• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Leku bëhet ‘buldozer’. Merr përpara të gjitha monedhat e huaja

Banka e Shqipërisë po e mbledh valutën e huaj me një çmim krejtësisht të lirë dhe jashtë logjikës së merkatos ekonomike dhe financiare.
Me kto para ajo justifikohet që po paguan borxhin e jashtëm të Shqipërisë sepse gjoja është momenti më i favorshëm, mirpo problemi është se ai borxh që është marrë nga Qeveria Shqiptare nuk ka përfunduar në zhvillimin dhe progresin e vendit, në përmirësimin e cilësisë së jetës së shtetasve shqiptarë me një Welfare efikas dhe equo për shtresat në nevojë apo për pensionistët por është vjedhur nga vetë ata, ka shërbyer për rrogat e majme të tyre, është depozituar në bankat e huaja nga ata ose në rastin më të keq ka shërbyer për të bërë zyrat dhe makinat e tyre sa më luksoze.
Rasti i fundit fare me fondet e Min. së Bujqësisë vërteton qartë atë që them. 🖐️🍺🍺🍻
Bankat e "miqeve" nderkombetar,.

Jo tamam ashtu :
- Rënia e valutës se huaj ka 5-6 muaj që nuk ndalet pra edhe kur nuk kishte sezon turistik.
Në Mars të këtij viti Banka e Shqipërisë e shqetësuar për këtë fenomen bleu në tregun shqiptar 226 milion evro (jo pak) por trendi nuk ndryshoi fare.
- Me dashje apo pa dashje ke permendur Sektorin e Ndërtimit dhe thua që po ndërtohen kulla 40 katërshe?!
Kush i ndërton dhe kujt i shërbejnë ato?
Vërtet mendon se shqiptarët kanë nevojë për to? Unë them që jo!
Nuk kemi ura, spitale, shkolla, rrugë, hekurudha, autobusa, shërbime urbane, struktura për moshën e tretë, furnizim me ujë të pijshëm, Saranda ka 3-4 ditë pa drita (korent), etj etj plot.
Sek. Ndërtimit për exelence është konsideruar gjithmonë "lavatrice për pastrimin e parave", oligarket dhe PPP po bëjnë namin dhe dallimi i shtresave shoqërore po bëhet gjithnjë e më i frikshëm, ka shumë pabarazi sociale, etj etj.
Duhet te vish të jetosh këtu dhe të kuptosh se çfarë po flas.
Nuk ka shqetsim, vet i inxhinerojn marifetet

Nuk është puna që po e mbledh euron shteti, por ka shumë turistë dhe shumë prurje eurosh. Kështu ka rënë çdo verë euroja në Shqipëri. Jo kaq shumë, por ka rënë.

Shumë prurje ka pasur edhe prej ndërtimeve, po bëhen kulla 40 kate e më tepër. Nuk ka fuqi shteti që të kontrollojë valutën. Është kërkesë ofertë.
Banka nuk eshte e shtetit.

Ekonomi kriminale. Cfare do bejne kur te ezaurohet ndertimi I apartamenteve? Ku do I pastrojne parate? Ky eshte fillimi. Dite me te bukura do vijne me dordolecin. Mbajeni fort. Votojeni dhe mbrojeni. Se po iku ai as dielli nuk do linde me.

Nuk është turizmi që sjell kaq shumë evro saqë të sjellë destabilizimin e ekonomisë dhe vetë monedhës, por është spekullimi, larja e parave të pista, droga.
Dikush po përfiton shumë nga kjo situatë, por nuk arrij ta kuptoj se kush.
E vërteta është se leku është forcuar shumë dhe kjo ka vite që ndodh, nuk ka filluar tani. Mbaj mend se dikur 1 euro ishte 1500 leke, e tani është 1000. Dmth leku është forcuar me 33%.
Diçka e keqe duhet të jetë, ose ndonjë manipulim. Është e pabesueshme që ekonomia shqiptare është rritur dhe po shkon aq mirë sa leku të forcohet kaq shumë.

Nuk po lini të kuptohet si e arriti këtë gjë Rama?!
Dhe atë më kryesoren :: kush përfiton nga kjo dhe kush më pak, e kush më shumë ?
Veç me pas me llomotit gjithë ditën tu thy kopalla, jo kjo e pat krismën më mirë, jo kjo krisi më fort...
Kopallë më!

E vetmja gje qe ndalon rritjen e Euros eshte ndalimi i pagesave/blerjeve CASH.

Fillimisht. Blerja e apartamenteve te reja te behet vetem me llogari bankare shqiptare dhe llogarite bankare te jene hapur jo me vone se ... te themi. 6 muaj me pare, mundesisht llogari ne Banken e Shqiperise. Komisioni bankar ne trasaksion te jete jo me shume se 0.1 per mije ( si e cka gjithe bota)

Po qe se prona vertetohet se eshte blere ne menyre tjeter.... konfiskim!

Kompanite e ndertimit te detyrohen te paguajne (sic e ka gjite bota) sigurime shoqerore mbi bazen oreve te punes qe kane analizat e cmimeve ( minimalisht 8% e kostos se cdo zeri pune jane shpenzime administrative). Te detyrohen kompanite e nderetimit te plotesojne veten me personel inxhiniero-teknik mbi bazen e analizes e cmimeve te mesiperme. E thene ndryshe. Ke 1000 m3 beton. Kjo do te thote kaq ore pune. Keto ore pune pjesetuar me 40 ore ne jave del se sa kohe i duhet nje inxhinieri te punoje vetem per betone. Kjo per cdo ze pune. Krahasohet totali i oreve te punes me zgjatjen e lejes ... del numri i personelit per cdo pune ( ndertim, hidro,elektrike,arkitekt) . Si gjithe bota; Ne Shqiperi sheh cudira. Na ngrihet pallati me 30.000 m2 me 1 inxhinier , qe ben dhe brigadierin dhe ekonomostin dhe ... rojen.

Urgjentisht te aplikohet taksa e pasurise. Ne Shqiperi nuk funksionon tregu i qerase.Shumica e shtepive ae blihen rrine mbllur. Kur nje fshatar e detyron te paguaje takse per token, qe ka ne pronesi ose perdorim (e mbjell apo jo ) pse njerezia qe ka 2 , 3, apo 4 shtepi me teper se cfare i nevojiten , mos paguajne asgje ? (takse pasurie - wealthy tax, sic e ka tere bota), Qerate te paguhen vec me banke dhe te kalojne ne zyren e noterit (kjo te jete shteterore dhe jo provate)

Eshte e thjeshte. Keshtu funksionon nje bote e tere. Pse shqipot duan te funksionojne ndryshe dhe pastaj na thone iku euro per lesh? E kam thene dhe e riperseris. Shqipot shpikin ujin e ngrohte dhe teori qe nuk i duhen askujt. Superndertimet qe po behen ne Shqiperi dhe Kosove , jane mbase rreziku i pare dhe me i madh qe do e zhdukin kombin shqiptar/asimilimin e tij brenda 10 viteve te ardheshme. Mos harroni... shqipetaret jo vetem po ikin por dhe nuk po pjellin me . Shqiperia dhe Kosova do mbushen me lloj-lloj nacionaliteti. Pas 10 vjetesh... nje 15 vjecar do jete 25 vjec dhe nje 50 vjecar do jete 60 vjec. LLogaria eshte shume e kollajte per t'u bere. Vitet 1990 deri ne 2000 dhe 2000 - 2010 kane vertetuar me se miri se Shqiperia nuk ka pare asnje benefit nga betonizimi dhe ndertimi i pallateve ... sidomos ne qytetet e vogla. Para te hedhura ne hale.

Kaq veshtire eshte per te kuptuar cfare kam shkruar me siper ? Mendoni se eshte pesimizem? Jo. E vertete e hidhur. Shqiptaret jane etalon i d*rllikut por dhe qorra me sy (kjo e fundit si e gjithe bota mbare) dhe po vrasin perdite jo vetem njeri-tjetrit per dhe vete memen e tyre . Shqiperine.

Last edited:
Hajt se edhe pak dhe do te ktheheni qe te punoni ne Albania …. Kshuqe qeshni me Edin se qesh kush qesh i fundit . Lol

Nuk e kuptoj pse kjo eshte gje e keqe nese vlera e lekut rritet?! Shqiperia importon me shum se eksporton apo jo? Cdogje qe prodhohet shitet brenda plus importon me shum se eksporton.
Noshta eshte shenje e mire te mos futen ne evrope fare. Keshtu nje shqiptar me rroge normale i bie te marri rroge me te mire se nje italian apo grek.

Nuk e kuptoj pse kjo eshte gje e keqe nese vlera e lekut rritet?! Shqiperia importon me shum se eksporton apo jo? Cdogje qe prodhohet shitet brenda plus importon me shum se eksporton.
Noshta eshte shenje e mire te mos futen ne evrope fare. Keshtu nje shqiptar me rroge normale i bie te marri rroge me te mire se nje italian apo grek.
Janë këta që nuk e duan Shqipërinë edhe plasin nga zilia.

E vetmja gje qe ndalon rritjen e Euros eshte ndalimi i pagesave/blerjeve CASH.

Fillimisht. Blerja e apartamenteve te reja te behet vetem me llogari bankare shqiptare dhe llogarite bankare te jene hapur jo me vone se ... te themi. 6 muaj me pare, mundesisht llogari ne Banken e Shqiperise. Komisioni bankar ne trasaksion te jete jo me shume se 0.1 per mije ( si e cka gjithe bota)

Po qe se prona vertetohet se eshte blere ne menyre tjeter.... konfiskim!

Kompanite e ndertimit te detyrohen te paguajne (sic e ka gjite bota) sigurime shoqerore mbi bazen oreve te punes qe kane analizat e cmimeve ( minimalisht 8% e kostos se cdo zeri pune jane shpenzime administrative). Te detyrohen kompanite e nderetimit te plotesojne veten me personel inxhiniero-teknik mbi bazen e analizes e cmimeve te mesiperme. E thene ndryshe. Ke 1000 m3 beton. Kjo do te thote kaq ore pune. Keto ore pune pjesetuar me 40 ore ne jave del se sa kohe i duhet nje inxhinieri te punoje vetem per betone. Kjo per cdo ze pune. Krahasohet totali i oreve te punes me zgjatjen e lejes ... del numri i personelit per cdo pune ( ndertim, hidro,elektrike,arkitekt) . Si gjithe bota; Ne Shqiperi sheh cudira. Na ngrihet pallati me 30.000 m2 me 1 inxhinier , qe ben dhe brigadierin dhe ekonomostin dhe ... rojen.

Urgjentisht te aplikohet taksa e pasurise. Ne Shqiperi nuk funksionon tregu i qerase.Shumica e shtepive ae blihen rrine mbllur. Kur nje fshatar e detyron te paguaje takse per token, qe ka ne pronesi ose perdorim (e mbjell apo jo ) pse njerezia qe ka 2 , 3, apo 4 shtepi me teper se cfare i nevojiten , mos paguajne asgje ? (takse pasurie - wealthy tax, sic e ka tere bota), Qerate te paguhen vec me banke dhe te kalojne ne zyren e noterit (kjo te jete shteterore dhe jo provate)

Eshte e thjeshte. Keshtu funksionon nje bote e tere. Pse shqipot duan te funksionojne ndryshe dhe pastaj na thone iku euro per lesh? E kam thene dhe e riperseris. Shqipot shpikin ujin e ngrohte dhe teori qe nuk i duhen askujt. Superndertimet qe po behen ne Shqiperi dhe Kosove , jane mbase rreziku i pare dhe me i madh qe do e zhdukin kombin shqiptar/asimilimin e tij brenda 10 viteve te ardheshme. Mos harroni... shqipetaret jo vetem po ikin por dhe nuk po pjellin me . Shqiperia dhe Kosova do mbushen me lloj-lloj nacionaliteti. Pas 10 vjetes... nje 15 vjecar do jete 25 vjec dhe nje 50 vjecar do jete 60 vjec. LLogaria eshte shume e kollajte per t'u bere. Vitet 1990 deri ne 2000 dhe 2000 - 2010 kqne vertetuqr me se miri se Shqiperia nuk ka pare asnje benefit nga betonizimi dhe ndertimi i pallateve ... sidomos ne qytetet e vogla. Para te hedhura ne hale.

Kaq veshtire eshte per te kuptuar cfare kam shkruar me siper ? Mendoni se eshte pesimizem? Jo. E vertete e hidhur. Shqiptaret jane etalon i d*rllikut por dhe qorra me sy (kjo e fundit si e gjithe bota mbare) dhe po vrasin perdite jo vetem njeri-tjetrit per dhe vete memen e tyre . Shqiperine.
A u lodhe së shpjeguari?
Nuk janë shqiptarët që po pastrojnë €, është qeveria e shqiptarëve që u'a shërben n'pjatë çmimin sipas tregut informal.

Është prishur balanca Kurt. Nuk mund të mbahet një shtet dhe një popull vetëm me importe.
Kjo do të përkthehej automatikisht në papunësi vendase, shumë më pak të ardhura në buxhetin e shtetit, më pak shërbime ndaj qytetarëve, instabilitet social etj etj.

Është prishur balanca Kurt. Nuk mund të mbahet një shtet dhe një popull vetëm me importe.
Kjo do të përkthehej automatikisht në papunësi vendase, shumë më pak të ardhura në buxhetin e shtetit, më pak shërbime ndaj qytetarëve, instabilitet social etj etj.
Të vjen inat pse po barazohet leku me euron që ekonomia jonë po barazohet me ekonominë europiane.

Ne jemi vend bujqesor e blegtoral dhe importojme vaj ulliri e ullinj,mish e djathe. Etj etj qe mund te behen ne vend dhe te eksportojme. Mirepo nuk ka vullnet politik sepse I kane monopole njerezit e lidhur me politiken. Do shiten mallrat e tyre te qelbura dhe keshtu fshatari shqiptar detyrohet e le token djerre dhe mbjell sa per vete. Si nuk e kuptojne habitem. Nje vend qe nuk prodhon asgje,vetem emigrim dhe krim. Nje vend blegtoral ku pine qumesht pluhur e hane miell serb.

A u lodhe së shpjeguari?
Nuk janë shqiptarët që po pastrojnë €, është qeveria e shqiptarëve që u'a shërben n'pjatë çmimin sipas tregut informal.

@par. se kuptoj kete menyre reagimi ndaj meje. gjithsesi ... une do kisha vepruar keshtu, sic kam shkruar. keshtu vepron nje bote e tere. Sa me shpejt detyrosh lekun te perdoret vec ne pagesat me banke apo credit card aq me kollaj eshte te komandosh ekonomine apo te besh reforma ne ekonomi. Te gjitha cfare kam shkruar ne kete postim i kam thene me kohe...(nuk me pelqejne replikat kot me kot me njerez. fundi i fundit postimi eshte mendimi im)

Sipas meje ... pikerisht jane shqiptaret ata qe pastrojne para dhe qeveria i lejon. jane shqipot qe blejne apo jo? Dhe eshte pikerisht qeveria ajo qe i lejon. jane shqiptaret qe hapen dikur firmat piramidale nen mbrojtjen/qorrlekun e shqiperise. (per kete do ju lutesha te mi kursenit replikat ..... po qe se nuk do kuptoni apo nuk do jeni dakort me mendimin, se cdo qeveri del nga populli saj dhe cdo komb meriton qeverine qe ka).

Pse nuk ngrihen shoqatat e bisnesit me plane dhe kerkesa reale dhe tja cojne qeverise per ti kaluar ne parlament ? Pse nuk cohen shoqatat e bujqesise apo prodhuesve shqiptare ? Fajin e ka qeveria ? Po e ka . E ka, por e kemi dhe ne si popull ... nga une i pari qe shkruaj keto rradhe.
Sa kohe qe arsimi do jete i shkaterruar dhe ne nje nivel skandaloz ne aq me e larget do jete drita jeshile e prosperitetit per kete komb. Ne te pakten 30 vjetet e fundit, e shkaterruam arsimin qe ne rrenje (kopesht) e me tej. Do vuajme cdo gje/zullum qe vjen prej kesaj. Nje 10 vjecar i lindur ne vitet 90 tani eshte 43 vjec. Dhe sot kete brez qe i mesoi gjerat per se mbrapshti sot e ke ne krye kudo.
Bota ka bere perpara me arsim dhe kulture dhe jo me draper e lopate ne dore. Fatkeqesiht ne jemi popull dele ... dhe bile nga ato delet e trembura. Nje popull dele prodhon qeveri ujqish.

Last edited:
Back