daniel00
(ノ˵ ͡• ͜ʖ ͡•˵)ノ♡*
Më shumë se 70 milionë të krishterë nga 175 vende do t'i bashkohen eventit vjetor të lutjes për Izraelin të Eagles' Wings, ndërsa krerët e shteteve dhe mbi 500 udhëheqës të krishterë mblidhen në Jerusalem.
Më 4 tetor 2026, Jerusalemi do të bëhet qendra e shprehjes më të madhe vjetore të solidaritetit të krishterë me Izraelin. Më shumë se 70 milionë të krishterë nga 175 vende pritet të bashkohen në lutje gjatë Ditës së 24-të Vjetore të Lutjes për Paqen e Jerusalemit (DPPJ) - tubimi më i madh i lutjes për Izraelin në histori.
I organizuar nga Eagles' Wings dhe Presidenti dhe Themeluesi i saj, Peshkopi Robert Stearns, dhe i transmetuar drejtpërdrejt nga Muzeu i Kullës së Davidit në Jerusalem, mbledhja e këtij viti vjen në një moment përcaktues për Izraelin, ndërsa vendi vazhdon të përballet me kërcënime të vazhdueshme të sigurisë, ndërkohë që përballet me një valë të madhe urrejtje prej vendeve islamiste dhe komuniste.
Eventi do të bashkojë më shumë se 500 udhëheqës të lartë të krishterë nga 50 vende, që përfaqësojnë kisha dhe komunitete në çdo kontinent.
Midis tyre do të jenë delegacione zyrtare nga Nigeria, Kenia dhe Togo, përfshirë zyrtarë të lartë qeveritarë, Zonjat e Para të Nigerisë dhe Kenias, si dhe Mbretin dhe Mbretëreshën e Togos, duke nënvizuar koalicionin ndërkombëtar në rritje të udhëheqësve që mbështesin Izraelin.
Tubimi do të mirëpresë gjithashtu 175 udhëheqës të krishterë latino-amerikanë, të udhëhequr nga Reverendi José Wellington Costa Jr., Mbikëqyrës i Përgjithshëm i Asambleve të Zotit Braziliane. Reverendi Wellington udhëheq Asambletë e Zotit të Brazilit, një denominacion me më shumë se 33 milionë anëtarë dhe pjesë e lëvizjes më të madhe protestante në botë, që përfshin më shumë se 90 milionë besimtarë në 212 vende.
Delegacionet e Amerikës Latine do të përfaqësojnë më shumë se 51 milionë të krishterë në të gjithë rajonin.
Udhëheqja izraelite është ftuar t'i drejtohet audiencës globale të krishterë mbi forcën e qëndrueshme dhe rëndësinë strategjike të aleancës hebraike-të krishterë.
“Kjo është shumë më tepër sesa një ngjarje lutjeje. Është një deklaratë globale se Izraeli nuk është vetëm”, tha Peshkopi Robert Stearns, themelues dhe president i Eagles' Wings. “Në një kohë kur populli hebre përballet me sfida të jashtëzakonshme, dhjetëra miliona të krishterë po zgjedhin të qëndrojnë publikisht me Izraelin, të luten për paqen e tij dhe të riafirmojnë lidhjen e pathyeshme midis popujve tanë.”
Për njëzet e katër vjet, Dita e Lutjes për Paqen e Jerusalemit është rritur në iniciativën më të madhe vjetore të lutjes në botë kushtuar Jerusalemit. Mbledhja e këtij viti pritet të vendosë një moment historik, duke bashkuar miliona besimtarë në të gjitha kishat, denominacionet dhe kontinentet në një transmetim global të drejtpërdrejtë nga Jerusalemi.
Eagle's Wings - Krahët e Shqiponjave është një organizatë ndërkombëtare e krishterë e dedikuar për ndërtimin e urave midis të krishterëve, Shtetit të Izraelit dhe popullit hebre përmes edukimit, avokimit dhe veprimit. Për më shumë se tre dekada, organizata ka mobilizuar miliona të krishterë në të gjithë botën për të kundërshtuar antisemitizmin, për të forcuar mbështetjen për Izraelin dhe për të thelluar marrëdhënien historike midis komuniteteve të krishtera dhe hebraike.
Last edited: