• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Çfarë ndodh, nese dashurohemi ne personin e gabuar?

Përgjigje e: Çka nese dashurohemi ne personin e gabuar?

un nuk kisha than keshtu uji me gaz,edhe ai hamshori qe rrembeu kojshiken time kan qen si nata me dit,ajo bukuroshe mis!!,kurse aj simiti tip shkerdhat -mos-...kur e kan pyet pse keshtu??,ajo eshte pergjegj se fjalori i ti ishte aq i kendeshem dhe i mrekullueshem sa qe smundem mu nda nga ai!!...ece biri ne fije kesaj pune tani:mad:

un po t'pergjigjem shkurt: nuk eshte/ka qene dashuri. ajo rrente vedin me fjale, ai perfitonte prej tyre.

Edhe une mendoj ashtu SistemA,keto qe i them i kam me te ndime,kam ndegjuar nga te tjeret,femrat e bukura e kam vrejt ne shumten e rasteve i marrin do tipa te pakendeshem!!..kushedi ku asht qashtja si thot populli :"Ka Lind i keq po me nafak Trimi!!!.."..:))

Ndersa une(pa keqkuptim ose arrogance e ku ta di une se jam pa nafak) i kam pare,si dhe te tjeret gjithashtu kane eksperiencen e tyre!
Ne dashuri nuk llogjikon dote,po arrite me kalkulime, eshte vetem pyetje e kohes qe do kerkosh personin tjeter,ose ambientohesh me faktin dhe rron................mendoj personalisht!

dashurine mund t'ia shprehesh gjithkujt dhe t'a perjetosh me gjithkend. demi vjen si pasoje e te menduarit (pritshmerise, fiksimeve, zakoneve, menyres te te menduarit qe kane ndeshur ne ambjent dhe e kane pervetesuar, e gjithckaje tjeter qe ka te beje me te menduarit) te njerezve qe duan t'a shprehin ate. qe t'a perjetosh dashurine, duhet thjesht te heqesh dore prej tyre. atehere nuk vuan.

Je I gjithi konfused ...po flas per tipa/e , qe s'kane pike ndjenje/dashuri per dike ...nderkohe qe vazhdon te Mbaje peng personin/nen ( viktimat )qe eshte (ose me qarte kembengulin , qe jane ne dashuri me to ) . Me kupton dot ? Apo ste ka rastisur te degjosh/Shikosh raste te tilla ?

Mese normale te biesh ne dashuri me personin e gabuar. vete fjala dashuri do te thote qe nuk e zgjedh dot personin por bie ne dashuri ashtu sic eshte. pasi njeriu del nga kjo dehje e dashurise ath shume natyrshem sheh difektet e personit qe sipas karakterit te tij/saj nuk perputhen. mendoj se e mira ne kete rast eshte komunikimi i sinqerte mes paleve dhe sidomos cila do te jete e ardhmja e tyre.

Mese normale te biesh ne dashuri me personin e gabuar. vete fjala dashuri do te thote qe nuk e zgjedh dot personin por bie ne dashuri ashtu sic eshte. pasi njeriu del nga kjo dehje e dashurise ath shume natyrshem sheh difektet e personit qe sipas karakterit te tij/saj nuk perputhen. mendoj se e mira ne kete rast eshte komunikimi i sinqerte mes paleve dhe sidomos cila do te jete e ardhmja e tyre.
Ke LIKE 100%
Nisemi nga ata qe na bene koken............
U njohen rastesisht,dhe perfunduan bashkerisht!
Mund te funksiononte dhe ne krahun e kundert!

Je I gjithi konfused ...po flas per tipa/e , qe s'kane pike ndjenje/dashuri per dike ...nderkohe qe vazhdon te Mbaje peng personin/nen ( viktimat )qe eshte (ose me qarte kembengulin , qe jane ne dashuri me to ) . Me kupton dot ? Apo ste ka rastisur te degjosh/Shikosh raste te tilla ?

se pari, faleminderit per diagnozen.

se dyti, prej egoizmit. njerez te tille nuk jane mesuar te shohin pertej tij. deri aty i ka cuar truri.

De Bora : E qysh Del nga kjo dehja , kur ti vendos te dashurosh /je ne dashuri me personin /nen I/e gabuar ? Ndjenjat duhet ti kontrollosh ti , Jo te lesh ndjenjat te te kontrollojne Ty - ne kte rast nuk eshte normale . Nga lidhje te tilla ka Vetem dhune dhe abuzim , qofte kjo emocionale Apo fizike .

De Bora : E qysh Del nga kjo dehja , kur ti vendos te dashurosh /je ne dashuri me personin /nen I/e gabuar ? Ndjenjat duhet ti kontrollosh ti , Jo te lesh ndjenjat te te kontrollojne Ty - ne kte rast nuk eshte normale . Nga lidhje te tilla ka Vetem dhune dhe abuzim , qofte kjo emocionale Apo fizike .

Se po te citoj une ty: kur ndjenja eshte NDJERE....varet si ti bjere!

Nuk ju ka ndodh te gaboni autobusin? ,sa me heret zbret aq me te vogla pasojat.

Dihet historikisht qe dashuria nuk zgjat gjithe jeten. Dashuria po ka nje veti, kthehet ne respekt reciprok dhe mirkuptim per vitet e ngelura. Besoj shume te ndertimi i jetes sesa te dashuria me ter termin e saj qe permban brenda. Prandaj e perseris qe gabohet goxha ne dashuri sepse nuk merret parasysh asgje pervec ndjenjes. Truri eshte aut total.
Nuk e di ju por une kam vezhguar njerez very inteligjent, qe kane nje lloj komunikimi kodor dhe nje terheqje speciale tek te dyja palet saqe vetem me ane te kalkules dhe deshifrimeve qe u bejne fjaleve dhe xhesteve te njeri tjetrit manitehesh dhe jo vetem kaq por qe aty fillon ndertimi i kesaj lidhjeje.. pra, nuk e kane dashurine qellimin e tyre primar por kane njeriun ne terseine e tij/saj.Dashuria nuk eshte asnjehere njesia matese per nje fund te bukur.

Pra, dashuria gabon ne te shumten e rasteve.

Nuk cuditem jo...une me gjera te tilla merrem, por nuk mund ti konsideroj normale, kur ta konsiderosh qe eshte/e shikon si normale....atehere une te konsideroj dhe te trajtoj si viktime.

---Vete fjala Dashuri- eshte iluzion, jane veprimet/sjellja/fjalet ... ato qe duhesh ti marresh konsiderosh si fakt.

se pari, faleminderit per diagnozen.

se dyti, prej egoizmit. njerez te tille nuk jane mesuar te shohin pertej tij. deri aty i ka cuar truri.

Edhe me asistence edhe psikopat, na rrij larg :)

Njerez te tille , per ke e ke fjalen viktimen apo abuziesin/en? Ne lidhje me egon jam dakort.

Njerez te tille , per ke e ke fjalen viktimen apo abuziesin/en? Ne lidhje me egon jam dakort.

te dy, por mos harro se shumica e njerezve deri aty shohin

te dy, por mos harro se shumica e njerezve deri aty shohin

Viktima/t s'kane ego, abuzuesi po. Per punen e shikimit, nuk lindin te tille...thjeshte duhet shume pune ( dhe mos ta mbajne nen vete) , qe te arrijne dhe te dalin nga situata te tilla ( gjithmone flas/mbeshtes , anen e viktimes) .

Viktima/t s'kane ego, abuzuesi po. Per punen e shikimit, nuk lindin te tille...thjeshte duhet shume pune ( dhe mos ta mbajne nen vete) , qe te arrijne dhe te dalin nga situata te tilla ( gjithmone flas/mbeshtes , anen e viktimes) .

sigurisht nuk lindin te tille, por edhe rolet qe ndan ti nuk jane kurre aq te qarta. per mua jane te dy viktima te budallallekut te vet e abuzues te vetes se tyre.

.

Zana, na rri larg do te thote neve na rri larg. Mund te flasesh vetem per veten, d.m.th me(mua me) rri larg.

ha ha ...e mire per veten time e kisha, me kupton shume qarte ai :)

Ps..ja ta korigjoj, uje me gaz... me rrij larg , sa me larg :p

Back