Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Dieta pa sheqer.

Se dhe 6 kg ke…mos u dorëzo tani në fund
Nuk dorëzohem, por është e vështirë të përmbahesh. Sot e shkela premtimin për të mos ngrënë sheqer. Na qerasën në punë me torta, e nuk m'u ndenj pa e ngrënë një copë, por e bëra me vetëdije të plotë, duke i thënë vetes se ndonjëherë rrallë, edhe mund të hash pak.

Truri ka nevoje per glukoze
Pse njerezit e dobet jane gjithmon nevrike??
Nuk më duket se nevrikllëku është vetëm tipar i të dobëtve.

ADN e njeriut nuk është krijuar për të ngrënë sheqer. Njeriu ka miliona vjet që është krijuar, kurse sheqeri ka dalë dhe konsumohet shumë këto 100 vitet e fundit.

ADN e njeriut nuk është krijuar për të ngrënë sheqer. Njeriu ka miliona vjet që është krijuar, kurse sheqeri ka dalë dhe konsumohet shumë këto 100 vitet e fundit.
Pse, frutat që i kemi konsumuar kur ishim akoma mbi pemë me kripë janë?

Sheqeri duhet konsumuar shoku Trint, përndryshe truri ynë nuk do punojë siç duhet nëse nuk e bëjmë.
Dhe nëse e lëmë trurin tonë pa e ushqyer me sheqerna në një kohë shumë të gjatë është shumë e mundshme që truri ynë të bëhet më i vogël dhe më pak inteligjent. ;)

Last edited:
Pse, frutat që i kemi konsumuar kur ishim akoma mbi pemë me kripë janë?
Fjala ishte për sheqerin, glukozën, këtë pluhurin e bardhë që përdoret sot.
Sheqeri i frutave quhet fruktozë, e është më pak i dëmshëm, se dhe sasia nuk është aq e madhe.
Në lashtësi nuk kishte kaq shumë fruta si sot, që kultivohen. Njerëzit ishin gjahtarë dhe ushqeheshin me mish, peshk, barishte e farëra të thata,

• Like
Reactions: Eba
Nuk dorëzohem, por është e vështirë të përmbahesh. Sot e shkela premtimin për të mos ngrënë sheqer. Na qerasën në punë me torta, e nuk m'u ndenj pa e ngrënë një copë, por e bëra me vetëdije të plotë, duke i thënë vetes se ndonjëherë rrallë, edhe mund të hash pak.
Ne jemi me ty Trint..
Gjithe forumi te mbeshtet …Jemi shume krenare !

Se si rrojne keta njerez pa e ngrene nje embelsire ne dite nje Zot e di 🙆‍♂️ . Ose dy.

- unë nk ha sheqer as ëmbëlsira apo cola veç një lugë mjaltë esëll në mngj të më ëmbelsojë pak nga helmet e ditës -

Trint i demshem eshte vetem sheqeri sintetik i perpunuar

glukoza/fruktoza qe vjen nga frutat mjalti apo karbohidratet sjane te demshme per trupin, por sigurisht qe sduhet te abuzohet me sasine.

• Like
Reactions: Eba
Fjala ishte për sheqerin, glukozën, këtë pluhurin e bardhë që përdoret sot.
Sheqeri i frutave quhet fruktozë, e është më pak i dëmshëm, se dhe sasia nuk është aq e madhe.
Në lashtësi nuk kishte kaq shumë fruta si sot, që kultivohen. Njerëzit ishin gjahtarë dhe ushqeheshin me mish, barishte e farëra të thata,
E di shoku Trint që e kishit fjalën për glukozën apo për sheqerin indudtrial, por muabeti këtu është që glukoza apo sheqeri industrial nuk është fare i dëmshëm për trupin e njeriut.

Të dëmshme janë vetëm informacionet që ne marrim duke u prallisur, dhe kështu na çojnë në një rrugë të gabuar. ;)

Last edited:
E di shoku Trint që e kishit fjalën për glukozën, por muabeti këtu është që glukoza nuk është fare e dëmshme për trupin e njeriut.

Të dëmshme janë vetëm informacionet që ne marrim duke u prallisur, dhe kështu na çojnë në një rrugë të gabuar. ;)
Pse, ti mendon se ato që ti di, ose informacionet që merr ti, janë të gjitha të vërteta? Varet se si kupton secili ato që lexon.

Që ta sqaroj me pak fjalë... duke përdorur arsyetimet dhe logjikën.

NJerëzit e lashtë, para qindra mijëra vitesh, ishin gjahtarë dhe hanin vetëm mish, peshk, barishte dhe fara. Për këtë lloj ushqimi ishte krijuar ADN e njeriut. Ky lloj njeriu ishte shumë i zhvilluar fizikisht, shkonte deri në 3-4 metra lartësi. Edhe sot zbulohen skelete të njerëzve të lashtë, që quhen gjigantë. Atyre nuk u prisheshin as dhëmbët.

Para ca mijëra viteve, njerëzit filluan të kultivonin drithin, perimet e frutat, duke e mbushur barkun më shumë me to. Për pasojë njerëzit u shkurtuan dhe u zvogëluan, duke arritur gjatësinë e sotme. Pasi doli dhe sheqeri që filloi të konsumohej shumë, u shtuan sëmundjet dhe prishja e dhëmbëve.

Trint i demshem eshte vetem sheqeri sintetik i perpunuar

glukoza/fruktoza qe vjen nga frutat mjalti apo karbohidratet sjane te demshme per trupin, por sigurisht qe sduhet te abuzohet me sasine.
@Trint kete do thosha edhe une. Per me teper mbaj parasysh qe gjithesesi edhe pse sikur ishim gjahatare dhe frutta kisha me pak, mendoj se adn jone i eshte pershtatur sasise nder shekuj. Mendoj edhe qe asnje gje nuk duhet bere drastike se eshte shume e demshme per trurin qe nuk e stervit duke i zbritur shkallet nje nga nje po sikur e hedh neper shkalle e plaset aty ne fund, si i dalldisur. Njesoj perfytyroj edhe fizikun qe nuk i jep kohe shkalle per shkalle te riprodhoje vete sheqerin qe eshte mesuar te kete ne dite nga jashte. Une per vete gjendem me mire keshtu ne gjerat qe dua te ndryshoj. Per pjesen tjeter Marla eshte shprehur mese qarte.

Pse, ti mendon se ato që ti di, ose informacionet që merr ti, janë të gjitha të vërteta? Varet se si kupton secili ato që lexon.

Që ta sqaroj me pak fjalë... duke përdorur arsyetimet dhe logjikën.

NJerëzit e lashtë, para qindra mijëra vitesh, ishin gjahtarë dhe hanin vetëm mish, peshk, barishte dhe fara. Për këtë lloj ushqimi ishte krijuar ADN e njeriut. Ky lloj njeriu ishte shumë i zhvilluar fizikisht, shkonte deri në 3-4 metra lartësi. Edhe sot zbulohen skelete të njerëzve të lashtë, që quhen gjigantë. Atyre nuk u prisheshin as dhëmbët.

Para ca mijëra viteve, njerëzit filluan të kultivonin drithin, perimet e frutat, duke e mbushur barkun më shumë me to. Për pasojë njerëzit u shkurtuan dhe u zvogëluan, duke arritur gjatësinë e sotme. Pasi doli dhe sheqeri që filloi të konsumohej shumë, u shtuan sëmundjet dhe prishja e dhëmbëve.
Ku i keni mësuar këto budallëqe shoku Trint, se latë nam.
Njërzit ishin çdo gjë ngrënës, janë çdo gjë ngrënës, dhe ashtu do ngelen për një kohë shumë shumë të gjatë.
Hani sheqer sa të doni shoku Trint, dhe mos dëgjoni këta pseudo doktorët tanë se nuk të gjen gjë.

Vetëm nëse arrihet mosha mbi 50 vjeçare e lartë do patur pak kujdes mos të teprohet me kriprat, sheqernat, dhe indyrnat apo dhjamërat, dhe duhet konsumuar më shumë fruta dhe zarzavate.

Last edited:
e kam provuar dhe un ta pi ashtu po se beja dot .
i hedh pak mjalt .
Kafes i hedh mjaltë ., atëher nk është mjaltë bio se ajo nk shkrihet në kafe - mesa do unë ., pra shkoj sheqeri në Suger .

Back