Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Si te behesh nje Magjistar dhe te modifikosh jeten tende.

Përgjigje e: Si te behesh nje Magjistar dhe te modifikosh jeten tende.

Po ligjet e shtetit si i anashkalon ti shoku se s'te kam pyetur?

Per ke ligj e ke fjalen ?

Per transaksionet Monetare perdor Kriptovalute keshtu nuk taksohem nuk kam nevoje per bankat dhe paguaj cdo gje me cfardolloj monedhe. Nese ka ndonje ligj qe e ndalon me thuaj ?

Per te kaluar neper shtete perdor cdo lloj dokumenti qe me bie ne dore apo cdo lloj justifikimi por nuk para me thone gje sepse qellimi im eshte miqesor vizitoj bibloteka dhe plazhe perdor paketat turistike dhe me vete mbaj vetem nje laptop.

Ke ligj do te thuash ? Kush eshte ligji qe te detyron ty te vuash ?

Per qerane e paguaj kudo qe vete sepse ka njerez qe ushqehen me kete pune dhe me sherbejne po ky nuk eshte ligj dhe ske pse ta shkelesh.

Last edited:

Nese ti ndot ambientin dhe nuk do te paguash sherbimin komunal atehere pastroje vete dhe mos paguaj askend. Nuk te detyron njeri me dhune apo me burg.

Nese dikush ka marre para hua bankave me shpresen ti mashtroje edhe pse ato jane me mashtruese se ju dhe ankoheni se ligji jua ka fajin fajin e keni ju qe nuk mashtruat aq bukur sa duhet.

Ju vetdenoheni e thoni shteti po kush eshte shteti jane nje grup individesh si ju. Mjafton ta mendosh mire nje veprim para se ta besh dhe shteti nuk te gjen dot kurre te te vendosi takse.

Njehere nuk pagova nje takse autostrade ne Itali sepse nuk doja mbas meje u be nje karvan aq i gjate sa demi ishte kolosal. Karabinieri me pyeti dhe une i thash qe nuk desha sepse nuk kisha para mjaftueshem per te ngrene me vone.
Dhe faji i bllokimit ishte i sportelistit qe ngulte kembe qe une te paguaja. E di cfare ndodhi asnje gje une vazhdova rrugen sepse parate per te ngrene nuk ti merr njeri u tregova i sinqerte nje gje mese normale nje nevoje fiziologjike natyrore qe e kupton cdokush.

Last edited:

Te kalosh doganat me cfaredolloj dokumenti qe te bie ne dore quhet falsifikim dokumentash.Nuk te ka shkuar ndermend qe mund te denohesh per kete veprim?

Te kalosh doganat me cfaredolloj dokumenti qe te bie ne dore quhet falsifikim dokumentash.Nuk te ka shkuar ndermend qe mund te denohesh per kete veprim?

Jo mor cun e para une nuk prekem nga morali keshtu qe dhe falsifikimi eshte nje lloj zgjuarsie por kjo gje kerkon shume pune dhe mund. Kam kaluar me diplome shkolle me bileta hotelesh me dokumenta pune ca te gjeja ne cante dhe kur me kthenin mbas e me mernin ne pyetje u thosha te verteten me lejonin fundja fundja eshte dicka normale te marim fryme ne boten ku jetojme.

Shko bli nje pakete turistike abonohu ne bibloteken e qytetit prenoto hotelin dhe kalo pushimet me te bukura kush eshte ajo dogane qe nuk te lejon ?

U thoshe te verteten se ishe ne shkelje dhe te lejonin te kaloje?

U thoshe te verteten se ishe ne shkelje dhe te lejonin te kaloje?

Po sepse e verteta eshte shume e forte dhe mesoje nje gje nese e thua te verteten me zemer pa asnje zbukurim ne menyren me te thjeshte duke u drejtuar nga zemra e individit ai te kupton dhe do e shkele ai ligjin per ty do beje nje perjashtim se fundja bota nuk rrenohet nga ky veprim.

Kjo lloj telepatie e sinqeritetit e ka cdo njeri por me shume e kane femijet ata kane shpjegimet nga me absurdet dhe prapeseprape njerzit e mbyllin njerin sy sepse zemra e tyre flet dhe degjohet me shume se truri i tyre sepse truri nuk flet ben zhurme dhe ndjenjat negative te trurit zhurmues ndihen ne ajer dhe te denojne.

Last edited:

Kjo qe thash me larte nuk eshte moralitet eshte dicka normale e komunikimit midis individeve por shumica e njerzve flet me maska dhe ngaterohet me kembet e veta sepse genjejne dhe gabimisht qeshin ne vetvete dhe menjehere truri i policit e kap sinjalin qe ky mashtrues do te te beje per budalla.

Ndersa i thua te verteten ashtu sic eshte me dashuri sepse ai po te degjon dhe po interesohet per ty ai do te te kuptoje dhe do te te ndihmoje nese ke nevoje vertet. Nuk kam pse te mashtroj kur vertet nuk mundem te bej dicka mjafton tja kerkoj atij qe e zoteron.

Eshte e thjeshte te flasesh me zemer nuk te gjykon askush.
Mund te thuash dhe ne pune kam nevoje te pushoj se skam fjetur mjaftueshem sesa te zhdukesh me pretekstin se do vesh te besh ndonje pune per punen. Mund ti thuash dikujt qe nuk e ke mendjen kur jeni duke biseduar sepse nuk je i qete dhe ai do te te kuptoje sesa ta aporovosh kot se koti e pastaj nuk di perse ka folur.

Last edited:

Adami nuk kerkon tjua ngateroje jeten por tjua zgjidhe ate nga ngateresat tju bej njerez te thjeshte ne siellje dhe te fuqishem ne shpirt.

Mjafton te perqafosh njehere ne muaj prindin e me pas ai do te te jape para per kafe 2 jave rresht sesa tja grabisesh dhe te mos e falenderosh njehere qe te lindi dhe te rriti. Kjo nuk eshte moral eshte teknike e perfitimit duke perdorur psikologjine e subkoshiences ate difektin e programimit te qenjeve njerezore qe preken kur u prek ndjenjat.

Ju e ngateroni boten ajo eshte aq e thjeshte !

Last edited:

Shkaku i Vuajtjes edhte Injoranca !

thote Buda

Last edited:

Keni te drejte per sa I perket shkrimit rreth Egos , ajo I prish shume pune njerezimit por nuk eshte e vertete ajo qe thua qe duhet ta zhdukim fare , madje eshte e rrezikshme por duhet ta "zbusim" dhe ta bejme qe te na sherbeje ne nepermjet asaj qe qe quhet ndergjegjie (consciousness) qe permendi dhe Eliani , sepse consciousness plus energy punojne bashke dhe kjo eshte menyra si te zhvillohemi si qenie jo te jemi rob te Egos .
megjithate ne nuk mund te identifikohemi me Egon si bejne shume nejrez por ne momentin qe fillon ndryshimi Egon e kap paniku ..ketu fillon dhe konflikti I brendshem , do shume pune e energji kjo qe thua ti por nuk eshte e paarritshme cdokush mund ta beje nese vendos ta beje ..duhet te keshe dhe shtyse te brendshme nga shpirti yt sigurisht ... duhet te keshe shume force te perballesh me demonet e brendshem si fillim , pastaj mund te fitosh lirine apo si e kane quajtur "nirvana"...

Keni te drejte per sa I perket shkrimit rreth Egos , ajo I prish shume pune njerezimit por nuk eshte e vertete ajo qe thua qe duhet ta zhdukim fare , madje eshte e rrezikshme por duhet ta "zbusim" dhe ta bejme qe te na sherbeje ne nepermjet asaj qe qe quhet ndergjegjie (consciousness) qe permendi dhe Eliani , sepse consciousness plus energy punojne bashke dhe kjo eshte menyra si te zhvillohemi si qenie jo te jemi rob te Egos .
megjithate ne nuk mund te identifikohemi me Egon si bejne shume nejrez por ne momentin qe fillon ndryshimi Egon e kap paniku ..ketu fillon dhe konflikti I brendshem , do shume pune e energji kjo qe thua ti por nuk eshte e paarritshme cdokush mund ta beje nese vendos ta beje ..duhet te keshe dhe shtyse te brendshme nga shpirti yt sigurisht ... duhet te keshe shume force te perballesh me demonet e brendshem si fillim , pastaj mund te fitosh lirine apo si e kane quajtur "nirvana"...

Po komenti yt me pelqen sepse jemi ne te njejtin mendim per punen e egos por une e mbroj me force qe heqja e egos eshte heqja e maskave dhe nuk te ben asnje dem psikologjik dhe as psikik dhe kete e kam te testuar nga psikiatret me te medhenj te botes psh Jung Carl Gustav te mbi 1000 paciente po do e ke tek vepra e tij 12 qe eshte nje liber shkencor dhe njihet boterisht dhe studjohet nga psikiatria dhe psikologjia e njeriut.

Nuk ka zbutje o behet ose nuk behet nuk ka rruge te mesme ose zgjohesh ose fle.

Egoja thjeshte na zbukuron ne imagjinaten tone na detyron te genjejme nga frika qe te mos tregojme qe jemi molle e kalbur nga brenda. Imagjino pak nje person pa Ego psh nje djale.

Do vente dhe do ti thoshte nje vajze une ty te Dua dhe vdes per ty por meqe ndihem deshtak dhe bej nje jete deshtakesh kam frike se ti do te me refuzosh.

Ndersa nje cun me Ego te semure do hiqej si i madhi i te medhenjve nje Trendy Boy nje Hamshor nje me superfuqi dhe do tregonte celularin e mare borxh dhe do i tregonte makinen e kushuririt gjasme e ka te tijen.

Por ne fakt vajza do bente jete me te mire me deshtakun sesa me egon e semure sepse pervecse vuajtjes ne jete do kishte dhe genjeshtren qe do e shoqeronte.

Last edited:

une per vete ndjehem gjysem zgjuar lol

por duhet zgjedhur njera rruge e di .... do filloj te lexoj Jung sepse ma kane sugjeruar dhe te tjere....

une per vete ndjehem gjysem zgjuar lol

por duhet zgjedhur njera rruge e di .... do filloj te lexoj Jung sepse ma kane sugjeruar dhe te tjere....

Eshte gabim me degjo mua nuk duhet te ndihesh gjysem i zgjuar duhet te zgjohesh duhet ta kerkosh me dhune atehere do e kuptosh te jesh i zgjuar atehere Jangu te duket sikur lexon nje fletpalosje dhe biles mund dhe ta korigjosh sepse do jesh me i avancuar dhe do zoterosh dhe dijet e tij se ju se kuptoni por do lidheni me koshiencen planetare eshte si puna e internetit ku cdo gje e gjalle dhe e kaluar ka lene dijet e tij aty.

Vendosini qellim vetes me haroni mua zere se nuk me keni njohur.

Kerkojini shpirtit tuaj te zgjohet brenda jush ne cdo cast ne cdo moment mesoni te mendoni me zemer jo me tru dhe keni per ta pare ndryshimin dhe atehere do me shkruani :
Po kishe te drejte Adam kam qendruar kot ne rradhet e viktimave paska tere kete jete ketu qe duhet shijuar.

ajo qe po flet ti quhen INNER WORLDS ... qe ti access ato eshte e veshtire por jo e pamundur por ka dhe shume gjera te tjera atje ....qe spo I permend

meqe ra fjala jam E jo I po ska renci se shpirtin ska gjini lol

ajo qe po flet ti quhen INNER WORLDS ... qe ti access ato eshte e veshtire por jo e pamundur por ka dhe shume gjera te tjera atje ....qe spo I permend

meqe ra fjala jam E jo I po ska renci se shpirtin ska gjini lol

Ka shume rruge ka shume teknika por te gjitha nje qellim ka cdo njeri zgjedh ate qe i pershtatet sepse kjo eshte dicka normale njesoj si te zgjohesh nga gjumi. Dikush do ti flasin prinderit e dikush vendos zilen.
Dikush perdor fene dhe besimin e dikush shkencen e Anjshtanjin.

Shpirti nuk para ka gjini edhe pse anon nga gjinia femerore por dhe meshkujt mos te mendojne se jane te fuqishem para tij sepse shpirti nuk ka ndjenje frike dhe eshte me i dhunshem dhe i ben burrat te qajne nga frika edhe pse eshte aq i bute me ata qe e duan.

Tani jemi futur ne epoken e femerores dhe mbas 600 vjetesh boten do e drejtojne femrat por kjo sdo ju prish pune burrave edhe pse do jene ne minorance numerike i shpeton nga shume pergjegjsi edhe pse do shikojne me shume telenovela sesa filma aksion.

Last edited:

Ka shume rruge ka shume teknika por te gjitha nje qellim ka cdo njeri zgjedh ate qe i pershtatet sepse kjo eshte dicka normale njesoj si te zgjohesh nga gjumi. Dikush do ti flasin prinderit e dikush vendos zilen.
Dikush perdor fene dhe besimin e dikush shkencen e Anjshtanjin.

.

keto jam sisteme besimi ...belief systems ...

keto jam sisteme besimi ...belief systems ...

Besimi ka si qellim rizgjimin e njeriut por kur futen ne mes institucionet fetare cdo gje shtremberohet sepse institucionet kane qellim te krijojne skllever nuk ju plas fare per njerzit. mendo pak mund te vesh ne kishe per tere jeten dhe del rryl nuk te japin as diplome apo ndonje certifikate falenderimi qe ke kenduar kenge e je lutur per paqen ne bote.

Pse ju do luteni per paqen ne bote lutuni per vete njehere rregullohuni vet pastaj merruni me boten se ska llogjike tjeter.

Eshte vene re qe nje femije qe nuk ri ne kontakt me shoqerine tone te mbrapshte njerezore sapo vete ne moshen e adoleshences zgjohet vetvetiu pa u lodhur fare dhe menjeher behet nje njeri i pjekur dhe i rritur. Ne keto kohe po lind nje brez i tere ka nje mesatare 1 ne 1000 femije imagjino sa shume qe do te thote kur te plakemi ne ne bote do kete njerez te perkryer sa dhe Buda dhe Jezusi do harroen dhe vetem ne do jemi brezi i fundit i deshtakve.

Secili zgjedh ne jete rrugen qe preferon. Por nga kjo teme akoma nuk po kuptoj se hapesi eshte nje Gjeni i se keqes apo nje medioker i se mires?
E verteta eshte se ne bote (edhe ne albanistan) jemi te gjithe medioker te se keqes, prandaj jemi te paafte te bejme mire apo edhe te besojme ne Zot.

p.s. magjistar lind apo behesh?

Back