• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Të ndahesh pa grindje

Të rralla janë ndarjet pa grindje, me mirkuptim. Shumica e ndarjeve sidomos kur është në mes fëmija nuk ka përgjegjësi prindërore! Me gabimet dhe inate e tyre dëmtojnë dhe lëndojnë fëmijët pa e menduar gjendje e tyre emocionale !

Po pate vajze nuk duhet te ndahesh

Gelltiti dhimbjet ,por ndarje jo..
Derisa ajo te dale ne jete..
Nje femer me vajze e humbet veten ,por edhe vajzen..vajza ka nevoje per autoritetin e babait te saj, sé vec nga nena nuk degjon

Nje femer me vajze e humbet veten ,por edhe vajzen..vajza ka nevoje per autoritetin e babait te saj, sé vec nga nena nuk degjon
Ti nisesh nga vetja jote por varet cfare babai ka. Babai mund te prinderoje dhe nga larg.

Nga statistikat ne Shqiperi jane femrat ato qe kerkojne me se shumti divorcin. Meshkujt jane ata qe nuk e pranojne kollaj ndarjen. Madje arrijne dhe deri ne ekstrem ndaj ishes. Ndersa femra e pranon ndarjen kur e kerkon burri divorcin. Kjo do te thote, shanset qe nje lidhje te perfundoje pa grindje eshte shume e vogel.

Te ndahesh pa grindje eshte nje indicje qe nuk ka patur kurre dashuri.

Te mos mbyllet mllefi ne fyt e te mos e nxjerresh jashte do te thote shkurtim jete e plakje para kohe.

Te mendosh qe I ke fale gjene me te shtrenjte dikujt dhe ta shkeli me kembe….te mos grindesh eshte fallcitet dhe vetem grindja cliron energjine negative qe dikush deshi te ta varrte ne qafe.

Te grindesh I tregon vehtes qe nuk behesh shtupa e dikujt qe shemtine e shpirtit te vet qe e kish lere ne gjymtyret e veprimeve te saja e qe donte ti fshinte ne ate shtupe qe te te tregonte ty me gisht si fajtor.

Cik veshtire me temperamentin e shqiptarit. Mashkulli shqiptar ndahet pa grindje vetem kur ka gjetur tjetren, ndryshe se le egoja ta pranoje qe ti po e le. Ka dhe femra qe reagojne keq

Sa paragjykuese bëhesh ndonjëherë ti Mia.🙄

Arsyet dalin ne pah kur ndodh situata. 😁
Veshtire madje gati e pamundur te mos grindesh.
Personalisht nga e kaluara ime,kur isha e ree eh. :p
Jam ndar pa u zene asnje llaf.
Ne jeten time nuk mbaj mend kurre te jem ,zene ( debate po)me nje mashkull te aksesit personal flas.
Veshtire?
Po. Eshte veshtire.
Duhet pune me veten per mos tu rrembyer nga nervat,lendimi i momentit etj etj.
por njeriu,duhet te marre vendime, te cilat per asnje arsye nuk vlejn dhe nuk duhet tu kthehesh pas.
Dhe kaq eshte.
Por,duhet theksuar,zot mos na provo kur je me familje,femije etj etj.
Aty ndryshojne gjerat totalisht.
Nuk e dim cili eshte reagimi,dhe se deri ne c'pik mund t'jet vetpermbajtja.
Sepse paketa tashme rendon,sidomos kur ka femije.
Se tjerat versione.
Siga ta avga. Kan nje shprehje ktej greket .
Qe do thote.
Avash se po na thyen vezet,dicka e perafert.
Ideja,ecc,jeta eshte e shkurt te merrem me ty. :p

Personalisht nga e kaluara ime,kur isha e ree eh. :p
Jam ndar pa u zene asnje llaf.
Ne jeten time nuk mbaj mend kurre te jem ,zene ( debate po)me nje mashkull te aksesit personal flas.
Veshtire?
Po. Eshte veshtire.
Duhet pune me veten per mos tu rrembyer nga nervat,lendimi i momentit etj etj.
por njeriu,duhet te marre vendime, te cilat per asnje arsye nuk vlejn dhe nuk duhet tu kthehesh pas.
Dhe kaq eshte.
Por,duhet theksuar,zot mos na provo kur je me familje,femije etj etj.
Aty ndryshojne gjerat totalisht.
Nuk e dim cili eshte reagimi,dhe se deri ne c'pik mund t'jet vetpermbajtja.
Sepse paketa tashme rendon,sidomos kur ka femije.
Se tjerat versione.
Siga ta avga. Kan nje shprehje ktej greket .
Qe do thote.
Avash se po na thyen vezet,dicka e perafert.
Ideja,ecc,jeta eshte e shkurt te merrem me ty. :p

Thjesht i dashur apo burri ben diference.

Njera pale do jete gjithmone me e pakenaqur. Po duan kohe keto gjera te stabilizohen Sado e matur te tregohesh ,perbrenda do bluash me veten.

Si e shoh une, grindje mund te kete, por “armiq”mos te perfundojne.

-shok- dashuria e nenes per femin. :)

Duhet te jet dicka mbreslenese. Pa shenja ne koke nuk mbahet mend dhe veshtire te frymezohesh per te shkruar novel. :ROFLMAO:
Ceshtje kendveshtrimesh.
Per mua kur dashuron dike,apo ke kaluar nje kohe te mire me te,pavarsisht arsyeve se si i vjen fundi nje njohje apo lidhje.
Per hir te ndjenjes qe jetove,momenteve me te,duhet te tregosh respekt pik se pari per veten.
Edhe nese sjellja e tjetrit nuk ishte dinjitoze ndaj teje,kjo nuk eshte arsye te ulesh nivelin tend ti.
Perkundrazi ,distancohesh,ndahesh dhe shikon rrugen tende.
Ne fund te fundit nuk eshte puna ime te pjek askend emocionalisht,as te rregulloj,drejtoj,kritikoj karakterin apo sjelljen e ti/saj.
Nuk puqemi,dicka eshte thyer,nuk shkon,largohesh dhe kjo eshte forma me e mire sipas meje.
Cdo situat me ujra te zeza qe krijohet,nese e trazon shume duke kryqezuar ate qe shkaktoj,te vjen era dhe ty njelloj,sikur ai/ ajo qe i beri keto ujra keshtu.

Ceshtje kendveshtrimesh.
Per mua kur dashuron dike,apo ke kaluar nje kohe te mire me te,pavarsisht arsyeve se si i vjen fundi nje njohje apo lidhje.
Per hir te ndjenjes qe jetove,momenteve me te,duhet te tregosh respekt pik se pari per veten.
Edhe nese sjellja e tjetrit nuk ishte dinjitoze ndaj teje,kjo nuk eshte arsye te ulesh nivelin tend ti.
Perkundrazi ,distancohesh,ndahesh dhe shikon rrugen tende.
Ne fund te fundit nuk eshte puna ime te pjek askend emocionalisht,as te rregulloj,drejtoj,kritikoj karakterin apo sjelljen e ti/saj.
Nuk puqemi,dicka eshte thyer,nuk shkon,largohesh dhe kjo eshte forma me e mire sipas meje.
Cdo situat me ujra te zeza qe krijohet,nese e trazon shume duke kryqezuar ate qe shkaktoj,te vjen era dhe ty njelloj,sikur ai/ ajo qe i beri keto ujra keshtu.
Pajtohem. Ishte provokacja dhe humor se prapthi (anapolla 😁 ) sikur thua ti.
Nuk ka dyshim se je gen pernandorak dhe filozofe. Qe te garantohet mireqenia e popullsis Perandori duhet te jet Filozof ose Filozofi Perandor.
Njerezimi ka nevoj per ty dhe genin tend o Filozofja Perandorake. 💪 😍

Novel do ta shkruaj une qe e kam mendjen anapolla. 🤣Nuk ka nevoj per ngjarje reale.

Pajtohem. Ishte provokacja dhe humor se prapthi (anapolla 😁 ) sikur thua ti.
Nuk ka dyshim se je gen pernandorak dhe filozofe. Qe te garantohet mireqenia e popullsis Perandori duhet te jet Filozof ose Filozofi Perandor.
Njerezimi ka nevoj per ty dhe genin tend o Filozofja Perandorake. 💪 😍

Novel do ta shkruaj une qe e kam mendjen anapolla. 🤣Nuk ka nevoj per ngjarje reale.
Kur do jete gati pjesa e pare e noveles? :p

Jam shume dakord. Ndarja nuk eshte vetem e dhimbshme por nje perjetimin i tmerrshmem per femijet, qofshin vajza apo djem.
Prinderit e pergjegjshem perpiqen te gjejne zgjidhje dhe ta evitojne ndarjen sa here qe eshte e mundur. Prinderit egoiste, vendosin veten dhe interesat e tyre mbi gjithcka tjeter.

Ajo qe me duket interesante eshte kur sheh prinder me 3-4 femije qe divorcohen, sikur partneri/partnerja te jete bere i/e keqe brenda nje nate. Nuk ka cift me marredhenie te perkryer, te gjithe kane probleme, mosmarreveshje dhe periudha te veshtira.

Nuk ekziston asnje kenaqesi apo liri personale ne bote qe mund te kompensoje lotet, hidherimin, pasigurine dhe shpesh depresionin qe femijet perjetojne si pasoje e ndarjes se prinderve te tyre.

Back