• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Ekzekutohet bankieri Artan Santo

Përgjigje e: Ekzekutohet bankieri Artan Santo

Supermen, po jep vleresime te renda e e te ngutshme, duke pergjithesuar dukurine deri ne ate mase qe nuk duhet te behet. Cdo gje qe juve "demokrateve" nuk po ju pelqen, ia futni "komunizmit". Jo mire dhe aspak e drejt. Nje kultur kriminaliteti tek populli yne ekziston edhe me heret se koha e komunizmit. Mos e harro kete.
Ajo qe me bene pershtypje tek ti, kembengulesia yte ne ate qe thua ti. Ketu po flitet per nje dukuri shume te perhapur, jo vetem ne Shqiperi....dhe kur nje veper/akt e tille i caktuar kriminal ndodhe, e jo vetem kjo, por me qindra te tjera, deri tani, te llojit te ketille, bene qe pjesemarresit ne kete teme te japin mendimet e tyre. Eshte shume e natyrshme, qe mendimet te jene edhe te ndryshme. Spekulimi eshte pasoje, rezultat i nje paqartesie te ndonje situate te caktuar, vepre kriminale, apo edhe e ndonje akti tjeter cfardo lemie qofte, jo vetem ne nje kohe e hapesire te shkurt apo ngushte, por edhe me gjere....
Ketu kemi te bejme me nje akt kriminal e terrorist vrases....dhe logjikisht, lidhur me kete akt, duhet pergjigjur, qindra e mijra pyetjeve....edhe prokurori spekulon deri sa mos t´i kete faktet ne tavoline....
Duke e njohur realitetin shqiptar te deritanishem, sidomos ate kriminal, mafioz e ne shume pikepamje tjera, qe nga `97-ta, eshte shume e natyrshme, qe e dhe anetarja Zana, te jep nje mendim te tille, me te cilin mendim do pajtoja edhe une, (qe ti mund te mos jesh i ketij mendimi), por nuk eshte as komuniste ajo, ne kutpimin e fjales te cilen e shpreh ti, dhe mbi te gjitha nuk propagandon pislleqe ne kete forum, sipas akuzes tende te pergjithshme, ndaj saj.

Ne teme;
femiu i thoshte babait; " ...babi, mos u pikos me kos se pallohesh nga lopari..."
Edhe Santos eshte e mundur, qe me pare, t`i ket thene ndokush qe; "... te mos pikoset me kos...",....

Shqiperia, madje edhe Kosova, nuk kane potencialin financiar qe dhjetra mijra, ndoshta edhe qindra mijera, persona te cfardo profili qofshin ata, mbrenda nje kohe te shkurter, ne nje rruge te ndershme, te behen milionera, e ndoshta edhe miliardera...

I ke parasysh ato krimbat qe te ngjiten nga kembet dhe nuk ke deshire ti ngordhesh por ju jep 1 perplasje te shpejte dhe I hudh ne krahun tjeter.... kshu edhe kjo pune me k'te krimbin & Co ( flas per Superman & Co, ne k'te rast. )

-Jam shume dakort me Komentin tend, dhe I qendroj komentit tim. Pastrim parash duke filluar qe nga qeverite/politika pra te dyja palet, dhe duke mbaruar tek Lazarati. Biznesmeni i ardhur nga 1 familje me nder ( qe kjo s'ka lidhje fare dhe as qe duhet te diskutohet ) qe I ngjiti shkallet me djersen e tij , por sic thote ajo fjala e urte----Kur ngordh gjarpri ngordh edhe helmi- kshu edhe puna e ktij.

Ehe se harrova pasurit e kishes kane shume transparence ...:p ;)
nje prift ne veri ketu ne Itali ...(duhet te dish patjeter italisht :) )

Il prete e l’eredità alla perpetua: nuovi documenti, conti da rifare

Lumezzane (Brescia), 31 gennaio 2014 - Don Giulio non avrebbe lasciato in eredità nemmeno un euro dei parrocchiani alla sua badante. Insomma del generoso “conquibus” regalato dal defunto don Gatteri a Valentina Popescu, la 52enne moldava che per 12 anni ha accudito il sacerdote di san Sebastiano di Lumezzane, non farebbero parte le donazioni dei fedeli. La novità è emersa ieri in tribunale in occasione di un’udienza interlocutoria davanti al giudice Elda Geraci, e se confermata spianerebbe la strada a una risoluzione conciliativa del caso. Alla sua morte, nell’aprile scorso, don Giulio a sorpresa ha nominato quale erede di 665mila euro la perpetua. Due giorni prima di andarsene tuttavia il don ha eseguito un misterioso spostamento di 332mila euro dal conto corrente della parrocchia al proprio. Timorosa che nell’ingente lascito fosse finito ben più di qualche spicciolo della comunità, la Curia è corsa in tribunale e ha ottenuto il sequestro conservativo dell’eredità.

In vista di approfondimenti per distinguere ciò che era di don Gatteri da ciò che invece non lo era, il giudiceaveva sbloccato a favore della donna solo un decimo del patrimonio. Per settimane, dato che l’accesso alla contabilità era in mano all’erede,in Diocesi si è respirato il malumore. Ieri, però, la svolta.«Finalmente la banca ciha fornito la documentazione – ha spiegato l’avvocato della perpetua Biagio Riccio -. Dai primi riscontri sembra che don Giulio non abbia commesso alcuna malversazione e la signora Popescu sia legittima erede della somma». Quei 332mila euro prelevati dai conti parrocchiali costituirebbero il saldo di un«prestito» elargito in precedenza ai fedeli dal sacerdote, che è poi rientrato dal rosso saltando le autorizzazioni imposte dal Diritto canonico. La controparte ha ora tempo fino al 3 aprile per confermare la ricostruzione della contabilità. La vicenda tuttavia ha lasciato strascichi:«La Curia poteva evitare una misura cautelare – lamenta Riccio -. La mia assistita così è stata fatta passare da ladra, e non attende altro che una riabilitazione da parte della comunità». Se ciò avvenisse potrebbe arrivare a “regalare” parte dell’ereditàal paese.

di Beatrice Raspa

Ku i gjeti prifti gjithe keto para per te ''ashtequajturen'' badante ;)

vdesim ne shqiptaret te bejm heronj.

i lutem rames ti beje nje lapidar .ta heqi avni rustemin dhe te vej berlusconin

Vdesin shqiptaret t'i bejne te gjithe heronj, sidomos pas vdekjes. -mendon-

Fleur po S.Konomi pse u vra? E bera google po sdel ndonje gje konkrete mbi atentatoret dhe motivet.

I ke parasysh ato krimbat qe te ngjiten nga kembet dhe nuk ke deshire ti ngordhesh por ju jep 1 perplasje te shpejte dhe I hudh ne krahun tjeter.... kshu edhe kjo pune me k'te krimbin & Co ( flas per Superman & Co, ne k'te rast. )

-Jam shume dakort me Komentin tend, dhe I qendroj komentit tim. Pastrim parash duke filluar qe nga qeverite/politika pra te dyja palet, dhe duke mbaruar tek Lazarati. Biznesmeni i ardhur nga 1 familje me nder ( qe kjo s'ka lidhje fare dhe as qe duhet te diskutohet ) qe I ngjiti shkallet me djersen e tij , por sic thote ajo fjala e urte----Kur ngordh gjarpri ngordh edhe helmi- kshu edhe puna e ktij.

Postimi yt eshte thjrshte nje provokim ordiner por qe i ke po i ben llogarite gabim se krimbi eshte tjeter kush ketu.

Mesazhi eshte i qarte. Ne shqiperi ska leke nuk mund te jesh biznesmen. Nese vritesh do e kesh merituar, nese ben dicka padyshim e ke me leke te pista. Nese vjen nga jashte qofte shqiptar qofte nderkombetar ke agjende. Te vazhdoj me ? ...

Po, duhej te vazhdoje keshtu: Nese je scion e nje familje me ze, nuk mund te gjykohesh dot kurre. :p

Ketu po te sjell nje shembull konkret, me dy binjake. Shikoje dhe vleresoje vete. Dy binjake, the same genes, the same data, same everything....dhe vetem nje ndryshim i vogel (pertypja e cimcakizit) sjell ndryshime ne te shprehurit e karakterit te tyre.
Po te ndryshohet te pakten nje gen, ose disa gjenerata, cfare ndryshimi do sjelle valle kjo vale?

http://www.mobiledia.com/news/199675.html

Te lutem shikoje kete video dhe pastaj gjyko!

Kitty po ti cne qe e ke pare nipin e Dulles me kokain? :p

Fleur po S.Konomi pse u vra? E bera google po sdel ndonje gje konkrete mbi atentatoret dhe motivet.

Per nja 2000 ha toka ne Hamalle te Durresit qe i dolen prone ...
Me duket se u gjet i vrare dhe prokurori qe po merrej me ç'eshtjen ;)
Njerezit duhen te shqetesohen per krimin ...jo i mire i keq ...
ç'rendesi ka ?!!
rendesi ka sistemi qe eshte ndertuar ;)
eliminimi i kundershtarit ...

Po ate version e lexova po prape sikur nuk u zbardhen autoret. E shoqja e te ndierit ashtu mendonte, ne nje interviste qe e lexova.

Po ate version e lexova po prape sikur nuk u zbardhen autoret. E shoqja e te ndierit ashtu mendonte, ne nje interviste qe e lexova.

Per tu zbardhur kane ...
deri sa ka njerez qe thone mire ja beri pse duhet te jesh i pangopur ...
leri me te fortet te vjedhin me shume ;)
kot nuk te vrasin ...
a e kupton mentalitetin e inferioreve ...
jane mesu me kerbaç gjithe jeten ...
nuk i be pershtypje

Në cilin postim timin, fola gjë për ligje?! Apo, lexove njërin që e njoh nga një tjetër forum dhe më përmendi profesionin, dhe të shërbeu ty për të më etiketuar? Kaq mund të bësh?!

Fjalët e mia, vijnë natyrshëm nga një njeri i thjeshtë dhe praktik, që nuk i fus të gjithë në një kallëp nga injoranca masive e diktuar sepse, përvoja më ka mësuar se është diçka e gabuar. Mbi të gjitha, nuk gjykoj një njeri të një rangu të tillë si Santo, përderisa secili prej nesh është qënie e gabueshme dhe, shkalla e gabimit, shkon në përpjestim të drejtë me postin dhe pozicionin që ka çdo njeri në jetë. Nuk më pëlqen të bëj hipokriten duke u shtirur si njeri pa mëkate, tek kërkoj pastërtinë tek ata që janë më lart se unë.
Mbaj mend, që para 3 vitesh, kur u vra në mënyrën më mizore Skerd Konomi, s'la njeri pa e sharë të ndjerin dhe isha e vetmja që e "mbrojtja" dhe, m'u sulën këta virtualët kompetentë si puna jote tani, tek ma morën si diçka personale. Epo nga përvoja dhe intuita, s'e kisha gabim as atëherë dhe s'e kam as tani. Përtej njerëzve të rëndësishëm që janë të ndotur ku s'ka më, kam njohur personalisht (nga afër) edhe të tjerë që pavarësisht pozitës së rëndësishme, janë njerëz të denjë por që kanë pasur këtë fat: ose janë hequr fare nga kjo botë, ose janë presionuar që të heqin dorë nga posti që kanë pasur.

Nuk po bëj lojra juridike, në postimet e mia në lidhje me të ndjerin Santo, për të cilin ushqej respekt dhe admirim.

Nuk arrij te shoh se pse duhet te mos i referohem nje informacioni lidhur me nje subjekt te caktuar kur ky informacion nuk ka ardhur nga subjekti ne fjale vertet por ama referimi ka ndodhur *pas* nje konfirmimi vertetesie nga vete subjekti. Nese ky konfirmim nuk do te kishte ndodhur, por qe nuk eshte ky rasti yne nga evidentimi pak me siper, atehere do te kishte vend per kundershti.

Te tjeret mund te thone shume gjera. Te njejtin parim ke ilustruar edhe ne kete shkrim: opinonet jane pa rendesi perpara evidencave.

Te njejten gje duhet te bejme edhe ne kete rast, thjesht ndryshon burimi i opinonit (jo 'ata' por ti ne kete rast). Nese ti ke patur rastin te njohesh apo te dish me teper, kjo nuk aplikohet per mua apo dhe per shume te tjere ketu, psh.

Ka shume mundesi, nuk ka arsye pse jo, qe tere cfare ke thene te jete e drejte. Por edhe nje here, cfare ti di nuk eshte e thene qe te dihet nga te tere. Nese deshira ime dhe e shume te tjereve per nje investigim rrenjesor shihet ne cast si nje paragjykim vetem sepse eshte ne kundershti me ate qe *ti* di por jo une, eshte pikerisht cfare me hap deren kanat me kanat qe une te spekulloj po aq ne cast me idene e fshehjes se nje pjese te te vertetes ne formen "djeg miza nen kesule".

Kembengul ne nje investigim rrenjesor, kam deshire te vertetohet se ke te drejte.

Mendoj si shume te tjere ketu, qe te tera cfare po themi qe te tere, nuk jane gje tjeter pervecse mendime dhe komente te gjithsecilit.

..

Aty mbaje gomarin, se ka jeshil! Pikerisht! Asnje nga cdo ane qofte, pro ose kontra, nuk jane ne gjendje te dine te verteten. Kontra jane njerez ne genera,l qe nisen nga experienca te hidhura te se kaluares; pro jane disa qe nisen thjesht nga prejardhja e personit. Ku vajte? Hicgjekundi!

*Nje gje dihet me siguri: ku ka tym, ka zjarr. Nderkohe qe zjarri, as krijohet as mbaron pa zarar.

Krimi/met ku ka dore politika/korrupsioni zor se zbardhen, edhe nese zbardhen e han noj morr I vogel qe I ngel/ja lene ne dore.

Ps...Kurse sa per k'te Juristen qe na llap lart e poshte dhe I dukemi te derrmuar.... por qe fshihet me nofke....dil 1 here dhe fol ne emrin tend, te te shohim sa e zonja je... ne te kundert derrmuese je edhe ti si gjithe te tjeret k'tu.

Për hir të së vërtetës, S.Konomi, ka qenë ndër të paktët gjyqtarë korrektë dhe të aftë. Pronat, i kishte si rezultat i trashëgimisë dhe, ishte në gjyq akoma me disa të tjerë që pretendonin të ishin pronarë, duke bë edhe fallsifikime dokumentash. Por, pas tyre, ata që pretendonin këto prona, ishin të tjerë... dhe për ta pëshpëritë i gjithë vendi deri aty sa hyn ke ato faktet botërisht të ditura.

saura, ka të drejtë në atë që të tregoi, madje e mbaj mend që ishte edhe atëherë ndër të paktët anëtarë që mbante një qëndrim korrekt, me pjesën tjetër që asohere s'lanë gjë pa thënë edhe pa e ditur të vërtetën, dhe tani që kjo ka dalë sheshit, bëjnë si shurdhmemecë ndaj Konomit... mezi presin viktimën e rradhës, që t'ia rinisin pasionit të tyre, siç është edhe rasti në fjalë.

Per tu zbardhur kane ...
kot nuk te vrasin ...
nuk i be pershtypje

Deri diku skane faj. Njerezia eshte bere indiferente.

PS: ne mos gaboj solle nje artikull mbi ceshtje konflikti bashkepronesie qe kishte i ndjeri. :))

gurax, pa bërë lojra fjalësh të mëtejshme; për hetim rrënjësor jam edhe unë por, e shikoni pak se ç'shkruani? unë e kisha si kundërpeshë e atyre që po paragjykojnë pa e ditur të vërtetën, madje asnjë nga këta nuk pashë tek të argumentojë së paku, mekanizmin sesi i ndjeri gjasme paska qenë pjesë e krimit. Thjesht, hamendësime kafenesh.

Këtu pasi iu bë gjyqi popullor si me qenë në kohën e inkuizicionit, dhe një pjesë e jona dolëm kundër një qëndrimi të tillë - qëndrim aspak etik dhe njerëzor në rradhë të parë, lëre pastaj pa përmendë mungesën e njohurisë, na kërkoni gjithë arrogancë: ma vërteto se nuk ka qenë i inkriminuar!!!
Ju o nuk e kuptoni ç'a flisni, ose unë nuk e kuptoj dot gjuhën tuaj.

Nuk dua ta zgjas më tej në debate personale, për të vetmen arsye: për hir të respektit ndaj këtij njeriu, për asgjë tjetër.
Uroj me gjithë qënien time, të bëhet një hetim i vërtetë dhe të gjinden si ekzekutorët dhe ideatorët e një krimi të tillë.

ndërkohë, vazhdoni me teoritë konspirative... meqë paskeni aftësi të pashoqe në këtë fushë.
paçi fat!

Per tu zbardhur kane ...
kot nuk te vrasin ...
nuk i be pershtypje

se eshte gjynah te derdelliisim per te vdekurin.shpirti ne paqe ju prehte.

une nuk e njoh personaliisht, pradaj nuk bej komente alla horoskop.

vetem se me irriton politika e qelbur shqiptare me dy fytyra.

Për hir të së vërtetës, S.Konomi, ka qenë ndër të paktët gjyqtarë korrektë dhe të aftë. Pronat, i kishte si rezultat i trashëgimisë dhe, ishte në gjyq akoma me disa të tjerë që pretendonin të ishin pronarë, duke bë edhe fallsifikime dokumentash. Por, pas tyre, ata që pretendonin këto prona, ishin të tjerë... dhe për ta pëshpëritë i gjithë vendi deri aty sa hyn ke ato faktet botërisht të ditura.

saura, ka të drejtë në atë që të tregoi, madje e mbaj mend që ishte edhe atëherë ndër të paktët anëtarë që mbante një qëndrim korrekt, me pjesën tjetër që asohere s'lanë gjë pa thënë edhe pa e ditur të vërtetën, dhe tani që kjo ka dalë sheshit, bëjnë si shurdhmemecë ndaj Konomit... mezi presin viktimën e rradhës, që t'ia rinisin pasionit të tyre, siç është edhe rasti në fjalë.

E lexova edhe kete punen e falsifikimeve qe u ben ndaj prones se tij.
Se kush qendronte prapa tyre sja kam iden. :))
Flm per sqarimin.

Mire ia bene atij qeni qe e vrane..

Tashi, sa me pare duhet te kapen ata llaskucet qe e vrane..

Deri diku skane faj. Njerezia eshte bere indiferente.

PS: ne mos gaboj solle nje artikull mbi ceshtje bashkepronesie qe kishte i ndjeri. :))

eh indiferent edhe ndaj vdekjes
o e tipit mire ja bene qelbesires ...
ku kemi arritur ...

522076_238661796231493_1449251957_n.jpg

:p ;) :)

Back