• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Toka është e sheshtë apo e rrumbullakët?!

@ricky_ch e ke menduar ndonjehere, cila eshte arsyeja qe ti mendon se na kane mashtruar per token qe eshte e rrumbullaket? Ca interesi kane per t'na mashtruar?!

Kam dhënë më herët mendim më duket sa i përket kësaj
dhe po them prap: pas kësj fshihet Krijuesi apo Zoti dhe
në atë moment që vërtetohet kjo, gjithëçka sa i përket shkencës
do të kthehet b****prap. Derisa Zoti të mbahet fshehtë, njerëzimi
akoma mund të manipulohet. Njeriu nuk ka fushë jetësore
ku nuk ka manipulu apo keqpërdorë duke u nisur nga feja,
mjekësia, politika gjithëkah e ka bërë mut. Kur s'ka Zot, gjithëçka
justifikohet duke futur këtu edhe vrasjet.

Për mendimin tim sa i përket formës së Tokës nuk dij ç'të them,
por sa i përket lëvizjes aty kam dyshime. Simptomat flasin se
Toka nuk lëviz. Ekzistojnë ca probleme jo të kjarta të cilat i kam shtru
në fillim kur jam kyçur në ketë temë dhe se ato nuk kanë përgjigje
të duhura.

Ne fiziken kuantike universi eshte virtual i gjithi ne nje plan te sheshte ne dy dimensione ku energjia shton dhe dy dimensione dhe entropia nje dimension.

Me pak fjale kemi te bejme me nje hologram 5 dimensional. Kjo do te thote qe toka ne na duket e rrumbullaket por dhe e sheshte cdo gje varet nga perceptimi koshiencial.

Ka njerez qe e kuptojne te sheshte e ka njerez qe e kuptojne te rrumbullaket por ka qe e kuptojne edhe ne 5 dimensione. Te gjitha jane te verteta varet nga kendveshtrimi i individit

Ne fiziken kuantike universi eshte virtual i gjithi ne nje plan te sheshte ne dy dimensione ku energjia shton dhe dy dimensione dhe entropia nje dimension.

Me pak fjale kemi te bejme me nje hologram 5 dimensional. Kjo do te thote qe toka ne na duket e rrumbullaket por dhe e sheshte cdo gje varet nga perceptimi koshiencial.

Ka njerez qe e kuptojne te sheshte e ka njerez qe e kuptojne te rrumbullaket por ka qe e kuptojne edhe ne 5 dimensione. Te gjitha jane te verteta varet nga kendveshtrimi i individit

Une ve bast se ti nuk e kupton fiziken kuantike. Ngaqe ne bote njerezit qe me vertet e kuptojn numerohen ne gishta.

Siç thotë një reklamë e famshme...
"Ne besojmë se toka është e rrumbullakët por nëse do të sheshohet, të jeni të sigurt se ne do të jemi të parët që do t'ua themi "

Une ve bast se ti nuk e kupton fiziken kuantike. Ngaqe ne bote njerezit qe me vertet e kuptojn numerohen ne gishta.
Miku im mos vi baste se nderkohe qe flasim po pergatis nje teme per antigravitetin fononik qe duhet te paraqes ne universitet. Ckuptim ka te genjej, nese merem me kete pune nuk me ben me te mire e me te zgjuar se ju te tjeret, thjeshte bej ate per te cilen kam aftesi dhe paguem. Per mua eshte pune.

Attachments

• Screenshot_2021-02-13-23-25-10.png
    Screenshot_2021-02-13-23-25-10.png
    133.6 KB · Views: 4
Last edited:

E ti sie shehe, ne te “5 dimensionet”?!

Dmth toka merrka formen sipas gjendjes emocionale te momentit apo ndergjegjes se nje personi?!
Wtfffff!
Ose behet diversion ose ne vend te kokes ka nje qepe, ne fakt qepujke se qepa eshte goxha e madhe.

Te shkuara!

humanet shofin vetem ne 3D pra 3 dimensione gjatesi gjeresi lartesi. Einstein foli per nje dimension te 4. Nderkohe shkenca e matematike fizikes mendon... njef si mundesi 26 dimensione .

Truri i njeriut nuk eshte gati per te 4 mendo te tjerat lol

Hajde bejme shkence se si e sheh miza token kur fluturon vs. kur qendron ne prehje. Duhet te modernizojme Einstein.

Back