Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Këndvështrim...

Eshte ngritur ne kembe se do vij andej e ne daten 1 i kane pergatitur feste te madhe :)
Se do behet 1 vjec moj Perendi!

Vetem ta shikosh !

Rri si burre i madh.

Kur Zoti ben mrekulli :)
Ah shpirt i vogel ma puth fort

Ç'do mbrëmje kur bie te fle
Më ulesh ne qerpik

Në mēngjes
te laj syte
Kam frik :)

T Keko !

Katër aspektet e dashurisë së përsosur, sipas Budizmit
15:15 : 27/07/2021

Katër aspektet e dashurisë janë vlera thelbësore të zbatueshme për të gjitha format e dashurisë, përfshirë dashurinë që ndjen për veten tënde.
Katër aspektet e dashurisë në Budizëm u përshkruan nga mjeshtri i Zenit Thich Nhat Hanh në një libër të shkurtër me titull: Dashuria e Vërtetë: Një Praktikë për Zgjimin e Zemrës. Në këtë libër, autori flet jo vetëm për dashurinë romantike, por për të gjitha llojet e marrëdhënieve të dashurisë, përfshirë edhe atë që duhet të keni me veten tuaj.
ASPEKTI I PARË: LUMTURIA
Lumturia është shfaqja e gëzimit të brendshëm. Kjo do të thotë që ju jeni të lumtur me realitetin dhe ju sjell gëzim dhe entuziazëm. Kjo nuk do të thotë që ju ndiheni të lumtur 100 për qind të kohës, ose se lumturia juaj nuk do të ndryshojë kurrë në intensitet.
Eshtë më shumë një gjendje, një mënyrë për t’u marrë me jetën tuaj dhe gjërat që ju ndodhin. Njerëzit e lumtur i bëjnë të tjerët të lumtur. Ashtu si ankthi dhe trishtimi janë ngjitës, gëzimi dhe lumturia rrezatojnë tek të tjerët.
ASPEKTI I DYTË: DHEMBSHURIA
Dhembshuria nuk do të thotë të ndiesh keqardhje për dikë ose ta konsiderosh atë inferior ose të kufizuar. Siç tregon fjala, ka të bëjë me ndarjen e pasionit (pasion që do të thotë vuajtje, në këtë kontekst) me një tjetër.
Do të thotë ta kuptosh dhimbjen e tyre dhe ta ndjesh si tënden. Në thelb, është një akt i ndjeshmërisë. Dhembshuria është thelbësore sepse ju ndihmon të kuptoni ndjenjat e të tjerëve.
Kjo gjithashtu ju lejon të pranoni dhe vërtetoni dobësitë dhe kufizimet e tyre. Pa dhembshuri, ju do të kritikonit dhe vini në pikëpyetje dobësitë dhe gabimet e njerëzve. Me dhembshuri, ju jeni në gjendje t’i kuptoni dhe t’i ndjeni si tuajat.

ASPEKTI I TRETË: ARGËTIMI RECIPROK
Kur dy njerëz shijojnë shoqërinë e njëri-tjetrit, ekziston dashuria. Ata të dy duan të kalojnë kohë me njëri-tjetrin dhe të jenë vërtet të pranishëm gjatë asaj kohe.
LEXO EDHE A jetojmë në një Multivers?
Kur kaloni kohë me dikë që doni, përqendroni tërë vëmendjen tek ai person, kur flisni ose ndani përvoja. Kjo gjithashtu nënkupton aftësinë për të dëgjuar dhe për të qenë të hapur ndaj asaj që tjetri mendon, thotë dhe bën.
Sipas Budizmit, kënaqësia e ndërsjellë nuk është vetëm një cilësi e dashurisë, por edhe një shenjë e pagabueshme e pranisë së saj. Pa kënaqësi reciproke, nuk ka dashuri.
ASPEKTI I KATËRT: LIRIA
Budizmi thotë se nuk mund të jesh i lirë pa paqe dhe ekuilibër të brendshëm. Njerëzit me paqe të brendshme janë të qetë në të gjitha situatat. Kjo do të thotë që nëse doni ta doni veten dhe të tjerët, së pari duhet të qetësoni trazimin e brendshëm që po pengon lulëzimin e ndjenjave pozitive.
Zemërimi dhe frika ju kapin në kurth dhe të heqin lirinë. Vetëm duke punuar përmes këtyre ndjenjave dhe duke i punuar ato do të jeni me të vërtetë të lirë të doni. Nëse jo, ju mund ta drejtoni frikën dhe agresionin tuaj ndaj njerëzve të tjerë. Nëse arrini harmoni të brendshme, nga ana tjetër, ju jeni të lirë dhe lini të tjerët gjithashtu të lirë.
Budizmi Zen beson se është shumë e rëndësishme të kufizosh veten në ekuilibrin e brendshëm. Ju gjithashtu duhet të ndihmoni të tjerët të rriten dhe të arrijnë paqen e brendshme. Budistët besojnë se dashuria është një ndjenjë aktive dhe jo e pranueshme.
Secili person është një mbështetje dhe një referencë për njerëzit që ata duan, kështu që kultivimi i këtyre aspekteve do të ndikojë pozitivisht tek ata përreth jush dhe do t’i inkurajojë ata të bëjnë të njëjtën gjë./Bota.al/

Ironia e humoristit me Yuri Kim: Zgjidhi vetë 140 deputetët, ju e dini më mirë se kush është hajdut
17:47 : 07/08/2021

Haxhi Isufi, një prej humoristëve të njohur, përmes rrjeteve sociale, ka ironizuar Ambasadoren amerikane Yuri Kim, e cila përmes një shkrimi në median shqiptare, i drejtonte një apel drejtuesve të dy partive kryesore, Edi Rama (PS) dhe Lulzim Basha (PD) që të rishikonin listat e kandidatëve për deputet.
Isufi hedh një propozim, duke i kërkuar diplomates amerikane që të jetë ajo që t’i zgjedhë 140 deputetët shqiptarë, madje as zgjedhje të mos bëhen.
“Ato e dinë më mirë se kush janë hajdutë e kriminelë dhe kush janë burra të mirë. Ne psh, njërin e njohim për hajdut, Amerika e njeh për burre të mirë e anasjelltas. Biem dhe rehat kështu se kemi tridhjetë vite me sytë nga Amerika dhe po i nxjerrim sytë njëri-tjetrit”, shkruan me ironi Isufi.
Postimi nga Haxhi Isufi
Propozim

Une kam nje propozim-Yuri Kim duhet ti zgjedhe vete te 140 deputetet, pse te ngaterrohemi kot. Une per vehte jam dakort.
Bile as zgjedhje te mos behen, se harxhojme leke e mund kot, rrihemi me njeri tjetrin kot, nuk i flasim njeri tjetrit kot.
Ato e dine me mire se kush jane hajdute e kriminele dhe kush jane burra te mire. Ne psh, njerin e njohim per hajdut, Amerika e njeh per burre te mire e anasjelltas. Biem dhe rehat keshtu se kemi tridhjet vite me syte nga Amerika dhe po i nxjerrim syte njeri-tjetrit.
Pastaj kur te vije Ambasadori tjeter, e pyesim dhe ate se si e do Shqiperine. E pyesim dhe me ke te martohemi, rendesi ka qe nusja apo dhenderri te kete miratim nga Departamenti i Shtetit,

@shoku_tanku ,

Kush te ka spiunuar?..:p
Policia i gjeti në bodrum tankun e Luftës së Dytë Botërore, gjobitet me 250 mijë euro i moshuari22:52 : 07/08/2021

Një 84-vjeçar nga Gjermania është gjobitur me 250 mijë euro, si është dënuar me 14 muaj burg, por është i lënë i lirë me kusht, pasi në vitin 2015 iu gjet një tank “Panther” i Luftës së Dytë Botërore, si dhe municione luftarake.
Gjykata e dha vendimin më 2 gusht, ku detyroi të moshuarin ta shesë ose ta dhurojë tankun në një muzeu brenda dy viteve të ardhshme.

Sipas BBC, autoritetet kishin marrë informacione për municionet dhe kishin kur shkuan për kontroll në shtëpinë e 84-vjeçarit u befasuan nga ajo që panë në ambientet e bodrumit të tij në qytetin verior gjerman Heikndorf.

20 ushtarë punuan për 9 orë për të larguar municionet nga shtëpia e personit, emri i të cilit nuk është bërë i ditur nga autoritetet.
Po ashtu, në bodrum, i moshuari kishte edhe një bust të Hitlerit, manekinë me uniforma naziste, e shumë objekte të tjera të lidhura me nazizmin.
WhatsApp-Image-2021-08-07-at-14.52.07-3-967x579.jpeg
tanku-ne-bodrum-1.jpg

Po kerkoj nje Mendim nga Forumistet , si e shpjegoni kete Foto :

Pi_pie2.jpg

Shkronja pi
Elle sert à désigner le rapport de l’aire d’un disque au carré de son rayon. On se souvient de sa valeur : 3,14 et des brouettes, plus précisément : 3,141 592 653 589 793 !
E gjen dot ne gjuhen shqipe , nuk di frengjisht .

Po e lexoj pak a shume Teorin e Pi-jas dhe eshte konsideruar si nje numer iracional.

Megjithse shume shkencar jane perpjekur te gjejn zgjidhjen pse Arkimedi arriti ne kete rezultat 3,14 ..........................
Dita Ndërkombëtare e Pi - 14 Mars ;)

Kete Foto e pash edhe une ne shkrimin ose dorshkrimin qe na solli @luleshtrydhe

Pra Arkimedi formulen e dha te sakt pi=3,14.................. Pikat jane si therimet.
Pra Topin e kam une dhe penalltin e gjuj une .

Po Albert Einstein mit sein Geburtstag c'fare roli luan ne forshen e PI-jas ?
Apo kemi te bejm me ndonje Prominet tjeter ?

Kete Foto e pash edhe une ne shkrimin ose dorshkrimin qe na solli @luleshtrydhe

Pra Arkimedi formulen e dha te sakt pi=3,14.................. Pikat jane si therimet.
Pra Topin e kam une dhe penalltin e gjuj une .

Po Albert Einstein mit sein Geburtstag c'fare roli luan ne forshen e PI-jas ?
Apo kemi te bejm me ndonje Prominet tjeter ?

Çfarë kafeje pi ti?

Back