• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Shqiptarët në Itali

@edlin …sa vene 2 dhoma dhe guzhine per te blere ne Puglia ?

Dhe a te taksojne shume Nese nuk jeton aty ?

Italia me ngjan se ka vajtur shume lire per te blere properties ne krahasim me vendet e tjera ne Europe .
Nuk e kam idenë, jam larg nga aty.. po ma merr mëndja më lirë se në Shqipëri, mund të marrësh ndonjë të vjetër dhe t'a riparosh sipas qejfit.
Një çift italian këtu , ju mbyll ndërmarrja në kohën e kovidit e u dha likuidimet.
Me ato lekë blenë dy truli.. ato shtëpitë si mullar me gur...
Ku kemi qenë thonë.. me ato rrojnë tani

@edlin …sa vene 2 dhoma dhe guzhine per te blere ne Puglia ?

Dhe a te taksojne shume Nese nuk jeton aty ?

Italia me ngjan se ka vajtur shume lire per te blere properties ne krahasim me vendet e tjera ne Europe .
Një i njohuri im nga Lece ka blerë 9 mijë mq tokë të mbjellur me ullinj ku do të ndërtojë një shtëpi diku te 100 mq. Token e ka paguar 9 mijë euro ( ka arritur të shpëtojë 12 pemë ulliri).
Bënte hesap të shpenzonte diku te 50- 70 mijë euro për të ndërtuar shtëpinë. Tradicionale kuptohet.
Me 70 mijë euro e gjen apartament 5 minuta nga deti.

Një i njohuri im nga Lece ka blerë 9 mijë mq tokë të mbjellur me ullinj ku do të ndërtojë një shtëpi diku te 100 mq. Token e ka paguar 9 mijë euro ( ka arritur të shpëtojë 12 pemë ulliri).
Bënte hesap të shpenzonte diku te 50- 70 mijë euro për të ndërtuar shtëpinë. Tradicionale kuptohet.
Nëse e rregjistron si shtëpi të pare ( rezidenciale) banimi nuk paguan taksë.

Shumë lirë toka, ka marrë një shqiptar këtu po kaq tokë me 25 000 , sot ja kërkojnë me 70 - 80 dhe nuk e jep .
Më thotë edhe mua merr.. po ik o se nuk jam unë të merrem me pula e pata.. i them

Fiks kaq me dhane edhe mua ne nje shtepi ne Puglia 5 min nga deti .. dy dhoma guzhine dy banjo 70.000 Euro … u cudita se shume me lire se ne Albania .

Toka me sa ju lexoj qenka akoma me lire .

Perse kshu ? Se Italia dikur nuk prekej me dore .

Shumë lirë toka, ka marrë një shqiptar këtu po kaq tokë me 25 000 , sot ja kërkojnë me 70 - 80 dhe nuk e jep .
Më thotë edhe mua merr.. po ik o se nuk jam unë të merrem me pula e pata.. i them
Merre token o edlin.. dhe lerjua femijeve .

Fiks kaq me dhane edhe mua ne nje shtepi ne Puglia 5 min nga deti .. dy dhoma guzhine dy banjo 70.000 Euro … u cudita se shume me lire se ne Albania .

Toka me sa ju lexoj qenka akoma me lire .

Perse kshu ? Se Italia dikur nuk prekej me dore .
duhet të.pyesësh ndonjë ekonomist për këtë.
Unë përtoj të jap një mendim timin.

Të mban lidhur o Zana... ja e shoh atë botin , vjen nga puna dhe me vrap të ushqejë qentë pulat rosat patat
Jo thjeshte investo dhe fute direkt ne emer dhe trust te femijeve … sepse nuk Ja ke idene se sa mbase I ndihmon edhe pas 10-15 vjetesh.

Sepse zakonisht c’fare investon lire si fillim … I vjen edhe koha /zhvillimi dhe fitimi 10-15 fish edhe pas 10-15 vjetesh.

Dhe k’tij mund ti themi Edhe levizje e duhur dhe e zgjuar .

duhet të.pyesësh ndonjë ekonomist për këtë.
Unë përtoj të jap një mendim timin.

Pyeta meqe jetoni andej dhe jeni edhe K’tu dite e nate .. por Flm gjithsesi , do ta studioj edhe me tej.

Sorelle e fratelli, buona sera.

Se kom ascoltuar te tane,por kam pensiore dyshuese.
PERSE?

Pergjigjen me te SAKTE e ka scrivuar....

La cia è il piu grande narcotrafficante del mondo...ed anche trafficanti di armi.

andrew-cuna-na4958.

Sono stanco,ne do ja fus dormires.

LAKU NOC.

Gjynah djalë i ri , u fiku derën

Prandaj nuk i kam marrë çunit scuter... se kam frikë
Shume mire ke bere,

Ne Itali,mshoferet jane memkeq se ne Shqiperi.

Me idiote se jane sidomos kto te autobuzeve, duke pa qe o hap jeshilja per te ec kalimtaret as nuk frenojne, por ecin sikur jane ne autostrade.

Ktyre duhet nji skuader si ajo e Rinasit,mtja u tregoj vendin. Qr

E di, e di, per ate shokun qe ha amelcina,..

Edhe une per ate e thash,..:p

P.s

Per sa shkohet nga qendra e Torinos per ne Allianz Stadium?

Me metro apo autobusa shkohet?
Me autobusa, varet nga trafiku, por rreth 35 min

Ktej ku rri une, e kam 10 min larg.

Back