Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Momente të paharrueshme kinematografike

@Erdhi Dimri, ti e di qe kjo goca tek video ime eshte e jema e gruas se videos tende, right? Lol

Si nuk e di. Une jam tifoz i kinemase italiane dhe franceze, mirepo Victor Fleming futet te regjisoret me te mire ne bote. Perpara tij kinemaja nuk dallonte shume nga teatri. Victor Fleming e futi kameren si aktor autonom ne kinema. Asnje perpara tij nuk e dinte qe kamera mund te aktroje (e perdornin vetem per te xhiruar shfaqjen, jo per te prodhuar tension permes kameres). Wizard of Oz is a masterpiece!

Kur te bera lajk, e harrova per momentin qe Liza Minnelli eshte vajza e Judy Garland. Sidoqofte, e kam ditur. Liza Minnelli me ka pelqyer edhe te filmi Cabaret, kurse Garland nga Wizard of Oz e mbaj mend.

Nuk desha te ngaterrohem me temat e artit, por ashtu u ndjeva dhe prandaj i solla ato videot lol Te mua regjisoret italiane kane lene mbresa pa fund. Ja edhe nje regjisor tjeter, per te cilin kamera eshte aktor me vete:

@Erdhi Dimri
Meqenese jemi tek performanca e cameres ja edhe nje nga Tarkovsky, megjithese tek tere filmat e tij te te njejtin stil jane, por inpari vjen Stalker, pastaj do rendisja nostalgjine dhe te tretin mirror. 😊

@Rossonera

Ate filmin me Di Caprion e vogel qe merrej me droge e pashe perpara nja dy vitesh. Edhe tek ai film ka skena nga Verrazano Bridge 😄

Ajo skena me mamane eshte e paharrueshme, sepse tregon qe me njeriun e droguar ben mire vetem nese i sillesh ashper, jo duke bere te buten. Ishte skene edukative.

Film fantastik!

@Rossonera

Ate filmin me Di Caprion e vogel qe merrej me droge e pashe perpara nja dy vitesh. Edhe tek ai film ka skena nga Verrazano Bridge 😄

Ajo skena me mamane eshte e paharrueshme, sepse tregon qe me njeriun e droguar ben mire vetem nese i sillesh ashper, jo duke bere te buten. Ishte skene edukative.
Eshte shum skene prekese. Sa her e shikoj te ben per te qare. Tregon se sa e madhe eshte dashuria e nje prindi per femijen.

Nuk perseriten keta filma.

Une miqve, te rinj e te vjeter, kete keshille u jap: mos vdisni pa lexuar Shopenhauerin, pa degjuar Queen dhe pa pare gjithe filmat e Federico Fellinit.

Para shume vitesh ketu ne US kur kishim cable , ishte nje kanal televiziv i quajtur TCM (Turner Classic Movies). Mund te ekzistoje akoma, por s’di a eshte me pagese tani. Aty shfaqeshin filma kryesisht bardhe e zi, qe nga The birth of a nation (1915) e duke vazhduar me Sheikun e valentinos , Buster Keaton, Harold Lloyd e me radhe lista eshte shume e gjate. Filma amerikane dhe gjithashtu italiane franceze ruse dhe japoneze. Me perpinte ai stacion. I shihja filmat nga dy tre here e s’ngopesha. Lol
Por kaluan 10-15 vite e me ra vrulli i pare , nuk shihja me bardhe e zi, se s’kisha me ke i komentoja e diskutoja. 🤣

Sa here e kam pare kete film!! 🤣😍

Para shume vitesh ketu ne US kur kishim cable , ishte nje kanal televiziv i quajtur TCM (Turner Classic Movies). Mund te ekzistoje akoma, por s’di a eshte me pagese tani. Aty shfaqeshin filma kryesisht bardhe e zi, qe nga The birth of a nation (1915) e duke vazhduar me Sheikun e valentinos , Buster Keaton, Harold Lloyd e me radhe lista eshte shume e gjate. Filma amerikane dhe gjithashtu italiane franceze ruse dhe japoneze. Me perpinte ai stacion. I shihja filmat nga dy tre here e s’ngopesha. Lol
Por kaluan 10-15 vite e me ra vrulli i pare , nuk shihja me bardhe e zi, se s’kisha me ke i komentoja e diskutoja. 🤣

Sa here e kam pare kete film!! 🤣😍

Back