Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Si te behesh nje Magjistar dhe te modifikosh jeten tende.

Përgjigje e: Si te behesh nje Magjistar dhe te modifikosh jeten tende.

na e thuaj ti , ska pse te kesh frike lol ne ktu jemi te mesojm nga njeri tjetri ;)

Nuk marr persiper rol mesuesie. Nuk kam aftesi perseritese.

ok ateher kush eshte qellimi yt ktu ?

behu me I qart mos u hidh perpjet si goc e keqe lol

ok ateher kush eshte qellimi yt ktu ?

behu me I qart mos u hidh perpjet si goc e keqe lol

E cili eshte qellimi yt ketu, ti vajze e mbare?

hmmm , aren't we aliens after all....

ti Ron si mendon .. ne nje univers si ky I joni ne jemi aq unike sa ska te tjere? po sikur te kete shume si ne por ne dimensione te tjera qe nuk arrijme ti shohim? shkenca e ka prekur diku kete topic …me ben pak habi ky skepticizmi yt … too rigid … lol
jo nuk mendoj aspak se jemi unike, universi perbehet te pakten nga nje miliarde(billion) trilione yje, dhe probabiliteti eshte qe ka shume ekzistenca te tjera jete, pervec jetes ne toke, shume shume.
per kete arsye fizikani Drake ndertoi dhe nje ekuacion, dhe i bie qe te jene shume civilizime vetem ne galaktiken tone rruga e qumeshtit.

por ka nje paradoks me kte ekuacion, duhet patjeter te kishim vene re civilizimet e tjera, por ne fakt deri tani nuk kemi kontaktuar asgje, dhe asnje.
me kontaktuar nenkuptoj qe ti kishim vezhguar ne ndonje planet te nje ylli te larget, ta dime qe ekzistojne, jo te pime kafe me ndonje alien tek blloku ne tiron.

kontakti fizik me alienet dhe nese nje dite do i vezhgojme dhe do dime per ekzistencen e tyre, eshte i pamundur per shkak te distancave shume te largeta kozmike.

Last edited by a moderator:

O ti pretender. Adami ishte njeri me lekure te erret dhe masiv qimesh. Ai nuk qe njeriu i pare, por njeriu i pare qe foli, domethene u artikulua. Eva pas hume perpjekjeve dhe disa shume seri me pas. Shume me inteligjente dhe shume me e atikuluar. Adami me Even jane pallavra hebraike, te ngjitura me mastic.
gjithe mitet e krijimit hebraike ose jo hebraike, jane te provuara nga antropologjia si pallavra.

un jam ketu te mesoj ti Zet.

eshte e vertete qe kta hebrete I kan distort shume informacione ….dhe une e besoj kete , por na ana tjeter historia vete eshte fabricated e distoret aq shume here sa qe askush smund ta dije 100% me siguri te verteten …..

ajo qe pranojme globalisht si e vertete eshte shume general ...dhe ka shume gaps

anyways

sa per ate kushtin qe thua ti Ron se duhet patjeter ti kemi pare kto civilizime , mendoj qe skemi kapacitetin e duhur mendor te shohim pertej vellos se realitetit tone shume te kufizuar ...dhe te mbushur me repetitive stuff … ose boring si thua ti lol

g night all : )

un jam ketu te mesoj ti Zet.

eshte e vertete qe kta hebrete I kan distort shume informacione ….dhe une e besoj kete , por na ana tjeter historia vete eshte fabricated e distoret aq shume here sa qe askush smund ta dije 100% me siguri te verteten …..

ajo qe pranojme globalisht si e vertete eshte shume general ...dhe ka shume gaps

anyways

sa per ate kushtin qe thua ti Ron se duhet patjeter ti kemi pare kto civilizime , mendoj qe skemi kapacitetin e duhur mendor te shohim pertej vellos se realitetit tone shume te kufizuar ...dhe te mbushur me repetitive stuff … ose boring si thua ti lol

g night all : )

repetitive stuff nuk eshte vetem boring lol

si e thash un, perseritja esht dhe nona e diturise``Bej_dy_pompa``

kapacitetin e kemi, satelite dhe teleskope jane me mijra, radio pergjuese gjithashtu.

deri tani, asgje, asnje sinjal alien radioje inteligjent, asnje gjurme alienesh lol.

dhe nje here te vetme qe kapen nje sinjal ne dukje inteligjent dhe me burim alien, ishte teper zhgenjyese, ishte krejtesisht sinjal kozmik natyror i cili s'kishte te bente me civilizime alienesh.

gjithe mitet e krijimit hebraike ose jo hebraike, jane te provuara nga antropologjia si pallavra.

Me jep nje mit krijimi hebraik ose jo hebraik qe antropologjia e verteton is pallaver.

Jo me shume se 1- 2 vjet me pare qarkulloi studimi se njerezimi gjeneronte nga nje Eve e vetme 100-200,000 vjet me pare. Uniteti mitrokondrial eshte baza e identifikimit DNA, per te cilen kemi teme te posacme ketu (per te cilen arsye une nuk e marr aq seriozisht). Gjeneza e centralizuar, domethene.

Adami ka qene nje nja kulpritet. Ka disa te tille. Nuk ka nje Eve, ka disa edhe si ajo, aq sa ishte numri i femrave qe dhuruan trupin e tyre per te mbarsur elemente te gjenezes tokesore.

Tashi, vlera qe shoh une, Performer eshte qe, me qe Adam Kadmoni lexon latinisht, a mund te ndihmoje te ndricojme ca qitape te mesjetes, lidhur me rremujen qe kane bere me Shqiperine? Zakonisht, i jam drejtuar Ronit kur duhen perkthime te sakta nga latinishtja. Atij qe njoh, domethene.

ne fakt dhe shume okulte jane ne latinisht, dhe ka te ngjare qe adami kupton meqe ka pasion keto okultizmat.

persa i perket qitapeve latinisht qe flasin per shqiperine, ka jo vetem te mesjetes por dhe te antikitetit, shume pritet te zbulohen akoma.
po u zbuluan rastesisht, nga persona tek tuk, se shteti shqiptar s'ka investuar dhe nuk do investoje kurre asgje, kjo eshte e sigurt.

te tjeret investojne fort, sllave endacake dhe ardhacake, tashme shteterisht, paguajne qimet e kokes dhe ngrene akademira mjaft te fuqishme te organizuara.

ron, nihilist jam vete. :)

un jam realist, dhe me repetitive stuff.

shteti shqiptar s'do paguaje kurre asnje dyshke.

dhe nuk kam fjalen te me paguaje mua dhe ty.

oho ne te dy i kemi hipur kalit, jemi ne usa, dhe sja kemi nevojen askujt.

dhafi esht, shteti shqiptar te paguaj dyshka per interesin e kombit te vet dhe te shtetit te vet.

un jam realist, dhe me repetitive stuff.

shteti shqiptar s'do paguaje kurre asnje dyshke.

dhe nuk kam fjalen te me paguaje mua dhe ty.

oho ne te dy i kemi hipur kalit, jemi ne usa, dhe sja kemi nevojen askujt.

dhafi esht, shteti shqiptar te paguaj dyshka per interesin e kombit te vet dhe te shtetit te vet.

Nuk ka shtet shqiptar. Ne drejtohemi nga te tjere.

Magjia eshte keqinterpretuar nga institucionet fetare sidomos ne kohen e gjuhetise se shtrigave.

Por ne vetvete qellimi eshte menyra e rritjes shpirterore te njeriut ne nivelet me te larta dhe qellimin kryesor ka dashurine dhe harmonine me universin.

Ti me siguri pyet po magjia e zeze cfare eshte ?
Po te pyes une ty ? A mundet te akuzosh nje thike per vrasje ?

Cdo art ne vetvete i perdorur keq sjell deme dhe nje pikture e pikturuar qellimisht keq ku paraqitet nje perbindesh demton psikologjine dhe jeten e nje femije qe e sheh per here te pare.

Magjia eshte nje art me vete varet si e perdor.

-shok- Say no more!

Nisur nga kendveshtrimi yt - Harmonia dhe Universi - une jam plotesisht dakort me ty.

Ne hollesira nuk kaloj dot, se nuk me premton koha...

Turni trete? :D

Turni trete? :D

Hello Zeti! Long time no see!

Nuk e di kujt po i drejtohesh me kete postim, se sa hyra ne forum e ne kete teme, pas kaq shume kohe dhe nuk e kam ndjekur rrjedhen e postimeve...
-enderron-

shoh nje lloj panteizmi tek ty lol, ti je kudo e kurdo. di gjithcka. you're omniscient, omnipresent, probably all seeing eye.

-pis- Lando, lere djalin te flase dicka, se çoku do mesoje dikush dicka...Degjo, degjo dhe vetem degjo - se edhe budallalleqe te flasi ndonje, perseri meson dicka te re, qe zotrote nuk mund ta dinje deri tani.

jo mo shoku, deri tashi ke bere gafa. pretendove qe njeh shkelqyeshem mekanike kuantike dhe bere nje gafe me antifotonin me ngarkese negative!!!!
nuk te perdor per informacion, ti i di gjerat gabim.

Landi, e pse domosdoshmerisht duhet te perdoresh terma fizike, vetem e vetem per te kundershtuar dicka, qe edhe ndoshta nuk e di?

Kesaj metode tende nga ana praktike, duket sikur kerkon te pish uje duke perdorur buzen e poshtme. Yeah, pirje uji eshte, por nuk ndodh dot, se ndodhet ne vend te gabuar.

Nuk e di ne me kupton dot, por cfare shikoj une, ti kerkon te shfaqesh vetem frymen e kundershtimit, pa kurrfare baze. Vetem e vetem se ti hedh sa andej ketej "protone, atome, fotone e terma shkencore", s'do te thote qe kundershtimi yt, ka vlera bashkebiseduese me palen tjeter. Aq me teper fakte bindese. :d

ups. lol

totalisht i zhgenjyer per nja dy tre persona qe te kane dhene like.

hej mos u ngaterro, nuk ka te beje me xhelozi, pse sme dhane mua like dhe te dhane ty, nuk jam aq meskin.

thjesht me vjen keq se perfundimisht kuptova qe keta persona jane ne nivelin tend.

i dija shume me larte.

cfar zhgenjimi???? e vlereson shume nje person per vite me radhe, dhe ne fund kupton qe ai beson tek magjite.

bobo

Nqs ti fjalen "magji" e merr me kuptimin me te remdomte te fjales, atehere do te te duhet te hapesh fjalorin dhe te mesosh se cfare vertete do te thote fjala magji.

Se me meskine se kjo qe thua ti per fjalen magji, nuk gjendet gjekundi. -mendon-

MAGJI f. sh.

1. Tërësi veprimesh që bëhen me lëvizje të ndryshme, me sende, me shkrime etj. ose tërësi fjalësh e shprehjesh, të cilat gjoja kanë fuqi të ndikojnë mbi njerëzit e mbi dukuritë e natyrës dhe të bëjnë çudira (sipas përfytyrimeve mistike e fetare). Bënte magji. I kishte lidhur magji dikujt. E yshti me magji. U bë si me magji.

2. fig. Aftësia e jashtëzakonshme që ka dikush për ta tërhequr e për ta bërë për vete dikë ose për të ndikuar mbi të; forcë tërheqëse e jashtëzakonshme e dikujt a e diçkaje; ndikim i madh, i fshehtë e i pashpjegueshëm i diçkaje. Magjia e gruas (e bukurisë, e së vërtetës). Magjia e fjalës.

Jo domosdoshmerisht "e paspjegueshme", do te thote "jo egzistuese".

Ups per ty Landi. Mos me bej te dyshoj ne njohurite e tua basike...
:confused:

Back