• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Me tërhoqi vëmëndjen ky shkrim...

Status
Temë e mbyllur.
Përgjigje e: Me tërhoqi vëmëndjen ky shkrim...

Duhet ta kesh ditur me kohe qe Galeb-et (jo gabelet) kane qene produkt jugosllav. Nejse, mund ta lexosh edhe vete ne ne Wiki:

The Soko G-4 Super Galeb (English: Super Seagull), also referred to as N-62, is a Yugoslav single-engine, advanced jet trainer and light ground-attack aircraft. The G-4 was designed by the Aeronautical Technical Institute at Žarkovo and manufactured by the SOKO aircraft factory in Mostar as a replacement for the Soko G-2 Galeb in service with the Yugoslav Air Force (Serbo-Croatian: Ratno vazduhoplovstvo i protivvazdušna odbrana – RV i PVO; Croatian: Ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana - RZ i PZO.). Production started in 1984 and lasted until the breakup of Yugoslavia in 1991. A total of 85 aircraft were built, six of which were exported to Myanmar.

During the Yugoslav Wars, RV i PVO G-4s carried out ground-attack sorties, with four being lost to enemy air defences. In 1992 the remaining aircraft were relocated to Serbia and Montenegro where they entered service with the Air Force of the new FR Yugoslavia. A single G-4 was left over to the Republika Srpska Air Force.

125-150 jane ....mos ma trego mu producentin.

Apropo...

Horror in der Gynäkologie Skopje - 35 Tote Babys im ersten Quartal.

Mehr als 35 Neugeborene starben in nur drei Monaten in der Klinik für Gynäkologie in der mazedonischen Hauptstadt Skopje, eine alarmierende Zahl, die die Eltern und Angestellten der Klinik erschrecke, berichtet Fokus.

Nach den vorliegenden Unterlagen betrug die Zahl der verstorbenen Frühgeborenen, im ersten Quartal dieses Jahres, d.h. im Januar, Februar und März, nachdem sie eine Intensivbehandlung hatten, mehr als 35.

10 Frühgeborene starben in der 22. bis 25. Schwangerschaftswoche, von denen berichtet wird, dass sie noch extrem jung gewesen sind und somit sich die Chancen schmälerten, dann starben 11 Babys aufgrund eines sehr niedrigen Geburtsgewichts, weitere starben aufgrund von unreifen Lungen und Sepsis.

Die Gynäkologische Klinik bestätigte den Bericht der "Fokus".

Vor kurzem erregte der neue Gesundheitsminister Venko Filipche für aufsehen, als er meinte "Mütter sind teils selber schuld, da sie Vorbeugeuntersuchungen nicht wahrnehmen würden".

Inshallah midis tyre nuk ka nga DEBILET me flamur....se jane e ardhmja Zombit.

Tunga tash dujso.

Attachments

• skopje-gynecology.jpg
    skopje-gynecology.jpg
    21.6 KB · Views: 118

Pëllumb Xhufi është një historian i shkëlqyer i periudhës së mesjetës dhe ka bërë shumë punë të mira sidomos në këto vite kur institucionet tona shkencore kanë rënë në gjumë letargjik. Por ai bëri shumë gabim që u ngatërrua në këtë gurgule dhe kjo do ta ndjeki gjithë jetës. Arsyet mund të jenë të ndryshme dhe ato që përmendin ata që e akuzojnë qëndrojnë të gjitha.
Por unë jam ballkanas që do të thotë se trashëgimia bizantine është e ngulur thellë tek ne. Dhe Bizantinët ishin të famshëm edhe për atë që quhet bizantinizëm, kështu që mua nuk më rrihet pa e bërë një pyetje. Pse u hap ky muhabet tani?

Është i martuar me mbesën e enverit!

Mund të jetë historian i mirë i mesjetës, por është I korruptuar kur flet për atë gjatë luftës së dytë dhe kohës së komunizmit. Dhe për ne kjo nuk është gjë e mirë sepse nëse ai mbron çështjen tonë jasht Shqipërise atëherë shtrembërimet që ai i bënë historisë sonë moderrne do të përdoren për ta diskredituar, që edhe ato të mesjetës sa do të vërteta të jenë të hidhen poshtë.

Një historian që shtrembëron një pjesë të historisë humb besimin, dhe nuk mund të konsiderohet profesionist më. Për ata që e kanë vënë aty Xhufin, historia moderrne ka më rëndësi sesa ajo e mesjetës sepse ajo modernia i përfshin ata vetë të cilët janë të inkriminuar. Nuk ju bëhet vonë nëse me shtrembërimin e historisë moderrne (e cila ka të bëj me shumë me luftën civile gjatë LDB dhe komunizmin ku viktimat ishin vetë shqiptarët) ai humb besimin në konventat historike internacionale.

'Ky muhabet u hap' sepse duan ta tjetërsojnë historinë me qëllim që mos të mbetet asnjë shenjë që dëshmon turpin dhe krimin që bën komunistët gjatë diktaturës enveriste. Vetëm në Shqipëri mund të ndodh që histriani më i 'pëlqyeshëm' është i lidhur me farefis me diktatorin dhe që akoma mundohet të mbrojë version e të kuqëve.

Last edited:

Gjin Bue Shpata, deshta me te dhan nji LIKE, por kur pash dragun aty, u zbytha, sepse ai perfaqson nji bashkim eklektik te t'kaluemes, te tashmes, e gjasat jane edhe per t'ardhmen. -qesh-

HISTORIA: Nëna në koma, daja i dhunon dhe iu prish 100 mijë euro. Dy fëmijët drejt jetimores.

Babai i braktis, nëna pëson aksident të rënde dhe prej 6 vitesh ndodhet në koma, ndërsa daja që ka marrë para për t’u kujdesur për ta i dhunon. Historia e sotme në emisionin “Me zemër të hapur” në News24 vjen nga qyteti i Korçës dhe flet për jetën e dy fëmijëve të cilët janë në mëshirë të fatit.

Otorino dhe Aishe janë motër e vëlla, konkretisht djali 12 vjeç ndërsa vajza 11 vjeçe. Dy të vegjlit i ka dënuar fati, që të jetojnë pa nënë e pa baba. Ata kanë ardhur në jetë nga një lidhje martesore mes nënës së tyre Rezarta Sallaku dhe babait që i braktisi që të vegjël.

Nëna me dy fëmijët ishte vendosur për një jetë më të mirë në Vicenca të Italisë. Para 7 vitesh fëmijët ishin të vegjël dhe ajo e kishte të pamundur të punonte dhe t’i rriste ata. Në këto rrethana, u detyrua të vinte në qytetin e saj të lindjes Korçë dhe t’i linte fëmijët tek vëllai i madh, për një periudhë kohe dhe më pas do rimerrte në Itali.

Fati i keq për atë dhe fëmijët…Rezarta kryen një aksident të rëndë dhe ka 6 vite që është në gjendje kome dhe ndodhet në një spital të Italisë. Edhe pse shpresat janë të pakta për të mbijetuar, fëmijët luten çdo ditë për nënën e tyre.

Motër e vëlla, pas aksidentit të nënës filluan të keqtrajtohen në mënyrë mizore nga daja dhe nusja e dajës. Ata jetuan 6 vite në banesën e tyre, derisa më në fund, daja më i vogël, Voltisi i ka marrë në shtëpinë e tij. Ai jeton me nënën, gruan dhe fëmijët në kushte të mjerueshme, nuk ka asnjë lloj ndihmë ekonomike.

Edhe pse zemra i dhemb për dy të vegjlit e motrës, ai e ka të pamundur t’i rrisë. Çfarë do të ndodhi me jetën e këtyre dy të miturve të cilët janë braktisur nga babai, nëna prej vitesh është në gjendje kome, daja i dhunoi ndërsa gjyshja dhe daja më i vogël nuk ka mundësi t’u sigurojë qoftë dhe bukën e thatë? Fëmijët janë gati të shkojnë në jetimore.

Lekët i bëri motra e Italisë dhe vëllai im binjak që ka kujdestarinë. Fëmijët që pas aksidentit nuk kanë ikur më në Itali. Fëmijët kanë jetuar me dajën që nga viti 2011 deri para 7 muajsh. Pastaj mi solli mua, më tha mbaji për 2 muaj e shumta. Do të nis unë lekë tha e do t’i mbash. Mirë i thashë por dy muaj. Realisht unë nuk i mbaja dot më shumë. Se janë 5 fëmijë, 3 të mitë e 2 të motrës. Unë kam marrë 29 mijë euro dhe 29 mijë nëna ime. Ka përfituar Rebeke Çollaku, motra ime dhe vëllai im binjak 40 mijë euro”, thotë daja, raporton “BalkanWeb”.

Ai tregoi se fëmijët kanë para të tjera të mbyllura në bankë të cilat do t’i marrin kur të mbushin moshën madhore. Vëllai Voltisi, bën apel që shteti t’i heqë kujdestarinë vëllait të tij Eltisit dhe të vendoet një e ardhme e sigurt për fëmijët e motrës së tij.

Fëmijët kur të venë 18 vjeç i kanë të destinuara paratë. Kujdestarinë të mos e marrë byrazeri por tua lërë fëmijëve paratë. Ka marrë edhe pension që kur është bërë aksidenti. Ka marrë mbi 30 mijë euro. Fëmijët nuk shkojnë në shkollë.

Fëmijët thonë më mirë të shkojmë në Shtëpinë e Fëmijës se tek daja. Nuk duam të vemi thonë”, tregoi Voltisi, daja i fëmijëve. Faktin që fëmijët janë dhunuar e konfirmoi edhe tezja tjetër e tyre që jeton në Angli. Në një lidhje telefonike ajo tha se ka denoncuar e para dhunën, ndërsa theksoi se fëmijët nuk shkojnë as në shkollë.

Shenimi im: ma merr menja se do jene magyper,sepse zogista,ballista leshista nuk bojne kshu gjonash.Per kamunistat e dime.

HISTORIA: Nëna në koma, daja i dhunon dhe iu prish 100 mijë euro. Dy fëmijët drejt jetimores.

...

Shenimi im: ma merr menja se do jene magyper,sepse zogista,ballista leshista nuk bojne kshu gjonash.Per kamunistat e dime.
Qudi e madhe - nuk jan as shpellare! :p

Qudi e madhe - nuk jan as shpellare! :p

Kam lajme te mira dhe te keqia nga Kremlini.Por tashi NJONI do ja fusi RELAX....ti po m`lexove mu merr: manushaqen,yokon dhe badLESHIN ene boni i orkester.Braric mere si konsulent.
TUNGI.
:gezuar:

Kam lajme te mira dhe te keqia nga Kremlini.Por tashi NJONI do ja fusi RELAX....ti po m`lexove mu merr: manushaqen,yokon dhe badLESHIN ene boni i orkester.Braric mere si konsulent.
TUNGI.
:gezuar:
Una shpellari i bi qiftelis me ni tel. Po ti qfar ke qe i bie balalajkes me ni tel? :d

Gjin Bue Shpata, deshta me te dhan nji LIKE, por kur pash dragun aty, u zbytha, sepse ai perfaqson nji bashkim eklektik te t'kaluemes, te tashmes, e gjasat jane edhe per t'ardhmen. -qesh-

E më Drague ç'më paske prish punë:d

Una shpellari i bi qiftelis me ni tel. Po ti qfar ke qe i bie balalajkes me ni tel? :d

Duhet te kete dhe opozite...apo jo????Se ndryshe kalojme ne diktature yjesh ne flamur.

Syria and Press Propaganda.

It is difficult for Americans to find out what is happening in their country and around the world. That is because corporate media outlets have nearly complete control over what they see and hear and because those interests are closely allied with the state. The promise of the internet, the hoped for level playing field for communication and information gathering, is also under corporate control.
The lies which allowed the United States, France and Britain to attack Syria are presented without contradiction. The people with knowledge and expertise who can counter these narratives are disappeared from access to newspapers or television stations. The close relationship between the deep state, the corporate media, and the establishment elite at home and abroad continues without hindrance.
Donald Trump may be labeled a fascist but he attacked Syria with the help of France and Britain. Apparently every leader of a “free world” country is also a fascist. They certainly behave that way as they trample on the rights of millions of people. Far from being the “civilized” nations that Trump referred to in his televised address, these three countries are among the most criminal that have ever existed. They all grew rich on the slave trade, indigenous genocides, the plantation economies in the Americas, and the theft of resources all over the world. Now they run roughshod over their own people. British prime minister Theresa May refused to allow a parliamentary vote on the Syrian missile strike and showed the hollowness of claims that hers is a democratic nation. The same can be said of her partners in crime.
France impoverished Haiti with nearly 100 years of theft, murdered Algerians in the streets of Paris and keeps its former African colonies financially dependent. Former president Nicolas Sarkozy took millions of dollars from Muammar Gaddafi and then had him murdered, just like a mob boss would do. Now they have connived with the help of press propagandists in all three countries to fool millions of people as they try to continue their gangsterish aggression against Syria.
If even mediocre journalists were allowed to report freely on this issue the crime would be obvious. Consider the timeline of events. On March 4, former Russian double agent Sergei Skripal and his daughter are poisoned with a chemical agent in Britain. The British government immediately blames Russia, which has no motive to harm a former spy they swapped eight years earlier. Saudi crown prince Mohammed bin Salman arrives in London for an official visit on March 7. On March 12 French president Emmanuel Macron states that France will attack Syria if any chemical weapons are used there. The next day the Russian military claims to have evidence that a chemical attack will be carried out against Syrian civilians as a pretext for war. On March 16 France warns French journalists to leave Syria. Mohammed bin Salman arrives in Washington on March 19. On April 8 he goes to Paris for yet another official visit. That same day Saudi funded jihadist groups and the White Helmets, who were created by a British intelligence officer, claim that a chemical weapons attack occurred in the city of Douma. On April 14 the United States, France and Britain join in the missile strike.
The aggressors are very transparent.

The plot was carried out in the open.

The actual air strike was limited because of back channel negotiations between these countries. The danger may look like Kabuki theater but no one should assume that the peril is over. The criminals in Washington, London and Paris may yet go too far and provoke a major hot war.
All three heads of state have their own concerns. Macron was put into power to kill off his country’s welfare state and any remnants of left politics. May is struggling with Brexit negotiations and cruel austerity measures that have made her so unpopular she actively avoids voters. Trump may be impeached but he protects himself with war as Democrats and the rest of the ruling elite support his militarism.
Regardless of individual rationales these three people pose a threat to the entire planet. They are aided and abetted by corporate media who act as scribes and present war propaganda as fact. The Nuremberg trials after World War II established that planning aggressive war is a crime and so is the propaganda that promotes it. May, Trump and Macron are guilty but so-called journalists are as well. The criminals could not commit their dirty deeds without their help.

18 Apr 2018.....Ms. Kimberley lives in New York City.

Shenimi IM: mediat shqiptare jane me DEGJENERATAT ne planet,si dhe papi Bushi ju pergjigj Klarkut,kur ky gjenerali e pyeti...pse?Po ku di gjo une,ja KELLCASIM kshu kot per QEJF.

Attachments

• FR_845x400.jpg
    FR_845x400.jpg
    22.5 KB · Views: 85

E dhimbshme edhe si lajm, por edhe si pamje, ku jemi katandisur shoqeria shqipfolese e truboshe!

8-vjeçarja në skamje: S’kërkojmë kurrë çokollata, babi na i blen për ditëlindje

https://www.youtube.com/watch?v=Mz97xJ874Os

​Bajrami 7 vjeç dhe Erjola 8, janë dy fëmijë mjaft të zgjuar, që jetojnë në kushte të tejskajshme të mjerimit.
“Jetoj me babin, me vëllain, dhe me nusen e xhaxhait të babit, mami jeton në Kosovë, na ka lënë” thotë Erjola për emisionin “Shqiptarët për Shqiptarët” në News24.
Pjesa më e bukur e ditës së saj është shkolla dhe detyrat që bën pas mësimit. Kur e pyet se çfarë bën babai i saj për të, ajo nuk i përmban lotët. “Na blen gjëra babi,” thotë e përlotur.
I ati, Agimi është pika e dobët e Erjolës. “Babi na ka rritur, na ka ushqyer”. Agimi nuk ka mundësi t‘ua plotësojë kushtet dy fëmijëve të tij të mitur, as bukën e përditshme.
“Kam pasur probleme me nusen, ajo mi mori fëmijët u largua. Pas dy muajsh arrita t’i marr fëmijët e mi. IshA në një gjendje depresioni. Kam rreth 2 vjet që i mbaj unë fëmijët, vetëm i ushqej se mundësi tjetër nuk kam. Nuk kam mundësi të tjera, të kemi drita, të kënë rroba. Kërkojnë rroba dhe lodra se shikojnë të tjerët, unë nuk e përballoj dot,” thotë Agimi.
Më tej shton se nuk ka pasur mundësi t’u blejë fëmijëve librat e shkollës. “Fëmijët më kërkonin librat, lekët i gjeta diku. Librat i bleva pas 4 ditësh, fëmijët u trembën se gjithë nxënësit i kishin librat, vetëm fëmijët e mi shkonin në shkollë pa libra” shprehet i dëshpëruar Agimi. “Blej ushqime me listë, i shlyej në fund të muajit”
Edhe pse fare të vegjël ato nuk i kërkojnë asnjeherë babait me tepër se çmund të përballoji ai. “Janë të zgjuar vetë fëmijët nuk kërkojnë gjëra tepër që janë jashtë mundësive” thotë Agimi. “Çokollatat nuk i hamë shumë ngaqë na dhemb barku, vetëm në ditëlindje na ka thënë babi më kërkoni, edhe unë atëhërë i kërkoj babit që të na i festojë”.
Erjola ka edhe probleme me shëndetin. “Ka probleme në bark, nuk kam pasur mundësi ta operoj,” thotë i ati. Në këtë panoramë mjerimi, iu është gjendur Hajrija,nusja e xhajes së Agimit, edhe pse 60 vjeçe ajo përpiqet çdo ditë t’ua lehtësojë sadopak vuajtjet dhe mundimet.
“Kam rrit 7 jetimë për vete. Ushqimi është gjithmonë i pakët, në darkë fëmijët kërkojnë të ëmën e tyre. Rri hallë këtu të strukemi tek gjiri yt më thonë. Unë qaj, më keq është se na mungon edhe buka e gojës, kur të kërkon fëmija bukë çfarë ti japësh?” thotë gruaja që është bërë si nënë e dytë për Erjolën dhe Bajramin e vogël.

http://www.gazetaexpress.com/lajme-...kollata-babi-na-i-blen-per-ditelindje-526883/

sa i vogel qeka bajrami

Basir Çollaku

Omerta Kodi siçilian i heshtjes, mesazhi "Habilaj-Tahiri" nga Roma, dhe çme tha oficeri italian...
Lajmesi me i keq se hejkesi thote populli. Rastesi leksikore, me teper se dashje e lige. Te marten, ne emisionin 360 grade te kolegut Artur Zheji, jam hasur ne nje episod te pazakonte, kur nga nje shkrim imi ne faqen e fb me vjen nje mesazh i koduar nga Italia, nga avokati i Habilajve dhe Nezar Seitit. Kjo nga kolegia Alba Kepi, qe ne menyre fotografike, ndoshta mendonte se e drejta ishte me te. Kjo sme kish qelluar ne kete forme, prej mbi 20 vitesh zanat gazetarie. Kepin nuk e fajesova, as e kuptova drejtperdrejt, por tej saj çka u tha, di shume me teper sa u bidedua live ne ate emision. Kolegia nga Roma tha "Unë kam zhvilluar një bisedë sot në mbrëmjen me avokatin e Nezar Seitajt, njëkohësisht avokati i Moisi Habilajt. Më kërkoi të informoj zotin Basir Çollaku, që të mos përhapin “fake news” pasi ai dhe familja e z.Seitaj po përgatisin një paralajmërim për denoncim për shpifje për lajmin e përhapur sot. Ai ma ka kërkuar personalisht." Po nese do mbetej profesionale kolegia duhet te kishte thene se sipas avokatit te Habilajve ajo qe gazetari Basir Çollaku ka shkruar ne faqen e tij ne fb nuk eshte e vertete. Dhe se mbrojtja italiane e te pandehurve Habilaj-Seiti mendonte te beje padi karshi meje. Po kush e detyroi Kepin te behet ndermjtese mesazhesh?!?! Aq me teper live?!?! Çfare ndryshimi ka ky mesazh "italian" nga ai i Tahirit pak dite me pare ne Tirane?! Une them jo. Perse ajo pranon autorizimin e nje avokati, kushfoqofte ai, te beje nje pune qe nuk eshte e saj te me njoftoje mua per llogari te tij? Ne nje histori droge. Eshte e paguar?!?! E zene ngushte? E zene ne siklet? Nuk dua te besoj asnjeren pyetje! Ne nje histori trafiku qe une e njoh me shume detaje me teper se shume kolege ne Itali dhe ne Shqiperi djalli eshte pronar detajesh. Debati informativ çaloi dhe per burgun ne Rome ku gjendej Seitaj, qe sipas koleges nuk kishte seksion te sigurise se larte, por qe rezulton e kunderta. Gjithnje nuk mendoj se te gjitha keto i ka thene avokati Catalano nga mungesa e pervojes. Fjalia tjeter porosi e avokatit per mua apo konkluzion i koleges ishte " Të përhapësh lajmin se ai është bashkëpunëtor i drejtësisë italiane do të thotë të vësh në rrezik jetën e tyre. Familjarët janë të shqetësuar" Kush tha ne shkrimin tim se Nezari eshte i penduar i drejtesise italiane?! Po gatuhet, ka perpjekje per nje akord. Sigurisht ky eshte nje version ku drejtesia po tenton me shume te pandehur. Po a e verifikoi kolegia ne Prokurori dhe autoritete te drejtesise se kjo nuk qendron?!?! Nga sa me tha mua live jo. Atehere perse ti besojme te vetmes deklarate te avokatit mbrojtes te te akuzuarve per trafik nderkombetar droge ne nje kohe te pambyllur procesi?!?!
Kam lexuar median italiane dhe kuptohej se shkrimi im kishte ngjashmeri te theksuar ne permbajtje me ate qe kishte ndodhur. Shtypi italian, ashtu si avokati na solli dijenine permes koleges pranonin zhvillime te seancave, pranise prane magjistrateve, se shpejti ne data te papercaktuara ende!
Nga kush jane te kercenuar familjaret nese ky lajm bart jo te verteten?!?
Po vetepergjigjem!
Artan Habilaj eshte i paarrestuar, ish-ministri Sajmir Tahiri i akuzuar, por i paarrestuar per mosdhenie leje nga Kuvendi. Nuk di te kete te paarrestuar te tjere me rrezikshmeri te larte, te cilet jane kanosje e frikshme per familjaret e Seitajt dhe Habilajve, te cilet kane edhe lidhje shume te aferta familjare.Jane Mafioze te tjere ne kerkim emrat e te cileve Prokuroria per Krime te Renda dhe Antimafia italiane e Catanias nuk na i kane bere te ditur?! Keta do te ishin potencialisht rrezik vrases. Larg qofte. Apo ndoshta dijenite e deshmitareve do sillnin fakte tronditese per organizaten e pagoditur plotesisht?
Kush kercenon?
Ndragheta?
Camorra?
Cosa Nostra?
Sacra Corona ?
Edi Rama.dhe Sajmir Tahiri?
A kane pasur koleget italiane teTahirit dhe Rames per kte afere te madhe droge te kessj bande?!?! Une besoj se po. Sepse Antimafia italiane ka nje profesionalizem te pazakonte.
Pyetja tjeter e ftohte ne kete mot hetimor te nxehte eshte se: A jemi ne kete nxitim te shkujdesur ne nje mesazh te llojit "Omerta", Kodit Siçilian te Heshtjes.. ?!
Gjasat rrefejne detaje te pazbardhura ende. Ka episode hetimore te trafikut te droges ende te pabera publike. Kete une nuk e kam mesuar nga avokati i nderuar. Nje organizate e akuzuar per trafik nderkombetar narkotikesh dhe armesh, nuk eshte kurre miqesore, aq me teper kur gjendet tej hekurave. Ekstradimi i paligjshem i Seitajt, moshetimi dhe mosndeshkimi ligjor i personave pergjegjes, mosarrestimi disa pjesetareve te bamdes, bredhja ne liri e J. Çeles, Gj. Kohiles dhe S. Bodes, dalja e Sotes nga burgu duke lene jetim 863 mije euro, te cilat PROKURORIA zyrtarisht i quan te Tahirit, kanosja e te akuzuarit si mbeshtetes i organizates Sajmir Tahiri, se nuk ka bir kurve qe...jane mjaftueshmerisht detaje se Omerta i ben pune organizates. Kolegia ime Kepi nga Italia ka sjelle nje mesazh per mua qe ne menyren si une e shoh dhe detajet qe di rreth ngjarjes, eshte mesazh i koduar Mafioz. Bartesja, e autorizuara per te me njoftuar nuk ka te beje me pamundesine e paqarte mes lajmit dhe ngutjes. Une do besoj se zhvillimet do sjellin pune te mira drejtesie. Nje oficer i larte italian ne sektorin e hetimit te droges me tha dy mote me pare tek ndiqja disa episode te kesaj çeshtje te rende jashte vendit..:
Basir, duhet bere kujdes i madh, sepse personat e perfshire ne kete histori te rende trafiku droge dhe armesh ne Itali dhe Shqiperi, jane shume te pushtetshem, tmerresisht te pasur dhe jashtezakonisht te rrezikshem....dhe jane bashke.
Une nuk e dyshova ndonese atehere ishin jashte qelise ndryshe nga sot...rrezikshmeria nuk eshte pakesuar vetem eshte diversifikuar
Antimafia italiane dhe Krimet e Renda duhet tia dalin...

Lideri veri-korean në këmbë futet në Koren e Jugut.

Lideri i Koresë së Veriut do të kalojë të premten kufirin në këmbë për t’u futur në Korenë e Jugut, ku do të marrë pjesë në samitin e dy koreve dhe kjo është hera e parë që një lideri i veriut shkon në jug që nga fundi i vitit 1953.
9 zyrtarë të Koresë së Veriut do t’a shoqërojnë liderin verikorean në Korenë e Jugut. Kim Jung Un, lideri i Koresë Veriore, në një bisedë telefonike që zhvilloi me presidentin e Koresë Jugore, i ka thënë atij se ka hequr dorë nga programi bërthamore që të mos ketë edhe ai fatin e tragjik të cilin e kanë përjetuar diktatorët Sadam Husejn i Irakut dhe Moamar Ghadafi të Libisë. Lideri i Koresë së Veriut, Kim Jong-un ka deklaruar se tashmë nuk ka më nevojë për kryerjen e testeve të reja bërthamore.

Apr 26, 2018 09:06 Europe.

Shenimi IM: e para i MODH gjemi per moden qe ndjek.
E dyta: me duket se i plotesoi kushtet per ti hequr sanksionet.
Dhe PERFUNDIMI: kjo sdo boj vaki,sepse <diktatoret> vrasin dhe varferojne popullin e tyre,dhe SUMCPUMAT smund ta pranojne.
Te pakten keshtu SHKRUAN HISTORIA....sipas meje.

Attachments

• 4bmz473835edeasqji_800C450.jpg
    4bmz473835edeasqji_800C450.jpg
    21.8 KB · Views: 57

............

Në ditëlindjen e munguar të babait!

Sikur të kishe pritur dhe dy javë baba ne do të kishim festuar ditëlindjen tënde së bashku, sot në 6 maj. Sikur të të kisha pranë do të të mbuloja me fjalë dashurie, do të bëhesha pjesë e përqafimit tënd e do të mbetesha e strehuar aty, përjetë. Ai përqafim më mbronte nga egërsia dhe hipokrizia e botës, ai më mbronte nga dobësitë, nga lotët e mi.

Sa herë që vija tek ti, kur binte borë apo shi apo atëhere kur qielli im ishte gri, ti më merrje në përqafimin tënd dhe tek unë lindte dielli.

Kishim menduar të të blinim një tortë me çokollatë sot, të vendosnim mbi të qirinjtë. Do të ishte një ditë e gëzuar, e lumtur; mosha jote – një tjetër arritje e rëndësishme e jotja. Do të të thoja: “Gëzuar e faleminderit që më shoqërove deri tani, që më dhe forcë e pozitivitet dhe në kushtet e vështira të ekzistencës tënde!”.

Por ti vendose të ikësh, pa zhurmë, i heshtur, ashtu siç ishte bërë prania jote vitet e fundit. Ne të dy s’mund të flisnim gjatë si dikur, nuk mund të ndanim bisedat për librat, për politikën, për zhgënjimet, për botën e korruptuar, por mund të ndanim atë, dashurinë.

Në këtë qytet të huaj më ke falë aq shumë gëzim e dashuri, sa nuk më ke dhënë kurrë më parë. Sa më shumë sëmundja përpiqej të të largonte nga unë, aq më tepër ne i afroheshim njeri – tjetrit.

Cili ishte sekreti? Ndjenja, nevoja për të mbijetuar? Si dy pemë që mbështeten tek njera tjetra për t’i rezistuar stuhive?

Dita ime ishte e ndërtuar rreth teje, rrija me ty disa orë ose më tepër. Kur më shikoje nga larg më buzëqeshje. Atëhere jeta për mua nuk ishte ajo që sillte vuajtje, sëmundje, pakënaqësi dhe varfëri. Jeta për mua ishte një vend më i mirë, pikërisht sepse ekzistojnë dashuri të tilla të mëdha që mund të maten vetëm me qiellin.

Sa ftohtësi ka në këtë qytet në veri të Italisë, baba! Kjo ma shton boshllëkun tani që ti s’je më. Dita më duket sikur s’më përket. Sapo hap sytë në mëngjes pyes veten: “Si do ta kaloj ose si do ta mbush ditën pa ty?”.

Sa ngushëllime të shtirura kam marrë këto ditë! Sa njerëz më kanë thënë: “condoglianze”(ngushëllime) me buzën në gaz, me siguri duke menduar takimin e afërt me të dashurin ose vajtjen në diskotekë! Sa të tjerë e hidhnin në ajër këtë fjalë duke u larguar me nxitim, a thua trishtimi im do t’u ngjitej si zamkë dhe do t’i dëshpëronte?

Ti buzëqeshje mes vuajtjeve, duke më mësuar se jeta është më e bukur kur shkëlqen pas pikave të lotit. Isha krenare në çdo çast për bukurinë tënde fizike dhe shpirtërore, si atëhere, fëmijë, kur u thoja njerëzve: “Jam vajza e doktor Hasanit!”.

Përpara trupit tënd të pajetë njoha edhe njerëz të vërtetë, ata që të qëndruan pranë në këtë periudhë të gjatë, që të mjekuan dhe u kujdesën për ty, atë që derdhën lot të kthjellët ashtu si unë. Sepse ti deri ditën e fundit ishe i edukuar, ti dije të përshëndetje, të buzëqeshje, të trasmetoje mirësi. Si pakkush.

Sikur të kishe pritur dhe dy javë baba ne do të kishim festuar ditëlindjen tënde së bashku, sot në 6 maj. Por ti nuk je më dhe dita sot, megjithëse e ngrohtë dhe me diell i ngjan një pike loti. Ti s’do të doje kurrë të më shikoje të qaja, por e dije mirë që shpirti im është i ndërtuar prej ëndrrash, iluzionesh, prej një materie aq delikate që thërrmohet përballë çfarëdo dhimbjeje e jo më kur bëhet fjalë për një të përmasave të tilla.

Rrugë të mbarë në udhëtimin tënd qiellor, baba!

Nga I. Kurti.

:(

Thesarin e Putinit s’mund ta shkatërrojnë as raketat balistike.

Ajo që është për SHBA-në Fort Knox, në të cilën mbahen thesaret e shtetit, kjo për Rusinë është thesari i Bankës Qendrore të Federatës Ruse. Është një nga fortifikimet më të ruajtura në botë, e cila nuk mund të preket as nga raketat më moderne balistike.
Megjithatë, pjesa kryesore – dhe ky është thesari, u vendos nën tokë, pasi nuk kishte vend për improvizim. Ajo ishte bërë nga një grilë aq e përforcuar, saqë një beton i rrallë mezi kalonte përmes rrjetës së shufrave të hekurit. Përveç kësaj, çelik të shumtë u shtuan në masën konkrete në masë të saktë. Dhomat e thesarit funksionojnë si një kuti në kuti, me mure të dyfishta dhe pllaka të dyfishta midis kateve, ndër të cilat është kontrolli me laser. Gjëja më e vështirë ishte ndërtimi i korridoreve të ngushta, një gjerësi prej vetëm 70 centimetra, dhe shumë e gjatë dhe e lartë. Sipërfaqja nëntokësore e thesarit është 20 mijë metra katrorë ose afërsisht sa dy fusha futbolli. Thesari për diamante është 3 mijë metra katrorë dhe rreth pesë metra i lartë. Ka edhe 70 makina të posaçme në kasafortë, secila prej të cilave kushton një milion euro, dhe përdoren për klasifikimin, shkatërrimin, kontrollin automatik dhe paketimin e kartëmonedhave.

Maj 07, 2018 20:57 Europe

Shenimi im: po pse cu bo ANDEJ....si puna jone kendej, apo banka e LESHIT ose shteti i PRESHIT.
Hani gjize....Agusher`bam`

32104496_1921197574558065_1090690821511970816_n.jpg

Will: Dola me nje vajze ca dite me pare .
Sean: Si shkoi ?
Will: Shume mire
Sean: Do ta takosh serish ?
Will: Nuk e di...se besoj.
Sean: Pse jo?
Will: Nuk i telefonova me , nuk mu duk dhe aq e bukur ...nga afer...dukej ndryshe.
Sean: O Zot, ti je fare !
Will: Une di se ç'bej .
Sean: Ah, keshtu eehh ?
Will: Po. Mos ki merak per mua , megjithese me thene te drejten me pelqen ajo, eshte simpatike , inteligjente, zbavitese , me humor Eshte ndryshe nga ato qe kam njohur me pare.
Sean: Atehere telefonoji pra, ç'pret ?
Will: E pastaj çfare ? Do filloje avazi , xhelozite, debatet...nuk dua te prish gjithçka...me mire ti le gjerat keshtu siç jane..
Sean: Ahh kuptova , ti nuk do te prishesh "rehatllekun" tend ..hahahah dreqi e marrte kete "super filozofine" tende Will...Keshtu do ta kalosh gjithe jeten ? Pa arritur te njohesh realisht dike...
Gruaja ime gromesinte kur ishte nervoze...
perveç kesaj kishte nje mal me "difekte" te mrekullueshme. Ndonjehere gromesinte dhe ne gjume! Nje here madje trembi dhe qenin ...
hahahah e forta ishte se ne ate moment u zgjua e me tha : Ti e bere ? dhe une i thashe "po" ...nuk pata kuraje ti thoja...
Will: hahahah u zgjua nga gromesira e saj ?
Sean: Ohh Zot ...po....vdiq para dy vjetesh, por une i kujtoj ende keto vogelsira.Çastet e bukura , gjera te vogla ...keshtu, por me mungojne...keto vogelsirat qe i dija veç une. Edhe ajo dinte te miat , e nuk ishin me pak...gjera qe njerezit i quajne "difekte" apo "tabiate" , por per mua jane thelbi ne nje lidhje , esenca e saj ...
Secili prej nesh ka nje bote te vogel , te tijen e duhet te zgjedhe se ke te lejoje te hyje ne te.
Ti , ti nuk je perfekt , kampion , e po te heq nje dyshim : edhe vajza qe ke njohur nuk eshte perfekte.Pyetja ime do ishte : A jeni apo jo perfekte per njeri-tjetrin...Kjo eshte e rendesisshme , kjo do te thote intimitet .
Ti mund te dish gjithçka ne bote, por menyra e vetme per te njohur ate vajze eshte ti japesh mundesine te te njohe edhe ajo ty.
Sigurisht qe nuk me takon mua te ta mesoj kete ...madje edhe sikur ta dija nuk do t'ia thoja kurre nje koketuli si ti !

Will Hunting - Gjeniu Rebel

E dashura e Izet Haxhisë tregon kërcënimet që ka marrë: Ja mesazhi që ka ai për ju.

E dashura e Izet Haxhisë, përmes një statusi në profilin e këtij të fundit në Facebook deklaron se është kërcënuar nga disa persona që të mos prononcohet dhe të mbrojë Izet Haxhinë nga ana politike.

E dashura e tij komenton edhe dosjen Hajdari duke u shprehur se rihapja e procesit do të nxjerrë pisllëqet që janë bërë duke zbuluar të vërtetën.

Ajo shkruan se është vetë familja dhe miqtë e Azem Hajdarit që nuk duan që të hidhet dritë mbi vrasjen e tij.

E verteta mbi vrasjen e Azemit, me shume duhet t ju interesoje pikerisht ketyre” te djathteve” qe e adhuronin… Ajo cka do deshmoje Izet Haxhia, duhet ne rradhe te pare t i interesoje familjes dhe miqve te Azemit.. Por, jo..! Konstatoj komplet te kunderten.. Pakez me shume se e cuditshme, apo jo?Askush prej tyre, nuk do te ngrihet tapeti e te dalin pluhurat dhe pislliqet qe jane mbuluar aty prej vitesh!, shkruan ajo ndër të tjera.

Reagimi i plotë

Miq te dashur te Izetit!
Me duhet te publikoj nje pergjigjen time personale, mbas disa “keshillash miqesore” dhe mesazhesh kercenuese qe kam marre keto kohe… Me keshillojne me fjale te ndryshme, nga me filozofiket deri tek ato me fyeset,
qe te mos prononcohem dhe mos perkrah Izet Haxhine, nga ana politike! Sepse do ishte e rrezikshme per mua konkretisht, teknikisht, etj, etj…Sepse duhet te mbaj pozicionin e “kukulles” dhe kaq…
Dua te bej dicka te qarte, perfundimisht, dhe pa asnje keqinterpretim! Izet Haxhia eshte dashuria ime e madhe, kjo eshte e padiskutueshme e s do mund t a ndryshoje asnje e asgje! Por, kjo dashuri eshte jeta jone private, dhe s’me ben mua aspak, te pavetedijeshme politikisht, as me verbon, e as me influencon llogjikén!
Perkrahja ime totale ndaj tij, edhe politikisht, ka ardhur mbas nje reflektimi dhe studimi vetjak faktesh , mbas nje analize qe bera ne mendjen time, pa u influencuar nga dashuria qe kam per te!
Vij nga nje familje e masakruar nga komunizmi, nga nje familje, qe ashtu si shume shqiptare, ishim plot ideale, plot shprese e plot entuziazem per demokracine aq te enderruar! Por fjala “zhgenjim” eshte shume e varfer dhe e paplote per te shprehur , ate qe perjetuam nga pseudo-demokracia ne te cilen plot romantizem , i besuam endrrat tona! Nese komunizmi na vrau e internoi, “demokracia e PD” na flaku ne rruge, na hoqi cdo te drejte ankese, cdo dere u mbyll, sepse nuk ishim as te pasur, as mafioze, as ” te forte”…
E verteta mbi vrasjen e Azemit, me shume duhet t ju interesoje pikerisht ketyre” te djathteve” qe e adhuronin… Ajo cka do deshmoje Izet Haxhia, duhet ne rradhe te pare t i interesoje familjes dhe miqve te Azemit.. Por, jo..! Konstatoj komplet te kunderten.. Pakez me shume se e cuditshme, apo jo?Askush prej tyre, nuk do te ngrihet tapeti e te dalin pluhurat dhe pislliqet qe jane mbuluar aty prej vitesh!
E pra, une jam nje shtetase e thjeshte, qe kam te drejten time legjitime, te perkrah ate cka me duket e drejte, e vertete, ate cka me duket bindese !
Nuk jam e ndikuar as nga dashuria per Izetin, as nga kercenimet( qe nepermjet meje, synojne mbylljén e gojes se Izet Haxhise) dhe as nga ” keshillat miqesore”…
E dua vendin tim, dhe dua t a ngreme ate tapet te piset, e te pastrojme me rrenje gjithcka!
Ndryshe, edhe varret do te na rrine te ngushte kur te na vije ora e fundit, edhe Zoti vete do na ktheje krahet, sepse e verteta, qendron mbi gjithcka!!
Eshte detyra, e drejta dhe pergjegjesia jone , t’a kerkojme ate!
Nese nje prej te vertetave, vjen nga Izeti, ashtu si une jam komplet e bindur, aq me mire, aq me krenare ndjehem per dashurine time!!!
Dhe nje te fundit: do te flas per dashurine tone sa here qe t a ndjejme te nevojshme te shprehemi, dhe do te flas per politike a per drejtesi sa here qe te dua, sepse eshte e drejta ime , si shtetase shqiptare, si qytetare , si njeri i lire ne shpirt e ne zemer!!!Pike!!!
Ju qe kercenoni e “keshilloni”, keni gjetur personin e gabuar… Jo me kot, duhemi me Izet Haxhine, kemi secili nje koke te forte e nje personalitet pakez te veshtire per t a trembur…
Ju faleminderit!
Ps: Izeti ju pershendet te gjitheve, eshte mire dhe po pergatitet per betejen qe e pret, me kurajo dhe force!!!
Dite te mbare te gjitheve!

TKM

Shenimi IM: duke marre parasysh FAKTET ne te kaluaren dhe te SOTMEN qe cubat kane VRARE cuca,dhe maloket jane te PABESE,deshiroj qe Izet Haxhia ti kete bere mire llogarite,se ndryshe do ta mbyllin PERFUNDIMISHT qeshtjen me eleminimin e tij(largqofte)ose do e perdorin si koke turku BASH si Haklajt.

Per sot shkruesi e KREU.

Tungi....apropo Zaev paska than: patriotizem me bark bosh nuk ka.
Zdravo.

33362096_597975173902647_4739736001591640064_n.jpg

Uroj të gjeni një si ky ...

Dikë që nuk arrin të përmbahet e kafshon buzen kur te sheh tek vjen, megjithëse ju ka parë mijëra herë , e megjithëse gjithë bota po ju sheh të dyve .
Dikë , që të mos pyesë për askënd , që ju sheh në sy e mendon"Ajo është e imja" ...dikë që thotë "Jam me fat" ...sepse kështu i tha Harry Meganit , në altar ...
Ehh pra , princi i Anglisë , që mund të zgjidhte cilëndo grua në botë , tek pa atë që dashuron tha "Jam me fat që të kam " ...
E në atë moment më erdhën ndër mend ata që nuk merret vesh se në bazë të cilës logjikë apo kriter , mendojnë se një femër është me fat nëse i flasin , nëse "denjojnë" t'i hedhin sytë, që "denjojnë" t' i çojnë në shtrat dhe ;
" Hapu dhè me gjithë Jezu Krisht e ëngjëj bashkë" nëse vendosin edhe të martohen me to !!!
E s'ka rëndësi nëse janë të shkolluara , me punë të mirë , të mençura , punëtore , top modele apo të denja për Nobel , sipas disa meshkujve duhet të ndihen me fat e të falenderojnë Zotin vetëm për faktin që kanë pranë ata...
Nuk dihet pse , çfarë shohin në pasqyrën e tyre , çfarë i kanë bërë të besojnë nënat e tyre midis muhalebisë dhe pushimeve shkollore të paguara , apo se çfarë u duket se kanë të veçantë brenda të mbathurave kur zgjohen në mëngjes e shkojnë të bëjnë çiçin ,
që i bën të mendojnë se meritojnë , mirënjohje të pafund nga gruaja e tyre ....bohh do të mbetet mister edhe më i pazgjidhshëm se kafkat e kristalit ...
Mos qeshni, meshkuj të tillë ekzistojnë... Ekziston dhe princi Harry që ndihet aq me fat që ka Megan , si gruan e tij përkrah.
Megjithëse ajo është quajtur nga gjysma e botës njeri pa din e iman...megjithëse e quajtën gjuetare milionerësh , meqë ka qenë e martuar më parë , meqë ka qenë si "biçim" aktore , e meqë nuk ka punuar ndonjëherë.
"Jam me fat" , megjithëse në sytë e botës ajo është më e madhe në moshë se ai e megjithëse të gjithë e gjykuan meqë është e divorcuar ...megjithëse e gjykuan për shenjat e njollat në fytyrën e saj , megjithëse thanë për të se është e rëndomtë , anonime , budallaqe , antipatike ...Harry ndihej me fat.
Sepse këtë bën dashuria apo jo ?
Të bën të ndihesh me fat që ke gjetur dikë që në sytë e tu është njeriu më i mirë në gjithë rruzullin tokësor .Edhe nëse për të tjerët nuk është kushedi çë...për ty është një bekim i rënë nga qielli. Edhe nëse je një princ ndërsa ajo nuk është princeshë, por një femër e zakonshme 37 vjeçare.
Sepse është e vërtetë që vlera që ti vendos t'i atribuosh varet vetëm nga ti , e po ashtu nuk mund të vendosësh apo ndryshosh vlerën që do të të atribuojnë të tjerët ...
Por , mund të mësosh të kuptosh nëse burri që ke në krah ndihet me fat apo jo , nëse të vlerëson apo jo, nëse të bën të ndihesh "e duhura" apo "shyqyr zotit që gjete një si ai" .
Një njeri për të cilin mund të bësh gjithçka e t'i duket asgjë . Njërin , që pas orëve të gjata të punës , shkon e përgatit gjithçka e në fund të ditës nuk është gjithësesi i kënaqur , sepse pavarësisht gjërave që ke bërë mirë , do ta gjejë një mangësi për t'u ankuar .
Një që nuk do të thotë kurrë " Je e bukur" ...por e shumta do të thotë "Hm..të shkon kjo bluza" ....
Nejse , nuk është faji juaj. Çlirohuni vajza.
Qofshi të reja apo jo , të gjata apo të shkurtra , të dobëta apo të shëndosha , të zgjuara apo jo .
Nuk ka rëndësi se si jeni , rëndësi ka se si ju sheh ai që ju dashuron ...kjo bën diferencën .
Ai që sheh me sytë e dashurisë ... që sheh të veçantën , talentin , bukurinë e vërtetë , atë të shpirtit ...ai që ju do përherë pranë vetes...
ai që ndihet "so lucky" ...
E nuk ka rëndësi nëse nuk është një princ , rëndësi ka që qoftë një kështjellë apo një kasolle , t'ju bëjë të ndiheni si princesha .

Iaia De Rose

Status
Temë e mbyllur.
Back