Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Cfare libri po lexoni apo keni lexuar?

Status
Temë e mbyllur.
Përgjigje e: Cfare libri po lexoni apo keni lexuar?

ABC tani per tani. :D

Me duket se e kam lexuar kete liber.
Ka qene diqka me nje motor anti materie e se anija e tokesorve donte diqka te 6 muaj te arrinte shoejtesin maksimale (afer asaj te drites) e ne fund takojne jashte tokesora?
Nqs eshte ai, e kam lexuar ne nje mosh pak a shume me tenden po e kisha marr nga bibloteka.

Me pak fjale sa me kujtohet...
Kishte nje emer shqiptar ai personazhi. Arben a dicka te till. E merr ky jashtetoksori qe kishte dhe ky forme humane. Pra ishtre i ngjashem me ne dhe e ftone ne planetin e tij. Mbaj mend qe shkojne ne nje planet rruges ku banoret ngjanin me kormoran. Me pas mberrijne ne planetin e ketij dhe aty shikon qe ata ishin teper te zhvilluar. Mundohet te pershkroj zhvillimin e tyre me pak ate teknologjik dhe me teper ate kulturor. Pershembull shedyest i kishin robot, bile Beni i shkret ia nguki buzet njeres prej tyre se nuk e dinte qe ishte robote. E pa keshtu te bukur dhe te shoqerueshme dhe i ngjiti buzet. Mirpo u neverit sepse priste te ndiente ngrohtesin e faqes se saj, por ndieu ftohtesin e nje lekure qibernetike. E keshtu... Kyhehet ky me pas ne toke me duket se pas 60 vjetesh dhe shikon Tiranen dhe Shqiperin teper te ndryshuar apo te zhvilluar.

Nje fraze qe me eshte ngulitur ne koke nga ai liber, te cilin e kam lexuar qe femije ishte...

"Nga tryeza ata nuk ngriheshim asnjehere te ngopur, por gjithmon te kenaqur."

Se ulej ky me ata pjestaret e familjes se jashtetoksorit qe hante buke. Besome eshte nje aksiome qe e perdore qe arehere edhe sot une vete. Asnjehere nuk ngopem, por ha deri ne nje fare mase dhe ngrihem. Ndihem gjithmon i kenaqur me pas. Prandaj thone qe librat jane kulture, sepse te percjellin dicka te re, merr te gatesheme nje pervoje.

Kryeredaktori i Hostenit, Niko Nikolla, qe ne fakt e kam njohur, ka qene gazetari me funny ever. :D

Domethene ti e lexoje Hostenin anteprima, pa dal akoma ne qarkullim.

Tru shplarje ka cdo sistem. Ai ta shplante ashtu dhe ky ta shplan keshtu nga krahu tjeter. Prandaj njeriu duhet ta gjykoj vete te verteten, se ne asnje sistem nuk ta thone. Atopolantet jane krijuar per te punuar. Pra sherbejne per nje qellim.

Sa me erdhi ki libri me perralla... -urra-

2nsxjea.jpg

Otello arapi i Vlores.

Il gioco delle potenze, Barry Buzan

ALaEsf
Per here te fundit kam lexuar 3 romanet e Paullina Simons te mrekullueshme histori dashurie pasion lufte tradheti

Last edited:

Kush m'sugjeron ndonje liber te bukur... s'kam kohe per libra te thjeshte, dua ndonje qe t'me le mbresa.

Do na tregosh shkurtimisht ndonje detaj interresant nga libri te lutem? Kur ta mbarosh:d , jam kurjoz se po lexoja rreth ksaj para pak kohesh ne internet dhe me beri shume pershtypje perfundimi i saj.

Kjo dhe burri i saj, Luigji 16-te, perfundojne me koke te prere ne gijotinen e drejtesise revolucionare franceze.
Shembull qe nuk duhet ndjekur.

.....
Sapo kam perfunduar librin "Mjegullnaja e nji kohe të largët" nga Lazer Radi.
Shume liber mbreslenes...

Gruaja ne te bardha.

The Stand- Stephen King

Il rosso e il nero.

XJEJfTm.jpg

...dhe mire madje :D

p.s. doja ta shkruaja biles, por nderrova mendje

The business of the 21st century

Rober Kiyosaki

E kam lexuar/perfunduar brenda nje dite e gjys, para 3-4 javesh.

mT4N45E.jpg

Status
Temë e mbyllur.
Back