• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Vitamine/suplemente

Une vitaminenD e marr ne periudhen kur ska shume dite dielli ketej nga tetori-prill , omega 3 ditet qe nuk konsumoj peshk.

Marr nje suplement magnezium +b6 (ka dhe zinc)
Per energji me ka ndihmuar!

Ps: sado ushqime te konsumosh, por po nuk pati diell mjaftueshem , nuk mjaftojne vetem ushqimet!

Ne Shqiperi kurre nuk merrja suplemente, dhe vajin e peshkut e konsumoja vetem ne stinen vjeshte /dimer!

Te gjitha organic i marrim. Prape trupi nuk i merr me ushqim. Like i said, nje pike uje ne oqean. 🤨

1 pike uje ne oqean lol, na habite 😲

2 veze te ziera ne mengjes + buke te thekur me avokado + 1 banane + 1 gote kefir esull je ne rregull.

Ndersa dreka mish te kuq, pule, peshk, pasta, supe, eggplants, turli, quinoa, cous cous, bullgur, oriz, polenta, sallatra , vaj ulliri..etj

Darka mjafton nje luge mjalte bio me arra, bajame, rrush te thate, nje gote panxhar te shtrydhur me molle dhe limon dhe je top forme.

Dil ne diell minimumi 2-3 her ne jave nga 20 minuta dhe ske nevoje per asnje suplement, edhe po sdoli dielli 2 jave rresht kompensoj kur te dale lol

😄

Une mendoj se kto suplementet mund te zevendesohen lehtesisht me ushqim (perjashto ndonje rast te vecante). Personalisht asnjehere skam marre suplemente, por edhe nese do merrja ne nje te ardhme do beja analizat si fillim te shihja nese ka ndonje mangesi trupi apo jo. Suplementet nuk mund te merren si karamele ashu kot vetem sepse industrite farmaceutike e keshillojne te merren mbas 40ve.
Se di ne vende tjera po ktu edhe kur ben analize dhe ke nevoje per dicka, te rekomandojne 3 muaj ta marresh. Dhe une ashtu bej!
Kot me kot skam marre kurre.

2 veze te ziera ne mengjes + buke te thekur me avokado + 1 banane + 1 gote kefir esull je ne rregull.

Ndersa dreka mish te kuq, pule, peshk, pasta, supe, eggplants, turli, quinoa, cous cous, bullgur, oriz, polenta, sallatra , vaj ulliri..etj

Darka mjafton nje luge mjalte bio me arra, bajame, rrush te thate, nje gote panxhar te shtrydhur me molle dhe limon dhe je top forme.

Dil ne diell minimumi 2-3 her ne jave nga 20 minuta dhe ske nevoje per asnje suplement, edhe po sdoli dielli 2 jave rresht kompensoj kur te dale lol
Jo cdo here trupi merr cfare ka ne ushqim,po nejse

Ok jam sh dakord me eating healthy, por jo gjithmone i ha keto perdite. Jo gjithmone ke kohen. Plus jo gjithmone trupi i absorb . Plus me kalimen e viteve, moshes trupi behet resistent, metabolism ndryshon, e Sado healthy te hash, ka dite qe u still feel like 💩. Keto ndihmojne te besh nje jete aktive e te ndihesh mire. Une ate vitamin D e marr se e kam low. Shumica e popullsise e kane low. E merrja ca kohe, me shkoi perfect, pastaj e lashe, pas 1 viti bera blood test, me eshte ul prape. Magnesium ka 1 jave qe kam fillu seriozisht, e ke pa si flej 😂 e ajo tjetra per bones dhe biotin cuz i want to be forever young, lol

Po nga c’ushqime merr ti?? 🙄🧐 lol. Ti je cheap ass, ble ato me te lirat. Lol
budalaçe, ushqimet nuk vlersohen nga çmimi, te kripsha ment e kaptines 😁
njeriu duhet te haj çdo lloj ushqimi, dhe fruti, dhe une i haj te gjitha, nuk iu boj naze,
blej edhe nga ato te shtrenjtat por kur kane oferten/promotie (promocin), 50% ulje ose 1 plus 1 gratis,
nuk kam lujt menç te blej vetem ushqime te shtrenjta, pse per pordh, biles blej ne disa dyqane, se i njejti produkt, diku eshte me lire se tek tjetri,

Jo cdo here trupi merr cfare ka ne ushqim,po nejse
Sipas @shoku_tanku
Po u ...USHQEVE me BIO(PRODHIME te NATYRES)pilulat NUK vlejne.

FIKS=FARE.

FAZITI...

RROFSHIN...MJESHTRAT e Iranit.

SMRT...sionisteve me flamur EDHE ne...
gop te SOMES,patronazhistave te...

images.jpg

surrelit.

goce, çfar jane ato, ti i perdor keto,
do te rekomandoja, rukolen, hidhren, majdanozin, selinon,
hiqju ketyre tabletave, juve grave sikur ju ka bo nje none, te gjitha me tableta e ilaçe ne çante apo dhomen e gjumit,

Pjer si ke qene njehere? Me shendet mire?
Ato qe permende me lart i kam ne frigorifer pervec hidhres qe nuk e perdor. C’lidhje kane ato qe permende ti me cfare tregova une ne foto?

A merrni ndonje vitamine apo suplement ju per energji? Apo vec gjera naturale?
Dikur merrja B2 dhe me pelqente ose Carnitina
I urrej gjerat me pluhur/shakes
A Keni ndonje sugjerim?
Une perdor multivitamin, manjez
Dhe nga ato kokrrat blu per nje performanc me te mire kur fle

Back