• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Thënia e ditës

Nga kjo jetë e imja, më mjafton edhe vetëm çasti kur ti kalove në të!

Kur thot jam fjalpak e sle Rob pa' i kthy pergj

“Dashurohu me veten, dashurohu me jeten, dashurohu një e përgjithmonë kur të vij në jet, por jo me kë të dalë përpara"

Frida Kahlo

Ju nuk do të më impononi lirinë e askujt, njerëzit e zgjedhin atë, por që të jesh njeri i lirë ka kosto dhe përgjegjësi.
Sepse askush nuk mund të jetë përgjegjës për lirinë e zgjedhur me mënyrën tënde.
Liria dhe përgjegjësia ecin bashkë.
Kështu vjen një dit dhe njeriu gjykohet për nga cilësia e jetës që bën.
U ngopëm me egoisëm, me fasadë, me njerez te paftyrë apo me njëqind fytyra e kusur...unë dhe unë dhe unë bla bla bla.
Nuk duhet të dukesh por të jesh real një njeri cilësor dhe me një jet cilësore në të gjitha nivelet e jetës.

Kerkojme ne jet njerez qe kur te flasim, ti shohim ne sy dhe te shikojme pastertine e shpirtit.
Jo njerez qe sapo te mesojne dobesite e tua te therrmojne e coptojne ne te gjitha menyrat, duke te shperndare dhimbjen dhe sekretet e tua, por dhe duke shumefishuar ato me lendimin qe marrin nga keta njerez te poshter e monstra!

Njerezit duaji edhe kur gabojne, sepse pikerisht atehere kane me se shumti nevoje per miresine e shpirtit tend!

Njerëzit e fortë falin edhe ata që nuk e meritojnë!

Njerezit njihen mjaft mire kur kane pushtet ndaj teje, apo kur njohin dobesite e tua!

Njerezit njihen mjaft mire kur kane pushtet ndaj teje, apo kur njohin dobesite e tua!
Do thoja me teper kur njohin dobesit e veta -

Mu kujtua nje e njohura ime . Sa here shkoja per vizit i shihja nje Liber mbi tavolin . Megjithse e sigurt qe se kishe lexuar , thjesht mendoja :
- Kjo do me me shit mend , me tregu sesa Intelektuale eshte ?
- ose thjesht nje Liber mbi tavolin ?

1700415147610.png

Do thoja me teper kur njohin dobesit e veta -

Mu kujtua nje e njohura ime . Sa here shkoja per vizit i shihja nje Liber mbi tavolin . Megjithse e sigurt qe se kishe lexuar , thjesht mendoja :
- Kjo do me me shit mend , me tregu sesa Intelektuale eshte ?
- ose thjesht nje Liber mbi tavolin ?

View attachment 220065
Kur njerezit njohin dobesite e veta behen manjak per ti fshehur ato besoj une.
Ndersa kur njohin dobesite e tua u duket vetja triumfatore, per te ushqyer egon e tyre te ndyre dhe per te ulur vlerat tua qe ti ke pertej gjithçkaje!

Te bej nje pyetje te lutem?
Kur shikon nje liber diku shiten, librari ca quhen,mendimi i pare kush eshte?

Kur njerezit njohin dobesite e veta behen manjak per ti fshehur ato besoj une.
Ndersa kur njohin dobesite e tua u duket vetja triumfatore, per te ushqyer egon e tyre te ndyre dhe per te ulur vlerat tua qe ti ke pertej gjithçkaje!

Te bej nje pyetje te lutem?
Kur shikon nje liber diku shiten, librari ca quhen,mendimi i pare kush eshte?
Kam blere shume Libra dhe nje pjese i kam dhuruar . Mendimi i pare , me shpresen te blej nje liber qe me pelqen dhe ta lexoj deri ne fund .
Pra Libraria eshte thjesht nje vend ku mundohemi ndermjet Librit te jetoim momente relaksimi.

Kam shume Libra dhe nje pjese i kam dhuruar . Mendimi i pare , me shpresen te blej nje liber qe me pelqen dhe ta lexoj deri ne fund .
Ndersa mendimi im eshte se nje peme e prere ndodhet aty dhe i marr ere sa here e lexoj parathenien!
Kur isha ne Parma Itali ne nje dritare diku ne nje nenkalim lexova se kush merr nje liber ta kthej dy ne kete vend, me qellim qe njerezit te lexojne apo te nxitin leximin tek njerezit.
Dhe pashe njerez qe te marrin apo te vendosin libra aty, u ndjeva bukur.
Sepse dhe mendja eshte e domosdoshme te ushqehet me dije,sepse zhvillon menyren e te menduarit, perceptuarit dhe te ndjerit apo kontrollimit te emocioneve.
Une lexoj shume dhe eshte ndjenja me e bukur qe ushqej shpirtin dhe mendjen

Une lexoj shume dhe eshte ndjenja me e bukur qe ushqej shpirtin dhe mendjen
Une varet se c'fare Libri eshte . Kohet e fundit dy Librat qe mora me lexuar ja dhurova nje Koleges ne pune .

Pra nisem nga kopertina dhe autori dhe ne te shumtat e rasteve lexoj vetem faqet e para . Pra rradhe me terheq ndonje Liber deri ne fund . Megjithse jam fanse e poezis .

Back