Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

( Së bashku ) Të mësojmë të shkruajmë e të flasim shqip

Përgjigje e: ( Së bashku ) Të mësojmë të shkruajmë e të flasim shqip

Promovon apo promoton?

Ps;Po kerkoja fjalorin shqip dhe shprehja "promovon" nuk njihet,perkundrazi "promoton" po,nderkoh kam degjuar/lexuar te thone shpesh fjalen "promovon"!

Kaq shqip-foles e shqip-dijes ketu e asnjeri s'kish nje pergjigje per kete?! :S

Ftu jastek ju qofte!

Kaq shqip-foles e shqip-dijes ketu e asnjeri s'kish nje pergjigje per kete?! :S

Ftu jastek ju qofte!

Me sa di unë "promovon" ka kuptimin, kur nis diçka dhe i bën reklamimin. (mbështetje, përkrahje...)

Anglisht........promotion
Italisht.........promozione

Me sa di unë "promovon" ka kuptimin, kur nis diçka dhe i bën reklamimin. (mbështetje, përkrahje...)

PROMOTOR m. libr.

Ai që i jep shtytjen e parë një pune, një veprimtarie etj., nxitësi i parë a kryesor i diçkaje. Promotor i bashkimit kombëtar (i shpalljes së pavarësisë). U bë promotor.

Ja dija kuptimin vetem se lexoj neper artikuj ta shkruajne "promoton" ndersa edhe une si ty e dija "promovon"

Ja dija kuptimin vetem se lexoj neper artikuj ta shkruajne "promoton" ndersa edhe une si ty e dija "promovon"

Promotor po por promovon ka kuptim më të gjërë, promovim i thuhet edhe kur ngrihesh në detyrë, kur inkurajon dikë, kur mbron diçka, kur ndihmon në arritjen e diçkaje....

Fundja "promovon" nuk është shqip njëher, ça na lodh kokën kot. :D

Nuk kuptoj nje gje une. Kerkohet shkrimi dhe te folurit e drejt e gjuhes...apo...?

Qe te flitet e shkruhet drejt gjuha (shqipe) duhet te shkruhet e flitet shqip.

Fundja "promovon" nuk është shqip njëher, ça na lodh kokën kot. :D

Duhet te ekzistoje e ne fjalorin shqip pra se s'ka mundesi,perderisa paska e nje kuptim me te gjere nga fjala "promotor" ,por si perkthehet?

Duhet te ekzistoje e ne fjalorin shqip pra se s'ka mundesi,perderisa paska e nje kuptim me te gjere nga fjala "promotor" ,por si perkthehet?
Po ça të them unë o Eden, psh. ne kemi fjalën e bukur shqip "keqtrajtim" këta nga Kosova kan qef ta përdorin "kidnapim" :D
Dhe pastaj të hidhen edhe për koke duke të mbushur mëndjen se ata e flasin shqipen shumë pastër. :p
Në shqipen e sotme (që përdoret rëndom nga gazetat dhe televizionet) 20% janë anglisht, 20% janë italisht, 20% janë turqisht, 10% greqisht, 10% turrli të tjera dhe 20% shqip. ``fumato``

Ahahah sa i keq qe behesh :p

Tani pa dashur ta prish ty une e tu bej qejfin kosovareve lol por qe ka edhe te tille qe e flasin shqipen edhe me mire se nje shqiptar qe eshte rritur e eshte shkolluar ne ate vend e prap s'dine te lidhin dy fjale,fakt hic inat mos hame :d dhe gjithsesi secili rreth (vend) ka shprehjet e tij,kjo ndodh edhe perbrenda shqiperise jo vetem me Kosoven lol ``fumato``

Ps;Z.Adem po mungon ne kete teme,ndoshta ai mund te kishte nje pergjigje per kete...

Ahahah sa i keq qe behesh :p

Tani pa dashur ta prish ty une e tu bej qejfin kosovareve lol por qe ka edhe te tille qe e flasin shqipen edhe me mire se nje shqiptar qe eshte rritur e eshte shkolluar ne ate vend e prap s'dine te lidhin dy fjale,fakt hic inat mos hame :d dhe gjithsesi secili rreth (vend) ka shprehjet e tij,kjo ndodh edhe perbrenda shqiperise jo vetem me Kosoven lol ``fumato``

Ps;Z.Adem po mungon ne kete teme,ndoshta ai mund te kishte nje pergjigje per kete...
Mos të keqkuptohemi, kur them të Kosovës flas në përgjithësi se ka plot që e shkruajn bukur shqipen (po përmënd Rex, Ademi, Socio,Samiu) këta po më kujtohen për momentin, siç ka edhe të rritur në Shqipëri që e flasin dhe shkruajn shumë keq shqipen.

Pikerisht ketu edhe qendron problemi. Hamendsimi qe shkaktohet ne perdorimin e drejt te kesaj fjale ndodh sepse vet rrenja e fjales eshte me kuptim te huaj. Pra fjale e huaj. Prapashtesat qe i shtohen pastaj kesaj fjale per ta formuar trajten e saj ne nje njesi gramatikore apo gjuhesore ne shqipe, behen pa asnje rregull gjuhesor. Dhe secili qe do ta perdor kete fjale e bene thjeshte duke u nis nga logjika vetiake, se keshtu apo ashtu eshte e drejt.

Per mua p.sh. "promovon" apo "promoton" ska rendesi, rendesi ka se une nuk e kuptoj fare kete fjale...PER SHEMBULL...edhe njehere.``chairhide``

Ne shqip promovim eshte te 'perhapesh'. T'i besh reklame dickaje...

reklamoj eshte me afer shqipes , promovim esh kopje e shpifur nga anglishtja lol

Une di qe shtepia as fshihet as fshiet, po pastrohet.

.

haha ...e drejte por fshij shtepine eshte me specifike , se pastrim mund te perfshije dhe aktivitete te tjera pervec fshirjes .. psh larje , marrje pluhurash etc

Kush e di ca do isha bere po te mos isha “dembele”
Do filloj te mesoj te shkruaj shqip -nani-

Faleminderit Akrepit qe me ndihmon :d

Back