetrin me sipërmarrësin ku i referohet çmimeve të përcaktuara nga ky i fundit.
Pra klienti vidhet nga shërbyesi, sipërmarrësi, dhe shteti që nuk kërkon ligjshmëri

Tani te flasim me fakte ok

Ta thash edhe dje qe mos dil kundrra turistave...
edhe ne emigrantet ne vendin tone turista jemi!
aragosta qe ta dish ti eshte specie gjithmone e ne zhdukje dhe rrjedhimisht kushton !
por jo 700€ !
e di ti sa kushton nie fileto kobe ne nje restorant qe ka nje licenz te tille?
edhe atje ka ankesa nga ajo shtres e larte njerzish!
kritika te persos o shoku nuk te demton!
kur te njihni gabimet tuaja dhe kur te beheni vet klienta (turista) ateher do e kuptoni tamam se çfare kerkon nje tursit per tu qetesuar 10 dite.
ne 2019 e ke dy racione aragoste 490 euro.

Tashme e di qe e njeh imtesisht kuzhinen,por mos mendo se shkoj kundra kot,se ne dicka qe s'ia kam haberin s'integrohem .

Nje kg aragoste kushton diku 60 euro(kam ble e me 40 euro njehere te vetme qe e kam gatu vete ne shtepi dikur)kur ish rreptesisht e ndaluar te hidhje rrjetat (nga peshkataret).

Lover!
Di qe klienti ka gjithmone te drejte,por nese ai e di ku eshte limiti.

Une s'kam lidhje me hotelerine,por te ajo e drejta e klientin mendoj se e di. :)

Përveç sipërmarrësëve, me të tilla blloqe vjedhin edhe manaxhues, përgjegjës, banakierë dhe kamarierë.
Këta të fundit operojnë me dy blloqe shënimesh, një për sipërmarrësin dhe tjetrin personale.
Atë personalen komunikon me klientin, tjetrin me sipërmarrësin ku i referohet çmimeve të përcaktuara nga ky i fundit.
Pra klienti vidhet nga shërbyesi, sipërmarrësi, dhe shteti që nuk kërkon ligjshmëri

S'ka pike llogjike kjo qe thua,e eshte e pa praneushme.

Komunikon me klientin.

Pse more aq trap eshte ai qe ben restorant,sa varet ne dore te personelit?

Se kam lexu
e jo me pare diku kete qe thua.

Ketu Maximumi 150 ojro

ne 2019 e ke dy racione aragoste 490 euro.

Tashme e di qe e njeh imtesisht kuzhinen,por mos mendo se shkoj kundra kot,se ne dicka qe s'ia kam haberin s'integrohem .

Nje kg aragoste kushton diku 60 euro(kam ble e me 40 euro njehere te vetme qe e kam gatu vete ne shtepi dikur)kur ish rreptesisht e ndaluar te hidhje rrjetat (nga peshkataret).

Lover!
Di qe klienti ka gjithmone te drejte,por nese ai e di ku eshte limiti.

Une s'kam lidhje me hotelerine,por te ajo e drejta e klientin mendoj se e di. :)
Ajo fature qe solle ti i perket nje shtrese tjeter restoranti.. tani ca ndodh nese une sjell nje fileto kobe qe shkon 1000€ kg?
jan dy ekstreme qe s'mund ti krahasojme..
ne shqiperi akoma nuk na ka ardhur ajo lloj shtrese turistash! e di pse?
sepse kontrollet e higjenes dhe profesionistat mungojne!
mungon lenda e pare!
transporti i keq i perimeve qe piqen neper bagazhet e makinave qe vin era nafte!
e di ti si transportohet ushqimi nga vlora ne dhermi?? mishi , peshku?
une kam punuar dhe e di!
asnje person nga ata qe ushtron ate profesion nuk kujdeset per transportin ... nuk po hy ne detaje se fillojn kritiket te vjellin!

S'ka pike llogjike kjo qe thua,e eshte e pa praneushme.

Komunikon me klientin.

Pse more aq trap eshte ai qe ben restorant,sa varet ne dore te personelit?

Se kam lexu
e jo me pare diku kete qe thua.
Faturon çmime të fryra kur nuk ka dikë të pronarit për ta vëzhguar, ose ka ujdi mes guzhinierit, manaxhuesit.
Dhe këto ndodhin edhe tek Tajvani në mes të Tiranës dhe jo më në skaje të Shqipërisë.
Për më shumë mund të marrësh info se si janë kapur duke vjedhur me të tillë marifete tek Tajvani në Tiranë.
Po ashtu tek ish bar Grand, Sheraton i ka kapur pronari vetëm me gjurmim interneti.
Sigurisht që këto vjedhje janë më të rralla për shkak të kontrollit të sipërmarrjes.
Po të përgjigjem edhe për atë faturën që thua ta kërkoj.
Nuk ka pse të kërkoj asnjë klientë faturën, por shërbyesi kur i çon porosinë duhet të shoqërohet me faturë tatimore për atë që porositi.
Dhe mos u mundoni të justifikoni të pajustifikueshmen me argumente kot së koti "kërko"
Unë mund të të përshkruaj gjithë skemën e paligjshmërisë operative të ushqimit dhe pijes dhe jo vetëm.
Por po e lë me kaq.

Nje hotel
nje resort
nje restorant qe ka nje klientele

e ti thuash klientit(marreveshje me klientin) me jep gjysmat e lekeve ti,se tjerat do i marr une,e do fshij faturen (me duket totalisht jasht llogjike),dicka qe s'mund ta imagjinoj,jo per te degjuar se kam degjuar ndonjehere :)

E une e lash kete ,sepse s'ka si t'a kuptoj.

Keto jan problemet e turizmit 😁
imagjino , kur isha ne sarand me nje shok
u ankua ky per supen e peshkut !
ca nuk i tha pronarit !!
nxehet pronari dhe na vjen me nje luge gjelle
dhe na thote: Çfare ka supa?
nuk me pelqen tha ky!! ska peshk!!
shiko ketu i tha ai!! futi lugen fap e fup dhe po e hante vete 😂😂
eshte shume e mire tha ! se kuptoj ca ka supa 😂😂
Para një dekade diku mes Librazhdit dhe Përrenjasit porosisim me vëllain mish-patate dhe diçka tjetër
Sapo marr pirunin dhe lugën e filloj me del patate me LESH (qimja sa një tra😂😂😂😂😂) e thërras kamarierin.
Vjen guzhinierja dhe justifikohet, vëllai vazhdoj se është njerëzore tha.
Më tha të jap një pjatë tjetër, iu përgjigja prerazi, jo sepse në një KAZAN janë gatuar.
Ika pa ngrënë.
Nejse këto janë pjesë e menusë njerëzore, por vjedhja duhet ndaluar.
Lëre se sa të vjedhin me sasinë!!!!!!!
Më gjynah se të të vjedhin me sasi nuk ka, por ka njerëz të paskrupullt

Nje hotel
nje resort
nje restorant qe ka nje klientele

e ti thuash klientit(marreveshje me klientin) me jep gjysmat e lekeve ti,se tjerat do i marr une,e do fshij faturen (me duket totalisht jasht llogjike),dicka qe s'mund ta imagjinoj,jo per te degjuar se kam degjuar ndonjehere :)

E une e lash kete ,sepse s'ka si t'a kuptoj.
Ti e ke kuptuar gabim
Jo marrëveshje me klientin, por operon me klientin me një faturë që nuk jepet sipërmarrësit.
Pra tjetër çmim faturon klientin, dhe tjetër i ka të.përcaktuar sipërmarrësi.
Thjeshtë: fatura nr 1 një gotë verë 250 lekë që tërheq nga klienti
Fatura nr 2 (që dërgon tek sipërmarrësi ku i referohet çmimeve të përcaktuara) një gotë verë 200 lekë.
Ku mbetën 50 lekë!????
Dhe kjo mënyrë faturimi ku mbizotron paligjshmëria është kapur nga sipërmarrësit tek Tajvani dhe ish bar Grandi, sheraton, tiranë

Ajo fature qe solle ti i perket nje shtrese tjeter restoranti.. tani ca ndodh nese une sjell nje fileto kobe qe shkon 1000€ kg?
jan dy ekstreme qe s'mund ti krahasojme..
ne shqiperi akoma nuk na ka ardhur ajo lloj shtrese turistash! e di pse?
sepse kontrollet e higjenes dhe profesionistat mungojne!
mungon lenda e pare!
transporti i keq i perimeve qe piqen neper bagazhet e makinave qe vin era nafte!
e di ti si transportohet ushqimi nga vlora ne dhermi?? mishi , peshku?
une kam punuar dhe e di!
asnje person nga ata qe ushtron ate profesion nuk kujdeset per transportin ... nuk po hy ne detaje se fillojn kritiket te vjellin!
me nje fjal ata bosat ne shqiperi e kta parlinjt qe vijn na jasht hakan peshk te ndyre

haha ca gallate ka atje

Para një dekade diku mes Librazhdit dhe Përrenjasit porosisim me vëllain mish-patate dhe diçka tjetër
Sapo marr pirunin dhe lugën e filloj me del patate me LESH (qimja sa një tra😂😂😂😂😂) e thërras kamarierin.
Vjen guzhinierja dhe justifikohet, vëllai vazhdoj se është njerëzore tha.
Më tha të jap një pjatë tjetër, iu përgjigja prerazi, jo sepse në një KAZAN janë gatuar.
Ika pa ngrënë.
Nejse këto janë pjesë e menusë njerëzore, por vjedhja duhet ndaluar.
Lëre se sa të vjedhin me sasinë!!!!!!!
Më gjynah se të të vjedhin me sasi nuk ka, por ka njerëz të paskrupullt
Njehere ne Spidhe ishte nje restorant buze detin U ulem.
Mire qe pashku ishte i ngrire Po e kishte fut ne friz Pa meshtjell fare.
Peshku Pa mbeshtjell e humb ngjyren

Njehere ne Spidhe ishte nje restorant buze detin U ulem.
Mire qe pashku ishte i ngrire Po e kishte fut ne friz Pa meshtjell fare.
Peshku Pa mbeshtjell e humb ngjyren
Po ashtu edhe mishi, kurrësesi nuk duhet ngrirë i pambështjellur.
Unë nëpër restorante dal rrallë por edhe kur dal më ndodhin shumë shpesh këto gabimet njerëzore.
Por ka dhe nga ata guzhinierë që i përziejnë makaronat me krahë zbuluar deri në brryl!
Sidomos kur kanë këto eventet e organizimit të shtetit, shkollave, etj etj etj
Pse ti nuk e ke provuar gjellën për kripë!?
Ah ju guzhinierët!!!
Shyqyr që ju kemi😂😂😂

Back