Baptist
Restaurator Orbis
Përgjigje e: Propaganda serbe në kërkim te sllavishtes së lashtë në Ballkan dhe Egje
Kush eshte Anila 'Omari?
Kush eshte Anila 'Omari?
Ndiqni videon më poshtë për të parë se si ta instaloni faqen tonë si një aplikacion ueb në ekranin tuaj bazë.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Përshëndetje Vizitor!
Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.
Regjistrohu !Kush eshte Anila 'Omari?
ndonje rot kurve do jet lol, duan te bejne ca pare me gjera sensacionale.
e keqja eshte se keto i botojne lol, ja hapin shalet ndonjerit qe ka lek dhe fap
ups, linku i pare qe me del mua ne google, e paska postuar albollaqi i janulles ke forumi i vet shkerdhate, na qenka gjuhetare kjo
Anila Omari: Problemi më i madh sot, kultura e dobët gjuhësore
Po po e dalloj se paska qene lexuese e ngeshme e postimeve te mija tek forumi i albollaqit, do bente mire sikur te citonte prej kujt dhe nga i ka marre barazimet si { shk[j]a : sclavus } sepse nuk vidhen rezultatet e tjetrit vetem sa per ta fituar simpatine e lexuesit e pastaj ta ngopesh propagande, njekahore se si shqipja paska marre gjoja fjale nga leksiku i nje gjuhe akoma ne formim, e qe s'ekzistonte fare 2 tre shkuj me pare.
por sigurisht mer, kjo kurva ka vite qe survejon ca shkruhet, dhe i ben plagjiature, duke i deformuar sipas porosise.
Po po e dalloj se paska qene lexuese e ngeshme e postimeve te mija tek forumi i albollaqit, do bente mire sikur te citonte prej kujt dhe nga i ka marre barazimet si { shk[j]a : sclavus } sepse nuk vidhen rezultatet e tjetrit vetem sa per ta fituar simpatine e lexuesit e pastaj ta ngopesh propagande, njekahore se si shqipja paska marre gjoja fjale nga leksiku i nje gjuhe akoma ne formim, e qe s'ekzistonte fare 2 tre shkuj me pare.
por sigurisht mer, kjo kurva ka vite qe survejon ca shkruhet, dhe i ben plagjiature, duke i deformuar sipas porosise.
Gjuha "Bellashke" me sa po e mar vesh une ,nuk paska kuptim me ket alfabetin qe po e sjell.
Pyetje. A ekziston ndonje shans qe Skije vjen nga Scythe, ose e anasjellta?
Lidhen apo jo nuk ka rendesi per ato qe kam ne plan te shkruaj ne temen tjeter, por do sherbente per te datuar disa fakte historike.
The Pelasgians were of Sclavonian origin.
It has been proved that the Sarmatians belonged to the parent stock of the Sclavonians; and we find in the Sclavonian dialects ample illustrations of those general principles by which the Scythian languages seem to have been characterised.
Making, then, a fresh start from this point, we shall find an amazing number of coincidences between the Sclavonian languages and the Pelasgian element of Greek and Latin: most of these have been pointed out elsewhere; at present it is only necessary to call attention to the fact.
So that, whichever way we look at it, we shall find new reasons for considering the Pelasgians as a branch of the great Sarmatian or Sclavonian race.
The Thracians, Getas, Scythse, and Sauromatte, were so many links in a long chain connecting the Pelasgians with Media; the Sauromataa were at least in part Sclavonians; and the Pelasgian language, as it appears in the oldest forms of Latin, and in certain Greek archaisms, was unquestionably most nearly allied to the Sclavonian: we cannot, therefore, doubt that this was the origin of the Pelasgian people, especially as there is no evidence or argument to the contrary.
Me të rënë të sllavëve në bashkëtakim me popullsinë romane të Dalmacisë masa e madhe sllave zuri shumë shpejt të ndikojë në të folmen romane dhe ndër të parat huazime sllave të dalmatëve romanë qe emri i hidronimit 'ombla', që, krejt në pajtim me fonetikën historike, rridhte nga trajta e fjalës së sllavishtes së vjetër ...
Akademik Idriz Ajeti et al ...
nder te cilet edhe Anila Omari, e Shaban Demiraj etj, etj ... ne:
Konferencën shkencore te mbajtur më 10-11 nëntor 2011 në Prishtinë
Scientific Conference held on 10-11 November 2011 in Prishtina
nga AKADEMIA E SHKENCAVE DHE E ARTEVE TE KOSOVËS dhe
AKADEMIA E SHKENCAVE E SHQIPËRISË
me teme:
'SHQIPJA DHE GJUHËT E BALLKANIT'
'ALBANIAN AND BALKAN LANGUAGES'
Lexim te kendshem: http://www.ashak.org/repository/doc...E_BALLKANIT_-_Konferenca_shkencore_659049.pdf
Ne Ballkan jane te ardhur,dhe vone,ne Egje edhe kane shkuar,prap shume vone,por nuk e kane kaluar.
Natyrisht qe kane ardhur ne Ballkan, me gjithe pushtimet dhe mizerjet e tyre ... por nuk erdhen duke belbezuar, e as memece nuk ishin.