Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Toka është e sheshtë apo e rrumbullakët?!

“Toka është e sheshtë. NASA po fsheh Zotin”

Në mes të nëntorit të vitit të kaluar, ashtu siç e do tradita u mblodhën në konferencën vjetore ndërkombëtare njerëz të një komuniteti “shkencor” që besojnë se Toka nuk është e rrumbullaktë, por e sheshtë.

Sipas tyre, Toka e rrumbullaktë është një përrallë dhe në të vërtetë shtëpia jonë është e sheshtë dhe akujt në Polin e Veriut dhe Antarktida në jug na mbrojnë që të mos rrëzohemi prej saj.
Megjithëse ka me mijëra foto e filmime nga hapësira që provojnë se Dielli është qendra e sistemit tonë, ata parashtrojnë idetë e tyre kundër modelit heliocentrik dhe për të shmangur pyetjet e vështira të kundërshtarëve, diskutimet i zhvillojnë në forume të mbyllura në internet.
Pyetja që ngrenë “idhtarët” e Tokës së sheshtë është se përse NASA dhe të tjerët e fshehin faktin që planeti ynë është një disk? Përgjigjet hipotetike janë të shumta, ndërsa së fundmi atyre u shtohet edhe një tjetër.
“NASA kërkon të fshehë Zotin duke folur për një sistem heliocentrik, pra me Diellin në qendër dhe planetet që rrotullohen rreth tij, kur në fakt është e kundërta”, thuhet në deklaratën e këtij komuniteti dhënë për This Week.
O Totti, nje pyetje këtejza nga salla: Po DIELLI kur perëndon, ku shkon?

A mos vallë fshihet poshte platformes se sheshte te Tokës nga West …. dhe fap në mengjez, në vend te dali nga West, e nxjerr kokën nga East 😂😂😂

O Totti, nje pyetje këtejza nga salla: Po DIELLI kur perëndon, ku shkon?

A mos vallë fshihet poshte platformes se sheshte te Tokës nga West …. dhe fap në mengjez, në vend te dali nga West, e nxjerr kokën nga East 😂😂😂
Shumë e thjeshtë pa shkencë .nqs do ishte e sheshtë do kishim të njëjtën orë e madhe e shtypit orë e vogël e shtypit.ORA

Përgjigje e: Toka është e rrafshët, jo e rrumbullakët!

Kam nje shok femirije qe beson se toka eshte e rrafshet dhe hena sipas tij eshte jo me shume se 20 kilometra larg dhe e vejn si fotografi qe te na duket rrealisht larg gjoja,lol
Toka është GLOBE 🌎 por sekreti qendron se Qielli nga cdo pozicion qe në shikojme është e ndare në 7 platforma - Prandaj thuhet 7 Qiej ose me çoi në Qiellin e 7-të.

Këto platforma nuk janë rreshtuar 1 deri në 7 nga Toka - Por në formë rrethore te njera tjetres. Pra 7 platforma krijojne rrethore (circle) në Qiell qe rrethon Tokën e rrumbullaket.

Pse 7-të platforma? Physics works this way.

Me seriozitet: bleva nje palë syze leximi se më humben ato te parat dhe korniza e syzeve tek hunda eshte pak e harkuar.

Kur lexoj ekranin e cellphone qe eshte i SHESHTE, e gjithe prespektiva me krijohet me HARK (me barkun nga brenda)
Dhe ky objektiv eshte vetem 35 cm larg nga lentet e syrit qe ka vetem as 1cm largesi nga syzet dhe shiko se cfare ndryshimi.

Pikerisht del idea e shumë-përmendur “Varet me çfarë syri (lente) i shikon objektet”

E vërtetë, por ka edhe disa faktorë tjerë intrigues, p.sh. largësia dhe lartësia. Është poashtu edhe kombinimi i fizikës dhe anatomisë e fiziologjisë së syrit.

Duke pat Alfred Cakon ne anen tjeter te tokes tani me duket pa forme hic.:p
Alfredi e ka kokën flat nga mbrapa dhe kur fle në jastek flat, i duket sikur edhe Toka eshte flat e sheshte 😂

Alfred Cako thote qe Toka eshte flat?!

Toka është GLOBE 🌎 por sekreti qendron se Qielli nga cdo pozicion qe në shikojme është e ndare në 7 platforma - Prandaj thuhet 7 Qiej ose me çoi në Qiellin e 7-të.

Këto platforma nuk janë rreshtuar 1 deri në 7 nga Toka - Por në formë rrethore te njera tjetres. Pra 7 platforma krijojne rrethore (circle) në Qiell qe rrethon Tokën e rrumbullaket.

Pse 7-të platforma? Physics works this way.
Ç'na qënkan këto 7 platformat që na formokan globin moj e zezë me bojë, platforma nafte? :ROFLMAO: :giggle:

Ç'na qënkan këto 7 platformat që na formokan globin moj e zezë me bojë, platforma nafte? :ROFLMAO: :giggle:
Kur kerkoj doemos diçka nga Universi më del para syve kshu right away.

Qe thua ti mavriu katran me boje, sa pashe postimin tend, më doli ky imazh perpara syve. Bile edhe ora qe une e pergatita foton per tyjan, perkon në menyre te domosdoshme me linjat në Univers. 11:39 AM ☀️

Shenim: Janë 7-të petale dhe jo 8-të. Se Mos thuash më vonë nuk ma shpjegove mire.

3795D00A-8B69-494C-96CB-5B69814C780B.jpeg

Kur kerkoj doemos diçka nga Universi më del para syve kshu right away.

Qe thua ti mavriu katran me boje, sa pashe postimin tend, më doli ky imazh perpara syve. Bile edhe ora qe une e pergatita foton per tyjan, perkon në menyre te domosdoshme me linjat në Univers. 11:39 AM ☀️

Shenim: Janë 7-të petale dhe jo 8-të. Se Mos thuash më vonë nuk ma shpjegove mire.

View attachment 257314
Çjanë këto tollombace moj e zezë me bojë, petale?

Nuk e di se si i numuroni ju këto tollombace petale, por mua po më dalin gjithmonë 8.

Si the moj, si the?
Ajo vrima në mes është toka?
Mua personalisht po më duket më shumë si vrima e menderes së një maçoku, sesa të më duket si toka. :giggle: :ROFLMAO:

Çjanë këto tollombace moj e zezë me bojë, petale?

Nuk e di se si i numuroni ju këto tollombace petale, por mua po më dalin gjithmonë 8.

Si the moj, si the?
Ajo vrima në mes është toka?
Mua personalisht po më duket më shumë si vrima e menderes së një maçoku, sesa të më duket si toka. :giggle: :ROFLMAO:
Te duhet te shkosh në shkolle edukimi, se me kete fjalor qe perdor ti, ma do mendja se je rritur në mëhallë me probleme edukative.

Ta perseris edhe nje herë: Kur flet me mua, eshte njesoj sikur i flet nenes tende. Pra reflekton te njejten gje. Zgjidhja eshte e jotja, si ta besh si mos ta zbatosh kete rregull familjar apo shoqeror.

Jam ne muajin e BUBUZELIT dhe parimi im eshte mjere kush me del perpara …. Por po i ruaj ato fuqi për gjera më me vlera nga tyjan.

Edhe keto dy rrjeshta boll i ke … Hajd shporrmu syve para se te ftillohem dhe t’ja nis gojes me ty. 📣

Te duhet te shkosh në shkolle edukimi, se me kete fjalor qe perdor ti, ma do mendja se je rritur në mëhallë me probleme edukative.

Ta perseris edhe nje herë: Kur flet me mua, eshte njesoj sikur i flet nenes tende. Pra reflekton te njejten gje. Zgjidhja eshte e jotja, si ta besh si mos ta zbatosh kete rregull familjar apo shoqeror.

Jam ne muajin e BUBUZELIT dhe parimi im eshte mjere kush me del perpara …. Por po i ruaj ato fuqi për gjera më me vlera nga tyjan.

Edhe keto dy rrjeshta boll i ke … Hajd shporrmu syve para se te ftillohem dhe t’ja nis gojes me ty. 📣
Keni shumë të drejtë zonja Kiti, e teprova pak me shakarat.
Nuk e kisha me të keq moj ngordhje, por vetëm më vjen inat që nuk i kam të gjithë patriotët me një inteligjencë mesatare normale.

E o si u vendos ?
Është tepsi ,pjatë apo portokalle ?
Pse kot thoshin pleqtë ... kjo dynja është portokalle ?

Apo është patate ?

Back