• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Momente të paharrueshme kinematografike

Pyet @Akrepi n, se ai shikon nga keta filma.

Hugs to Akrepi, po qe se shikon nga keta filma. Lol

Cili e ka shkruar poemen ku permenden vargjet “ …dhe stalingradin dy lumenj do t’a lagnin, vollga dhe gjaku!”. Kadare tek nentoriada apo agolli tek nene shqiperi? Se kam disa ore duke e vrare mendjen. Lol

Cili e ka shkruar poemen ku permenden vargjet “ …dhe stalingradin dy lumenj do t’a lagnin, vollga dhe gjaku!”. Kadare tek nentoriada apo agolli tek nene shqiperi? Se kam disa ore duke e vrare mendjen. Lol
Ene une po e vras menien se CILET mund te jene?

A e ke pare Spirited Away ose My Neighbor Totoro? Jane nder filmat me te mire te animuar japoneze perfshire edhe ky qe ke permendur ti.

E ka mire @Rossonera

Mua skenari i Gladiatorit nuk me pelqen, por skenat aty jane me te vertete fantastike. Nuk e mbaj mend cili eshte regjisori (nuk dua ta gugloj per te bere eruditin lol), por edhe Gladiatori II (sequel) kishte ca skena qe me lane pa mend, packa se si skenar akoma me kot se i pari (i dyti eshte complete woke) :ROFLMAO:

Ne film kane rendesi shume gjera: 1) skenari/dialoget/mesazhi, 2) aktrimi, 3) efektet me kamera, 4) muzika/tensioni. Gladiatori ka skena qe ta heqin trurin fare (muziken nuk e mbaj mend se ka vite qe nuk e kam pare). Perpara disa vitesh degjova qe ka ndodhur nje gabim te Gladiatori, se ne momentin kur ben dyluftim me perandorin, nje aeroplan (shume i vogel) duket siper arenes.

Une ne film nuk e kam vene re kete aeroplan, por e paskan vene re tjeret lol

Qe ta mbyll, mua me pelqejne shume xhirimet angleze dhe amerikane, por kam problem me dialoget dhe skenaret. Gjermanet dhe francezet u hyjne me thelle temave, sesa amerikani dhe italiani. Thjesht gjermanet e vrane vete kinemane e tyre (mbas L2B jane bere shume f...g woke gjermanet, prodhojne filma politike, mirepo perpara L2B, Gjermania kishte kinemane me te mire ne bote). Rreth 80% e filmave amerikane qe mua me kane pelqyer jashte mase kam vene re qe bazohen ne libra dhe teater. Kjo, besoj une, ka lidhje me faktin qe librat dhe teatri nuk jane siperfaqesore ne skenar dhe dialoge.... dhe kur i ben amerikani film, dalin super.

Ja nje film amerikan qe bazohet ne nje roman francez (te ky film cdo gje eshte bere mire, pervec John Malkovich... ai eshte akor fantastik, por nuk besoj se i pershtatet roli i dikujt per te cilin femrat yll vrasin veten lol)

Nuk ka gladiator si Russell Crowe. 😍 Pike.

Back