Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Ismail Kadare

IKU KURVANOBELI EDHE PER KETE VIT

Sinqerisht, mendoj ca mendoj per Kadarene kjo nuk ka lidhje fare me ziline e Nobelit.... madje me duket shume provinciale qe ne shqiptaret derdellitim per Nobelin edhe kur nuk lexojme fare shqip.

Sic e thashe, une nuk njoh shkrimtar tjeter pervec Orhan Pamukut qe ne keto tre dekadat e fundit fama e Nobelit t'i kete zgjatur me shume se tre jave.

Sa per faktin qe dikush me ka thene ne teme te ngjashme se ai Renato djali qe u ngaterrua me Gresen eshte nje bir nene , dua t'ju them se dhe Gresa eshte nje bije nene. Perpara se te jepni opinione per djalin vijeni veten ne rolin e prindit si te ishit prind i Renatos po ashtu i Greses. Dua t'ju kujtoj se cfare i ndodhi Mehmet Shehut kur djali i tij u fejua me SIlva Turdiun. E mendoni sikur vajza e Kadarese te fejohej me Renaton ? C'mund te ndodhte ?

Gresa ishte bije nene dhe babai por nuk shkonte me zor me ate djalin, por me deshire..........por ata perkedhelnin te bijen dhe donin ta varrosnin ate birin e asaj tjetres....dhe ai perdori cdo lloj privilegji dhe njohjeje qe kishte ne organet e larta te shtetit dhe sigurimit per te siguruar lejen qe te perdoreshin keto organe qe te torturohej dhe shkallmohej jeta e nje individi.

Do te doja te te pyesja nese do te kishit po te njejtin mendim nese do ti ndodhte djalit tuaj ajo qe i beri Smajli dhe e shoqia e tij bashke me sigurimin, atij djalit ???

Last edited:
Gresa ishte bije nene dhe babai por nuk shkonte me zor me ate djalin, por me deshire..........por ata perkedhelnin te bijen dhe donin ta varrosnin ate birin e asaj tjetres.

Do te doja te te pyesja nese do te kishit po te njejtin mendim nese do ti ndodhte djalit tuaj ajo qe i beri Smajli dhe e shoqia e tij bashke me sigurimin, atij djalit ???
Me vajzen e madhe jo me Gresen. Nuk po me kujtohet emri i saj.

Urime fitueses se cmimit Nobel Louise Gluck. Kadare eshte fitues moral per vete faktin qe eshte gjithmone nder kandidatet kryesore dhe ka fituar praktikisht cdo cmim prestigjoz qe jepet per letersi,nga Anglia,Franca,Italia,Greqia,Japonia,Spanja,Amerika e kudo ne bote. Vitin tjeter me kismet.

Dakord me cdo gje tjeter qe ke thene, pervec asaj qe kam bere me shkronja te trasha. Kadarene e ben cdo vit kandidat Akademia e Shkencave te Shqiperise.... ketu e 30 vjet rresht. Keshtu e di une e pakta.

Sa per zonjen nobeliste, une ne AllPoetry vetem pacavure i gjeta kesaj. Keta suedezet kane ike per lesh fare. Me mire te japin cmime ne muzike dhe gara makinash, sesa ne letersi.

Prandaj amerika donte ti jepte nje cmim nga shkolla e femijeve
Se do e fitonte nje amerikane nobelin? :D

Urime fitueses se cmimit Nobel Louise Gluck. Kadare eshte fitues moral per vete faktin qe eshte gjithmone nder kandidatet kryesore dhe ka fituar praktikisht cdo cmim prestigjoz qe jepet per letersi,nga Anglia,Franca,Italia,Greqia,Japonia,Spanja,Amerika e kudo ne bote. Vitin tjeter me kismet.

Murik te lutem vetem fjalen Moral mos e perdor me nje fjali me Kadarene, se tingellon si thonjte ne drasen e zeze ?

Murik te lutem vetem fjalen Moral mos e perdor me nje fjali me Kadarene, se tingellon si thonjte ne drasen e zeze ?
Gjithmone per. Letersi po flas. Nuk jam mare kurre me gjyqe e fleterrufe. Gjithkush ka nje mdergjegje te veten te cilen nuk e mashtron dot. Nese ka mekate me ndergjegje ne shpirt ai vete eshte puna e tij jo e imja. Une i qendroj asaj qe kam thene se Shqiperia fiton nese fiton Kadare apo cdo shqiptar tjeter. Nuk ka popull ne bote qe te dergoje letra kundra nje bashkatdhetari. Semundje e vjeter kjo e leteave anonime e jo anonime,letra ku denigrohej personi,familja fisi. Nuk po arrijme dot ti ndajme temat.

Po me duket ke te drejte. Ka kaluar shume kohe e nuk isha fort i sigurte kush ishte e madhja dhe e vogla.
Ja dhe Mister Murik me 12 vjec ka njoft Renaton dhe mamin sigurmse shitse buke

Gjithmone per. Letersi po flas. Nuk jam mare kurre me gjyqe e fleterrufe. Gjithkush ka nje mdergjegje te veten te cilen nuk e mashtron dot. Nese ka mekate me ndergjegje ne shpirt ai vete eshte puna e tij jo e imja. Une i qendroj asaj qe kam thene se Shqiperia fiton nese fiton Kadare apo cdo shqiptar tjeter. Nuk ka popull ne bote qe te dergoje letra kundra nje bashkatdhetari. Semundje e vjeter kjo e leteave anonime e jo anonime,letra ku denigrohej personi,familja fisi. Nuk po arrijme dot ti ndajme temat.
Murik, une te lexoj me kersheri e endje. Megjithate, jam i mendimit qe po ti jepet Nobel-i Kadarese, nuk ka perse te mos i jepet edhe shokut enver cmimi Nobel per paqen.

Ja dhe Mister Murik me 12 vjec ka njoft Renaton dhe mamin sigurmse shitse buke
O professor kam lindur ne 1971,beje llogarine sa vjec kam qene ne 1990. E dyta sipas.logjikes tende njeriu mund te shprehet vetem per ngjarje qe i ka perjetuar ne nje moshe te caktuar? Spiuna siguriminishin jo vetem ajo ppr shumica e tyre dhe shteti i Ramiz Alise i shperbleu duke ja dhene ne pronesi dyqanin per nje shifer shume te ulet. Nuk e kupton perse ja dha kaq kollaj leto dyqane? Per ti kenaqur e qe te mbyllin gojen. Po ata e moren pushtetin me servilet e tyre. I persekutuari e i vuajturi mori Rrok Nocin. Mos u mundo kot te devijosh biseden. Ketu nderhyra per korrektese,por po flasim per letersi gje qe nuk besoj se te intereson se nuk dukesh nga ata qe lexojne ?

Murik, une te lexoj me kersheri e endje. Megjithate, jam i mendimit qe po ti jepet Nobel-i Kadarese, nuk ka perse te mos i jepet edhe shokut enver cmimi Nobel per paqen.
Pse.jo,edhe Arafati e ka fitu dhe shume shpejt edhe qeveria e Serbise mund ta fitoje. Pse ne na behet keqpo fitoje Kadare?

Back