• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Vitamine/suplemente

Gjithqka normale jan, e kisha mendjen te kreatinina si suplement, sa e sigurt eshte, ngaqe online eshte be shume keq me kto influencerat. Shume shitet si suplement i sigurt, mirepo i kam rezervimet e mija.
Po proteinat ne analizen e urines, si te kane dale?

Jo cdo dite nje here 4-5 dite marr nje multivit ne perberje ka dhe zinc, selenium …
Mushroom extract, ashawangada.

Ben mire per trurin...duhet ta pijne me shume kete ata qe pijne

Po, per te mbrojtur nervat (myelinen) dhe permiresuar gjakun, ndihmon ne formimin e qelizave te kuqe te gjakut .

Atyre qe pijne shume alcohol, s’duhet t’u jepet B12 fare. Duhen lene te ngordhin rrugeve!!

Pse flet ashtu..edhe alkooli eshte nje lloj semundje...adhésion qe vjen nga shume dhkaqe...nder te tjera eshte edhe ankthi...ça e sherojne me.ilace e ça me.aloolin..

Pse flet ashtu..edhe alkooli eshte nje lloj semundje...adhésion qe vjen nga shume dhkaqe...nder te tjera eshte edhe ankthi...ça e sherojne me.ilace e ça me.aloolin..

Sot flet me tone te buta per alkolizmin? Se para 12 vitesh ishe kunder dhe mallkoje. 😊

A merrni ndonje vitamine apo suplement ju per energji? Apo vec gjera naturale?
Dikur merrja B2 dhe me pelqente ose Carnitina
I urrej gjerat me pluhur/shakes
A Keni ndonje sugjerim?

Këto dhe pse kam gjithë farmacinë në shtëpi 😁

IMG_1151.jpeg

Jo çdo ditë sepse mundohem nëpërmjet ushqimit të shëndetshëm, por megjithatë.
Sugjerimi im është të dëgjosh trupin, bësh mundësisht kontrolla mjeksore apo fotografi paraklinike.

Tani lexova disa që mendojnë se mund t’u ikësh suplementeve. Tani, nëse kalciumin e marim nëpërmjet prodhimeve të qumështit, duhet të kemi dhe vitaminën K2 në rregull (zorrët), sepse pa të kalciumi në vend të shtresohet në eshtra, do ngecë në enët e gjakut. Një shembull ishte ky. Tjetri me bananet dhe kaliumin. Pompa e zemrës që përmban kalium dhe natrium duhet të jetë në rregull, përndryshe snuk banane. E kështu pra se do duhet të mbaj ligjeratë në anatomi/fiziologji.

Mbaj mend kur ishin vitaminat e

Me Pako 8c, Qr sa per kriju gurë ne veshka

Last edited:
🙋🏻‍♂️ 1 pyetje kam unë .,

A duhet konsultim me mjekun apo me të degjuar se janë të mira e kapi e pijë .

Pyes për 1 shok .

Ndonje vitamin qe te shkojme me deshire ne pune ?

Po te jesh beqare, ze ndonje te dashur ne pune. Por edhe po te jesh e martuar, s’prish ndonje pune te madhe. Rendesi ka qe te shkosh me qejf.
Shiko se po te besoj ta dish.

Back