• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Leku bëhet ‘buldozer’. Merr përpara të gjitha monedhat e huaja

Po edhe @cool_shqype fenë i ka lujt me xhinksin e Shkodrës... Kushedi sa topa ka shit
Kot osht lodh! 🤣
- Dok Atletesh tek Nish Goma Durrës = 250 Lekë metri, që ta qepshe privat pantallona 👖 me xhepat "stil dardhë" ishe jetë fare! 🤣 🤣 🤣
Thasë Bezje të Grumbullimit Durrës - 100 Lekë metrin, ideale për brekë, benevreke, çarçafë, kllufe jastigjesh, pajë gocash beqare etc etc!
-qesh--qesh--qesh--gezuar-
(kush nuk e mban mend të më përgënjeshtrojë - ose ti boj Like 😜)

Sapun "Lux", çakmak me gaz BIC me provë - 10 shkrepje /10 ndezje (sepse asokohe kishte vetëm shkrepse bullgare ose çakmak me benzine 10 shkrepje /6 ndezje 😜), copa fußtonesh italione dhe Golf siloni kombinuar me k'puce llustrafini me rrudha përciper e me porosi tek NRSH-ja, =2000-2500 Lekë, Manjetofon Shehrebele doppio casetta tek dyqonet e Valutës = 35.000 Lekë, Manjetofon rrjeps mono casetta DRINI = 18.000 Lekë, Manjetofon ultrà doppio casette LASONIC (me drita xixelluese) /SANYO/HITACHI/SONY/ kontrabandë = 30.000-35.000 Lekë Plus ➕ dhoro kishe edhe 3 gota yogurt pjeshke 350gr që në Albanistan nuk njiheshin asokohe. 🤣 🤣 🤣
Mua më kujtohen disa skena të kësaj kohe, nuk mbaj mend a ishte ndërruar sistemi apo jo. Luante skuadra e qytetit me një ekip kubanez në futboll. Disa lojtarë kubanezë ishin zezakë, e unë për herë të parë pashë të tillë nga afër, vetëm nga TV kisha parë. Gjatë lojës, njëri prej tyre piu ujë dhe e hodhi shishen në anë të fushës. Dikush që ishte aty afër, sa e pa shishen, u turr me vrap, e futi shishen në gojë dhe e piu atë pak ujë që kishte mbetur. E mori dhe shishen plastike për ta mbajtur si zbukurim në shtëpi, se shishe të tilla nuk kishte atëherë.

Më kujtohet gjithashtu përpara hotel 15-katëshit në Tiranë, disa fëmijë gjenin çamçakiza të hedhur në tokë, nga ato që hidhnin të huajt dhe i futnin në gojë, që t'u merrnin shijen. Çamçakizi ishte diçka e madhe atëherë, nuk kishte.

Po thuaj mirë që u rrit leku sot dhe i mori përpara të gjitha monedhat, se ato kohë kaluan.

Nje e ardhme e zymte, po vjen per perendimin.

Inflacioni, do arij kulmet e tij, ne muajt, dhe vitet, e ardhshem.

Cmimet e energjis, si karburantet, dhe energjia elektrike, do shtrenjetohen shum.

Ushqimet, dhe ne vecanti drithrat, do i dyfishohen, dhe trefishohen, cmimet.

Dollarit, sterlines, dhe euros, do ti bjeri vlera fare.

Prandaj, kush i ka parat me keto monedha, e rekomandoj ti kthej ne lek shqiptare, per ti shpetuar vleren e tyre, mos tju ikin kursimet tuaja, kot dem.

Nuk po bej shaka.
Ju veproni si te doni, se parat te tuajat jan.
Un, vetem kam te drejt tju hap syt.

Mendoj se do pasoj shume shpejt qellimi i vertet i SKENARIT te forcimit te lekut.

Nuk është turizmi që sjell kaq shumë evro saqë të sjellë destabilizimin e ekonomisë dhe vetë monedhës, por është spekullimi, larja e parave të pista, droga.
Dikush po përfiton shumë nga kjo situatë, por nuk arrij ta kuptoj se kush.
Po sikur SKENARI te jet qe te imponohet vetem PARA DIGITALE, 100% para imagjinare duke e justifikuar me SKENAR te forcimit te lekut?

Po sikur SKENARI te jet qe te imponohet vetem PARA DIGITALE, 100% para imagjinare duke e justifikuar me SKENAR te forcimit te lekut?
Po, por kjo është axhenda Europa 2030, e vendosur nga Klaus Schwabe në Davos, por vende si Albanistan nuk ngrejnë në kanar hiç.
Kta xinxifillat tanë i rre menja që do füten tek Elita meqenëse kanë pare (evro) dhe në momentin e kjametit do shpëtojnë b¥then, mirpo harrojnë që para se të vidhnin evrot, ishin zetoriste me kanatjere apo mjelse koprativash pra "plebej brekëdhjere" 🤣

Po, por kjo është axhenda Europa 2030, e vendosur nga Klaus Schwabe në Davos, por vende si Albanistan nuk ngrejnë në kanar hiç.
Kta xinxifillat tanë i rre menja që do füten tek Elita meqenëse kanë pare (evro) dhe në momentin e kjametit do shpëtojnë b¥then, mirpo harrojnë që para se të vidhnin evrot, ishin zetoriste me kanatjere apo mjelse koprativash pra "plebej brekëdhjere" 🤣
eshte EKSPERIMNET dhe REKLAM qe behet me kaviet shqiptare ndaj ndoshta edhe e pompuan me turizme te supozuar ne vet te trete ne bote

Më kujtohet gjithashtu përpara hotel 15-katëshit në Tiranë, disa fëmijë gjenin çamçakiza të hedhur në tokë, nga ato që hidhnin të huajt dhe i futnin në gojë, që t'u merrnin shijen. Çamçakizi ishte diçka e madhe atëherë, nuk kishte.

trinto, ketu sikur e ekzaxhirove si shume, se çumçakiza solli per here kina tek neve rreth viteve 70,
kina solli shume mallra dhe lodra, nje pjese e te cilave edhe shkaterroheshin me traktor dhe groposeshin, si me rastin e syzeve te diellit nje here,

trinto, ketu sikur e ekzaxhirove si shume, se çumçakiza solli per here kina tek neve rreth viteve 70,
kina solli shume mallra dhe lodra, nje pjese e te cilave edhe shkaterroheshin me traktor dhe groposeshin, si me rastin e syzeve te diellit nje here,
Po leri ore te besojne ca te duan, c'ke me ta?
Baptist eshte i bindur qe ne Shqiperi para vitit 1990 nuk behej fare plazh, bile nuk e dinim c'ishte plazhi. 🤣 🤣

Nuk mbaj mend të ketë pasur çamçakiza para viteve 90. Ndoshta ka pasur siç thua ti, por kanë qenë me pakicë. Unë për vete i kam blerë pas vitit 90.
Skenën përpara 15-katëshit e kam parë me sytë e mi, nuk e kam me të dëgjuar, por dhe nuk këmbëngul që të tjerët ta besojnë. Secili është i lirë të besojë çfarë të dojë.

Nuk mbaj mend të ketë pasur çamçakiza para viteve 90. Ndoshta ka pasur siç thua ti, por kanë qenë me pakicë. Unë për vete i kam blerë pas vitit 90.
Skenën përpara 15-katëshit e kam parë me sytë e mi, nuk e kam me të dëgjuar, por dhe nuk këmbëngul që të tjerët ta besojnë. Secili është i lirë të besojë çfarë të dojë.

natyrisht me pakice, biles pas 1978 kur u prishen marrdheniet me kinen, qe u larguan edhe punonjesit kineze, çumçakizi dhe shum mallra kineze filluan te zhdukeshin nga tregu, nuk i shifje me ne treg,

T'a ka thënë baba ka durrsi më lartë... Ata desh i bënë kulakë nga puna çumçakëzit...

Se acarohen njerezit edhe ne raste te tilla … vetem k’tu lexon . LOL

Une mendoj se Euro do bjere shume ne 7-8 vitet ne vazhdim ne Shqiperi. Mund te zhvleresohet deri ne 20% te vleres.

Back