Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Fiset e Gegnise.

Popul

Popullsia Shqipetare ne bote pa te asimiluarit eshte 10 milion ku 8 milion ballkanas te lashte
1.4 deri 1.5 milion sllave dhe 500 mij deri 600 mij Gjermane dhe Tjere i bjen raporti 8 me 2
Në fakt këto vlejnë vetëm për 5 milionshin mashkullor. Do të ishte interesant të dinim më gjerësisht rreth haplgrupeve femnore Mtdna! :)

Në fakt këto vlejnë vetëm për 5 milionshin mashkullor. Do të ishte interesant të dinim më gjerësisht rreth haplgrupeve femnore Mtdna! :)
Kuptova ketu i kam llogarit edhe vajzat sepse kemi edhe motra edhe disa vajza ato te martuarit etj

Berisha e Kuqe jane ne https://www.yfull.com/tree/E-Y96696/ - formu para 2600 vjet , E-Ph2180 , ai algjeriani eshte me origjine shqiptar besoj , ndoshta ka qene pjes e Dardaneve kjo linje ose Triballi ose Moesi , Edhe kjo eshte nen E-L241 qe e ka nje origjine ne Hungarin apo Evropen qendrore prej koha e hekurit ose bronzit besoj , prej atje ka ardh ne Balkanin qendrore dikur ose dicka ashtu

495px-Dardania_kingdom.png

Berisha e Kuqe jane ne https://www.yfull.com/tree/E-Y96696/ - formu para 2600 vjet , E-Ph2180 , ai algjeriani eshte me origjine shqiptar besoj , ndoshta ka qene pjes e Dardaneve kjo linje ose Triballi ose Moesi , Edhe kjo eshte nen E-L241 qe e ka nje origjine ne Hungarin apo Evropen qendrore prej koha e hekurit ose bronzit besoj , prej atje ka ardh ne Balkanin qendrore dikur ose dicka ashtu

495px-Dardania_kingdom.png
Ky Algjeriani mund te jet Shqipetar qe ka shku gjat kohes Osmane

Prap se prap, kjo që thua nuk qëndron edhe shumë, sepse duhet parë nga ana tjetër. Haplogrupet vendore janë ato që nuk ndërruar gjuhë që nga krijimi i etnosit tonë, ndërsa këto tjerat janë ndikime të huajat që dmth kanë ndërruar gjuhë nga sllavishtja apo gjermanishtja kanë kaluar në ilirisht apo arbërisht.

Jam i pajtimit që nuk duhet të gjykime personale, se askush nuk mund të akuzohet për përkatësi gjenetike sepse një gjë e tillë është absurde por, kur flasim në përgjithësi janë fakte që duhen marrë parasysh!
Ajo cka treguat ju po por prap ato vendore dominojne

Që nga shekulli i 10-të ose i 11-të, arvanitë ('arvanitasit' ose 'shqiptarët') u përhapën ngadalë drejt bregdetit të Adriatikut dhe gjithashtu në jug dhe në lindje. Si elementet romane ballkanike ashtu edhe ato sllave u integruan në grupin etnik shqiptar në zhvillim dhe u asimiluan pjesërisht.
Kete e kam perkthy nga gjermanishtja
E kam mare nga Wikipedia
Ky tekst a perputhet me testet gjenetike

Që nga shekulli i 10-të ose i 11-të, arvanitë ('arvanitasit' ose 'shqiptarët') u përhapën ngadalë drejt bregdetit të Adriatikut dhe gjithashtu në jug dhe në lindje. Si elementet romane ballkanike ashtu edhe ato sllave u integruan në grupin etnik shqiptar në zhvillim dhe u asimiluan pjesërisht.
E kam mare nga Wikipedia
Çdo gja duhet të dokumentohet. Unë studioj histori, dhe pikëpamjet e mia rreth burimeve historike kanë ndryshuar shumë. Nuk mund të marrësh çdo gjë si burim. Është e vërtetë që në internet s'na kërkon njeri përgjegjësi, edhe po e bëri nuk është epror i yni, por e mira e punës e do që të kërkohen argumentat. Të thuash se arvanitët përthithën turma sllave do të ishte mirë të argumentohej, apo që ne ta dinim se çfarë argumentash përdor autori.

Unë shumë më tepër jam i mendimit se arvanitët përthithën helenë të lashtë. Kurse sllavët u bizantinizuan.

Kur thoshte ai qetri; Berishe for llajf ! ``fumato``

“Top 10 mbiemrat më të përhapur në Kosovë janë:
Krasniqi,
Gashi,
Berisha,
Morina,
Shala,
Bytyqi,
Hasani,
Bajrami,

Kastrati,
Hoti”,

thuhet në përgjigjen e MpB-së.

Ndonëse nuk ka të dhëna të sakta për regjistrimin e popullsisë që nga viti 2011, autoritetet kanë të dhëna për emrat e mbiemrat më të përdorur.

Mbiemri më i përdorur në Kosovë te gjinia mashkullore, sipas të dhënave që lajmi.net i ka siguruar nga Ministria e Punëve të Brendshme është mbiemri ‘Krasniqi’.

“Mbiemrin Krasniqi e kanë gjithsej 94,218 banorë”, ka treguar kjo ministri.

E kam mare nga Wikipedia

Ska shume prova se Shqiptaret jane perhap ne detin kaq vone. Ai historiani Jokl ka mbajt teorin se Shqiptaret duhet me pas kane edhe ne det qe nga koha e romakve . Keto teoria se Shqitptaret jane ardh vone neper keto venda ka edhe me shume ekstremista , sidomos ka edhe tipa pseudo intellectual si ky Kroat Sufflay qe ka hap teoria goxha falco per Shqiptar, si per shembul se Shqiptaret kane jetu vetem ne zonen e Prizrenit - Ohrid - Vlore deri ne vitin 1690-1700, pastaj jane perhap ose qe thote Shqiptaret jane perhap ne detin Adriatik vetem ne shekullin 13 apo 14 ose 15 ... Keto jane thjesht teoria pseudo intellectual qe nuk jane hiq te mundshem .

Duhet t'i ndajme fiset e Bosnjes nga fiset e Veriut te Shqiperise. 🤪

“Top 10 mbiemrat më të përhapur në Kosovë janë:
Krasniqi,
Gashi,
Berisha,
Morina,
Shala,
Bytyqi,
Hasani,
Bajrami,

Kastrati,
Hoti”,

thuhet në përgjigjen e MpB-së.

Ndonëse nuk ka të dhëna të sakta për regjistrimin e popullsisë që nga viti 2011, autoritetet kanë të dhëna për emrat e mbiemrat më të përdorur.

Mbiemri më i përdorur në Kosovë te gjinia mashkullore, sipas të dhënave që lajmi.net i ka siguruar nga Ministria e Punëve të Brendshme është mbiemri ‘Krasniqi’.

“Mbiemrin Krasniqi e kanë gjithsej 94,218 banorë”, ka treguar kjo ministri.

Sa % e Shqipetareve ne aspektin gjenetik jan pasardhes te ketyre qe krijuan 12 fise
Une mendoj vetem 50%

• Wow
Reactions: Eba
Sa % e Shqipetareve ne aspektin gjenetik jan pasardhes te ketyre qe krijuan 12 fise
Une mendoj vetem 50%
Ai 50% është i vërtetë!

Edhe po s'e menduam,. faktet e thonë!

Por është më mirë këta mbiemrat tradicionalë shqiptarë se sa mbiemra qoftë orientalë, Mustafa e Brahimi, apo sllavikë si Stojku e Radisha.

Back