Ndiqni videon më poshtë për të parë se si ta instaloni faqen tonë si një aplikacion ueb në ekranin tuaj bazë.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Përshëndetje Vizitor!
Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.
Regjistrohu !eshte e pamundur ta shmangesh "systemin " 100 % por ka shume raste nga njerez qe jane pergatitur te jetojn off grid …
shtepi te izoluar larg zhurmes se qytetit … me energji diellore , uje me pus etc lol
nuk esht komplet e pamundur
https://smallhousebliss.com/2016/05/15/1930-cottage-in-karlholm-bay-sweden/
Jo quhen HapeshkSi quhen ata në Amerikë... Hamish?
perkundrazi mua me duken te vuajtur ata qe detyrohen te punojn cdo dit si skllever
megjithate jam dakort qe nuk esht 100 % liri ...duhet gjetur nje menyre e mesme , balance ne jete
ska lidhje , thjesht nuk punoj qe ti bej rrush e kumblla shopping te gjitha lol dmth sma hedh dot sistemi qe te harxhoj kot marr vetem gjera qe me duhen
ps: nuk marr disability si ca lol
as une por une i shpenzoj neper udhetime :d evitoj gatime, larje, shpelarje, carje kokeaty po jam njeriu me i lire ne bote. lol

Une do bie dakort me te gjitha keto por mundesh tme thuash se pervec lirise mendore si mund te perfitosh nga jeta nqs ske asnje centim.
une kam nje njeriun tim qe mendon fiks si ty por ne fakt rri mbyllur ter diten ne shtepi se ska leke.
me jep shpjegim racional te lutem. ne e dime qe jemi skllever deri diku te sistemit por smundemi ta mohojme kete.. e vetmja gje qe ka ngelur eshte te manipulosh dhe ti ne vendin e punes.. te besh nje pune qe te lodh me pak fizikisht dhe ka te ardhura te larta.. si rezultat me ato leke mos le vend pa shkuar dhe gje pa ngrene... shijo jeten me pak fjale me aq sa te mundesh..
kurse ai njeriu qe njoh une me ben leksione nga telefoni por ne relaitet nuk shkon dot gjekundi .. per te mos thene qe ka edhe gjera te tjera qe nuk shkojne ne jeten e tij... e keqja eshte se ai si sheh.
mua me duket nje iluzion i madh mendor. ndoshta jeni gjeni nga ana shpirterore por fizikisht nuk shijoni asgje. jeni larg cdo realiteti.
tata im rafmet paste ka pas thone: Magjia osht kunder fese (religjonit), qafir osht ai qe bon dhe jo ai qe peson! Plakut po*dhet mos ja nigjo, por fjalen nigjoja! Kishte te drejte tata im!![]()
Ka dhjete pika ose kushte qe te behesh magjistar....e fundit thote: Fotot tuaja të brendshme(imazhet) ndonjëherë janë të pakontrollueshme.
Nëse syri yt i tretë hapet shumë shpejt ose është i bllokuar, atëherë imazhet e tua të brendshme mund të futen në kaosin e brendshëm.
Ju ose shihni vetëm imazhe negative që ju trembin ose shihni shumë ndryshime, sa që as nuk e dini se çfarë po ndodh.
Nëse është kështu, kaloni meditimet për zgjerimin e mendjes dhe bëni sporte ose dilni në natyrë. Është e rëndësishme t'i kushtoni vëmendje argumentimit tuaj, në mënyrë që fotot tuaja të brendshme të mos ju mbysin.
Në përgjithësi, është më mirë nëse syri yt i tretë hapet ngadalë.
PS: syri i trete eshte pika e shtate ose.....intuita.
Time za Work.
Tungeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

Si Bora e kuptoj shqetesimin tuaj.
Po perpiqem te shpjegoj me thjeshtesi por keto qe po te them nuk jane lojra psikologjike dhe mentale por ndikojne dhe ne boten fizike.
Kur mendon se je nje deshtak ne vetvete energjia qe emeton eshte e ulet dhe universi e mer si shenje qe ti deshiron te perjetosh kete ndjesi dhe te perfeksionosh shpirtin tend.
Pra ti kerkon te zgjidhesh nje problem qe eshte te jesh deshtak dhe si jetohet te jesh nje deshtak kerkon me ngulm ta jetosh kete deshtim. Nderkohe universi po te jep te gjithe bazen materiale te gjithe ngjarjet qe te duhen per te qene deshtaku me i perkryer ne bote. Dhe sa me shume te ankohesh dhe sa me shume ti japesh vetes arsye dhe mundesi deshtimi ti behesh beshtaku me i perkryer ne univers, njeshi i deshtimit universal.
Por nese e shikon qe kjo eksperience po te merr jeten atehere vendos te jetosh si nje tjeter njeri. Fshije te gjitha mendimet e deshtakut boshatise trurin nga paragjykimet e pasurise e varferise etj dhe vendos me zemer se tani erdhi koha per nje jete te re duke e filluar nga zero por jo me si nje deshtak por si nje artist qe do te shfaqe talentin e vet. Nuk ke pse mendon bota eshte e mbrapshte dhe njerzit shtypen me kembe eshte gabim sepse je ti deshtak qe do te shtypesh me kembe je ti fajtori i vetes tende qe shan parate dhe thua qe njerzit e pasur jane hajdute dhe injorant. Je ti deshtak qe je injorant je ti qe nuk i fiton dot parate. Te jetosh i pasur me para me femra me prona me dashuri me cdo gje. Prano qe nuk ke ditur te jetosh deri me sot dhe nise nga fillimi ne hale te veje egoja jote dhe truri yt i manget qe te cuan ne kete gjendje te mjere, ato nuk bejne per ty degjo zemren ajo nuk te genjen asnjehere.
Si ta bejme praktikisht ?
1 Ngrihuni ne mengjes falenderoni veten tuaj jeten prinderit cdo gje qe shikoni dhe ndjeni se duhet falenderuar nuk ka rendesi mjafton ta beni dhe duke qene shtrire me sy mbyllur falenderoni dhe vetem falenderoni per disa minuta. Beje me zemer te hapur pa frike per gjykime.
2. Vendos duart mbi kraharor perpiqu te heqesh cdo mendim nga truri yt dhe ri ne qetesi per disa minuta pa asnje mendim ne koke pa asnje ndjenje pa asnje levizje. Vetem qendro dhe ndjej zemren si te reh ne kraharor.
3. Ngrihu dhe do shohesh qe bota ka me shume ngjyra dhe degjoni me mire atehere shiko veten ne pasqyre ashtu sic je i shemtuar mbas gjumit. Shikoje me admirim dhe me perkushtim dhe nderkohe nis te pastrohesh duke bere higjenen e mengjesit me shume dashuri per trupin tend. Lahu ngadale dhe me vemendje pa menduar asnjegje.
4. Ushqehu lehte dhe ne heshtje duke degjuar apo duke u perpjekur te degjosh te rahurat e zemres qendro ne heshtje pa mendime ne koke sepse te duhet te asimilosh energjine e humbur.
5. Dil jasht ne natyre dil ne diell nese ke mundesi mbushu me ajer dhe ndjej ngrohtesine e diellit dhe thuaj ne heshtje me vete :
6. "Une meritoj me te miren e universit dhe deshiroj me shpirt e me zemer te perjetoj lumturine e kesaj bote. Te lutem shpirti im me udhehiq te ndjek misjonin tim si nje njeri dhe si nje qenje e arritur".
Duken gjera te thjeshta pa kuptim por ky eshte vetem nje fillim dhe vetep per 6 pika jane dashur studime marramendese dhe cdo pika ka shpjegime kolosale se si vet realiteti fizik ndryshon avash avash.
Kete ushtrim mund ta beje kushdo dhe te perseritet cdo dite edhe disa here ne dite nuk sjell asnje dem pervecse te mira dhe shume njerez qe e kane provuar kane patur rezultate rrenjesore sado qe kane qene ne depresion apo ne stres.
Rendesi nuk ka te gjejme para qe ne mengjes rendesi ka te jetojme e te marim fryme si njerez.
Per punen do shkruaj perseri dhe teknikat si te punojme te lumtur dhe te fitojme mjaftushem pokeshtu dhe si te gjejme nje pune.