• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Qytetarët rrëzuan gardhin në zonën e mbrojtur Pish Poro-Nartë

Nuk jam me rroge partie si akrepi😉
Une jam elektron i lire opozitar qe dua vendin tim dhe nga ktu ku jetoj
Elektronet e lira pa u çiftezuar nuk krijojnë dot molekule 😜
Atdhetaret shkrinë pasuritë per shqiperine...ty te dhimbsen 50 euro qe bën bileta vajtje ardhje te vish ne proteste. Ndryshimi nuk vjen nga tastiera.

Elektronet e lira pa u çiftezuar nuk krijojnë dot molekule 😜
Atdhetaret shkrinë pasuritë per shqiperine...ty te dhimbsen 50 euro qe bën bileta vajtje ardhje te vish ne proteste. Ndryshimi nuk vjen nga tastiera.
Une isha o pasha ..
ca te bej qe skam vula ne pashaport qe ta shifje sa her vi ne vit 😅

Dil në shesh se më gjen me këtë pankartë 😛🫢
Jo për vete, jo për sot,
Po për vendin që duam fort!
Ja nje sugjerim me mend per @L0verman dhe L0vermanet e tjere.
Puna behet me tru dhe jo me b*the
Lexoje Lovi lexoje se mbase meson ndonje gje.

Nëse Rama shpall zgjedhjet e parakohëshme pas 45 ditësh: Cila parti fiton?​

Nëse Rama shpall zgjedhjet e parakohëshme pas 45 ditësh: Cila

Kreshnik Spahiu i ka dërguar një mesazh disa prej miqve të tij që janë mes drejtuesve të protestës. Ai i paralajmëron të kenë kujedes nga kërkesat e pamenduara.
Ja statusi i tij në rrjetet sociale.
“Nëse Edi Rama jep sot dorëheqjen, sipas Kushtetutës, neni 65/3, zgjedhjet duhet të thirren brenda 45 ditësh, pra më 20 korrik.

Sipas ligjit, në zgjedhje regjistrohen partitë ekzistuese.
Një parti e re kërkon të paktën 3 muaj për t’u regjistruar.
Mos u habisni nëse Rama luan bllofin, duke i gjetur të gjitha palët të papërgatitura.
Në kutitë e votimit do të keni sërish vetëm dy opsione: PD dhe PS.
Miqësisht, po ua kujtoj atyre që nuk njohin as ligjin dhe as politikën.
Nëse kjo valë protestash nuk shndërrohet në një mega-parti gjigante kundër PD-së dhe PS-së, por shuhet si te çështja e “armëve kimike” apo mbetet vetëm për “pelikanin”, atëherë do t’ju duhen edhe 20 vjet, por ky moment nuk do t’ju vijë.
Një këshillë shumë e vlefshme për disa miq të mi, të cilëve po ua dëgjoja fjalimet në shesh:
Bëni kujdes nga zgjedhjet e parakohshme, sepse mund të forconi edhe më shumë atë që duam ti shohim në burg.”
Shkruan ne Facebook Kreshnik Spahiu

Po nuk merret pushteti në këtë mënyrë. Pse nuk organizohet në parti politike kjo lëvizje? Të organizohet e të marrë pjesë në zgjedhje. Çfarë të keqe ka ?
Nuk ka asgjë të keqe. Të krijosh një parti dhe të marrësh pjesë në zgjedhje është pjesë e demokracisë. Por shumë njerëz mendojnë se një lëvizje qytetare duhet të mbetet e pavarur, sepse sapo futet në politikë rrezikon të humbasë kauzën dhe të kthehet në garë për pushtet. Janë dy gjëra të ndryshme: të përfaqësosh një kauzë dhe të kërkosh vota.

Nuk ka asgjë të keqe. Të krijosh një parti dhe të marrësh pjesë në zgjedhje është pjesë e demokracisë. Por shumë njerëz mendojnë se një lëvizje qytetare duhet të mbetet e pavarur, sepse sapo futet në politikë rrezikon të humbasë kauzën dhe të kthehet në garë për pushtet. Janë dy gjëra të ndryshme: të përfaqësosh një kauzë dhe të kërkosh vota.
Si je me followers? 🤣
Ja vlen mundimi apo jo.
....................
Ti je aty per kauzë apo për ndryshim?

Po nuk e di pse partia e humb pavarësinë e saj?

Pikërisht duke u themeluar një parti ka një bazë dhe është e qëndrueshme. Shqipëria ka nevojë për një opozitë të tillë ( Jo si ajo e Saliut që është tejet e amortizuar ) dhe unë besoj që nuk duhet hedhur ky hap me frikë se nuk është turp të krijosh parti, të kesh program e të kërkosh vullnetin e popullit në zgjedhje. Pushtetin nuk ta jep kush në tavolinë. Është njësoj si në sport apo jo? Nuk ta jep kundërshtari fitoren pa u ndeshur.

Nëse nuk krijohet parti, kjo opozitë me kalimin e kohës tretet, zhduket dhe nuk është më. Kështu ka ndodhur me protestat e mëparshme dhe kjo opozitë është e qytetëruar dhe e kulturuar. I vlen Shqipërisë.

Po nuk e di pse partia e humb pavarësinë e saj?

Pikërisht duke u themeluar një parti ka një bazë dhe është e qëndrueshme. Shqipëria ka nevojë për një opozitë të tillë ( Jo si ajo e Saliut që është tejet e amortizuar ) dhe unë besoj që nuk duhet hedhur ky hap me frikë se nuk është turp të krijosh parti, të kesh program e të kërkosh vullnetin e popullit në zgjedhje. Pushtetin nuk ta jep kush në tavolinë. Është njësoj si në sport apo jo? Nuk ta jep kundërshtari fitoren pa u ndeshur.

Nëse nuk krijohet parti, kjo opozitë me kalimin e kohës tretet, zhduket dhe nuk është më. Kështu ka ndodhur me protestat e mëparshme dhe kjo opozitë është e qytetëruar dhe e kulturuar. I vlen Shqipërisë.
Po, argumenti yt është i kuptueshëm dhe në fakt është një debat klasik: lëvizje qytetare vs parti politike.

Po më pyete për futbollin edhe mund te di ndonjë gjë por në fushën e politikës jam injorante 😆

Jemi lodhur si popull… në politikë nuk pretendoj të di gjithçka, por lodhjen e ndiej si të gjithë.🙂

Back