• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Vdekje e bukur

"In an age when people exalt the value of life simply for the sake of living, regardless of its emptiness, voluntary death sometimes affirms values beyond pleasure or utility, and offers horizons beyond the nursing home."
— Yukio Mishima
"In an age when people exalt the value of life simply for the sake of living, regardless of its emptiness, voluntary death sometimes affirms values beyond pleasure or utility, and offers horizons beyond the nursing home."

— Yukio Mishima
1779536243488.png

Fjala ishte qe nuk eshte e deshirueshme te vdesesh vetem, por qe te vdesesh vetem ndodh shpesh, pa permendur rastet kur shkon ne Hene qe jane shume rralla. 😁
Sa u ktheva nga Hena. Arita ne konkluzion se cdo vdekje mund te shendrohet ne lumturi ne se shoqhet me muziken e duhur.

Vdekje e bukur është ajo kur ke familjarët rreth vetes dhe u mundësohet lamtumira e fundit.
Zgjedhjet mund t’i bëjmë dhe mund të jenë të bukura për veten tonë, por jo gjithmonë për të afërmit.
Varet, disa duan keshtu sikur kenga, jo si MISHIMA me SEPPUKU.
Ti do vetem, jo si ky ne keng qe enderon tjeter vdekje. Nuk do te iki. Ja mer shoqeruese, ja ska, e anulon vdekjen.
1780596530900.png

Last edited:
  • Hugs
Reactions: DUA
Varet, disa duan keshtu sikur kenga, jo si MISHIMA me SEPPUKU.
Ti do vetem, jo si ky ne keng qe enderon tjeter vdekje. Nuk do te iki. Ja mer shoqeruese, ja ska, e anulon vdekjen.
View attachment 354856

Varet them edhe unë sepse jo të gjithë shohin vdekjen gati çdo ditë si unë (në punë).

Sa mirë për at çunin. Dhe për çupën. Pse jo dhe për shpirtin e Lagertha që përqafoi kockat e Ragnar. Apo çifti i moshuar në shtrat duke u fundosur Titaniku. E do tjerë ….

p.s. se kush të futi në këto tema 🤓

Varet them edhe unë sepse jo të gjithë shohin vdekjen gati çdo ditë si unë (në punë).

Sa mirë për at çunin. Dhe për çupën. Pse jo dhe për shpirtin e Lagertha që përqafoi kockat e Ragnar. Apo çifti i moshuar në shtrat duke u fundosur Titaniku. E do tjerë ….

p.s. se kush të futi në këto tema 🤓

Tjetra, varet se ne se ka dicka qe ja vlen te vdesesh. Per shembull me dek ne mbrotje te Shkodres ose Tetoves ne se rezikohen.
Luftetaret me super dshire per te jetuar dhe ne gadishmeri per ta dhen jeten per te mbrojt jetet e te tjereve.

Ajo qe mbyll syt e sikur flen gjum e ke kry pune ohoho😴
Ne nje aksident kur u cova si ne ender, thashe nuk je gati, nuk ke kushtet kete moment te ikesh. Ky mendim me erdhi, kete merak pata automatikisht. Me dukej ne se ikja, sikur po tradhetoja, pendes se do ikja, pasi nuk ishte momenti.

Back