• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Martesa vendim

Status
Temë e mbyllur.
Aurora te meshkujt nuk ndodh kjo dhe prandaj femra konsiderohet gjinia e dobet dhe nuk mund te kete barazi gjinore sepse kane tendencen te ndjekin "ate qe i mbron"
Dhe nuk mund ti dalesh kunder
Me fal tani, pse duhet te bejne si thot burri i zonjes kur mund te behet sic thot zonja , ndihet mire aty ku esht ka familjen prane dhe nuk do te levizi. Kjo pjesa qe hajde te bej si thot burri se ai e di me mire e un jam martuar me kete edhe per hater te familjes esht shume e prapambetur dhe e vjeter.Duhet gjetur nje rruge e perbashket, nese nuk ka rrug te perbashket dhe duhet ber si thot burri thuaj burrit mirupafshim se burra ka plot .
Femijet jane te rendsishem, nena babai jane te rendesishem. Jo te ndikojne ne jeten tende apo te tregojne cfare te besh por ti kesh prane sepse ajo quhet familje e vertet.
Shiko e ke kap skic konceptin,ose ngusht ne kendveshtrim.
Sigurisht qe une nuk jam cope inerte te pranoj cdo vendim e sugjerim te burrit.
Por flasim gjithnje per nje lidhje te shendetshme.
Te dy anet kan vendin e vet.
Shume shume te rendesishem.
Zem shembull:- nese im shoq behet posesiv,don t'me ndaj mua nga njerzit e mi pa arsy llogjike.
Kjo eshte nje arsye per ta ndar apo treguar kufinjet.
E dyta ,nese burri eshte vertete i duhuri kur e shikon gruan e ti qe veshtersohet te ndahet i kushton largimi nga njerzit e saj.( Qe per mua eshte pak absurde)
Atehere ai vete nuk duhet ta vendosi ne ate pozicion.
Duke e mbrojtur,duke mos propozuar largimin .
Por ama nga ana tjeter, kur cifti eshte nje lidhje e shendetshme,levizja behet per me mire,ka disa bonus permirsmi familja jetesa ,nuk mund te vesh barrier,qe une s'mundem pa familjen time( vllezer motra) epo mire pra,rri me ta zonje.

Pse nuk mund ta vesh?
Familja e vertet esht gjaku jot
Me burrin ose gruan sot je e neser nuk i dihet nese dicka shkon keq .

Zem shembull:- nese im shoq behet posesiv,don t'me ndaj mua nga njerzit e mi pa arsy llogjike.
E dyta ,nese burri eshte vertete i duhuri kur e shikon gruan e ti qe veshtersohet te ndahet i kushton largimi nga njerzit e saj.( Qe per mua eshte pak absurde)
Por ama nga ana tjeter, kur cifti eshte nje lidhje e shendetshme,levizja behet per me mire,ka disa bonus permirsmi familja jetesa ,nuk mund te vesh barrier,qe une s'mundem pa familjen time( vllezer motra) epo mire pra,rri me ta zonje.
Perse asht absurde? Gjithsesi faleminderit!

Perse asht absurde? Gjithsesi faleminderit!
Ndoshta je moshe e re,akoma e brisht ne rrugen e marteses,dhe e kuptoj pozicionin tend.
Por nese vertete e ndjen mire veten me burrin tend,nuk ka shume cka per tu menduar,nese per familjen tuaj gjerat do jen mire andej ku thote yt shoq.

Nuk esht absurde fare se ajo po thote qe jeton ne Austri jo ne Prrenjas
Jo cdo gje ne jete eshte leku gjithsesi
Njeriu do dhe njerez afer per mbeshtetje jo te ndihet e rrethuar vetem nga te huaj.
Gjithsesi secili e di vet por smund te gjykosh nje njeri qe do te kete afer gjakun e vet .Edhe per te thene qe vihet ne peshore prinderit me burrin nese esht nevoja.
Esht shume e thjesht situata
Burri do te iki gruaja jo
Ju po thoni le te iki se ashtu do burri se ajo me burrin fle
Sme duket logjike.

Njeriu do dhe njerez afer per mbeshtetje jo te ndihet e rrethuar vetem nga te huaj.
Gjithsesi secili e di vet por smund te gjykosh nje njeri qe do te kete afer gjakun e vet .Edhe per te thene qe vihet ne peshore prinderit me burrin nese esht nevoja.
Sme duket logjike.
Faleminderit Shum 🤝

Sme duket logjike.
Aaaaaaa,ti qenke fiks per tu zen.ahahagaha
Sepse e rrotullon diskutimin sic don vet.
Ncccc.
Do martohesh e ti ndonje ditee,ku do shkoj,do m'kujtosh. :p

Sme duket logjike.
Brv Despasito
Bie Dakort me ty.

Mire se na erdhe ne forum ne radhe te pare. Ngushellimet e mia per humbjen e njeriut tend te dashur.

Sa per problemin qe shtron ti e ke te veshtire te ikesh nga nje vend qe ke 20 vjet qe ke jetuar me familjen, dhe kuptoj qe burri s’ka jetuar aty per nje kohe te gjate dhe nuk po pershtatet dot. Te dy keni te drejte te ndiheni ashtu. Besoj ikja e babait nga jeta po te ben te ndihesh me afer momentanlisht me nenen e vellezeritve motrat. Eshte e kuptueshme se eshte tronditje e madhe shpirterore. Te qendruarit afer tyre te ben ta perballosh e ndash dhimbjen me ta me te lehte.

Ju para se te martoheshit si vendoset? Une nese do e doja burrin aq shume do ikja pas burrit. Kemi lene te gjithe prinderit per te jetuar diku larg. Zvicra dhe Austria aty jane, po na pyet ne qe jemi ne USA sa larg i kemi familjaret ne Shqiperi. Une vetem burrin e frmijet kam ketu. Asnje familjar. Dhe nje kusheri qe e kam e kam 24 ore larg me makine.
Nese ai nuk gjen dot pune te mire aty normal qe do kerkoje te kthehet atje ku ishte. Ai po mendon per te ardhmen e familjes se tij ku ben pjese ti dhe femija.
Ti je merzitur tani por duhet te kuptosh qe tani qe je martuar ai dhe femija jane familja jote e re dhe paresore. Te ardhmen do e ndertosh me familjen tende te re.
Vura re qe nuk permende asgje ne lidhje me shkollimin dhe karrieren tende. Nese je shtepiake do e kesh shume here me te lehte te levizesh. Po flisni te njejten gjuhe gjermanishten besoj. Nuk do jete ndonje ndryshim i madh. Imagjino ne qe duhet te mesonim gjuhen dhe te fillonim dhe shkollimin prape qe te arrinim atje ku ishim ne Shqiperi te pakten. Beje tani levizjen nese eshte ne te miren e familjes tende te re, dhe mbi te gjitha te femijes tend. Interesi i femijes eshte mbi te gjitha. Familjen vete e viziton dhe nga Zvicra. Nuk jeni shume larg. Nuk i dihet jetes. Mbase nje dite ktheheni prape ne Austri.

Aaaaaaa,ti qenke fiks per tu zen.ahahagaha
Sepse e rrotullon diskutimin sic don vet.
Ncccc.
Do martohesh e ti ndonje ditee,ku do shkoj,do m'kujtosh. :p
Un i martuar jam 😂
Por vendimet i marr bashk me gruan sepse jam martuar me grua jo me skllave
Prinderit e saj jetojne ne te njejtin qytet me ne.
Un jam shume kohe ne pune .Si mund ti them un tani hajde ikim ne nje shtet tjeter se kshu duan un , leri te gjitha ti se do marr me shume lek atje .
Sben sens

Faleminderit Shum 🤝
Te te jap nje mendim vllai jot ty ?
Po e deshe burrin shko atje ku do me shku ai , ne Zvicerr ne kete rast , po nuk e deshe e te kane martuar me shkesi nuk ke per te gjetur rast me te mire per ta lene , ta thashe kete gje sepse intuita ime super e zhvilluar me thote qe ka dicka tjeter qe nuk shkon ne kete histori.

Te te jap nje mendim vllai jot ty ?
Po e deshe burrin shko atje ku do me shku ai , ne Zvicerr ne kete rast , po nuk e deshe e te kane martuar me shkesi nuk ke per te gjetur rast me te mire per ta lene , ta thashe kete gje sepse intuita ime super e zhvilluar me thote qe ka dicka tjeter qe nuk shkon ne kete histori.
Edhe une kete mrndova. Do jete martuar me mbleseri qe i duket barre ikja pas burrit e larg prinderve. Po ta donte do fluturonte.

Un i martuar jam 😂
Por vendimet i marr bashk me gruan sepse jam martuar me grua jo me skllave
Prinderit e saj jetojne ne te njejtin qytet me ne.
Un jam shume kohe ne pune .Si mund ti them un tani hajde ikim ne nje shtet tjeter se kshu duan un , leri te gjitha ti se do marr me shume lek atje .
Sben sens
Me lexo me kujdes,familja eshte nje bashkpunim i perditshem,eshte nje lidhje qe ecen vetem po bashkpunove pa egoizem dhe qe me tolerime te vogla,duhet te bien te dy dakort. Familja nuk eshte rasa urdherore ne asgje,nese perfundon ne kete pik,me mire ndaju direkt.
Askush nuk ndjek dike me detyrim.
Te pakten ne konceptet e mia.
E nese zonja ne fjale e ndjen qe vendimi i te shoqit i drejtohet ne forme urdherore,atehere krejt thjesht.
Mos e ndiq. Le te shkoj ai po deshi.
Por ti mos e ndiq nga pas.
Aq.

Ps: ju uroj shendet e mbaresi familjarisht. 🤗

Edhe une kete mrndova. Do jete martuar me mbleseri qe i duket barre ikja pas burrit e larg prinderve. Po ta donte do fluturonte.
OSe ka disa vite e martuar
Se di ke filozof kam lexuar qe dashuria ne martes zgjat deri vitin e 7 🤔

Status
Temë e mbyllur.
Back