• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Mbi 70 milionë të krishterë në mbarë botën do të bashkohen me tubimin vjetor të lutjes për Izraelin

daniel00

(ノ˵ ͡• ͜ʖ ͡•˵)ノ♡*
Anëtar
Aug 31, 2010
Postime
15,810
Pikët
113
Vendndodhja
Diktatrojska

Më shumë se 70 milionë të krishterë nga 175 vende do t'i bashkohen eventit vjetor të lutjes për Izraelin të Eagles' Wings, ndërsa krerët e shteteve dhe mbi 500 udhëheqës të krishterë mblidhen në Jerusalem.​

BJyTTNYmfx_0_0_1280_720_0_x-large.jpg

Më 4 tetor 2026, Jerusalemi do të bëhet qendra e shprehjes më të madhe vjetore të solidaritetit të krishterë me Izraelin. Më shumë se 70 milionë të krishterë nga 175 vende pritet të bashkohen në lutje gjatë Ditës së 24-të Vjetore të Lutjes për Paqen e Jerusalemit (DPPJ) - tubimi më i madh i lutjes për Izraelin në histori.

I organizuar nga Eagles' Wings dhe Presidenti dhe Themeluesi i saj, Peshkopi Robert Stearns, dhe i transmetuar drejtpërdrejt nga Muzeu i Kullës së Davidit në Jerusalem, mbledhja e këtij viti vjen në një moment përcaktues për Izraelin, ndërsa vendi vazhdon të përballet me kërcënime të vazhdueshme të sigurisë, ndërkohë që përballet me një valë të madhe urrejtje prej vendeve islamiste dhe komuniste.

Eventi do të bashkojë më shumë se 500 udhëheqës të lartë të krishterë nga 50 vende, që përfaqësojnë kisha dhe komunitete në çdo kontinent.

Midis tyre do të jenë delegacione zyrtare nga Nigeria, Kenia dhe Togo, përfshirë zyrtarë të lartë qeveritarë, Zonjat e Para të Nigerisë dhe Kenias, si dhe Mbretin dhe Mbretëreshën e Togos, duke nënvizuar koalicionin ndërkombëtar në rritje të udhëheqësve që mbështesin Izraelin.

Tubimi do të mirëpresë gjithashtu 175 udhëheqës të krishterë latino-amerikanë, të udhëhequr nga Reverendi José Wellington Costa Jr., Mbikëqyrës i Përgjithshëm i Asambleve të Zotit Braziliane. Reverendi Wellington udhëheq Asambletë e Zotit të Brazilit, një denominacion me më shumë se 33 milionë anëtarë dhe pjesë e lëvizjes më të madhe protestante në botë, që përfshin më shumë se 90 milionë besimtarë në 212 vende.

Delegacionet e Amerikës Latine do të përfaqësojnë më shumë se 51 milionë të krishterë në të gjithë rajonin.

Udhëheqja izraelite është ftuar t'i drejtohet audiencës globale të krishterë mbi forcën e qëndrueshme dhe rëndësinë strategjike të aleancës hebraike-të krishterë.

“Kjo është shumë më tepër sesa një ngjarje lutjeje. Është një deklaratë globale se Izraeli nuk është vetëm”, tha Peshkopi Robert Stearns, themelues dhe president i Eagles' Wings. “Në një kohë kur populli hebre përballet me sfida të jashtëzakonshme, dhjetëra miliona të krishterë po zgjedhin të qëndrojnë publikisht me Izraelin, të luten për paqen e tij dhe të riafirmojnë lidhjen e pathyeshme midis popujve tanë.”

Për njëzet e katër vjet, Dita e Lutjes për Paqen e Jerusalemit është rritur në iniciativën më të madhe vjetore të lutjes në botë kushtuar Jerusalemit. Mbledhja e këtij viti pritet të vendosë një moment historik, duke bashkuar miliona besimtarë në të gjitha kishat, denominacionet dhe kontinentet në një transmetim global të drejtpërdrejtë nga Jerusalemi.

Eagle's Wings - Krahët e Shqiponjave është një organizatë ndërkombëtare e krishterë e dedikuar për ndërtimin e urave midis të krishterëve, Shtetit të Izraelit dhe popullit hebre përmes edukimit, avokimit dhe veprimit. Për më shumë se tre dekada, organizata ka mobilizuar miliona të krishterë në të gjithë botën për të kundërshtuar antisemitizmin, për të forcuar mbështetjen për Izraelin dhe për të thelluar marrëdhënien historike midis komuniteteve të krishtera dhe hebraike.

Last edited:
Të krishterët do luftojnë krah Izraelit. Është e kotë që shpresoni në urrejtjen tuaj të ligë për ta shkatërruar atë komb.
Po jo mor vlla se e paskam keqkuptuar , kujtova se Zonjat e para do shkonin per Sex .

Lutje dhe mobilizim. Bota islame është në sulm ndaj Izraelit që është djepi i krishtërimit.

Kush prek Izraelin hap luftë me të krishterët.
Po ne si komb ca pune kemi me xabat e asaj zone, se kte se kuptova une?

Lutje per Izraelin?
Ndërkohë ata urrejnë të krishterët, i shtyjnë dhe i pështyjnë, i ofendojnë dhe i poshtërojnë!
Kardinalit të Jerusalem që ishte edhe kandidat për Papa, Monsieur Pizzaballa iu ndalua për herë të parë në historinë tonë moderne të mbajë Meshën e Shenjtë për Pashkët në Santo Sepolcro.

Po ne si komb ca pune kemi me xabat e asaj zone, se kte se kuptova une?
Ky është një konflikt botëror që përfshin gjithë kombet. E di ti kuptimin e thirrjes: Globalize the Intifada? Çfarë kuptimi ka kjo thirrje?

Ti e shikon edhe vetë se si urrejtja e fesë arabe pasqyrohet edhe ndaj investuesve në Shqipëri.

Protesta e bulevardit është mbushur me fetarë që as u bie në mend për natyrën por nxjerrin vrer sepse aty janë investitorë amerikanët dhe izraelitët.

Armiqësi shprehet ndaj bashkëpunimeve me izraelitët për ushtrinë, bujqësinë, mjekësinë e çdo gjë.

Fetarët arabë duan ta shkëpusin Shqipërinë nga Amerika dhe Izraeli që ta kenë pre të lehtë dhe pa mbrojtje nga ujqit gri të Turqisë dhe Vëllazëria Myslimane, pra islami politik.

Kundër investimeve tona po dalin edhe iranianët. Pra ja ku jemi ne të përfshirë në konflikte botërore edhe duke qenë në punën tonë këtu në Shqipëri.

Për ta bërë fare reale dhe objektive këtë situatë.

Last edited:
Ky është një konflikt botëror që përfshin gjithë kombet. E di ti kuptimin e thirrjes: Globalize the Intifada? Çfarë kuptimi ka kjo thirrje?

Ti e shikon edhe vetë se si urrejtja e fesë arabe pasqyrohet edhe ndaj investuesve në Shqipëri.

Protesta e bulevardit është mbushur me fetarë që as u bie në mend për natyrën por nxjerrin vrer sepse aty janë investitorë amerikanët dhe izraelitët.

Armiqësi shprehet ndaj bashkëpunimeve me izraelitët për ushtrinë, bujqësinë, mjekësinë e çdo gjë.

Fetarët arabë duan ta shkëpusin Shqipërinë nga Amerika dhe Izraeli që ta kenë pre të lehtë dhe pa mbrojtje nga ujqit gri të Turqisë dhe Vëllazëria Myslimane, pra islami politik.

Kundër investimeve tona po dalin edhe iranianët. Pra ju ku jemi ne të përfshirë në konflikte botërore edhe duke qenë në punën tonë këtu në Shqipëri.

Për ta bërë fare reale dhe objektive këtë situatë.
Qe ta kuptoj siç duhet, ti thua ka ndryshim mes nje arabi e nje hebreu per kombin tone?

Mos ngaterro Krishterimin me Izraelin se na karepse o Daniel
100 her te kam thene.
E keni bere fenë politike duke mbeshtetur shtete qe veprat e tyre me besimin e Krishtere nuk kan lidhje faree.

Qe ta kuptoj siç duhet, ti thua ka ndryshim mes nje arabi e nje hebreu per kombin tone?
Si nata me ditën.

Arabi i arabizon shqiptarët, u ndërron emrin, gjuhën, zakonet, sjelljet, i fut në sekte ku bëhen armiq me gjithë shoqërinë dhe i frymëzon urrejtje deri në sjellje kriminale.

Kurse hebreu, as nuk konverton njeri, as nuk i bën kujt presione, as nuk shkel një ligj, as nxit urrejtje. Veç sjell investime dhe modernizim.

Mos ngaterro Krishterimin me Izraelin se na karepse o Daniel
100 her te kam thene.
E keni bere fenë politike duke mbeshtetur shtete qe veprat e tyre me besimin e Krishtere nuk kan lidhje faree.
Veprat e tyre janë vetëmbrojtje ndaj terrorizmit islamik, ashtu si duhet të mbrohej edhe Gjermania nga emigrantët që po e shkatërrojnë Gjermaninë. Pra ti kujton se do lejojnë Izraelitët që populli të masakrohet e dhunohet nga turma arabësh ?

Je vetë e verbër që nuk shikon realitetin mizerabël të vendit ku jeton dhe më përmend mua krishtërimin. E krishterë është Gjermania që nuk mbron bijtë dhe bijat e saj ? Ik mos na trash me budallëqet e tua.

Veprat e tyre janë vetëmbrojtje ndaj terrorizmit islamik, ashtu si duhet të mbrohej edhe Gjermania nga emigrantët që po e shkatërrojnë Gjermaninë. Pra ti kujton se do lejojnë Izraelitët që populli të masakrohet e dhunohet nga turma arabësh ?

Je vetë e verbër që nuk shikon realitetin mizerabël të vendit ku jeton dhe më përmend mua krishtërimin. E krishterë është Gjermania që nuk mbron bijtë dhe bijat e saj ? Ik mos na trash me budallëqet e tua.
Na rrofsh lesht pra.

Ndërkohë ata urrejnë të krishterët, i shtyjnë dhe i pështyjnë, i ofendojnë dhe i poshtërojnë!
Kardinalit të Jerusalem që ishte edhe kandidat për Papa, Monsieur Pizzaballa iu ndalua për herë të parë në historinë tonë moderne të mbajë Meshën e Shenjtë për Pashkët në Santo Sepolcro.

Toka ndodhet pranë një manastiri në lagjen palestineze Silwan në Jerusalem.
Veprimi përbën një konfiskim të paligjshëm dhe të padrejtë, që vendos një precedent të rrezikshëm.

Pemët u shkulën me rrënjë====

cq5dam.thumbnail.cropped.1500.844.jpeg

dhe prona u rrethua me.... gardhe(per SHEMBULL=Zvernec)aPO me TELA dhe porta=HEKURI.
Sipas të dhënave zyrtare, prona është e regjistruar dhe zotëron vlerë historike, arkeologjike dhe fetare.
Besohet të jetë trualli që......
priftërinjtë hebrenj blenë nga.......
Juda për=== tridhjetë monedha argjendi, pas tradhtisë së tij ndaj Jezusit.

NUK ka shance te jete burimi ka ruset ose iranianet.

Back