Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Muzika klasike që po dëgjoni

Tani do shoh e degjoj “L’elisir d’amore” te Donizettit per qejfin tim, se e prisja ka nje jave. ❤️

Pretty Yende- Adina
Matthew Polenzani- Nemorino

• Like
Reactions: ZET
Tani do shoh e degjoj “L’elisir d’amore” te Donizettit per qejfin tim, se e prisja ka nje jave. ❤

Pretty Yende- Adina
Matthew Polenzani- Nemorino

Nuk di perse por nuk me le mbrese as se afermi sa versioni i Pavarotit. Falemderit qe e solle. Kisha kohe pa e degjuar.

Nuk di perse por nuk me le mbrese as se afermi sa versioni i Pavarotit. Falemderit qe e solle. Kisha kohe pa e degjuar.

Pavarotin njeh dhe adhuron brezi une, por e kane kenduar edhe te tjere para tij shkelqyeshem.
Une e ndjek gati cdo nate kete Virtual Metropolitan Opera jo se jane kengetaret me te mire, por se operat jane te plota dhe free.
Nxjerrin schedulen cdo fillim jave dhe aty zgjedh ke do shoh e ke jo. Bej nje cike me hile edhe une, si te gjithe. ?
Enjoy pra kete arie te mrekullueshme! ?

• Like
Caruzo pershembull [hiq yoldelizmin e kohes se tij]? Cuditerisht zerat me te mire kane dale nje nje periudhe kohore te caktuar, shkencetaret me te mire, filozofet me te shquar, muzikantet me te talentar, shkrimtaret etj. kane dale ne grupe (clusters) bashkekohore.

Rrofsh! Nuk e kisha degjuar kete Tito Shqipon. Impresionues. Edhe interpretimi Lanzes eshte i shkelqyer.

A e di se 'Te Laudam' eshte "Te Lavduem'it"? Dua te them se Strabo nuk qe gabim kur i vinte Dardanet ne vendin e pare si komb muzikal.

©ZET Kryelutja mijëvjeçare e krishtërimit perëndimor (1), "Ty zot të lavdërojme" [Te Deum Laudamus] u kompozua nga Shën Niketa i Dardanisë (ose Shën Niketa i Remesianës (AD 392-414). U përhap në disa variante në Evropën Perëndimore pas vitit 525. Ipeshkvia Ramesiana, 40 km larg Nishit, mban sot emrin sllav Bela Palanka.

Thanks per infot @ZET! ?
Muzika, ashtu si edhe per ju, eshte nje pjese e rendesishme e jetes sime. Por s’e kisha menduar kurre veten si ‘dardanen’ e Srabos.
Kam thene : he, se nga ndonje Kayi tribe do jem. ?

• Like
Back