• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Dr Ibrahim Rugova 1944-2006

Përgjigje e: Dr Ibrahim Rugova 1944-2006

P.S E di ti se sa njerez mendojn se Thaci ka qene i futur ne UCK me ndihmen e Serbeve???

sa interesant Amerikanet po e perkrahin nji spiun te serbve Hahahjahahaha

21_07_10_23306_xhv.JPG

Zëvendëspresidenti Joseph Biden:
Hashim Thaçi është George Washingtoni i Kosovës

anë e mbanë kendon Kosova si Rugova nuk bon nona
kendojn Llapi e Gollaki sjhkive Ibra i doli haki
i perzuni edhe i ka shkatru
pamvarsin na ka pru

fal te koft me histori e me shoqni e me parti tina e krejt hahah
askush spo ti ndalon
historija e kosoves nuk mund te shkruhet pa dr rugoven e bill klintonin

Thaçi injoron vlerat e luftës

Në ditën e nëntë të grevës, veteranët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës janë izoluar dhe po refuzojnë marrjen e ushqimit në shenjë proteste ndaj institucioneve të Kosovës për mosmiratimin e ligjit për vlerat e luftës. Por, më e dhimbshmja e gjithë kësaj është se deri më tani asnjëri nga qeveritarët nuk ka gjetur kohë për t’i vizituar ish-guerilët e UÇK-së.

01 qershor 2011
Deputetët e grupeve parlamentare të taborit opozitar konsiderojnë se kryeministri Hashim Thaçi po tregohet injorues karshi vlerave të luftës, i cili deri më tani asnjëherë nuk ka vizituar nën tendë veteranët e UÇK-së.

Kryetari i këshillit grevist, Xhevdet Qeriqi, nuk ka koment për mosvizitën e të parit të qeverisë. “Deri më sot askush nga ekzekutivi nuk na ka vizituar, madje as kryeministri. Prandaj, nuk mund ta kuptojmë se pse po ndodh kjo, derisa ne jemi të hapur për të gjithë”, ka thënë Qeriqi.

Shefi i grupit parlamentar të LDK-së, Ismet Beqiri, mendon se gjëja më e paktë që ka mundur ta bëjë kryeministri Thaçi do të ishte vizita e tij në tendën ku po qëndrojnë tash e sa ditë veteranët e luftës.

“Kjo indiferencë e Thaçit flet më së miri për injorancën e tij karshi vlerave të luftës “, ka thënë Beqiri.

Sipas tij, mosaprovimi i ligjit për statusin dhe të drejtat e dëshmorëve, invalidëve, veteranëve, pjesëtarëve të UÇK-së, viktimave civile dhe familjarëve të tyre është një tregues për qasjen joserioze të qeverisë ndaj kësaj çështje që është mjaft serioze dhe e ndjeshme. Ai ka rikujtuar se është obligim i Kuvendit që të nxjerrë sa më parë Ligjin për vlerat e luftës.

Ngjashëm është shprehur edhe ish-komandanti i UÇK-së, deputeti i Vetëvendosjes!, Rexhep Selimi, sipas të cilit vlerat e luftës po injorohen nga institucionet shtetërore.

“Kryeministri Thaçi duke mos i vizituar luftëtarët e lirisë që kanë hyrë në grevën e përshkallëzuar duke u futur edhe në grevë urie, po tregon për injorancën e tij ndaj tyre. Prandaj, me këto veprime mendoj se po iu bëhet një anashkalim dhe injorim kërkesave të tyre”, ka thënë Selimi.

Ai ka rikujtuar se kërkesat e veteranëve të luftës janë të drejta që duhet realizuar sa më parë që të jetë e mundur. “Aprovimi i ligjit është një e drejtë elementare dhe domosdoshmëri”, ka thënë Rexhep Selimi.

Edhe Ahmet Isufi i AAK-së, i cili gjatë luftës në Kosovë ka qenë komandant i UÇK-së, ka vlerësuar se veteranëve të luftës po iu mohohet një e drejtë elementare. “Realisht të drejtat e tyre janë të mohuara në këtë moment dhe në këtë drejtim po iu bëhet një padrejtësi. Jo vetëm që është dashur të vizitohen nga qeveritarët, por duhet proceduar sa më parë me nxjerrjen e ligjit”, ka thënë Isufi.

Qeveria e Kosovës, ndërkaq, arsyetohet se Ligji për të drejtat dhe benificionet e kategorive të dala nga lufta është dërguar në Kuvendin e Kosovës dhe pritet që gjatë ditëve në vijim të vendoset për shqyrtim. (zëri)

Marre nga Ekonomisti.info http://www.ekonomisti.info/artikulli/1/0/12914/thaci-injoron-vlerat-e-luftes/

Nje komentues fill mbas publikimit te keij aritkulli ka shkruajtur keshtu (nuk po e bie emrin e tij ketu)

02 Qer 2011 10:40

"po a tani pe dini se si THAQI u kyq ne UQK a?? po ai me arme ne dore me ndihmen e SHIK te shqipris dhe UDB te serbise hyri ne tv dhe u vetshpall si komandant i UQK pasi qe likvidoi konkurencen..se shpejti do te dalin ne shesh keto gjera dhe me se miri e dijne XHAVIT HALITI,KADRI VESELI e tani e kan kuptuar dallaveren edhe FATMIR LIMAJ E JAKUP KRANSIQI qe kan luftuar me zemer dhe qe kan merita shume me shume se kryeminsitri..i cili injoron luften sepse asnjeher ska qen ne front por nga restauranti drenica ne durres komandonte e ushtaret as qe dinin se kush eshte THAQI e tai e kuptojne te gjithe se kush eshte ai"

P.S Nje pyetje kam une: Cfar udheheqesi i Vertet nuk do te Vizitonte vetem per pak minuta shoket e tije te Luftes ne rrethana te tilla???

Vaji i LDK-se per fotografine e nje "presidenti"

Xhevat Bislimi

Vertete jemi bere per te na "shkruar" ne shqiptareve kudo dhe veçmas neve te Kosoves... LDK-ja nuk mund ta kuptoje asesi se I. Rugova ishte kryetar i LDK-se dhe "president" i Kosoves ne kohen e Serbise (kolaboracionist) dhe ne kohen e UNMIK-ut! Asgje me shume. Ai asnjehere nuk e pati fatin te beheje "president" i Republikes se Kosoves, i shtetit te pavarur te Kosoves... Po edhe sikur te ishte "prtesident" pse duhet ta kishte fotografine ne zyrta e shtetit? Ç'kuptim ka kjo? Apo mendon LDK-ja se Kosova eshte akoma ne kohen e Serbi-UNMIK-ut? Kosova ka levizur pak perpara... Prandaj, nese duhet t'i mbahet fotografia nje figure historike dhe madhore ajo eshte e BACE ADEM JASHARIT, pastaj e Gjergj Kastriotit, Abdyl Frasherit, Hasan Prishtines, Bajram Currit, Ise Boletinit, Shote Galices, Ismail Qemalit, Enver Hoxhes, Adem Demaçit, Jusuf Gervalles, Kadri Zekes, Rexhep Males, Nuhi Berishes, Fehmi e Xheve Lladrovcit, Adrian Krasniqit... dhe e mbi dy mije deshmoreve e heronjve vetem te Luftes se fundit te ushtrive çlirimtare... Por, dihet qe shtetet kane rregullat e tyre dhe ne zyrat e shtetit mbahet vetem nje fotografi, ajo e Kryetarit te shtetit... Fatin e pati te jete Atifetja e jo Rugova... Prandaj pajtohuni ju te LDK-se dhe emancipohuni e qyteterohuni pak... Lereni varrin ne varrin e tij! Mos ia beni si ky axhamiu, Naim Huruglica, i cili po mbaka ne zyren e shtetit fotografine e tij dhe plote mburrje po del edhe para mediave me ate foto pas shpine...!!

Po si more njerz
ket coftin qe sa ishte gjall ishte nji nieri i milloshit
po e leni ne ket nenforum

ndersa nierin i cili qe nga fminija luftoi kundrej serbit dhe e arriti edhe qlirimin
edhe e krijoi shtetin e dyt shqiptar
edhe e udheheq tani gjysmen e popullit shqiptar
sipas juve nuk e ka vendin ketu

por eshte fat i mier qe vetem sipas juve eshte kjo
edje eshte fat i mier qe skini tjeter mundesi perpos ketu te cenzuroni postime te perjashtoni antar
qe nuk shkruejn si juve jau do zemra

kthene temen ne ket nenforum per KRYEÇLIRIMTARIN e Kosoves
ose largone edhe ket tem per ket coftin se e ka mbush er ket nenforum

te lumt fegi se qenka kenge shum e bukur

kenga po e bukur po ky bylbyli kengetari edhe me i bukur
a njef ti mier agimin
ati i shkoike ktynehere zeri neper ambasada te shkieve ne gjermani edhe ma mier se sot ne kajk
e more agim po mier te njofin shqiptaret ty
sidomos mergata e jon qe ka ik nga shkau

Agim Gashi

Agim Gashi, rapsod dhe këngëtar, ish i burgosur politik, lindi më 27.07.1954 në fshatin Okllap, afër Janjevës.

Ka kryer shkollën normale në Prishtinë, e njëherit ka shkollur zërin te prof Terpkovi i Shkupit. Këngëtar i RTP-së ishte që nga viti 1973.

Është njohës i mirë i forklorit burimor shqiptar, dhe ishte bashkëpuntor i jashtëm i institutit Albanologjik në Prishtinë. Njëherit ishte nder aktivistët e zellshëm të pajtimit të gjaqeve.

Për aktivitetet e tija dhe për këngën që e këndonte me plot guxim, ishte i ndjekur dhe i denuar politikisht. Në burg ishte që nga viti 1985-89, për t´u izoluar më vonë. U detyrua ta lëshoj atdheun sepse shpesh pervec torturave e detyronin edhe t´i hajë kasetat e tija.

Jeton si i merguar në një banesë të harruar diku në Gjermani. Nuk mund të kthehet në atdhe për shkak të shtëpisë së djegur.

Vepron e shkruan në vetmi.

http://www.rapsodet.com/Agim Gashi/Agim Gashi.htm

HAHAHAHAHA
i paska hanger kasetat merre me mend qfar rrene
edhe nuk paska ku meu kthye se ja kan kall shpin

a nuk tregon se ky nuk ka lan vend te kthehet ne Kosoven e Lire jo
me ja dhan krejt gjermanin ky nuk guxon meu kthye ne vendlindje

kesi njerzish pra e perkrahun e i kendoin coftakut

Back