Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Vlora dhe hebrenjtë ndër shekuj

@daniel00 nuk i pergjigjet dot nje pjyetje shume te thjesh per ate qe ai beson. Por po e ndihmoj un.
Besimi ungjillor i danielit eshte qe Jezusi eshte zoti vet, dhe erdhi ne forem njeru, tju tregoj njerze si te jetojne. Ky eshte besimi i danielit.

Tani nje pjyetje ja bej danielit per here te tret, por nuk po pergjigjet. Kushe krijoj universin, njeriun? kush i dergoj profetet, Jezusi? pergjigju thjesh sipas besimit tend.

Dhe nje here po ta perseris besimin tim bazuar ne Kuran, pa cituar verse nga Kurani. Zoti im Krijuesi im dhe i gjithesis eshte Allahu Ai dergoj gjithe profetet ne kohera te ndryshme .

Fol mo besimtar ungjillor kush e krijoj universin
Po ti kërkon të ndash Perëndinë dhe kjo nuk ndodh sipas Biblës.

Gjoni kapitulli 10

24 Atëherë judenjtë e rrethuan e i thanë: «Deri kur do të na e mbash mendjen pezull? Nëse je ti Krishti, na e thuaj hapur».

25 Jezusi u përgjigj: «Unë jua thashë, por ju nuk besoni. Veprat që unë bëj në emër të Atit tim dëshmojnë për mua,

26 por ju nuk besoni, se nuk jeni nga delet e mia.

27 Delet e mia e dëgjojnë zërin tim, unë i njoh e ato më ndjekin pas.

28 Unë u jap atyre jetën e amshuar. Ato nuk do të humbasin kurrë e askush nuk do t'i rrëmbejë nga dora ime.

29 Ati im, që m'i ka dhënë, është më i madh se të gjithë dhe askush nuk mund të rrëmbejë gjë nga dora e tij.

30 Unë dhe Ati jemi një».

Shembull tjetër se kush është Jezusi

Gjoni kapitulli 14

6 Jezui i tha: «Unë jam udha, e vërteta dhe jeta. Askush nuk shkon tek Ati veçse nëpërmjet meje.

7 Nëse më keni njohur mua do të njihni edhe Atin tim. Madje, që tani e njihni dhe e keni parë».
8 Filipi i tha: «Zot, na trego Atin e kjo na mjafton».

9 Jezui i tha: «Ka kaq kohë që jam me ju e nuk më ke njohur, Filip? Kush më ka parë mua, ka parë Atin. Si mund të thuash: “Na trego Atin?”.

10 Nuk beson ti se unë jam në Atin dhe Ati është në mua? Fjalët që ju them nuk i them nga vetja, por Ati që banon në mua i bën këto vepra.

11 Më besoni, unë jam në Atin dhe Ati është në mua. Në mos, besoni për shkak të vetë veprave.

12 Me të vërtetë po ju them se kush beson në mua do t'i bëjë edhe ai veprat që bëj unë, madje do të bëjë vepra edhe më të mëdha, sepse unë po shkoj tek Ati.

13 Unë do të bëj çdo gjë që do të kërkoni në emrin tim, që Ati të përlëvdohet në Birin.

14 Çfarëdo që të më kërkoni në emrin tim, unë do ta bëj».

Në lidhje me atë që pyet se kush e krijoi Universin, Jezusi thotë :

Gjoni kapitulli 5

19 Atëherë Jezui u tha: «Me të vërtetë po ju them se Biri nuk mund të bëjë asgjë nga vetja, përveç asaj që sheh se bën Ati. Ato gjëra që bën Ati, bën edhe Biri.

Last edited:
sigurish qe nuk meresh me nivelin e tij, sepse ai eshte rabai i shkolluar dhe flet me fakte, kurse ti i pashkolluar dhe flet me imagjinata.
Te gjithe cifutet keshtu mendojne per krishterizmin, por nuk e thone drejt per drejt per arsye interesi nga te krishteret, kurse ky rabai eshte i drejt per drejt.
Cifutet krishterizmin e urrejn me shume se kushdo, madje e kan te tradit te beshtyjn kur shikojn te krishteret..
Po ore, prandaj hebrenjtë u kanë dhënë strehë në Izrael 200 mijë të krishterëve në rrezik vdekje prej sulmeve të xhihadistëve myslimanë. Të krishterët arabë janë detyruar të emigrojnë nga vendet e tyre arabe për në Izrael prej kërcënimeve me vdekje dhe masakrave të kryera ndaj tyre prej islamikëve.

Izraelitët asnjëherë nuk i kanë vrarë të krishterët që kanë gjetur shpëtim në Izrael, kurse xhihadistët myslimanë i vrasin të tërë, me hebrenj e me të krishterë e çfarëdolloj popullsie që nuk është myslimane e vrasin (druzët, yezidit).

Po ti kërkon të ndash Perëndinë dhe kjo nuk ndodh sipas Biblës.

Gjoni kapitulli 10

24 Atëherë judenjtë e rrethuan e i thanë: «Deri kur do të na e mbash mendjen pezull? Nëse je ti Krishti, na e thuaj hapur».

25 Jezusi u përgjigj: «Unë jua thashë, por ju nuk besoni. Veprat që unë bëj në emër të Atit tim dëshmojnë për mua,

26 por ju nuk besoni, se nuk jeni nga delet e mia.

27 Delet e mia e dëgjojnë zërin tim, unë i njoh e ato më ndjekin pas.

28 Unë u jap atyre jetën e amshuar. Ato nuk do të humbasin kurrë e askush nuk do t'i rrëmbejë nga dora ime.

29 Ati im, që m'i ka dhënë, është më i madh se të gjithë dhe askush nuk mund të rrëmbejë gjë nga dora e tij.

30 Unë dhe Ati jemi një».

Shembull tjetër se kush është Jezusi

Gjoni kapitulli 14

6 Jezui i tha: «Unë jam udha, e vërteta dhe jeta. Askush nuk shkon tek Ati veçse nëpërmjet meje.

7 Nëse më keni njohur mua do të njihni edhe Atin tim. Madje, që tani e njihni dhe e keni parë».
8 Filipi i tha: «Zot, na trego Atin e kjo na mjafton».

9 Jezui i tha: «Ka kaq kohë që jam me ju e nuk më ke njohur, Filip? Kush më ka parë mua, ka parë Atin. Si mund të thuash: “Na trego Atin?”.

10 Nuk beson ti se unë jam në Atin dhe Ati është në mua? Fjalët që ju them nuk i them nga vetja, por Ati që banon në mua i bën këto vepra.

11 Më besoni, unë jam në Atin dhe Ati është në mua. Në mos, besoni për shkak të vetë veprave.

12 Me të vërtetë po ju them se kush beson në mua do t'i bëjë edhe ai veprat që bëj unë, madje do të bëjë vepra edhe më të mëdha, sepse unë po shkoj tek Ati.

13 Unë do të bëj çdo gjë që do të kërkoni në emrin tim, që Ati të përlëvdohet në Birin.

14 Çfarëdo që të më kërkoni në emrin tim, unë do ta bëj».

Në lidhje me atë që pyet se kush e krijoi Universin, Jezusi thotë :

Gjoni kapitulli 5

19 Atëherë Jezui u tha: «Me të vërtetë po ju them se Biri nuk mund të bëjë asgjë nga vetja, përveç asaj që sheh se bën Ati. Ato gjëra që bën Ati, bën edhe Biri.

Bukur fort bazuar ne ato citate qe ti ke sjell ma sqaro thjesh se nuk mund ti kuptoj.
Kush e krijoj universin, Jezusi me atin, jezusi vet, ati ? thjesh more a nuk pergjigjesh dot.

Besimi i danielit nuk e ka te qart kush krijoj universin. Ska faj rabai kur ju quan morons.

Last edited:
Po ore, prandaj hebrenjtë u kanë dhënë strehë në Izrael 200 mijë të krishterëve në rrezik vdekje prej sulmeve të xhihadistëve myslimanë. Të krishterët arabë janë detyruar të emigrojnë nga vendet e tyre arabe për në Izrael prej kërcënimeve me vdekje dhe masakrave të kryera ndaj tyre prej islamikëve.

Izraelitët asnjëherë nuk i kanë vrarë të krishterët që kanë gjetur shpëtim në Izrael, kurse xhihadistët myslimanë i vrasin të tërë, me hebrenj e me të krishterë e çfarëdolloj popullsie që nuk është myslimane e vrasin (druzët, yezidit).
Ne Dubai rojne 500 mije te krishter, ne turqi po ashtu, ne egjipt po ashtu, ne jordani po ashtu, keto qe thua ti jane vetem genjeshta zioniste.
Ai qe te quan ne video moron dhe idjot eshte rabai nga izraeli. un nuk te kam faj

@daniel00 flet per fen e tij, por nuk e ka te qart se kush e krijoj universin, kush dergoj profetet para Jezusit.
Sjell disa fragmente nga bibla jo te qarta, vetem per rremuj.

Po e perseris per te katerten here. Ja besimi im bazuar ne Kuran por pa cituar Kuranin.
Zoti im eshte Allahu Nje. Krijuesi i gjithesise. Allahu i dergoj gjith profetet me nje mision, strikte monoteizem, adhurimi i Tij pa shoke.

Fol mo daniel kush eshte besimi jot, bazuar ne bibel. por pa citate nga bibla. Kush e krijoj universin, kush i dergoj profetet ,jezusi me atin, jezusi vet, ati vet. Kush eshte Maria sipas besimit tend, a eshte nena e jezusit Maria apo jo?
Fol, a di cfar beson? a nuk e ke te qarte kush eshte krijuesi!!!!!
..

Sionizmi është në Bibël, nuk vjen nga rabinët. Vetë apostulli Pali është Sionist kur flet për Izraelin si trungu dhe për të krishterët si një degë e këtij trungu hebre. Pra nuk është i shpikur sionizmi nga të krishterët as nga rabinistët por gjendet në Bibël tek ungjilli.

Lexo bashkë me @Mano që të kuptosh çfarë besojnë të krishterët sipas Biblës, letra e dërguar Romakëve Kapitulli 11 shkruar nga apostulli Pal.

Romakëve 11​

Izraeli nuk është hedhur poshtë

1 Prandaj pyes: mos vallë Perëndia e ka hedhur poshtë popullin e vet? Larg qoftë! Unë vetë jam izraelit, nga pasardhësit e Abrahamit, prej fisit të Benjaminit.

2 Perëndia nuk e ka hedhur poshtë popullin e vet, të cilin e zgjodhi që më parë. Apo nuk e dini çfarë thotë Shkrimi për Elinë? Ai iu drejtua Perëndisë kundër Izraelit e i tha:

3 «O Zot, ata vranë profetët e tu dhe rrënuan altarët e tu. Vetëm unë kam mbetur, ata kërkojnë jetën time».
4 Por si u përgjigj Perëndia? «Kam ruajtur për vete shtatë mijë burra që nuk i kanë rënë në gjunjë Baalit».

5 Kështu, edhe në kohën e tanishme ka mbetur një numër izraelitësh që Perëndia i ka zgjedhur me hirin e tij.

6 Perëndia i zgjodhi ata me anë të hirit të tij dhe jo me anë të veprave të tyre, përndryshe hiri nuk do të ishte më hir.

7 E çfarë ndodhi? Izraeli nuk e mori atë që kërkoi, por e morën vetëm ata që zgjodhi Perëndia, ndërsa të tjerët u ngurtësuan,

8 sikurse është shkruar:
Perëndia u dha atyre
një shpirt plogështie,
sy për të mos parë
e veshë për të mos dëgjuar
deri në ditët e sotme.

9 Dhe Davidi thotë:
tryeza e tyre
u bëftë kurth e lak,
pengesë për rrëzimin
e ndëshkimin e tyre!

10 Sytë e tyre
u errësofshin për të mos parë
e kurrizi i tyre
u kërrustë gjithmonë!

Shpëtimi i kombeve

11 Prandaj pyes: mos vallë izraelitët u penguan për t'u rrënuar? Larg qoftë! Por përmes rënies së tyre u erdhi shpëtimi kombeve që ata të kishin zili.

12 Nëse mangësia e tyre u bë pasuri për botën dhe dështimi i tyre pasuri për kombet, sa më e madhe do të jetë plotësia e tyre!

13 Tani po ju flas juve, kombeve, sepse unë jam me të vërtetë apostull i kombeve. Unë po e lavdëroj shërbesën time

14 për të nxitur disi zilinë e popullit tim dhe për të shpëtuar disa prej tyre.

15 Nëse hedhja e tyre poshtë solli pajtimin e botës me Perëndinë, a nuk do të jetë pranimi i tyre nga Perëndia si kthim nga vdekja në jetë?

16 Nëse mielli është i shenjtë, edhe brumi është i shenjtë, nëse rrënjët janë të shenjta, edhe degët janë të shenjta.

17 Disa nga degët u prenë dhe në vend të tyre u shartove ti që je filiz ulliri të egër dhe kështu ushqehesh nga të mirat e rrënjës së ullirit.

18 Prandaj mos u mburr kundër degëve. Nëse mburresh, mos harro se nuk je ti që mban rrënjën, por është rrënja që të mban ty.

19 Por ti do të thuash: «Degët u prenë që të shartohesha unë».

20 Mirë e the. Degët u prenë për shkak se nuk besuan, ndërsa ti qëndron, sepse ke besuar. Mos u mburr, por druaju.

21 Nëse Perëndia nuk kurseu degët natyrore, ai nuk do të të kursejë as ty që u shartove.

22 Shih sesi e tregon Perëndia mirësinë dhe ashpërsinë e tij: ai është i ashpër me ata që ranë, por është i mirë me ty, nëse do të qëndrosh në mirësinë e tij. Përndryshe do të pritesh edhe ti.

23 Ndërsa ata, nëse nuk vazhdojnë në mosbesim, do të shartohen, sepse Perëndia ka fuqinë për t'i shartuar përsëri.

24 Nëse ti je prerë prej një ulliri të egër nga natyra dhe përkundër natyrës u shartove në një ulli të butë, aq më tepër degët e ullirit të butë do të shartohen në trungun e vet!

Kthimi i Izraelit te Perëndia

25 O vëllezër, që të mos mbaheni për të mençur, dua t'ju bëj të njohur këtë shestim të fshehtë të Perëndisë: një pjesë e Izraelit do të vazhdojë në kokëfortësinë e vet, derisa të gjitha kombet e tjera të hyjnë në shpëtimin e Perëndisë.

26 Dhe kështu i gjithë Izraeli do të shpëtohet, sikurse është shkruar:
Çlirimtari do të vijë
nga Sioni;
dhe do ta zhdukë mosbesimin
nga Jakobi.

27 Kjo është besëlidhja ime me ta,
kur t'i fshij mëkatet e tyre.

28 Meqenëse ata e kundërshtuan ungjillin, u bënë armiq të Perëndisë dhe kjo për të mirën tuaj, ndërsa, duke u zgjedhur nga Perëndia, janë të dashur për shkak të etërve.

29 Thirrja dhe dhuratat e Perëndisë janë të pakthyeshme.

30 Ju dikur nuk i bindeshit Perëndisë, por tani keni marrë mëshirë për shkak të mosbindjes së tyre.

31 Po ashtu edhe këta tani nuk i binden Perëndisë, që për shkak të mëshirës që u tregua për ju, të gjejnë edhe ata mëshirë.

32 Perëndia i kyçi të gjithë në mosbindje, që të tregonte mëshirë për të gjithë.

33 O thellësi e pasurisë, e urtisë dhe e njohjes së Perëndisë! Sa të padepërtueshme janë gjykimet e tij dhe sa të pagjurmueshme janë udhët e tij!

34 Po kush e njohu mendjen e Zotit?
Apo kush u bë këshilltar i tij?

35 Kush i ka dhënë ndonjëherë
ndonjë gjë Perëndisë,
që të kërkojë shpërblim prej tij?

36 Sepse prej tij, përmes tij e për të janë të gjitha gjërat. Atij i qoftë lavdia në amshim! Amen!

Lexo me posht te shikosh se cfar ju kan bere te Krishteret Hebrejve qe sot ua faturojne Myslimaneve. Propaganda izraelite kunder myslimaneve behen nepermjet celulave te tyre ne perendim, ku kan futur ne xhem senator te Amerakies lere me vende te tjera te botes. Historia e vertete nuk harron!

"Konflikti Islamo-Hebreik!

Shkruar nga: 'Mano'

Për fat të keq, kohët e fundit po shoh gjithnjë e më shpesh në portalet dhe rrjetet sociale të huaja, sidomos në Amerikë, pretendimin se myslimanët përbëjnë një kërcënim për shoqërinë dhe se janë armiqtë më të mëdhenj të Izraelit, madje se dëshirojnë zhdukjen e tij nga faqja e dheut. Kjo narrativë po përsëritet aq shpesh, sa shumë njerëz kanë filluar ta pranojnë si të vërtetë pa e vënë fare në diskutim.
Unë nuk jam besimtar në kuptimin tradicional të fjalës. Besoj se ekziston diçka më e madhe se njeriu, por nuk jam i lidhur me institucionet fetare.

Pikërisht për këtë arsye mendoj se mund t'i shoh këto çështje me njëfarë distance dhe paanshmërie.
Kur i referohemi historisë, tabloja paraqitet shumë më komplekse sesa narrativa që dëgjojmë sot. Marrëdhëniet midis hebrenjve dhe myslimanëve kanë njohur periudha të gjata bashkëjetese. Gjatë Perandorisë Osmane, për shembull, shumë komunitete hebraike gjetën strehë dhe siguri, ndërsa hebrenjtë e Janinës preferonin të jetonin nën administrimin osman sesa nën sundimin e krishterë ortodoks. Kjo nuk do të thotë se gjithçka ka qenë ideale apo pa konflikte, por historia nuk mbështet idenë se myslimanët kanë qenë armiqtë e përhershëm të hebrenjve.
Kjo na çon te një pyetje e thjeshtë: kush kanë qenë historikisht persekutorët kryesorë të hebrenjve? Faktet tregojnë se përndjekjet më të mëdha dhe më shkatërrimtare kanë ndodhur në Evropën e krishterë. Nga dëbimet dhe inkuizicioni në Spanjë, deri te Holokausti në Gjermani dhe Austri, hebrenjtë janë përballur me tragjedi të përmasave historike brenda botës së krishterë. Edhe sot ekzistojnë rryma të caktuara teologjike që e mbështesin Izraelin jo nga dashuria për hebrenjtë, por sepse e konsiderojnë atë pjesë të një skenari apokaliptik që përfundon me konvertimin ose shkatërrimin e tyre.

Nuk e them këtë për të fajësuar të krishterët, as për të shfajësuar myslimanët. Çdo komunitet ka pasur periudhat e veta të intolerancës dhe padrejtësive. Por kur historia përdoret në mënyrë selektive për të demonizuar një grup dhe për të pastruar një tjetër nga përgjegjësitë e veta, atëherë nuk kemi më të bëjmë me të vërtetën, por me propagandën.
Prandaj është e rëndësishme t'i qasemi këtyre çështjeve me qetësi, pa mllef dhe pa paragjykime. Vetëm një vështrim i paanshëm mbi faktet historike mund të na çojë në përfundime të qëndrueshme. Përndryshe, rrezikojmë të fajësojmë njerëzit e gabuar, të ushqejmë polarizimin dhe të largohemi gjithnjë e më shumë nga e vërteta."

Lexo me posht te shikosh se cfar ju kan bere te Krishteret Hebrejve qe sot ua faturojne Myslimaneve. Propaganda izraelite kunder myslimaneve behen nepermjet celulave te tyre ne perendim, ku kan futur ne xhem senator te Amerakies lere me vende te tjera te botes. Historia e vertete nuk harron!

"Konflikti Islamo-Hebreik!

Shkruar nga: 'Mano'

Për fat të keq, kohët e fundit po shoh gjithnjë e më shpesh në portalet dhe rrjetet sociale të huaja, sidomos në Amerikë, pretendimin se myslimanët përbëjnë një kërcënim për shoqërinë dhe se janë armiqtë më të mëdhenj të Izraelit, madje se dëshirojnë zhdukjen e tij nga faqja e dheut. Kjo narrativë po përsëritet aq shpesh, sa shumë njerëz kanë filluar ta pranojnë si të vërtetë pa e vënë fare në diskutim.
Unë nuk jam besimtar në kuptimin tradicional të fjalës. Besoj se ekziston diçka më e madhe se njeriu, por nuk jam i lidhur me institucionet fetare.

Pikërisht për këtë arsye mendoj se mund t'i shoh këto çështje me njëfarë distance dhe paanshmërie.
Kur i referohemi historisë, tabloja paraqitet shumë më komplekse sesa narrativa që dëgjojmë sot. Marrëdhëniet midis hebrenjve dhe myslimanëve kanë njohur periudha të gjata bashkëjetese. Gjatë Perandorisë Osmane, për shembull, shumë komunitete hebraike gjetën strehë dhe siguri, ndërsa hebrenjtë e Janinës preferonin të jetonin nën administrimin osman sesa nën sundimin e krishterë ortodoks. Kjo nuk do të thotë se gjithçka ka qenë ideale apo pa konflikte, por historia nuk mbështet idenë se myslimanët kanë qenë armiqtë e përhershëm të hebrenjve.
Kjo na çon te një pyetje e thjeshtë: kush kanë qenë historikisht persekutorët kryesorë të hebrenjve? Faktet tregojnë se përndjekjet më të mëdha dhe më shkatërrimtare kanë ndodhur në Evropën e krishterë. Nga dëbimet dhe inkuizicioni në Spanjë, deri te Holokausti në Gjermani dhe Austri, hebrenjtë janë përballur me tragjedi të përmasave historike brenda botës së krishterë. Edhe sot ekzistojnë rryma të caktuara teologjike që e mbështesin Izraelin jo nga dashuria për hebrenjtë, por sepse e konsiderojnë atë pjesë të një skenari apokaliptik që përfundon me konvertimin ose shkatërrimin e tyre.

Nuk e them këtë për të fajësuar të krishterët, as për të shfajësuar myslimanët. Çdo komunitet ka pasur periudhat e veta të intolerancës dhe padrejtësive. Por kur historia përdoret në mënyrë selektive për të demonizuar një grup dhe për të pastruar një tjetër nga përgjegjësitë e veta, atëherë nuk kemi më të bëjmë me të vërtetën, por me propagandën.
Prandaj është e rëndësishme t'i qasemi këtyre çështjeve me qetësi, pa mllef dhe pa paragjykime. Vetëm një vështrim i paanshëm mbi faktet historike mund të na çojë në përfundime të qëndrueshme. Përndryshe, rrezikojmë të fajësojmë njerëzit e gabuar, të ushqejmë polarizimin dhe të largohemi gjithnjë e më shumë nga e vërteta."
Shkruaj çfarë të duash se as që identifikohem me këto që thua.

Unë dhe të krishterët ungjillorë nuk u kemi bërë asgjë të keqe hebrenjve dhe madje u gjendemi pranë në kohët më të vështira që janë sot, duke inkurajuar me qindra e mijëra prej tyre,( dëshmitarë jeni edhe ju në forum ), kur gjithë bota mundohet t'i sulmojë dhe persekutojë për hir të terrorizmit islamik që i sulmon.

Bota është e korruptuar dhe mban anën e shumicës duke mos parë se çfarë përbindëshash i sulmojnë, të njëjtët që kanë sulmuar Evropën, Amerikën, Izraelin e kudo.

Përditë izraelitë humbin jetën në luftë me Hezbollahun dhe sulmet e hamasit nga Gaza, Bregu Perëndimor dhe sulmet në perëndim që mbështetësit e xhihadit kryejnë duke synuar sinagoga, evente të komunitetit izraelit. Dhe për më tepër urrejtja dhe gënjeshtrat që thuhen ndaj tyre, shpifjet pa fund sikur bëjnë gjenocid e sikur pijnë gjak, e sikur hanë fëmijë e lloj lloj fantazie prej konspiracionistësh të çmendur.

Pra si të krishterë ungjillorë lutemi për ta dhe i mbrojmë me aq sa mundemi sepse përfaqësojnë kauzën e drejtë kundër çdo gjëje të keqe që ka bota. Izraelitët dhe të krishterët ungjillorë janë një, kanë të njëjtët armiq islamiko-komunistë. Partitë e majta, ideologjitë lgbt, racistët e zinj të black lives matter, bëhen të gjithë në aleancë kundër hebrenjve dhe të krishterëve patriotë amerikanë. Nuk më intereson se çfarë kanë bërë katolikë apo ortodoksë në histori dhe as që ka lidhje me mua dhe me besimin tim që është krishtërimi sionist që i solla me prova se e ka origjinën nga Bibla dhe përkundrazi katolicizmi antihebre është fe e shtrembëruar dhe që ka braktisur Zotin dhe ka zgjedhur urrejtjen. Urrejtja është e dënueshme dhe e shëmtuar.

Të krishterët nuk kanë urrejtje ndaj popullsisë apo emigrantëve arabë që duan të jetojnë në paqe brenda Izraelit apo në Perëndim.
Përkundrazi janë shpresë se mund të ketë paqe dhe mirëkuptim mes njerëzve që nuk praktikojnë dhunën, urrejtjen dhe luftën fetare që është xhihadi.

Kurse vetë shqiptarët janë tolerantë e paqësorë dhe ne nuk kemi arsye të urrejmë Izraelin sepse nuk i përkasim botës arabe me ekstremizmin e saj dhe me luftërat e tyre. Ne na fut në konflikt si individë propaganda islamike dhe komuniste e të majtëve evropianë e amerikanë, kurse të djathtët e krishterë e patriotë mbajnë anën e Izraelit.

Shqipëria nuk ka pse të bëhet shesh lufte për llogari të arabëve, e të turqve, luftën le ta bëjnë ata vetë e jo të na përdorin ne si mercenarë, siç kanë bërë historikisht që në kohën e osmanëve. Më kujtojnë çarçafët e Erdhi Dimrit këto shkrime, të cilat i shkruante dhe i lexonte vetë se as që merrja mundimin se çfarë thoshte përderisa është në gjendje të alteruar nga urrejtja.

Unë jam ungjillor dhe po ta përsëris se e ke të vështirë ta kuptosh që nuk përfaqësohem me fe katolike apo ortodokse kështu që adresohesh gabim, madje është turp edhe të quhen të krishterë ata që keqtrajtojnë hebrenjtë pse janë pakicë. Asnjë pakicë nuk duhet persektuar e aq më pak izraelitët.

Back