Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Zahir Pajaziti

1783597585200.png

Lulzim Pollomi

Dëmtimi i Kompleksit Memorial "Zahir Pajaziti" në Orllan është një akt i papranueshëm dhe një ndër veprimet më të ulëta që kanë ndodhur ndaj vlerave të luftës sonë çlirimtare që nga përfundimi i luftës.
Ky kompleks përfaqëson kujtimin e Heroit Zahir Pajaziti dhe bashkëluftëtarëve të tij dhe është simbol i sakrificës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK) dhe i rrugës sonë drejt lirisë. Çdo cenim i këtyre vendeve të shenjta është një fyerje për gjakun e derdhur të dëshmorëve, për familjet e tyre dhe për të gjithë qytetarët që e çmojnë lirinë e Kosovës.
Pres që organet e drejtësisë ta zbardhin këtë rast sa më shpejt, t'i identifikojnë autorët dhe ata të marrin dënimin e merituar. Sulmet ndaj monumenteve të luftës së UÇK-së nuk duhet të tolerohen dhe as të relativizohen, sepse ato cenojnë kujtesën historike dhe vlerat mbi të cilat është ndërtuar Republika e Kosovës.
Si anëtar i Kuvendit Komunal të Podujevës, e dënoj me vendosmëri këtë akt vandal dhe bëj thirrje që të gjithë, pa dallim, të kontribuojmë në mbrojtjen dhe ruajtjen e monumenteve që dëshmojnë sakrificën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.
Lavdi e përjetshme Heroit Zahir Pajaziti, dëshmorëve të UÇK-së dhe të gjithë atyre që sakrifikuan jetën për lirinë e Kosovës!
Lulzim Isuf Pollomi

Back