• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Toka është e sheshtë apo e rrumbullakët?!

Përgjigje e: Toka është e rrafshët, jo e rrumbullakët!

Unë lexova dhe po pyes. Ku di unë? Dua ta di se pse ai zot kishte hajdar. Për çfarë?

Se di as une. Kur filitet per Zotin duhet me pas besim, nqs ske besim shprehu pak më me finesi.

Seshte aspak interesante te flasesh ne kete lloj menyre.

Ji sadopak mirnjohes!

Me te mira

Dmth besim=Mos pyet, mos fol se të pritet koka?
Unë një pyetje bëra. Pse ky zot ka hajdar. A nuk mund t'ia bëjmë këtë pyetje kur ai vetë na ka bërë me hajdar si vetja? Çfarë problemi ka këtu?

Teoria e Evolucionit nuk duhet quajtur teori me, eshte realitet i pashmangshem.
Evolucioni eshte fakt.
Mirepo spjegimi mbi evolucionin,pra teorija e Evulucionit,patjeter duhet te quhet e tille.
Pa marre parasysh sa eshte e deshmuar nje teori,prap mbetet mundesija qe teorija te tregohet e "gabuar" nese dalin deshmi te tjera.Por kjo nuk do te thote qe teorija bie ,por vetem permiresohet apo modifikohet...njejte sic Einstein e ka permiresuar Fiziken e Newtonit,por kjo nuk do te thote qe Newton eshte gabim.

Teorite shkenc. spjegojne se permes cilave ligje ndodh dicka,...molla bie ne toke per shkak te ligjit te gravitetit...graviteti tentohet te spjegohet permes teorise s gravitetit...njejte eshte edhe me evulucionin.

P.sh F=ma te Newton eshte Ligj dhe ketu nuk kemi cka permiresojme,perjetesisht do te jete ashtu...ndersa prej Darwinit deri me sot Teorija e Evulucionit ka ndryshuar shume.
Pra mbetet Teori.

Pershendetje zemljak !

un spo I kndershtoj por kot sja kane vene emrin teori se nuk jan proved te gjitha ato ;)
Per ate te pyeta cka kupton me Teori...kuptohet teori shkencore.
Por ti ncuk...nejse kalo mire.

Teoria nuk eshte fakt egzakt! Mbetet hipoteze e mundshme

[ame="https://www.youtube.com/watch?v=97IbJoh7gi0"]https://www.youtube.com/watch?v=97IbJoh7gi0

Ma keq ska lol

Attachments

• C826AC53-D4EB-4827-951F-24AAB3FE3F0B.jpg
    C826AC53-D4EB-4827-951F-24AAB3FE3F0B.jpg
    18.3 KB · Views: 55

E kuptoj konceptin qe graviteti teper i fuqishem ne thelbin e tokes e ka bere token rrumbullake por si e mban edhe ujin rrumbullak?!lol E kuptoj gjithashtu qe graviteti eshte i gjithanshem nga cdo cep jashte brenda drejt zemres tokes por ngelem i mahnitur nga fakti qe kur je ne nje anije mes detit je tekinisht ne majen e nje kodre uji, ndersa uji si natyre rrjesh nga kodrat e majat ne rrafshine.
Pik muhabeti arkitetkti i tokes sone eshte teper intelligent sepse kemi gjithatu edhe atmosoheren qe na mbron nga dielli dhe guret apo kometat e vogla qe godasin token qindra mija here ne dite por i djeg stratosphera para prekjes tokes.

ke hapur nje shteg interesant … le te flasim per gravitetin e ti leme te bejne cte duan kta tipat qe bejne si cool me zen noi dashnore ne forum ...lol

Teoria nuk eshte fakt egzakt! Mbetet hipoteze e mundshme
Qe te pranohet nje teori e jotja ne komunitetin shkencor,atehere ajo duhet te bazohet ne fakte,deshmi,experimente...pra ngrisim nje hipoteze,ate e deshmojme me fakte dhe kalon ne teori.
Teorija shkenc. eshte e bazuar ne hipoteza te vertetuara.
Hipoteza nuk eshte gje tjeter pervec nje supozim i arsyeshem per te cilin kerkojme fakte.

P.sh Hipoteza jote
Toka eshte e rrafshet
Mbledh fakte per ta vertetuar tezen tende
Faktet i interpreton
I Nxjerr perfundimet
Punimin tend ja paraqet komunitetit shkencor per verifikim
Komuniteti shkencor nuk ta pranon punimin,e quan te pavlere

ke hapur nje shteg interesant … le te flasim per gravitetin e ti leme te bejne cte duan kta tipat qe bejne si cool me zen noi dashnore ne forum ...lol
I pari Une e permenda gravitetin,e jo Kurti.
Doja ti impresionoja femrat e forumit qe te me biejne ne krah.

Dmth vihet ne forum per te zene dashnore -qesh-

I pari Une e permenda gravitetin,e jo Kurti.
Doja ti impresionoja femrat e forumit qe te me biejne ne krah.

Dmth vihet ne forum per te zene dashnore -qesh-

tani e more vesh ti .. ti qenke prapa botes loool:wub:

Teoria është një ''hipotezë e madhe'' që është pranuar nga komuniteti shkencor, sepse ajo i ka mbijetuar në mënyrë të përsëritur disa teste apo testime.

Por nje hipoteze e madhe mbetet ne cdo rast.

Besoj se ke lexuar per teorite shkencore te shpikura vite me pare, dhe ne ditet e sotme jane hedhur poshte si teori?

Unë lexova dhe po pyes. Ku di unë? Dua ta di se pse ai zot kishte hajdar. Për çfarë?

Eshte e thjeshte.

Cifutet ishin me te mire ne pershkrimin e botes se paraardhesit e tu. Ideja e tyre ishte me atraktive.

me syte njerzore toka duket e rumbullaket po pamja e saj reale ka formen e njeriut, kjo eshte pamja e saj reale simboli leonardo davinxhit kete simbolizon,njeriun brenda rrethit.

sPg3vc4.jpeg

Po korrja e tokes a rrotullohet rreth magmes?

o Pirato...mos te ka zene gje semundja e Tokes? :D

edhe ata qe pyesin per koret e tokes edhe magman edhe ata drejte e LGTB i kualifikojne. Ate Giordanen e Brunnos thane qe e dogjen, te gjithe kundershtaret i kishte gay :D se ndryshe nuk digjet njeriu per nje dhaf goje, vetem se ka thene qe toka eshte sikur top i mundialit ``fumato``

Back