• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Si te behemi te bukur ne shpirt !

Status
Temë e mbyllur.
Përgjigje e: Si te behemi te bukur ne shpirt !

Di qe shpirti I lige/ngushte s'ka kurim, vdesin te tille... ushqehen nga ligesia. Sillen mire kur duan te marrin dicka nga ti ...apo te te bejne kurth, dhe pas 1 fare kohe kthehen tek vetvetja.... Kjo shprehet/pasohet edhe nga breza - mosha te moshuar/a. Dhe pak a shume identifikohen, njihen si te atille qe ne 1 fare moshe te vogel. Nese 1 shpirt I mire devijon nga e mira ...ne baze te situates, ka shume mundesi te rikthehet ne vetvete..pas 1 fare kohe te caktuar. Ashtu sikurse I ligu.

Ps...Me duhet te bie dakort edhe me mendimin tend, gjer ne 1 fare pike...ate te lindjes :)

Zana,
mos e rrotullo shume :D

Ne realitet vet fjala/shprehja shpirtkeq eshte e gabuar...
...sepse shpirti eshte ne te gjitha rastet, gjat gjithe koherave...aspak ndryshe pos qe eshte i MIRE.

Ceshtja qendron se shumica e njerezve nuk kane mundesi t'ia japin shpirtit rastin per ta shprehur miresine e vet.

Prandaj, ajo qe na ben te keqinj eshte egoja e ulet...personaliteti, me te cilin shumica e njerezve identifikohen.

Pra, njeri shpirtkeq nuk ka!

Di qe shpirti I lige/ngushte s'ka kurim, vdesin te tille... ushqehen nga ligesia. Sillen mire kur duan te marrin dicka nga ti ...apo te te bejne kurth, dhe pas 1 fare kohe kthehen tek vetvetja.... Kjo shprehet/pasohet edhe nga breza - mosha te moshuar/a. Dhe pak a shume identifikohen, njihen si te atille qe ne 1 fare moshe te vogel. Nese 1 shpirt I mire devijon nga e mira ...ne baze te situates, ka shume mundesi te rikthehet ne vetvete..pas 1 fare kohe te caktuar. Ashtu sikurse I ligu.

Ps...Me duhet te bie dakort edhe me mendimin tend, gjer ne 1 fare pike...ate te lindjes :)

Ka te ngjare qe shpirti i njeriut nuk eshte i mire as i keq me te lindur. Por ka mundesi qe njeriu lind shpirtmire, pavaresisht llojit te kafshes qe i takon.
Edhe kafshet jane te prira per te bere mire ne ambientin qe i takon. Kjo nuk eshte karakteristike vetem per njeriun. Ndryshe s'mund te mbijetonnin as llojet as llojllojshmeria e spicjeve te ndervarura qe akoma rrnojne ne natyre.
Ne esence Njeriu eshte i prirur per te bere mire, por njeriu eshte edhe kafshe oportuniste.
Deri ne pjekurine e plote te Njeriut ekziston nje lufte e panderprere mes vetedijes se tij njerezore dhe oportunizmit te kesaj kafshe. Diferencimi fillon qe heret, - por hovin me te madh e merr ne transhendece te pubertetit.

Jam dakort me ty Ajnej, gjer ne 1 fare pike... por s'dua te perjashtoj rastin qe ashtu sic ka te mire te lindur ka edhe te lige te lindur. Nuk behen/ndikohen, thjeshte nga faktoret...ne rruge e lart, nese do ishte thjeshte sjellja eshte dicka qe riparohet. Por K'to tipa/pe te lige ...nuk arrijne kurre te behen te mire, e kane prb nga Brenda pastaj ne mendje.

- Por edhe mbase, mund te ndalojme edhe tek kjo pike... ka te ngjare qe nuk eshte as i mire as I keq.. mund te ngelemi edhe k'tu. Kjo per faktin qe ne lindje, nuk mund ta percaktosh dicka te tille, pra eshte e pamundur te identifikohet... por sic thashe ne 1 fare moshe goxha te vogel, mundesia krijohet.

Ps...Terran s'jam dakort me ty :D Por sigurisht ky eshte thjeshte mendimi im...qe besoj ne te :p

Jam dakort me ty Ajnej, gjer ne 1 fare pike... por s'dua te perjashtoj rastin qe ashtu sic ka te mire te lindur ka edhe te lige te lindur. Nuk behen/ndikohen, thjeshte nga faktoret...ne rruge e lart, nese do ishte thjeshte sjellja eshte dicka qe riparohet. Por K'to tipa/pe te lige ...nuk arrijne kurre te behen te mire, e kane prb nga Brenda pastaj ne mendje.
Sigurisht. Sjellja eshte konvence qe nuk reflekton shpirtin e njeriut por konformizimin e tij kundrejt asaj qe quhet e mire ne publik.
-Ne rast se jo nga pervoja personale, te gjithe kemi pas rastin te konsumojme nga arti se kemi goxha vepra qe merren me zberthimin e karakterit te njeriut ku ne pik te pikut eshte 'ngjyra' e shpirtit te tij ku kemi vrojtuar se sjellja asnjehere nuk reflekton shpirtin e bartesit te tij.

Cilesia e shpirtit njerezor nuk eshte nje komoditet shkembimi apo gjestesh e transparencash deklarative. Per arsye se keto mund te kopjohen nga te zinjte me lehtesi.

Njerezit vertete shpirtmire qe rrethohen nga shpirtera te perhimte jo rralle trajtohen dhe konsderohen te zinje ne publik. Dhe njerezit me shpirt te perhimte me pare i tiketojne si te zinje.

- Por edhe mbase, mund te ndalojme edhe tek kjo pike... ka te ngjare qe nuk eshte as i mire as I keq.. mund te ngelemi edhe k'tu. Kjo per faktin qe ne lindje, nuk mund ta percaktosh dicka te tille, pra eshte e pamundur te identifikohet... por sic thashe ne 1 fare moshe goxha te vogel, mundesia krijohet.
Sigurisht, sepse edhe oportunizmi vie me te lindur dhe kjo veti e llojit mund ta merr ne kontrolle aftesine shpirterore te gjykimit te mire te individit qe ne moshe te re.

Thirsty, pse e ben me lemsh Fehmiun?
Arrakat i themi pergjithesisht njeriut qe mbetet rrugeve, qe s'i bie ndermend te shkoje ne shtepi.

:p....ThirstYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY........mu me gjete midis 700000000 shqipetarve a?????......ma ke perzi krejt....:p-pis-

Pih. Skote metafizike e teiste e maskuar si dialektike. E pastaj na shprehen per ... muzike.

Cili eshte morali qe synojne, mendoj? Sigurisht shpalosja e vlerave te vetvetes.

Imagjinoni veten te jeni si natyra, ekstravangante pa kufi, indiferente, pa qellim, pa considerate, pa meshire ose drejtesi, krijues por ne te njejten kohe dhe shterpe, pa imagjinojeni indiferencen si fuqine tuaj mbizoteruese! Si do te jetonit me kete indiference?

A nuk eshte te jetosh, te perpiqesh te mos jesh ndryshe nga natyra? A nuk eshte te jetosh te vleresosh, te preferosh, te jesh i padrejte, te jesh i kufizuar, te perpiqesh te jesh NDRYSHE?

Duke kontrolluar dhe duke punuar.Shprirti eshte si kazani qe vlon,por kazanin kur e ke kallaisur mire i vendos edhe llullan ku kalon uji i ftohte.Duke e kontrolluar e duke i ndenjur mbi koke,del si shpirt.

Thirsty e ka me shaka Femi, mos ia merr per keq.

Kulpra ta shpjegoi kuptimin e asaj fjale. :)

regina kur nuk me ka mbyt sot Rryma ,nuk do te me mbys kurr,isha duke menduar si tja kthej pergjgjjen asaj ELUSHIT PROBLEMATIK SHAMPIONES,i kam lidh telat keq!!...fati ni senzor e aktivizoj alarmin e gabimit,smusha me besu qe kam ber gabime elementare!!!

Ne kete gje luan rrol te rendesishem rrethi qe jemi rritur dhe me njerzit qe na rrethojn, njeriu duhet te rritet me nje familje qe e edukon ne maximum dhe qe shoqerin qe e ka shoqeri te paster dhe jo shoqeri te devijuar, athere kjo gje reflekton tek shpirti i nje njeriu.

:O Fehmiu, lere forumin kur je ne pune. :p... shyqyr qe ke shpetuar mire :)

Hahahahaa...zana pe ndij nga ketu brengosjen tende,un nuk kam frig nga rryma elektrike!!.....krej jeten time ja kam kushtuar RRYMES ELEKTRIKE dhe lidhjeve korrekte te telave me tension,kam frig se mos po perfundoj nga dikush tjetr e nderuar!!....:p-gezuar-

Pih. Skote metafizike e teiste e maskuar si dialektike. E pastaj na shprehen per ... muzike.

Cili eshte morali qe synojne, mendoj? Sigurisht shpalosja e vlerave te vetvetes.

Imagjinoni veten te jeni si natyra, ekstravangante pa kufi, indiferente, pa qellim, pa considerate, pa meshire ose drejtesi, krijues por ne te njejten kohe dhe shterpe, pa imagjinojeni indiferencen si fuqine tuaj mbizoteruese! Si do te jetonit me kete indiference?

A nuk eshte te jetosh, te perpiqesh te mos jesh ndryshe nga natyra? A nuk eshte te jetosh te vleresosh, te preferosh, te jesh i padrejte, te jesh i kufizuar, te perpiqesh te jesh NDRYSHE?

Lind pyetja: Kush po perpiqet te jete ndryshe ketu?

Hahahahaa...zana pe ndij nga ketu brengosjen tende,un nuk kam frig nga rryma elektrike!!.....krej jeten time ja kam kushtuar RRYMES ELEKTRIKE dhe lidhjeve korrekte te telave me tension,kam frig se mos po perfundoj nga dikush tjetr e nderuar!!....:p-gezuar-

Sic thone edhe te vjetrit, me rrymen dhe zjarrin nuk behet hajgare.... :p

-S'kam dyshime qe je I zoti ne zanatin tend, por beji syte 4-ter dhe mbaje mendjen aty... :) ``2``

Ps..dikush tjeter , po e marr per ndonje punetor tjeter qe I le gjerat ne maje :p

----Na thuaj dicka, ne lidhje me temen :)

Status
Temë e mbyllur.
Back