Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Këngëtarja serbe që ndezi Shkodrën

Status
Temë e mbyllur.
Përgjigje e: Këngëtarja serbe që ndezi Shkodrën

Kenget me cifteli jane epos, me shoqe, nuk jane kenge per te shkund te pasmen dhe per t'ju hedhur ne qafe lubo mojes. Si te tilla jane dokumentim i perjetuar i historise dhe luhen ne instrumenta fisnike si lahuta. E tille eshte psh kenga e Gjergj Elez Alise dhe shume te tjera qe sot perbejne legjandat e folklorit tone.

Keto pallavrat qe ke shkruar jane njelloj si deshira per te krahasuar muziken klasike me ata rap. Qe te dy tipet jane bere tash muzike boterore, mirepo origjina dhe preferencat, dhe perdorimi ndryshojne. Zezakut do i pelqejne me shume kenget rtimike afrikane ne vend te "Toccata & Fuga". Shumices se tyre i vjen per te qeshur (nje shkalle shume me sociale kjo se sa hapja e barkut) nga muzika klasike, pasi eshte "passe". E sigurisht qe eshte krahasuar me "shake y'r butty', e cila konsumohet nga cdo race por ne konstekste te caktuara. Konsteksi i caktuar ka te beje me ate se cili eshte "qellimi" i jetes se secilit. Per ata qe qellimi jetes eshte zaptimi i bukurise mishtore njerezore, krijimet artistike te indise dhe afrikes dhe azise (serbia) jane thelbi i qenesise.

Ja edhe interpretimi klasik (me lahute):
http://www.youtube.com/watch?v=6BZgte0ObLw

Dhe nje 'gypsy' klasik - Listz. Krahasoje me Bambolero.
http://www.youtube.com/watch?v=0-czNkyPQDA
Ke harruar Sibelius,ne violine apo pianoforte!
Futi google.

Preferably I'd listen to "O mio bambino caro" "O sole mio" as much as 50 Cent or Dr Dre.

I don't understand Italian and yet I love Italian music; I fully understand English (along with the dirty words - in this case I only disregard the dirty lyrics) and I still love English music (rap that is)

As per "shake your butty" - that is the the need and call of present time and future, You can call it "Piccaso-style Music".

Per your info I don't like Shakira, Rihanna, shake your butt, Piccaso... and so on.

Shije shije kjo dynja - kaq mund te thuash. Nuk krahasohet muzika me patriotizem. Termi "like music" and "hate serbs" bejne lidhje te shkurter. Kaq kishja une me thene!

I love this song ( aka music , not lyrics)

O mi ti shoqe. Cfare pelqen dhe degjon ne makinen tende, shtepine tende eshte patjetersisht e drejta jote. Sic eshte e drejta jote te indetifikohesh shpirterisht me ate qe ndjen.

Por kur preferenca jote personale behet publike dhe t'i me imponon mua si komb zgjedhjet e tua personale, deshira jote behet problem i te tjereve. Kjo kengetarja eshte ftuar nga perso privat me sa duket (s'e kisha pare), ne klubin e tij (qe deshmon per nivel te larte artistik) dhe biletat jane prere me deshire nge persona si puna jote qe dashurojne muziken Serbe. Deri ketu une nuk kam te drejte te perzihem ndonese nuk me pelqen zgjedhja e pronarit te mejhaneve qe eshte pasuruar nga krodha e kosovareve gjate evakuimit.

Mirepo, kur i behet zhurme ne shtyp se Shkodra, jo mejhanja, po Shkudra eshte ndezur nga nje Serbe me nivel zero artistik, kur kesaj i merret interviste pavaresisht nivelit, dhe kur kjo ngjarje shoqerohet me bema te tjera si ajo e celesit te Tiranes dhene Bregovicit, pakenaqesia behet problem social. Pse disinformon shtypi? Ne emer te kujt i dha Rama celesin Bregovicit, se ai vete nuk eshte Tirane... e me radhe. Te idealizosh vrasesin eshte niveli me i ulet i skllaverise mentale, dhe ketu e vetem ketu, jam dakord me ate qenin qe kishe cituar te rendte amok, po jo ne liri...por drejt marrezise dhe turpit te pangopesise.

... si ajo e celesit te Tiranes dhene Bregovicit, pakenaqesia behet problem social. Pse disinformon shtypi? Ne mere te kujt i dha Rama celesin Bregovicit, se ai vete nuk eshte Tirane... .

me te vertetë , ne emer te kujt Rama ja dha celsin e Tiranes Bregovicit ...
edhe nuk ka bo Rock muzikë , por ka bo muzikë si te qetnikve ...

"Holding a grudge is like letting someone live Rent-Free in your head!"

Ose ne shqip i thone: Uthulla e forte prish enen e vete.

E kam une edhe me te mire per ty dhe del pikerisht nga goja e popullit:

'Qeni i keq ta bjen ujkun ne torishte'

Mllefi dhe urrejtja qe mban ti NUK QUHET Flamuri Shqiptar! Ti flet ne emer te patriotizmit, por ne te vertete nuk je patriot me keto qe thua, je thjesht nje shqiptar qe po te te jepet mundesia mund te transformoheshe ne nje Hitler te dyte, dhe si pasoje do beje te njejten gje qe beri ai. Urrejtja i ka rrenjet e thella dhe per fat te keq ngaterrohet neper kembet e muzikes, artit etc.

Pikerisht QUHET flamuri shqiptar. Urrejtja qe mbaj une eshte urrejtje e trasheguar nga patriotet shqiptare. Zeri i te cileve edhe sot na therret nga varri qe te korrigjojme padrejtesite qe jane bere popullit dhe te arrijme ndryshimin aq shume te deshiruar per te cilin u fljuan te gjithe ata. Po, po ta arrijme perkunder armiqeve te sotem qofshin shkije apo kelbaza shqipfolese sllavofile.
Flamuri shqiptar, per te cilin ti si ke dy lidhje, eshte i gjendisur me gjakun e atyre qe urryen shkaun e qe sot jane te shpallur patriote dhe heroj te Kosoves dhe Shqiperise:

''When the spring comes, we will manure the plains of Kosova with the bones of Serbs, for we Albanians have suffered too much to forget." — Isa Boletini, Albanian leader 1913

Isa Boletini (1864-1916: Hero of Kosovo and Hero of Albania), was a prominent Albanian patriot, strategist, military leader, visionary and believer in fair pacifism who fought for the remaining of Kosovo within Albania. Isa was born in Boletin, Zvečan, his real name was Isa Shala. Isa joined the Albanian Prizren League forces when he was only 17, and fought in the battle of Slivova against Ottoman forces. Later, Boletini became a major figure of Albanian resistance against the Ottomans, Serbia and Montenegro

http://en.wikiquote.org/wiki/Isa_Boletini

Ti, vazhdo ta adhurosh, kulturen e armikut, se vete je konstrukt idealist i nje ish-rregjimi sllavofil. Aty s'ka dyshim.

Te lutem, mos mu drejto 'Hello Kitty'. Po komunikoj me nje shqiptar momentalisht.

Nqs nuk me konsideron dot shqiptare :)P) te pakten me konsidero nje pengese ose barrikade drejt objektivit tend - qe eshte Patriotizmi ne rastin tend. :p

Nje patriot me merite do luftonte deri ne fund te jetes se tij, luften do ta bente ne trojet e tij; dhe c'eshte me e rendesishmja do ta bente me cdo "pengese" qe do haste, qofshin keto armiq apo aleatet e armikut. Sic e the vete "Armiku i armikut eshte miku im dhe vice versa".

If you make a withdrawal before a certain period, you get accused with surrender charges or DESERTER.

Ku ishje ti kur behej lufta? Migroje ne England (se shikoj qe flet anglisht) apo Gjermani a? A do guxoje te flisje keshtu ne kohen e Serbise? Po te kishje guxuar sot nuk do ishje gjalle dhe vertete do konsideroheshe HERO i Popullit.

Viva Amerika qe ju dha liri dhe shelter juve, se te pakte ishin ata qe ndenjen ne lufte dhe vertete luftonin ne ato troje. Te shumtet iken dhe jane pikerisht keta qe sot flasin neper forume.

Liria fitohet me gjak me kallashnikov dhe jo duke bere tellall neper forume, ose duke share kenget sllave.

'berllogje' eshte fjale serbe.

Kush te tha ty qe berllogje eshte fjale serbe pashe krejt?

Ti je met me mesu dike shqip ja me kallxu cilla fjale eshte shqip e cilla servisht.

Edhe ketu o tema per shkje magjype, mos kce si gaca ne prush, nese ke fakte per te shtjellur ndonje problematike tjeter urno hape temen e diskutojme sa te dush, por veshtire gjen ne trojet shqiptare diku kete dashni euforike ndaj tjereve si ndaj shkjeve qe pe kallxoni ju. Bile t'kishi pase kan me dashte, po as ma pak as ma shume se do shkavella magjype qe ni bote e tane ka dhj... ne ta.

P.S. Nese me te vertete te intereson se qysh i thojne berrllogut shkinisht pyt se t'kallxojne njerezia qe dine.

Ja Aleksander Frangaj drejtori i TV KLANIT dhe ai tjetri i Klan Kosoves duke kcy me muziken magjypo-shkavello edhe normal tjeret

Kallashnikov opa magjypi

http://www.youtube.com/watch?v=Tkc03qpU3r0

Jo kanga eshte me motive te luftes, kushtrim, duke filluar me trumbetat e luftes ne fillim te kanges edhe diku kah mesi.

Opa jasha kallashnikovi jurish!

Po lun ai shkau me ta, nje grumbull injorantash !

Nqs nuk me konsideron dot shqiptare :)P) te pakten me konsidero nje pengese ose barrikade drejt objektivit tend - qe eshte Patriotizmi ne rastin tend. :p

Jo, nuk te konsideroj as pengese !! Te konsideroj vetem nje shpirt i humbur ne oqeanin e globalizimit qe jeton per vetekenaqesi e vlera vetanake.

Nje patriot me merite do luftonte deri ne fund te jetes se tij, luften do ta bente ne trojet e tij; dhe c'eshte me e rendesishmja do ta bente me cdo "pengese" qe do haste, qofshin keto armiq apo aleatet e armikut. Sic e the vete "Armiku i armikut eshte miku im dhe vice versa".

Ku ishje ti kur behej lufta? Migroje ne England (se shikoj qe flet anglisht) apo Gjermani a? A do guxoje te flisje keshtu ne kohen e Serbise? Po te kishje guxuar sot nuk do ishje gjalle dhe vertete do konsideroheshe HERO i Popullit.

Viva Amerika qe ju dha liri dhe shelter juve, se te pakte ishin ata qe ndenjen ne lufte dhe vertete luftonin ne ato troje. Te shumtet iken dhe jane pikerisht keta qe sot flasin neper forume.

Liria fitohet me gjak me kallashnikov dhe jo duke bere tellall neper forume, ose duke share kenget sllave.

Ke vetebesim mahnites ne gjykimin e personit ! Flet me aq siguri per mua thua se me ke njohur me vite te tera !!

Kur do te rritesh bebushe, kur do ti mbledhesh mente, e kur do te ndalesh se ofenduari patriotet ?!!

Te jap une ty nje hint per mua, pasi aq shume ke kureshtje:

'Pajtimi i gjaqeve' ne Maqedoni; 'Universiteti i Tetoves'; 'Lufta ne Kosove'; 'Lufta ne Maqedoni' ...

Dhe sa per forume pasi qe e solle ketu, te gjithe me njohin shume mire mua si dhe kontributin tim ndaj vlerave kombetare. Une jam Socio. Pyet gjithandej po deshe.

HelloKitty
If you make a withdrawal before a certain period, you get accused with surrender charges or DESERTER.

There is one thing only that could happen if you make a withdrawal before a certain period ...

... and that is: you'll lose interest in the bank

Permireso edhe anglishten.

Kete keshille e ke prej meje si profesor i gjuhes dhe letersise angleze.

http://www.youtube.com/watch?v=VqCofeBsdPA

Top Comments
o kalle ibo kalle te vllaznit tu je i mir se ardhun flm prej teje e turqis nan qe na ndihmoj xhith
tradita27 1 year ago 14 likes

SHQIPTARET MYSLIMAN DHE TURQIT JAN VLLEZER !!
KESHTU NA MESON KU´RANI ; MYSLIMANET JON VLLEZER !
MrDrenice1 2 months ago 11 likes

Flamuri shqiptar, per te cilin ti si ke dy lidhje, eshte i gjendisur me gjakun e atyre qe urryen shkaun e qe sot jane te shpallur patriote dhe heroj te Kosoves dhe Shqiperise:
Flamuri shqiptar per te cilin ti si ke dy lidhje, s'ka te beje me allahun tend arab, profesor Socio i Tetoves.

first, c'arabizo dhe c'turqizo bashkeqytetaret e tu tetovare, lol.

gjysem hena e xhamive nuk mund te rrije krah per krah me shkaben me dy koka.

^^ Islami, as nuk mohon kombin shqiptar e as nuk mallkon shqipen si gjuhe ... !

"O Mankind, We created you from a single pair of a male and a female and made you into nations and tribes, so that you may know each other." (Quran
49:13).

Ketu eshte nje fjalim interesant i Eduart Thartorit (Imam i xhamise shqiptare ne Bremen, Gjermani ) per Islamin dhe kombin tone. Ju lutem ta shikojme:

http://www.youtube.com/watch?v=k0PODiP993c
Profesor, ndoshta e di qe shqipja ishte e ndaluar nen perandorine turke, kurse greqishtja dhe serbishtja jo.

nje pyetje kam une per ty, pergjigju vetem po ose jo.

je besimtar musliman?

me pas e shohim sa shqiptar je.

Profesor, ndoshta e di qe shqipja ishte e ndaluar nen perandorine turke, kurse greqishtja dhe serbishtja jo.

nje pyetje kam une per ty, pergjigju vetem po ose jo.

je besimtar musliman?

me pas e shohim sa shqiptar je.

Jo, une nuk jam fetar fare. Por respektoj besimin Islam ashtu sic e respektoj edhe ate te krishtere.

Land, tani une kam nje pyetje per ty:

Si ndiheni ?!

Jo, une nuk jam fetar fare. Por respektoj besimin Islam ashtu sic e respektoj edhe ate te krishtere.

Land, tani une kam nje pyetje per ty:

Si ndiheni ?!
Me shpatulla pas murit.
PS:mendoj une

persa i perket temes, shkodra eshte qytet i perzier etnikisht, arabe, turq, marokene, tuniziane, pak familje italiane dhe sigurisht shqiptare.

mua s'ma ndjen aspak kur evgjiti bujara qamili kendon pozdrav me fjale shqipe, as pse shkodranet kane pelqyer kete serben, ne fakt s'ma ndjeu as ne 90, kur shkodranet bertiten sllobodan hajde cliro popullin shkodran.

HelloKitty

There is one thing only that could happen if you make a withdrawal before a certain period ...

... and that is: you'll lose interest in the bank

Permireso edhe anglishten.

Kete keshille e ke prej meje si profesor i gjuhes dhe letersise angleze.

There is one thing only that could happen if you make a withdrawal before a certain period during war...

... and that is: you'll lose the capital (kaptina me gjithe qeleshe - that is)

Take this advise from a person who NEVER went to school for English. ``fumato``

Cfare ka lidhje Ibrahim Tatlises me turqit? Ai kurd eshte madje etnia e tij eshte shume e persekutuar nga turqit sot e tane diten.

Merruni me temen, e lereni ate strategjine e Janullatosit "mbrojtja ma e mire eshte sulmi" edhe menjehere filloni me etiketimet e njohura qe vine nga qarqet shoveniste antishqiptare greko-sllave per do fare turqizma, qe jeni ju te lujt ma mire se ta, kur deri dje po ata i kane pase koke e kembe te perzier me turqit, mish mash kejt, rrup e skup jane shku, madje edhe sot e kesaj rruget e Stambollit vegjetojne nga sllavet.

Status
Temë e mbyllur.
Back