Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Populli i Izraelit është një Mrekulli e ditëve tona

daniel00

(ノ˵ ͡• ͜ʖ ͡•˵)ノ♡*
Anëtar
Aug 31, 2010
Postime
15,682
Pikët
113
Vendndodhja
Diktatrojska
Hassen_Chalghoumi.jpg

Imami Hassan Chalghoumi i Drancy, pranë Parisit, u mahnit nga ajo që Izraeli po bën tani në Iran. Ai shkroi:
Unë, djali i Ismailit, imam, mysliman, njeri i paqes, paraqes këtu dëshminë time të sinqertë për këtë popull të jashtëzakonshëm:
Duhet ta pranoj: Unë besoj në fe dhe mrekulli.
Por ka diçka tek ky popull - populli i Izraelit - që jep ndjesinë e të qenit, në realitet, një mrekulli e gjallë.
Një popull që faraonët u përpoqën ta zhduknin 3,000 vjet më parë… dhe dështuan.
Një popull që babilonasit u përpoqën ta shkatërronin 2,500 vjet më parë… dhe dështuan.
Një popull që romakët donin ta zhduknin 2,000 vjet më parë… dhe dështuan.
Një popull që nazistët u përpoqën ta zhduknin 80 vjet më parë… dhe dështuan. Një popull kundër të cilit arabët bënë pesë luftëra për t'i zhdukur nga harta... dhe dështuan.
Ata janë një popull i vogël në numër, por i pajisur me një forcë unike, një bekim hyjnor.
Kudo që vendosin duart, ata ia dalin mbanë. Në financë, tregti, shkencë, filozofi, letërsi...
Një tokë shkretinore e transformuar në një kopsht, pa naftë apo gaz, por me liri, demokraci, inteligjencë dhe vullnet.
Ata janë një popull që i dha botës Ajnshtajnin, Njutonin, Kafkën, Karl Marksin, Niçen, Spinozën, Frojdin... dhe shumë të tjerë që kanë lënë gjurmë në njerëzim.
Ka realitete që as arsyeja dhe as logjika nuk mund t'i shpjegojnë.
Ka vetëm një fjalë për këtë: mrekulli.
Për dy vjet e gjysmë, ky popull ka luftuar në pesë fronte.
Thuhej se do të lodheshin, se ishin gati të shembeshin...
Megjithatë, ata e surprizojnë botën duke hapur një front të ri kundër një armiku iranian që mbjell frikë tek shumë njerëz, madje edhe midis regjimeve arabe.
Ky popull, pavarësisht numrit të vogël, zotëron guximin e fisnikëve, mençurinë e profetëve, durimin e të drejtëve dhe vendosmërinë e të mbijetuarve.
Si mund të ishte ndryshe, duke ditur se janë pasardhës të Abrahamit, Solomonit, Davidit, Moisiut, Jakobit, Jozefit... dhe të 1,523 profetëve dhe të dërguarve nga prejardhja e tyre?
Ata janë populli që solli monoteizmin dhe besimin në një Zot në botë.
Një popull i shtyrë nga etja për jetë, punë, inovacion dhe vazhdimësi që ka zgjatur për më shumë se 4,000 vjet.
Vërtet, nuk gjej fjalë tjetër për t'i përshkruar ata përveç: populli mrekulli.
Nëse arabët do të kishin një vizion të qartë, ata do të zgjidhnin t'i bashkoheshin këtij populli, të mësonin prej tyre, të bashkëpunonin me ta...
Ndoshta arabët do të ndikoheshin nga dija, mençuria dhe nderi i tyre.
Hassan Chalghoumi
Imam

Intervistë në frengjisht me përkthim anglisht.

Kënaqësi ta dëgjosh, një musliman paqësor, që shpreh veç dashuri mes feve, islamit dhe judaizmit, predikon dashuri mes popujve, arabë dhe izraelitë.

Last edited:
Lexoni e merrni shembull se jeni bërë gjithë vrer e gjithë maraz.

Last edited:
Per cilin Izrael e ke fjalen?
Fisin e Jakobit qe e sterminuan ?

Per cilin Izrael e ke fjalen?
Fisin e Jakobit qe e sterminuan ?
Për arabët muslimanë që nuk janë terroristë.

Izraeli i mbron muslimanët paqësorë nga raketat iraniane.

Izraeli mbron edhe Xhamitë.

Këtu janë në Jeruzalem, 6 mars 2026.

AFP__20260220__98BU97E__v2__HighRes__TopshotPalestinianIsraelConflictReligionIslamRa.jpg

Për arabët muslimanë që nuk janë terroristë.

Izraeli i mbron muslimanët paqësorë nga raketat iraniane.

Izraeli mbron edhe Xhamitë.

Këtu janë në Jeruzalem, 6 mars 2026.

View attachment 344406
Une pyeta diçka shume specifike.
Izrealitet, fisi i Jakobit qe i sterminuan te gjithe, apo cili Izrael, se sme dalin llogarite?

Une pyeta diçka shume specifike.
Izrealitet, fisi i Jakobit qe i sterminuan te gjithe, apo cili Izrael, se sme dalin llogarite?
Ja ku e ke pemën gjenealogjike të Abrahamit, Jakobit.

12_sons_of_jacob-12_tribes_of_israel_chart.jpg

Tek Testamenti i Vjetër, numrat, na jepen dhe sa burra ishin për çdo fis.
Judah74,600
Issachar54,400
Zebulun57,400
Reuben46,500
Simeon59,300
Gad45,650
Ephraim45,500
Manasseh32,200
Benjamin35,400
Dan62,700
Asher41,500
Naphtali53,400
Total 603,550
Map-of-the-12-Tribes-of-Israel.jpg

Kush Janë Pasardhësit e 12 Fiseve të Izraelit Sot?

Izraeli i lashtë u pushtua dhe populli i tij u dëbua vazhdimisht nga fuqi të tjera rajonale. Kur Perandoria Neo-Asiriane rrethoi Jerusalemin në vitin 721 p.e.s., 2 Mbretërve 17:5-6 thotë se mbreti i tyre i kapi Izraelitët dhe i çoi në Asiri (Iraku, Irani, Kuvajti, Siria dhe Turqia e sotme).

Përfundimisht, babilonasit do t'i pushtonin asirianët dhe do t'i çonin Izraelitët e mbetur në Babiloni. Në mërgim për 50-60 vjet, izraelitët duket se i kanë ruajtur identitetet e tyre si izraelitë, por kanë humbur identitetet e tyre fisnore (ose të paktën identitetet fisnore pushuan së theksuari). Sipas historianit hebre të shekullit të 1-rë, Flavius Josephus, 10 fise u dëbuan dhe u humbën. Përjashtimet, thotë ai, ishin Juda, Beniamini dhe disa anëtarë të fisit priftëror të Levit.

Bibla në fakt i përgjigjet kësaj mjaft qartë. Dymbëdhjetë fiset nuk u zhdukën ose nuk u zëvendësuan, ato u shpërndanë. Jakobi e hap letrën e tij "drejtuar dymbëdhjetë fiseve të shpërndara" (Jakobi 1:1), dhe Pjetri thotë të njëjtën gjë në letrën e tij (1 Pjetri 1:1). Edhe Krishti tha se u dërgua te "delet e humbura të shtëpisë së Izraelit" (Mateu 15:24).

Perëndia gjithashtu premtoi se ata nuk do të zhdukeshin.

Tek Jeremia 31:35-36 Zoti thotë se për sa kohë që dielli, hëna dhe yjet janë ende këtu, Izraeli nuk do të pushojë kurrë së ekzistuari si një komb para Tij.

Pali e përsërit këtë në Romakëve 11:1-2 kur thotë se Perëndia nuk e ka hedhur poshtë popullin e Tij.

Profetët flasin për ribashkimin e tyre. Ezekieli 37 thotë se Ai do t'i mbledhë ata nga të gjitha kombet në një.

Amosi 9:9 thotë se Zoti do t'i shpërndajë, por nuk do të humbasë asnjë kokërr të vetme.

Zbulesa 7 tregon dymbëdhjetë fiset përsëri të përmendur me emra në fund të kohërave.

Ja ku e ke pemën gjenealogjike të Abrahamit, Jakobit.

View attachment 344407

Tek Testamenti i Vjetër, numrat, na jepen dhe sa burra ishin për çdo fis.
Judah74,600
Issachar54,400
Zebulun57,400
Reuben46,500
Simeon59,300
Gad45,650
Ephraim45,500
Manasseh32,200
Benjamin35,400
Dan62,700
Asher41,500
Naphtali53,400
Total 603,550
View attachment 344413

Kush Janë Pasardhësit e 12 Fiseve të Izraelit Sot?

Izraeli i lashtë u pushtua dhe populli i tij u dëbua vazhdimisht nga fuqi të tjera rajonale. Kur Perandoria Neo-Asiriane rrethoi Jerusalemin në vitin 721 p.e.s., 2 Mbretërve 17:5-6 thotë se mbreti i tyre i kapi Izraelitët dhe i çoi në Asiri (Iraku, Irani, Kuvajti, Siria dhe Turqia e sotme).

Përfundimisht, babilonasit do t'i pushtonin asirianët dhe do t'i çonin Izraelitët e mbetur në Babiloni. Në mërgim për 50-60 vjet, izraelitët duket se i kanë ruajtur identitetet e tyre si izraelitë, por kanë humbur identitetet e tyre fisnore (ose të paktën identitetet fisnore pushuan së theksuari). Sipas historianit hebre të shekullit të 1-rë, Flavius Josephus, 10 fise u dëbuan dhe u humbën. Përjashtimet, thotë ai, ishin Juda, Beniamini dhe disa anëtarë të fisit priftëror të Levit.

Bibla në fakt i përgjigjet kësaj mjaft qartë. Dymbëdhjetë fiset nuk u zhdukën ose nuk u zëvendësuan, ato u shpërndanë. Jakobi e hap letrën e tij "drejtuar dymbëdhjetë fiseve të shpërndara" (Jakobi 1:1), dhe Pjetri thotë të njëjtën gjë në letrën e tij (1 Pjetri 1:1). Edhe Krishti tha se u dërgua te "delet e humbura të shtëpisë së Izraelit" (Mateu 15:24).

Perëndia gjithashtu premtoi se ata nuk do të zhdukeshin.

Tek Jeremia 31:35-36 Zoti thotë se për sa kohë që dielli, hëna dhe yjet janë ende këtu, Izraeli nuk do të pushojë kurrë së ekzistuari si një komb para Tij.

Pali e përsërit këtë në Romakëve 11:1-2 kur thotë se Perëndia nuk e ka hedhur poshtë popullin e Tij.

Profetët flasin për ribashkimin e tyre. Ezekieli 37 thotë se Ai do t'i mbledhë ata nga të gjitha kombet në një.

Amosi 9:9 thotë se Zoti do t'i shpërndajë, por nuk do të humbasë asnjë kokërr të vetme.

Zbulesa 7 tregon dymbëdhjetë fiset përsëri të përmendur me emra në fund të kohërave.
Pas daljes nga Egjipti "izrealitet" jane shfarosur komplet, e ska AI qe ta thote. E Izrael ska egzistuar kurre siç e konceptojme ne sot.

Pas daljes nga Egjipti "izrealitet" jane shfarosur komplet, e ska AI qe ta thote. E Izrael ska egzistuar kurre siç e konceptojme ne sot.
Nuk t'u përgjigja me AI por atë që thonë historianët e ka përmbledhur ky studiues i krishtërimit.

Last edited:
çifutet jane vertet te zgjuar, studiojne, i shof edhe ketu ne belgjike, veç politika e tyre e genocidit ndaj femijve dhe grave, ua ka prishur ter imazhin,
kisha nje çifut tek magazina, bonim gjithmon muhabet dhe shaka, i thoja se ne iliret dikur ishim 12 fise dhe se ju çifutet jeni nje nga 12 fiset tona qe u shperndane neper bote,
jo, thoshte ai, ju albanezet vini nga fisi Fatah, se ky fis u ngjit siper ne Europe,
je gabim biri im, i thoja, çdo me thon Fat ne gjuhen ton, dhe i shpjegojsha, une ngulsha kom ne te timen e ai ngulte kemb ne te tijen,
ai kishte i gjo, me arab-folsit nuk para diskutonte, kishte nje far frike, kur une i therritsha nonje arabi ; hajvan , ai (çifuti) qeshte nen ze 😁

Last edited:
Me race e ndyre se ben nena
Nuk jane rrac Marla!

Judaismi eshte Fe, dogme fetare. Jan si Greket qe pretendojne se jan pasardhes te Heleneve ne nje kohe qe edhe vet Helenet nuk kishin identitet etnor. Ishte kulture e cila me kohet e sotme mund te krahasohet me fete monoteiste. Jam i mendimit se Hebrenjte nuk kan vazhdimesi gjenetike si popujt e tjere.

Back