Pellumb Pilinçi, shqiptaro-amerikani qe ka ardhur dhe ka formuar nje parti ne Shqipri, ka ardhur me buje te madhe, si agjent i CIA-s dhe si njeri i Departamentit te Shtetit Amerikan. Ne fakt vetem keto dy fakte qe ai i thote me mburrje, duhet ta perjashtojne automatikisht nga zgjedhjet, pasi ligji e ndalon te jesh pjesmarres ne partit shqiptare kur je apo ke qene agjent sekret i nje vendi te huaj. Megjithse ne Shqipri ndodhin çudira nga te rrallat, dhe ky nuk eshte rasti i pare, kemi pare plot politikane (qysh nga koha e krijimit te shtetit shqiptar) qe i kane sherbyer edhe vendeve te huaja, apo dhe qe jane dyshuar si te tille.
Pellumb Pilinçin, intervistat e tij i kam ndjekur dhe kam vene re tek ai, sinqeritet, por si i goditur, sikur ka dal nga spitali i Elbasanit. Para nja dy-tre vjetesh ai eshte shprehur se ishte ai qe ka organizuar vajtjen e Ramizit ne Amerike, vendosjen e Berishes ne krye te PD, Nanos tek PS, etj, organizime qe mbajne vulen apo doren e tij. Pra qe do te thote, se gjith kete katrahure e kemi fale idiotesise se Pilinçit.
Ai hiqet sikur di gjithshka, pra agjenti i CIA-s, kur dinte gjithshka, pse nuk mbeshteti disidentet dhe adhuruesit e simpatizuesit e Amerikes ne ate kohe, pse mbeshteti pikerisht ata qe nuk kishin pjerdhur noi her per te. Ky tani , tamam si i penduari, kerkon ti heqi nga skena politike PS dhe PD, apo me sakte Ramen dhe Berishen, dhe kerkon ndihmen e te rinjve, dhe mire ben, mirpo lind nje pyetje naive dhe e drejte;
kur ky ditka gjithshka, si nuk ditka se kush kane qene ata qe jane torturuar per Ameriken, ata qe e kane pasur si busull Ameriken, si ka mundesi ky oficer i larte i CIA-s, ky komandant i larte e Pentagonit, me tre plumba ne trup (siç thot vete), nuk di se kush jane ata qe jane kundra politikes se vjeter, ata qe jane me Ameriken, si nuk i di, qe ti kishte marre ne partine e tij, por ben thirrje sa vuajtese aq dhe arrogante.
Ky nuk di asigjo, ashtu si shumica e amerikanve dhe atyre qe punojne ne administraten amerikane, nje tufe budallenjsh.
Paraqitja e ketij personi ne skenen politike dhe mediatike shqiptare, sa grotekste aq dhe qesherake, tregon mjerimin e sistemit amerikan, dhe gabimin tone te dikurshem, qe e kishim idealizuar Ameriken, nderkoh qe Amerika eshte pikerisht ky, Pellumb Pilinçi, te qeshesh e te qash njekohesisht.
gjer me tani une i kam dhone shqiprise dhe shqiptarve, kuptohet pa interes, po kete nuk e kuptoj ; se kuptoj kete, Leri fjalet boshe Pjer … nderkohe qe titulli I temes me qellimin nuk perputhen fare …. dhe aq me teper qe je edhe komplet Zero nga ekonomia dhe politika . lol Han pra … duke...
www.forum-al.com