Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Me tërhoqi vëmëndjen ky shkrim...

Status
Temë e mbyllur.
Përgjigje e: Me tërhoqi vëmëndjen ky shkrim...

Se sdesha me nerhy....ju Shqiptare qe banoni jashte trojeve,keni adresa ne shtetin perkates?????????
Pse systemA do na sjellesh dhurata? :wub:
...mbaje shenim:
rruga: Nobody....,
pallati:.. se mbaj mend se ma mori mendjen dashuria -fershellen-

Po ti deri dje ke majt rradhe mer sumshkep!!!
Te kalume te harrume.
ESTRADA DURRSAKE.

Pushteti i armës në Amerikë, nga kinemaja, në realitet.

Në sytë e opinionit publik botëror dhe të mediave perëndimore, armiku i vjetër i bardhë që qëlloi mbi një turmë njerëzish duke lënë të vrarë 59 prej tyre në Las Vegas, dhe plagosi 520 të tjerë dhe pastaj vrau veten mund të akuzohej për vrasje dhe posedim të paligjshëm të armëve të zjarrit. Pensionisti 64-vjeçar, Stephen Paddock, ishte autori i këtij krimi që u konsiderua si incidenti më i përgjakshëm me armë zjarri në historinë moderne të SHBA.
Një krim që u zhvillua më 1 tetor nga kati i 23-të i një hoteli ngjitur me një koncert në natyrë nga një burrë 64 vjeçar nga shëtit i Nevadës dhe më në fund, trupi i tij u gjet nga policia pas vetëvrasjes së tij në dhomën e tij të hotelit. Kjo është një përmbledhje në dy rreshta e historisë së krimit në Las Vegas, por problemi kryesor është problemi i prodhimit dhe shitjes së armëve në Shtetet e Bashkuara dhe i promovimit të dhunës në këtë vend nga mediat dhe sidomos në kinema. Para së gjithash, për shume vite, në Shtetet e Bashkuara, ka pasur një sfidë të madhe midis demokratëve dhe liberalëve nga njëra anë, si përkrahës të kontrollit të armëve dhe republikanëve, nga ana tjetër, si përkrahës të lirisë së shitjes dhe posedimit të armëve në vend, ndërsa prodhuesit e armëve kanë vazhduar të shtojnë fitimet e tyre. Por ekziston nevoja për më shumë hulumtime mbi një faktor tjetër, sepse ndikimi aktual i mediave në jetën e individëve në një komunitet para sesa të jetë një proces kulturor është më shumë i lidhur me ekonominë, madje edhe politika është në plan të dytë në këtë proces.
Përveç këtyre, mundësitë e reja të ofruara për përdoruesit e internetit dhe audiencat e lojërave kompjuterike bëjnë që shumë nga komunikimet e tyre të virtualizohen, në ndryshim nga gjeneratat e mëparshme. Në këtë hapësirë virtuale dhe në këto lojëra, është e mundur që të ftoheni dhe madje të ndjeni fuqinë dhe krenarinë për të vrarë mijëra njerëz dhe në të njëjtën kohë të mos i keni duart me gjak. Sulmi dhe shkatërrimi i palës tjetër është rruga për fitore dhe për shkuarjen në fazën e ardhshme të lojërave, dhe kjo gjë përsëritet aq shumë, saqë bota reale është shkrirë me hapësirën kibernetike dhe njerëzit po rindërtojnë realitetin virtual në botën reale. Kësaj situate i shtohet edhe dhuna më ekstreme në filmat kinematografikë, madje edhe dokumentarë, dhe në një farë mase të konsiderojmë gjithashtu eksitimin, ndjeshmërinë, emocionin dhe psikozën e njeriut. Ju shikoni se ne mund të nxjerrim formulën e suksesshme të një vrasësi, i cili me një krim të tmerrshëm dhe masiv dëshiron të prekë të paktën një herë botën reale, qoftë edhe me çmimin e jetës së tij.
Disa ditë pas incidentit terrorist në Las Vegas, autori i një prej gazetave të Iranit shkroi: “Las Vegas dhe Hollivudi, kur bashkohen me Disneyland, formojnë trekëndëshin e jetës amerikane. Një trekëndësh ku komponentët mbulojnë njëri-tjetrin dhe asnjë prej tyre nuk mund të konceptohet pa tjetrin”. Duke parë filmat amerikanë, Hollivudi gjithmonë ka krijuar një vizion fantastik të Las Vegasit, ku njeriu mund të shijojë të gjitha llojet e kënaqësive të kësaj bote dhe është dëshirë e çdo amerikani që të mund të bëhet kaq i pasur, saqë të argëtohet në Las Vegas dhe të shpenzojë dollarë. Nathan Gardels dhe Mike Madawi, në një libër me titull "Idhulli amerikan pas Irakut", analizuan rolin e Hollivudit në botë dhe dështimet dhe fitoret e këtij gjigandi kinematografik të universit. Autorët e librit shpjegojnë dhe diskutojnë diplomacinë publike dhe rolin e Hollivudit në formësimin e saj, veçanërisht pas sulmeve të 11 shtatorit. Profesori i Universitetit të Harvardit, Joseph Nay, është i njohur për analizën e tij të teorisë së "fuqisë së butë" dhe prezantoi një parathënie në këtë libër. Duke iu referuar ndikimit të kinemasë dhe instrumentit të diplomacisë amerikane bazuar në përdorimin e treguesve vizualë të Hollivudit, ai theksoi në vërejtjet e tij se në çmontimin e Murit të Berlinit dhe rënies së ish-Bashkimit Sovjetik nuk luajtën një rol kyç raketat dhe bombat, por e rëndësishme ishte fuqia e butë dhe Hollivudi ishte faktori kryesor i saj. Kjo për shkak se imazhi i Amerikës, ndryshe nga vendet e tjera, nuk bazohet vetëm në atë që amerikanët janë dhe në atë çfarë bëjnë ata, por edhe në imazhin e prezantuar përmes vitrinës së tyre globale. Vlerat e promovuara në Hollivud janë absolute dhe gjithëpërfshirëse dhe janë thelbësore për shpëtimin e njerëzimit.
Është gjithashtu e rëndësishme për kapitalizmin që duke u mbështetur në reklamimin e produkteve të promovojë atë që dëshiron. Hollivudi, saherë që kërkon një temë për përfitimin e vet, kryen përdorimin më të mirë të mjeteve promovuese. Kompanitë e armëve në shkallë të gjerë, duke u mbështetur në të njëjtën fuqi të mediave, vendosin prodhimet e tyre të fundit në duart e heronjve amerikanë të filmit në mënyrë që të inkorporojnë besimin e tyre në mendjet e të gjithë audiencës. Përpjekjet e kompanive të armëve për të nisur luftëra në shkallë të gjerë anembanë globit, të cilat çojnë në mbijetesën dhe përfitimet e vazhdueshme të këtyre kompanive, kërkojnë mbështetjen e shumë personaliteteve politike, kompanive reklamuese dhe, më e rëndësishmja, krijimin e një hapësire për dërgimin armëve dhe propagandimin e ndikimit të këtyre armëve në vendin ku janë përdorur. Prandaj, kompanitë amerikane të armëve përdorin çdo mashtrim për të krijuar një pozitë favorizuese për shitjen e armëve të prodhuara. Vlen të përmendet se kompanitë si Lockheed Martin, që është kompania më e madhe amerikane e armëve, Boeing, Northrop Graman, Colt, Holburent, Eugene, Estoni, General Dynamics dhe, më e rëndësishmja, Shoqata Amerikane e Armëve (NRA) nuk janë kufizuar vetëm në reklamat e mediave. Ato përdorin lobin politik në Kongresin e SHBA për të penguar zërat kundër luftës dhe shfrytëzojnë të gjitha aftësitë e tyre për të nxjerrë sa më shumë fitime nga shitjet e armëve.
Pra, shohim se demonstrimi i gjithë kësaj dhune në kinema, televizion dhe lojërat amerikane ka një lidhje të fortë me ekonominë dhe prodhuesit e armëve dhe nuk mbështetet në asnjë bazë kulturore ose baza të artit njerëzor. Aktori i njohur amerikan Dustin Hoffman thotë se nëse një aktor në Hollivud nuk dëshiron të mbajë armë, ai në vend që të marrë rolin kryesor të filmit, mund të marrë një rol plotësues, i cili pastaj bëhet një rol shumë më i shkurtër. Në një intervistë me National Radio of America në Shtetet e Bashkuara, ai thotë se gjatë viteve të jetës së tij artistike është përpjekur të mos përdorë kurrë armë në filmat e tij. Megjithatë, Dustin Hoffman ka konfirmuar se ai është shfaqur në filmat "Furious Dogs" dhe "Big Little Man" duke përdorur armë. Ai ka pasur arsye personale për ta bërë këtë dhe mendon se armët nuk duhet të jenë pjesë e industrisë kinematografike. Hoffman thotë: “Nuk shoh asgjë interesante tek armët. Ato janë mjete për vrasje dhe kërcënime. Producentët zakonisht përdorin armë për të përforcuar historinë e një skenari të dobët”. Megjithëse Hoffman është një nga yjet e pakët të Hollivudit, të cilët flasin kundër propagandimit të përdorimit të dhunshëm të armëve, në botën reale ka ende një ferr të një lidhjeje midis industrisë, artit dhe ekonomisë dhe rezultati i saj është shtimi i numrit të katastrofave si ajo në Las Vegas, ngjarje që është një nga rezultatet e këtij shartimi rrënues.

PS: e dini JUVE INJORANTER qe CDO LUFTE ESHTE e BAZUAR ne GENJESHTRA??????????????????

Rusia teston armë që nuk janë përdorur ndonjëherë.

Ushtria e Vladimir Putinit po teston arsenalin e fshehtë “shkatërrues” të armëve dhe pajisjeve ushtarake në një hapësirë në Rusinë jugore.
Sipas asaj që shkruajnë mediat e huaja, ka qenë gjenerali rus Oleg Kislov ai që ka thënë se armët e bazuara në “parime të reja fizike” po testohen në rajonin jugor të Astrakhan. “Gama e testimit siguron kërkime për të krijuar dhe testuar armë dhe pajisje ushtarake bazuar në parime të reja fizike”, citohet të ketë thënë ai. Siç shkruajnë mediat e huaja, fraza “parime të reja fizike” përdoret nga zyrtarët ushtarakë për të përshkruar armët që nuk janë përdorur kurrë në luftë. Po ashtu edhe Kislov nuk ka zbuluar aftësitë e sakta të armëve. Por ai ka thënë vetëm se janë duke u zhvilluar testet e tyre.“Puna për zhvillimin e raketave balistike të reja është gjithashtu në proces”, ka shtuar ai. Rusia besohet të jetë duke testuar armë elektromagnetike, të njohura edhe si “arma hekurudhë”, që mund të godas deri në 4.500mph. Vladimir Mikheyev, këshilltar i lartë për Grupin e Teknologjisë Radio-Elektronike (KRET), tha se avionët luftarakë rusë pa pilot mund të armatosen me armë elektromagnetike. Rusia, javën e kaluar, deklaroi se SHBA-ja në mënyrë të fshehtë ka zhvilluar një plan për luftën bërthamore që i bën raketat e saj balistike të padobishme. SHBA ka vendosur fshehurazi sistemet e raketave në Europë brenda rrezes së pjesës më të madhe të Rusisë perëndimore, pretendoi Kremlini. Një mburojë e mbrojtjes amerikane, e aftë për të shënuar dhe hedhur poshtë raketat ruse balistike, është instaluar gjithashtu, është thënë më tej. Aleksandër Jemelyanov, një zëdhënës i ministrisë së mbrojtjes të Rusisë, akuzoi SHBA për shkeljen e “detyrimeve të saj ndërkombëtare” duke instaluar sistemin e raketave.

PS: ruset jane POPULL TRIM.qe kane bere HISTORI.
Ne krahasim me qukapikat.

...
PS: e dini JUVE INJORANTER qe CDO LUFTE ESHTE e BAZUAR ne GENJESHTRA??????????????????
una, si injorant kllasi qe jam, nuk mund te pranoj qe LANÇ ishte bazuar ne genjeshtra! -qesh- -qesh- -qesh-

Mundësia e një tjetër grusht shteti në Turqi dhe përgjigja e Erdoganit.

Turqia nuk është një vend fisnor që është viktimë e kaosit dhe konfrontimit, tha presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan në një fjalim në Pallatin Presidencial turk, duke theksuar unitetin e popullit të vendit kundër armiqve, në përgjigje të një pretendimi se mund të ndodhë një grusht shteti.
Vlen të theksohet se, kohët e fundit, Xhemil Barlas, një prej shkrimtarëve më të famshëm të gazetës turke Xhumhuryet, ka raportuar mbi mundësinë e një grushti tjetër në Turqi në muajin shkurt 2018. Ai ka pohuar në Twitter se aktori kryesor i grushtit të shtetit do të jenë amerikanët. Ekspertët besojnë se parashikimet e tilla në radhë të parë nuk mund të besohen dhe se deklaratat e tilla nuk duhet të konsiderohen si të sakta. Megjithatë, pika interesante që duhet të merret parasysh në lidhje me paralajmërimin e Xhemil Barlas është fakti se ai më parë kishte raportuar për grusht shtetin e dështuar të 15 korrikut 2016. Gjithashtu duhet theksuar se që prej krijimit të Republikës së Turqisë, asnjë nga krerët e Turqisë nuk ka mbajtur qëndrime serioze anti-amerikane. Në fakt, politikanët që sundojnë në Ankara, për shkak të disa varësive nga Perëndimi, kanë ndjekur gjithmonë politika pro-perëndimore, veçanërisht pro Shteteve të Bashkuara. Megjithatë, me punën e partisë qeverisëse AKP të udhëhequr nga Rexhep Tajip Erdogan, me procesin e ndryshimeve në ligjet në Turqi, si dhe qëndrimet e z. Erdogan kundër Perëndimit, është shtuar mundësia e një grushti shteti në vend. Përveç parashikimeve të bëra nga shkrimtari i famshëm turk rreth grushtit të shtetit në Turqi para vitit 2015, nuk ka dyshim se presidenti turk ka një botëkuptim më të madh se shkrimtarët e njohur të medias në Ankara. Ndoshta kjo ishte arsyeja pse zoti Erdogan u pajtua në maj 2013 me ndryshimin e nenit 35 të ligjit të forcave të armatosura me qëllim të parandalimit të një grushti shteti në Turqi. Neni 35 iu shtua Ligjit të Forcave të Armatosura Turke pas grushtit të shtetit të 27 majit 1960. Ky nen u përdor ushtria turke si bazë për grushtin e shtetit të 12 marsit 1971 dhe 12 shtator 1980. Sipas këtij neni, Ushtria është përgjegjëse për ruajtjen dhe mbrojtjen e sistemit republikan në Turqi. Por tani neni 35 i ligjit të forcave të armatosura të Turqisë ka ndryshuar në atë mënyrë që ushtria ka për detyrë kryesore të mbrojë territorin turk nga kërcënimet e jashtme dhe të rrisë fuqinë mbrojtëse të saj duke forcuar potencialet ushtarake. Ekspertët thonë se modifikimi dhe ndryshimi i këtij neni mundësoi që puçistët turq të mos realizojnë qëllimet e tyre më 15 korrik 2016. Arsyeja e vërtetë për këtë dështim mund të gjendet në politikat e zotit Erdogan, i cili parashikoi mundësinë e një grushti shteti në Turqi dhe u mbështet tek populli i tij. Edhe ndihmat në kohën e duhur nga disa nga fqinjët e Turqisë gjatë grushtit të shtetit kanë pasur një ndikim dramatik në mbijetesën e qeverisë së Erdoganit dhe në dështimin e grushtit të shtetit, dhe autoritetet turke në deklaratat e tyre gjithmonë i janë referuar kësaj ndihme.

Shenimi im: ai puqi i pare ishte dilentatesk....lol apo i sajuar,ose ne fundjave nuk duhej te behej,kur pashallaret dhe sulltani ishin me pushime dhe tu kqyr me qelular.
I dyti kur te behet do jete me serioz.Apropo..... ju kerkoj ndjese disave ne forum,n.q-se ju kam prekur ndjenjat arrnaute.

Dite te mbare.

Armir SHKURTI

Teorema e shkopit në m** dhe kosherja me meshkuj e Lulit

Kur të bie shkopi në m** nuk ke nga e zë – thotë populli.
Ja ta provojmë ta zemë nga ana e pushtetit . Mafia , drogë , korrupsion, varfërim etj etj . “Ta heqim”! – është mendimi i vetvetijshëm dhe më i arsyeshmi . Po kush ta heqë?
OPOZITA! ( që në fakt, nën udhëheqjen e Lulit sot është më në m** seç mund të imagjinonte edhe sigurimsi më i indoktrinuar i kohës së merhumit) .
Luli ka krijuar sot një koshere me bletë meshkuj . Këta , jo vetëm s ’japin asnjë prodhim, por ia kanë dalë të rrënojnë gjithë kosheren duke sulmuar në rradhë të parë këdo që mund të bëjë ndonjë pikë mjalt aty. Rrethi i kryetarit deri më sot ka kryer vetëm dy detyra: E para dhe më e rëndësishmja , ka goditur me atë shkopin me m ** këdo që ka patur një mendim ndryshe apo kundër brenda kosheres . Edhe nëse s’ e ka vrarë , të paktën e ka përlyer keqas . E dyta detyrë, përhapja me besnikëri në rrjete sociale e atyre që prodhon “mëma mbretëreshë”
Zarari më i madh i Lulit nuk është pse nuk bën protesta . Ky që do të bënte “ opozitë ndryshe nga ….” , përmes bletëmeshkujve të tij përhap tezën se “ po nuk mblidhen o burr’! Ça, të dështojmë”? Pra “e ka një lloj faji Luli, por faji më i madh është i këtij populli dele që nuk del ” . Po po ! Nga ajo koshere kanë dalë sa të duash , në korr , foto , karikatura, dhe statuse në facebook që në korr e quajnë shqiptarin “popull dele” . Nëse “ moderni” do ta kishte pas patur ndopak seriozisht, edhe me një njeri të vetëm mund të kishte ndërtuar protesta spektakolare . POR KËTË OPSION E KA TË PËRJASHTUAR NGA AXHENDA OPOZITARE .
…nuk është zarar aq i madh as fakti që ky individ nuk ka prodhuar asnjë frymë përmbysjeje apo thjesht rrotacioni pushteti. Edhe përvoja shqiptare , si ajo botërore , na dëshmon se kur opozita do të vijë në pushtet , si fillim prodhon teza dhe frymë , të cilat më pas kthehen në lëvizja . Cila ishte teza e Bashës dje , ditën kur njoftoi që do të nisë represionin e ujit nën shembullin e burgut të korrentit? “Burg për Saimir Tahirin ”! Po kujt po i plas për Saimirin e për burgun ? Kjo është paradigma e Enver Hoxhës që hera – herës, në rastet e krizave të thella , i hidhte turmës nga një kokë Byroje për t’ ia hedhur paq .
…pra: ZARARI MË I MADH I KRYETARIT TË PARTISË QË PËRMBYSI KOMUNIZMIN NË VITIN 1990 ËSHTË PRODHIMI I NJË FRYME TË GËNJESHTËR!! Duke devijuar opinionin – sidomos atë opozitar – në çështje periferike, ai ia ka dalë të çorientojë kundërshtarët e regjimit , të harxhojë bosh bateritë e opozitarizmit dhe të lerë krejt të lirë fushën në të cilën ka nevojë të mbjellë bimën e vet Edi Rama dhe establishmenti .
Besoj se është një përgjigje e mjaftueshme për bletëmeshkujt që , me stilin bolshevik bëjnë “pyetjen parimore ”: “ Po pse mo burr ’, me opozitën duhet të merremi? Shikoni o Ramën !”
Po or burr’ po ! Me opozitën !! Se opozita e Lulit dhe luledjejve që rrotullohen rreth tij po çimenton absolutizmin e Edi Ramës përmes mpirjes dhe çorientimit të opozitarizmit . Ky e ka vrarë shpresën dhe ky po e mban me karrotën në dorë brenda vathës çdo kundërshtar të regjimit që ende nuk do ta besojë se kryetari është në marrëveshje me pushtetin.

Arber.

Edi Rama, "ambasadoret", Keshilli i BE, Parlamenti i BE jane te gjithe njerez te Xhorxh Soros. Mjafton ta shihni si e presin dhe e percjellin Soros te gjithe Nga Junker e te tjere me radhe. Influenca e tij ne Departament te Shtetit vazhdon sepse akoma jane njerezit qe ka emeruar Obama me Klinton, qe te dy "puppets" te Soros. Edi Rama ka vene yll ne xhakete, dhe vec kesaj ne nje takim te koheve te fundit ne Amerike me Soros e te birin kishte nje bluze nen xhakete me ngjyrat e Antifa (kuq, zi, bardhe). Ky flamur qe valonte ne zyrat qendrore te Partise Komuniste Gjermane ne Berlin ne vitin 1930, eshte i njejti sot qe valevitet nga Antifa organizate e dhunshme e financuar nga Soros. Sot komunistet fshihen pas emrit "liberal", por idete taktikat dhe veprimet e dhunshme jane te njejta me ato te komunisteve. Ata kane vene nen kontroll ambietet akademike duke filluar me shkollat, Universitetet ne mbare Ameriken dhe Europen, ku bejne shplarjen e trurit nepermjet "profesoreve" komuniste te studenteve. Pjese e kesaj eshte edhe media e cila manipulon opinionin public me lajme e komente plot rrena. Eshte nje aleance e Komunisteve me korporatat e medha per te shkaterruar shtetet kombe, pengesa kryesore e tyre per te arritur te Globalizmi i cili do ti ktheje Europianet ne tufe delesh te lehte per tu sunduar. Nga njera ane ata reklamojne homoseksualizmin, transvestizmin etj, e cila semur psikiken njerezore, dhe con ne degradim e degjenerim moral, (mjafton te shihni "paradat e homove) por po ashtu ne uljen e numrit te popullsise ne vendet me shumice te bardhe si Europa dhe Amerika, dhe paralel me kete ata kryejne emigracion masiv nga Afrika dhe Azia per te zevendesuar popullsine e bardhe, per ta perzier, duke krijuar "negropianet". Ky "njeri i ri" nuk ka me as perkatesi kombetare, fetare, gjuhesore, kulturore ka harruar traditat, pra asnje vecanti dhe ka humbur cdo lloj cilesie, eshte kthyer ne ne nje lloj kafshe e lehte per ta sunduar. Ky eshte skenari ogurzi. Me perjashtime te rralla, ne Shqiperi po ashtu gati te gjithe jane pjese e kesaj skeme. Prandaj "ambasadoret" nuk flasin per "bemat" e Rames, pasi ai eshte i "tyre". Jane pjese e ketij sekti ne sherbim te interesave te kapitalit te madh dhe komunisteve te maskuar. Mjafton te kerkoni ne google per "lideret" e BE dhe do te shihni se te gjithe kane te kaluar komuniste. Nje shembull' ish komisioneri i larte i BE Barrozo, ka qene Maoist ne te rite e vet dhe organizonte protesta. Kur i mbaroi mandati Barrozos u punesua nga Golman Sachs si Konsulent per tu shperblyer pur veprimtarine pro globaliste. Nje tjeter. Mogherini ka qene pjese e Rinise Komuniste Italiane nga 1988 deri ne 1996 (qe 16 vjec, as Nexhmija nuk ishte aq e re komuniste) kur u quajt Partia Demokratike (Partia e Renzit). Ndaj edhe ne Shqiperi nuk u be kurre nderrimi i sitemit por u perdoren po komunistet qe u konvertuan ne "Demokrate". Lubonja po ashtu ka punuar per Fondacionin Soros, ndaj veshtire se eshte bere i pavarur tani. Duhet te jete pjese e planit por bejne gam gam kot per te mashtruar njerezit se gjoja jane jo pale te skemes.

Arber.

Edi Rama, "ambasadoret", Keshilli i BE, Parlamenti i BE jane te gjithe njerez te Xhorxh Soros. Mjafton ta shihni si e presin dhe e percjellin Soros te gjithe Nga Junker e te tjere me radhe. Influenca e tij ne Departament te Shtetit vazhdon sepse akoma jane njerezit qe ka emeruar Obama me Klinton, qe te dy "puppets" te Soros. Edi Rama ka vene yll ne xhakete, dhe vec kesaj ne nje takim te koheve te fundit ne Amerike me Soros e te birin kishte nje bluze nen xhakete me ngjyrat e Antifa (kuq, zi, bardhe). Ky flamur qe valonte ne zyrat qendrore te Partise Komuniste Gjermane ne Berlin ne vitin 1930, eshte i njejti sot qe valevitet nga Antifa organizate e dhunshme e financuar nga Soros. Sot komunistet fshihen pas emrit "liberal", por idete taktikat dhe veprimet e dhunshme jane te njejta me ato te komunisteve. Ata kane vene nen kontroll ambietet akademike duke filluar me shkollat, Universitetet ne mbare Ameriken dhe Europen, ku bejne shplarjen e trurit nepermjet "profesoreve" komuniste te studenteve. Pjese e kesaj eshte edhe media e cila manipulon opinionin public me lajme e komente plot rrena. Eshte nje aleance e Komunisteve me korporatat e medha per te shkaterruar shtetet kombe, pengesa kryesore e tyre per te arritur te Globalizmi i cili do ti ktheje Europianet ne tufe delesh te lehte per tu sunduar. Nga njera ane ata reklamojne homoseksualizmin, transvestizmin etj, e cila semur psikiken njerezore, dhe con ne degradim e degjenerim moral, (mjafton te shihni "paradat e homove) por po ashtu ne uljen e numrit te popullsise ne vendet me shumice te bardhe si Europa dhe Amerika, dhe paralel me kete ata kryejne emigracion masiv nga Afrika dhe Azia per te zevendesuar popullsine e bardhe, per ta perzier, duke krijuar "negropianet". Ky "njeri i ri" nuk ka me as perkatesi kombetare, fetare, gjuhesore, kulturore ka harruar traditat, pra asnje vecanti dhe ka humbur cdo lloj cilesie, eshte kthyer ne ne nje lloj kafshe e lehte per ta sunduar. Ky eshte skenari ogurzi. Me perjashtime te rralla, ne Shqiperi po ashtu gati te gjithe jane pjese e kesaj skeme. Prandaj "ambasadoret" nuk flasin per "bemat" e Rames, pasi ai eshte i "tyre". Jane pjese e ketij sekti ne sherbim te interesave te kapitalit te madh dhe komunisteve te maskuar. Mjafton te kerkoni ne google per "lideret" e BE dhe do te shihni se te gjithe kane te kaluar komuniste. Nje shembull' ish komisioneri i larte i BE Barrozo, ka qene Maoist ne te rite e vet dhe organizonte protesta. Kur i mbaroi mandati Barrozos u punesua nga Golman Sachs si Konsulent per tu shperblyer pur veprimtarine pro globaliste. Nje tjeter. Mogherini ka qene pjese e Rinise Komuniste Italiane nga 1988 deri ne 1996 (qe 16 vjec, as Nexhmija nuk ishte aq e re komuniste) kur u quajt Partia Demokratike (Partia e Renzit). Ndaj edhe ne Shqiperi nuk u be kurre nderrimi i sitemit por u perdoren po komunistet qe u konvertuan ne "Demokrate". Lubonja po ashtu ka punuar per Fondacionin Soros, ndaj veshtire se eshte bere i pavarur tani. Duhet te jete pjese e planit por bejne gam gam kot per te mashtruar njerezit se gjoja jane jo pale te skemes.

Kjo eshte FIKS.
Por nuk e di ALTERNATIVEN.

A është kjo historia jote?

Kjo rrëfenjë po shpërndahet rishtazi në Facebook. Nuk dimë cili është autori por duket se kanë qenë të shumtë ata që e kanë identifikuar me realitetin shqiptar.

Si çdo ditë në mëngjes, milingona u nis të bëjë punën e saj gjithë energji dhe optimizëm. Ajo ia dilte mbanë të realizojë shumë gjëra gjatë ditës. Një ditë, luani e vuri re milingonën teksa e kryente punën me sinqeritet dhe përkushtim, pa pasur nevojë që dikush t’i qëndrojë tek koka.

Me vete, mbreti i pyllit mendoi: “Nëse kjo milingonë punon kaq shumë dhe plot entuziazëm pa pasur njeri tek koka, imagjino sikur t’i caktoj dikë ta kontrollojë.”

Menjëherë ai punësoi një buburrec, të cilin e ngarkoi me përgjegjësinë e supervizorit të milingonës. Që ditën e parë të punës, buburreci vendosi një rregullore sipas të cilës rregullohej orari i paraqitjes në punë, qendrimi dhe largimi. Ai mori dhe merimangën si sekretare personale të tij, e cila do të merrej me arshivën dhe kontrollin e bisedave telefonike, por dhe përdorimin e internetit.

Kur luanit i mbërriten raportet e para të mënyrës si po organizohej puna, u ngazëllye nga gjithçka që ishte arritur. Ai i kërkoi buburrecit që të thellohet më shumë me shkresurinat, t’i pasurojë me të dhëna dhe t’i paraqesë në mbledhjen e bordit administrativ. Buburreci bleu një printer lazer dhe një laptop të shpejtë. Ai caktoi mizën si përgjegjëse për sektorin e informacionit.

Milingonës që po i dilte shpirti duke punuar, filluan të mos i pëlqejnë fort këto ndryshime administrative, mbledhjet e shpeshta dhe burokratizmat që thjesht i merrnin kohën.

Pas disa kohesh, luani vuri re se diçka nuk shkon në performancën e stafit, prandaj vendosi të ndryshojë ca gjëra. Si ekspert të çështjeve administrative, ai emëroi karkalecin, i cili si hap të parë, ndryshoi të gjithë mobiliet dhe shtresën, për të ofruar kushte optimale për stafin. Ai mori dhe një asistent personal, për ta ndihmuar në vendosjen e strategjive dhe përgatitjen e buxhetit.

Luani, pasi i hodhi një sy kostos së përgjithshme të shpenzimeve, vendosi të ulë shpenzimet. Për ta bërë këtë, ai caktoi bufin si këshilltar në financa. Bufit, iu deshën tre muaj për studimin e situatës financiare. Në fund, ai përgatiti një propozim për t’ia paraqitur luanit, sipas të cilit duhej reduktuar paksa numri i punonjësve.

Menjëherë, luani vendosi që milingona të largohej nga puna, me arsye: Performancë e dobët dhe produktivitet i ulët. e.r/dita

Ky shkrimi mbi kete te zgjuarin e dynjas...

TIRANA, ALBANIA — At last July’s summit in Trieste, Italy for the Berlin Process paving a way for integrating Western Balkan states into the European Union, Edi Rama, the prime minister of Albania, appeared in a suit and a pair of white and red-striped Adidas sneakers.

There were government heads, foreign ministers and economic ministers from six Balkan nations and representatives of EU states laying the groundwork and committing to reforms to enable entry into the EU, which is important for the stability of the Balkan region, and in particular to Albania, a small, poor country trying to recover from its history of isolationism.

Yet amid the politics of the summit, those red-striped Adidas didn’t go unnoticed.

“I was practically the biggest news of the summit,” said Rama, half-jokingly. “The French president said he liked them so I sent him a pair of Adidas when I was back home. But for him I chose white with blue and red stripes, to make a perfect match to the French national colors.”

The 53-year-old Rama, who also wears Adidas pants and jackets, isn’t your ordinary head of state. He’s an artist, has a keen interest in fashion and he stands six-feet, five inches tall. He played on Albania’s national basketball team until age 27. “We didn’t play a lot because we were an isolated country. I left because I was totally focused on this anti-regime movement and then Albania opened up and I just wanted to see the world. We were much better in women’s volleyball.”

Rama said he never planned to be a professional politician though he was a politically active anti-Communist. He still draws, incessantly, even during meetings and phone conversations. “It’s like doodling. My people are used to it. Sometimes, with people who don’t know me, they feel like, ‘What is this is all about? Why I am doing that?'”

Apparently, doodling helps him focus. “In a way, yes,” he acknowledged. “When I became minister of culture, my first public office experience, I had to go to the council of ministers and I could not really concentrate on what they were saying. There were long hours of meetings and I was all the time drawing on the decree decisions.”

One time, the minister of education who sat next to Rama at the council’s round table, said he had to show him an art collection. “So I went to see him and saw a portfolio full of my drawings. I was very surprised. It was also very sad that he had taken them,” Rama recalled. “I said to my assistant, this guy stole all my art and my assistant said, ‘Don’t worry, because you have tons of it here.’ Privately, she kept all the things that remained on my table during the day. I was not even aware I was doing all this. I told her to continue collecting them.” etj

Shkrimi i plote kliko ketu

A është kjo historia jote?

Kjo rrëfenjë po shpërndahet rishtazi në Facebook. Nuk dimë cili është autori por duket se kanë qenë të shumtë ata që e kanë identifikuar me realitetin shqiptar.

Si çdo ditë në mëngjes, milingona u nis të bëjë punën e saj gjithë energji dhe optimizëm. Ajo ia dilte mbanë të realizojë shumë gjëra gjatë ditës. Një ditë, luani e vuri re milingonën teksa e kryente punën me sinqeritet dhe përkushtim, pa pasur nevojë që dikush t’i qëndrojë tek koka.

Me vete, mbreti i pyllit mendoi: “Nëse kjo milingonë punon kaq shumë dhe plot entuziazëm pa pasur njeri tek koka, imagjino sikur t’i caktoj dikë ta kontrollojë.”

Menjëherë ai punësoi një buburrec, të cilin e ngarkoi me përgjegjësinë e supervizorit të milingonës. Që ditën e parë të punës, buburreci vendosi një rregullore sipas të cilës rregullohej orari i paraqitjes në punë, qendrimi dhe largimi. Ai mori dhe merimangën si sekretare personale të tij, e cila do të merrej me arshivën dhe kontrollin e bisedave telefonike, por dhe përdorimin e internetit.

Kur luanit i mbërriten raportet e para të mënyrës si po organizohej puna, u ngazëllye nga gjithçka që ishte arritur. Ai i kërkoi buburrecit që të thellohet më shumë me shkresurinat, t’i pasurojë me të dhëna dhe t’i paraqesë në mbledhjen e bordit administrativ. Buburreci bleu një printer lazer dhe një laptop të shpejtë. Ai caktoi mizën si përgjegjëse për sektorin e informacionit.

Milingonës që po i dilte shpirti duke punuar, filluan të mos i pëlqejnë fort këto ndryshime administrative, mbledhjet e shpeshta dhe burokratizmat që thjesht i merrnin kohën.

Pas disa kohesh, luani vuri re se diçka nuk shkon në performancën e stafit, prandaj vendosi të ndryshojë ca gjëra. Si ekspert të çështjeve administrative, ai emëroi karkalecin, i cili si hap të parë, ndryshoi të gjithë mobiliet dhe shtresën, për të ofruar kushte optimale për stafin. Ai mori dhe një asistent personal, për ta ndihmuar në vendosjen e strategjive dhe përgatitjen e buxhetit.

Luani, pasi i hodhi një sy kostos së përgjithshme të shpenzimeve, vendosi të ulë shpenzimet. Për ta bërë këtë, ai caktoi bufin si këshilltar në financa. Bufit, iu deshën tre muaj për studimin e situatës financiare. Në fund, ai përgatiti një propozim për t’ia paraqitur luanit, sipas të cilit duhej reduktuar paksa numri i punonjësve.

Menjëherë, luani vendosi që milingona të largohej nga puna, me arsye: Performancë e dobët dhe produktivitet i ulët. e.r/dita

titulli: kapitalizmi

Çfarë e lidh me Shqipërinë Miliarderin e arrestuar Saudit?

Ualed Bin Talal Al Saudi, një ndër njerëzit më të pasur të botës dhe njëkohësisht një prej pasanikëve më mediatikë të globit është arrestuar dje në Arabinë Saudite. Arrestimi i tij është pjesë e një fushate anti-korrupsion ndërmarrë nga princi saudit i Kurorës, një 32 vjeçar mjaft popullor në vend, i quajtur Muhamed Bin Salman. Bashkë me Ualedin janë arrestuar edhe 11 princër të familjes mbretërore, 4 ministra dhe 12 ish ministra. Nuk ka asnjë dyshim që më i famshmi ndër ta është pikërisht Princ Ualed Bin Talal Al Saudi, njeriu më pasur i Arabisë Saudite dhe një nga 100 njerëzit më influentë në botë sipas revistës TIME.

Ualed Bin Talali, është një pjesëtar i familjes mbretërore të Arabisë Saudite, i pasuruar kryesisht falë talentit të tij dhe pa ndonjë pasuri të madhe të trashëguar. Ai ka njëherazi nënshtetësinë Arabe dhe libaneze. Babai i tij, Princi Talal ishte djali i Ibn Saudit, mbretit dhe themeluesit të Arabisë Saudite moderne dhe Ministër i Financave në vitet ’60 – të. Më pas ai u konfliktua me familjarët e tij në oborr dhe u detyrua të arratiset. Mamaja ishte vajza e Riad Al Sohl, Kryeministrit të parë të Libanit të pavarur.

Pas shkollimit në SHBA në mes të viteve ’70 – të ai u kthye në Arabinë Saudite, ku me 20 mijë dollarë të huazuara dhe me lidhje shumë të mira familjare ngriti një biznes ndërtimi. Në mes të viteve ’80 kaloi në investime të mëdha ndërkombëtare dhe më 1988 Forbes e listoi si një miliarder. Aktualisht ai është aksioner i rëndësishëm në Apple, Twitter, City Bank, Four Seasons Hotel dhe në 147 kompani të tjera me ndikim ndërkombëtar.

Një njeri i dashuruar me publicitetin, ai bleu jo vetëm disa nga hotelet më të rëndësishëm të Londrës, Parisit dhe Nju Jorkut, por në të gjitha eventet e rëndësishme politike të pas viteve 2000 duket të jetë prezent. Ai njihet ndër të tjera si njeriu që ka avionin më të shtrenjtë privat në botë, një A380 që kushton 550 milion dollarë dhe një flotë prej 5 avionësh të tjerë privatë të të gjitha madhësive, përfshi një Boeing 747. Ai zotëron rezidencën private (jo mbretërore) më të madhe në botë, në Riad, një jaht gjigand prej afro 87 metrash, që ja ka shituar dhe blerë dy herë Donald Trampit dhe një biografi të vetën shkruajtur nga një prej gazetarëve më të mëdhenj në botë, Riz Khan i BBC, CNN dhe Al Xhazira.

Por çfarë e lidh Ualed Bin Talal – in me Shqipërinë? Mediat raportuan sot faktin që këtë verë ai ka qenë në Durrës dhe ka drekuar me kryeministrin Rama. Një lajm i vërtetë, por që çuditërisht nuk u bë publik në atë kohë. Në fakt lidhjet e tij me Shqipërinë janë më të hershme.

Në Tetor të vitit 2002, në aeroportin e Rinasit u ulën dy avionë gjigandë interkontinentalë. I pari ishte një Boeing 474 i stampuar me siglën Kingdom Holding dhe i dyti një Airbus 330. Në të parin udhëtonte Ualed Bin Talali ndërsa në të dytin stafi i tij. Princi Saudit vinte për herë të parë në Shqipëri dhe arsyeja e vizitës dukej më shumë si kortezi. Por ai dëshmoi se kishte shumë informacione për Shqipërinë. Zv.ministrit të Jashtëm Hajdaraga dhe gazetarëve që kishin dalë për ta pritur, ju tha se Shqipëria ishte e famshme ngaqë kishte numrin më të madh të ullinjve për frymë popullsie dhe shtoi duke qeshur se po hipte në po atë makinë ku kishte hipur babai i tij thuajse 15 vjet më parë. Nga deklarata e tij dhe bisedat e mëpasme, u zbulua se i ati, Princ Talali kishte vizituar Shqipërinë në fund të viteve ’80, kishte takuar Ramiz Alinë dhe ishte pritur me po atë Mercedes Benz, S 300, të parkut të delegacioneve me të cilin po pritej edhe i biri tashmë.

Ualed qëndroi në Shqipëri 48 orë. Ai takoi Presidentin Moisiu, Kryeministrin Nano dhe Zv.Kryeministrin dhe Ministrin e Jashtëm Meta. Bisedimet quhet të kenë qenë fare formale sepse asnjë lajm për to nuk u bë publik. Ajo që u mësua ishte se investimet për të cilat interesohej qeveria shqiptare ishin të parëndësishme për të, por si shenjë mirësjelljeje kërkoi brenda mundësive një kontratë për ta shndrruar Hotel Dajtin në një Four Seasons në Tiranë. Por formula ishte e komplikuar sepse kërkonte që investimi të bëhej nga qeveria shqiptare.

Nuk dihet përse ky njeri kaq i mediatizuar ndërkombëtarisht i ruajti raportet me Shqipërinë si edhe i ati. Shumë zyrtarë që vizitonin Riadin u pritën prej tij, përfshi edhe Ministrin e Jashtëm të Shqipërisë, Basha, në Shkurt 2008.

Në Gusht 2017 Ualed Bin Talali u shfaq në Durrës me dy jahtë gjigandë. I pari, jahti i tij personal, ndërtuar për Adnan Kashaginë dhe më pas në pronësi të tij, të Donald Trampit e sërish të tijën, ndërsa i dyti jahti i shoqërimit. Asnjë lajm nuk u bë publik, por disa burime informale rrëfyen që ai kishte qenë për drekë me Kryeministrin Rama. Ka shumë mundësi që dreka të ketë qënë thjesht një drekë kortezie, sepse mediat ndërkombëtare njoftuan se Princi ndodhej në një tur në Adriatik, Jon dhe Egje, në tentativë për të shtrirë biznesin e tij të hotelerisë. Po ato ditë u njoftua se ai kishte mbyllur një kontratë për ndërtimin e një Hoteli Four Seasons në Athinë, në kompleksin e njohur Astir Palace dhe një tjetër në Kroaci, pa e specifikuar vendin. Ai kishte pasur takime edhe me politikanë të rëndësishëm në Mal të Zi.

Vizita nuk pati asnjë mbulim mediatik dhe Princi u largua disa orë më vonë në drejtim të Jugut. Nuk është çudi që ai të ketë biseduar pikërisht shtrirjen e strukturës së tij turistike në Shqipëri, por kjo mbetet për t’u parë.
Ualed Bin Talali është sot nën arrest, në një gjest që përfshin sa luftën kundër korrupsionit aq edhe atë për pushtet brenda familjes mbretërore saudite. Arrestimi i tij pritet jo vetëm të marrë maksimumin e vëmendjes ndërkombëtare, por të transformojë fort edhe të gjithë atë zonë të dominuar nga problemet mes Katarit dhe Arabisë Saudite../ Opinion

blendi TOPTANI...nje VEMJE.

Code:
http://www.gazetaexpress.com/lajme/prekese-u-denua-me-vdekje-deshira-e-fundit-e-kriminelit-tronditi-boten-457697/
Një i dënuar me vdekje në pritje të ekzekutimit, kërkoi si dëshirë të fundit një laps dhe një letër. Pasi shkruajti për disa minuta, i dënuari thirri rojen dhe i kërkoi që atë letër t’ia dorëzonte mamasë së tij.
Në letër shkruhej:

“Mama nëse do kishte drejtësi në këtë botë do të ishim të dy të dënuar jo vetëm unë. Je po aq fajtore sa unë, madje je fajtore edhe për jetën që do humb. E mban mend kur solla në shtëpi një biçikletë të vjedhur?
Më ndihmove ta fshihja që babai të mos e zbulonte dhe të mos më dënonte. E mban mend kur vodha para nga portofoli i fqinjit?
I shpenzove me mua në qendrën tregtare. E mban mend kur u zure me babain dhe ai u largua?
Ai donte të më korigjonte sepse në vend që të studioja , kopjova në provim…dhe në fund më përjashtuan nga shkolla.
Ti u ktheve kundër babait mësuesve dhe si përfundim unë nuk mësova asgjë, përveçse të isha një kriminel. Mama unë isha vetëm një fëmijë, më pas u bëra një adoleshent problematik dhe tani jam një burrë agresiv dhe jotolerant.
Mama, unë isha thjesht një fëmijë që kishte nevojë të korigjohej jo të më aprovohej çdo gjë që bëja. Por, sidoqoftë unë të fal. Kërkoj vetëm diçka nga ti, që këtë letër ta lexojnë sa më shumë prindër në botë. Të kuptojnë përgjegjësinë që kanë në rritjen e një fëmije, ta bëjnë një njeri të rritur që mund të veprojë mirë ose keq.
Faleminderit mama, që më dhe jetën dhe që më ndihmove ta humbas.
Djali yt kriminel.

Çfarë duhet bërë pas skandalit Tahirit
Nga Fatos Lubonja/
Tashmë, pas skandalit shumëdimensional Tahiri, është shumë e lehtë për këdo të kuptojë se çfarë ka ndodhur në Shqipëri gjatë kohës së qeverisjes Rama. Por është shumë më e vështirë të ndërtohet një projekt i daljes nga kjo situatë. Për t’a shpjeguar sa më shkurt çfarë ka ndodhur e për të dalë në disa propozime se çfarë duhet bërë, do t’i referohem metaforës me ndërtesën trekatëshe dhe bodrumin që kam përdorur para disa kohësh për të përshkruar strukturën e pushtetit në Shqipëri. Sipas kësaj metafore në katin e parë qëndron biznesi oligarkik i të pasuruarve gjatë viteve, duke korruptuar pushtetin politik. Në katin e dytë qëndron struktura mediatike e ndërtuar nga një pjesë e këtyre oligarkëve, si dhe e sponsorizuar nga një pjesë tjetër. Në katin e tretë qëndron politika, zyrat e pushtetit të maxhorancës dhe opozitës, si dhe disa dhoma të lidhura me këto zyra, ku më të rëndësishmet janë ato të drejtësisë dhe të shoqërisë civile. E lashë për në fund bodrumin e ndërtesës që popullohet nga krimi i organizuar dhe çorganizuar.
Bodrumi dhe të tre këta kate, prej kohësh, kanë ndërtuar lidhje simbiotike me njëri- tjetrin nëpërmjet një ashensori dhe shkallëve që i lidhin lart- poshtë, poshtë- lart. Një herë në tetë vjet ka pasur ndërrim zyrash në katin e tretë ku maxhoranca ka shkuar në zyrat e opozitës dhe opozita në zyrat e maxhorancës, ndërkohë që katet poshtë thjesht janë rritur e forcuar.
Cili është përkeqësimi dramatik që ka sjellë qeverisja e Rilindjes? Për shkak të vetë prirjes së këtij sistemi, të pakësimit të parave të ligjshme që ka hedhur në qarkullim emigracioni, si dhe politika nëpërmjet borxheve të jashtme, ashtu sikurse edhe për shkak se në krye të qeverisë ka ardhur një njeri që nuk njeh asnjë skrupull moral për të arritur qëllimet e veta, Rilindja ia hapi portat bodrumit si asnjëherë më parë. Kështu forcimi i lidhjes së bodrumit me pushtetin bëri që të vihet në krye të Ministrisë së Brendshme një bandit i lidhur ngushtë me një bandë të rrezikshme trafikimi droge si Tahiri që ka vënë, pastaj, krejt strukturat e policinë në shërbim të trafikimit. Kur ke parasysh edhe futjen e një numri kriminelësh në Parlament, si dhe në krye të disa bashkive të vendit, bëhet e qartë se kjo është një strategji kapjeje dhe mbajtjeje pushteti e menduar me gjakftohtësi kriminale.
Më duket e tepërt të flas për pasojat dhe dëmet e pariparueshme që na ka sjellë ky sistem pushteti. Njerëzit që duan të ikin nga ky vend me çdo mjet dhe kriminelët që vrasin njëri- tjetrin përditë nëpër rrugët e Shqipërisë janë shfaqjet më ekstreme dhe më të dukshme. Mes këtyre ekstremeve qëndron një masë e madhe njerëzish gjithnjë e më e dorëzuar, depersonalizuar e më bashkëpunëtore me këtë mafie në pushtet, që të kujton nënshtrimin ndaj regjimit të kaluar.
Por falë faktit se Shqipëria është gjithsesi shumë më e lidhur me botën se në atë kohë, me gjithë izolimin propagandistik që ka bërë Rama duke blerë gazetarë dhe diplomatë të huaj, skandali Tahiri që erdhi nga Italia, ka hedhur së fundmi një rreze që na ndriçoi e na bëri të kujtojmë fjalët e Falcones:
“Mafia nuk është e pamposhtshme, ajo është një produkt njerëzor dhe si çdo produkt njerëzor ka një fillim dhe do të ketë edhe një fund”. Sot po flitet për fundin e pashmangshëm të kësaj mënyre qeverisjeje. Opozita që dukej e destinuar t’i bënte thjesht fasadën demokratike kësaj mafieje në pushtet, u bë sërish aktive.
Por loja nuk është mbyllur dhe këtu madje, para nesh, ngrihet një çështje e madhe. Edhe sikur të mjaftojë denoncimi i këtij realiteti, që tashmë çdokush e ka të qartë, për të hequr qafe këtë qeveri; edhe sikur të mjaftojë sqarimi i të huajve për ta kryer këtë, a mjafton kaq për të luftuar të keqen që na ka pllakosur? Sipas meje jo. Gjykoj se problemi i problemeve është se si të ndërtohet alternativa e besueshme që duhet të zëvendësojë këtë qeveri, që sipas meje do të thotë ndërtimi i projektit se si do të shkatërrohet ngrehina trekatëshe e pushtetit që përshkrova, në mënyrë që secili prej kateve të saj të funksionojë i ndarë si pushtet nga njëri- tjetri në vendin që i takon në një demokraci.
Nuk pretendoj të bëj me këtë shkrim një program, por po hedh vetëm disa pika që më duken kyçe.
TRANSFORMIMI I POLITIKËS
E para gjë që duhet programuar është shkatërrimi i shkallëve dhe ashensorit që lidh katet e politikës me katet e poshtme të ndërtesës kriminale. Për këtë duhet ndryshimi i njerëzve që udhëheqin politikën dhe ardhja e atyre që kanë vullnetin politik për t’i ndërprerë këto lidhje kriminale.
Një politikë e çliruar nga këto lidhje do të ndihmonte kryerjen e shkatërrimeve dhe zhvendosjeve të tjera. Partitë opozitare më duket se shqetësohen pak për këtë gjë. Duket se të njëjtët protagonistë, që dje kanë qenë të lidhur me bodrumin dhe katet e tjera, sot kanë marrë tashmë rolin e denonciatorit me synim rotacionin në katin e tretë.
SHKATËRRIMI I KRIMIT TË ORGANIZUAR
Po të izolohen njerëzit e bodrumit nga politika, çka nënkupton mbrojtjen që ajo u ka dhënë, mundësinë për të investuar paratë e pista, lidhjet me policinë etj., është shumë më e lehtë që ata të çohen atje ku e kanë vendin: në burg. A po mendon kush se si duhet të kryhet ky izolim?
TRANSFORMIMI I EKONOMISË
Kjo është sfida më e vështirë, duke pasur parasysh ndërthurjet e narkoekonomisë së bodrumit me ekonominë e korrupsionit të oligarkëve të katit të parë, ashtu sikurse edhe me ekonominë e shëndoshë. Kjo sfidë duhet të njohë programimin e dy planeve të veprimit: Njëri plan është pikërisht ai i ndarjes së ekonomive kriminale nga ekonomitë e shëndosha, duke luftuar të parat dhe duke u dhënë mbështetje këtyre të dytave. Plani tjetër është programimi i transformimit të ekonomisë korruptive dhe monopoliste të oligarkëve, që nuk mund të bëjnë biznes pa favoret dhe bashkëpunimin me politikën apo pa keqpërdorimin e mediave, në një ekonomi ku suksesin apo mbijetesën e siguron gara në një treg vërtet të lirë.
Sigurisht kjo nënkupton edhe ndryshimin e krejt politikave të stimulimit të ekonomisë, transformimin e saj nga një ekonomi i riciklimit të parave të pista e përqendruar kryesisht në ndërtime dhe çimentifikime, në një ekonomi të qëndrueshme të bazuar mbi punën e ndershme.
TRANSFORMIMI I MEDIAVE
Transformimi i ekonomisë vështirë se mund të kryhet pa transformimin e mediave, që funksionojnë për t’u shërbyer oligarkëve dhe shtetit mafioz të kapur prej tyre, në media që i shërbejnë publikut. Sikur të mos kishte qenë vullneti i mbrapshtë i klasës politike, që i ka keqpërdorur mediat private në bashkëpunim me pronarët oligarkë për qëllime keqinformimi dhe manipulimi të publikut (kampioni i kësaj ka qenë pikërisht Edi Rama), shumë syresh nuk do të ekzistonin sepse nuk do të ishin në treg.
Po ashtu edhe televizioni publik nuk do të keqpërdorej nga pushteti. Projekti i transformimit të mediave, që nuk ndërtohet dot pa vullnetin e mirë politik, duhet të parashikojë ndërtimin e një televizioni vërtet publik që nuk kontrollohet nga qeveria dhe futjen e privatëve në konkurrencë të ndershme për t’i mbijetuar tregut.
NDARJA E DREJTËSISË MË VETE
Ka ardhur koha më në fund që zyrat e drejtësisë të dalin në një ndërtesë më vete, pa lidhje me paradhomat e politikës. Kuptohet se një drejtësi e tillë nuk mund të ndërtohet pa mbështetjen dhe kontrollin e mediave vërtet të lira e në shërbim të publikut dhe pa mbështetjen dhe kontrollin e një shoqërie civile të pakapur nga pushteti sikurse është kjo që kemi. Pikërisht për këtë duhet urgjentisht të mendohet edhe për ndarjen e zyrave të shoqërisë civile nga zyrat e pushtetit. Detyra e opozitës dhe e çdo opozitari, krahas denoncimit, informimit për çka po ndodh dhe mbështetjes së prokurorisë për të thelluar hetimet mbi kapjen e shtetit nga krimi sot, është edhe hartimi i një projekti të tillë të besueshëm.
Nëse mbetemi te denoncimi dhe te pritja e ndërhyrjes së të huajve kundër kësaj qeverie, ka shumë gjasa që të asistojmë thjesht në kryerjen e rotacionit të radhës në katin e tretë, duke mbetur përsëri viktima të banorëve të bodrumit dhe të kateve të poshtme të së njëjtës ndërtesë kriminale të pushtetit që përshkrova. /panorama/

Bashar Asad: I gjithë territori sirian do të çlirohet.

Presidenti sirian tha se trupat siriane nuk do të tërhiqen deri në çlirimin e plotë të vendit.
Siç njofton agjencia e lajmeve TASS, Presidenti sirian Bashar Asad u takua me pjesëmarrësit në “Konferencën e Nacionalistëve Arabë” në Damask, kryeqytetin sirian, duke shtuar se ushtria siriane po vazhdon të çlirojë zonat e ndryshme nga okupimi i terroristëve, por ushtarët sirianë do të kenë një betejë të ashpër kundër terroristëve në provincën Idlib në veriperëndim të Sirisë. Asad shtoi: “Forcat siriane në krahinën e Idlibit do të detyrohen të përballen me forcat turke dhe grupet e armatosura të lidhura me Frontin al-Nusra”. Nga këndvështrimi(dhe i IMI NJKOHESISHT) i Damaskut, çdo prani e huaj ushtarake që nuk është miratuar nga qeveria siriane konsiderohet përpjekje për të pushtuar Sirinë, shtoi presidenti sirian.

PS: ata analistat e juaj ne troje, mund te genjejne KUAJT(SORRY) por mua JO.

Diten e mire vellezer,dashnore dhe Motra.
https://www.youtube.com/watch?v=retO0g5TB78
Irre und tschyss.
GREATE.
Rrofte populli HEROIK i SIRISE.

Attachments

• 4bn13bc8a0f107v0e1_800C450.jpg
    4bn13bc8a0f107v0e1_800C450.jpg
    24.2 KB · Views: 24

Hekuran Vladi

Jane jufka o Edi, nuk janë makarona!

Nga Hekuran Vladi.

Pas disa investigimeve, arrita të zbuloj axhendën e Edi Rames në Dibër. E keni më poshtë…është nga një burim shume i besueshëm.

Edi Rama në Diber – nga ERTV

Në datat 10-11 Nëntor, në kuadër të takimeve gju me gju me popullin-aktor shqiptar, Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama, bashkë me gjithë kabinetin qeveritar, zhvillon turin “Dibra përjetë me Edi Ramën”. Më poshtë keni axhendën e këtij turi shumë të rëndësishëm:

Dita e parë, 11.11.2017
Ora 11:00 – Nisja nga Tirana. Nisja do të bëhet në grup, me dy autobusa të linjës Tiranë - Peshkopi. Qeveritarët do përzihen bashkë me udhetarë rastësorë të kësaj linje. Meqë premtimi i 2013-es ishte për vënien e plotë në funksionim të transportit ndër-urban dhe ky është një premtim i mbajtur, kryeministri ka urdhëruar që qeveritarët të ulen të shpërndarë, mes pasagjerëve të tjerë, dhe të këndojnë kenge popullore. Jane shperndare qe para nje jave kaseta të këngëve dibrane, si “Hajredin Pasha po vjen Radikës”, “Po i bjen era retë e zeza”, “Po vijnë pamporat”, etj. Në pushim të këngëve, ministrat do t’ju flasin pasagjerëve për sukseset e qeverisë dhe premtimet e mbajtura, duke permendur të parin premtim, atë të transportit modern ndër-urban, si një permtim i prekshëm për ta.
Shënim i rëndësishëm: Meqë rruga e Arbrit është vënë në përdorim që në përfundim të mandatit të parë 2013-2017, sipas premtimit, ministrat janë porositur që të organizojnë një sondazh me pasagjerët e rastësishëm, me temë: “Sa të kënaqur janë ata me cilësinë e punimeve”, në mënyrë që kryeministri të pushojë nga puna supervizoret e punimeve, duke qenë akoma rrugës, me telefon dhe të jete i përgaditur për ndonjë pyetje surprizë.

Ora 12:00 – Ndalesë në Bulqizë. Ndalesa do të bëhet në lagjen “Qyteti i Vjetër”. Strukturat e partisë kanë organizuar ndërkohë pjesëmarrjen, pasi janë njoftuar të gjitha shkollat 9-vjecare dhe të mesme të Martaneshit, Ulzës, Bulqizës, Shupenzës, Zerqanit dhe Klenjës.
Fjalimet e takimit të Bulqizës dhe pikat kryesore të fjalimeve.
1. Ministri Damian Gjiknuri do të flase për: Operacionin e sukseshëm të vitit 2014 në Bulqizë, i cili rregulloi përfundimisht cështjen e shfrytëzimit pa kriter te minierës së kromit; Vënien para përgjegjësisë penale të ish-ministrave Bode e Ruli ; Dëmshpërblimin prej 100 milion euro të arkëtuar në arkën e shtetit nga firmat fantazmë, që kishin shkatërruar minierën. Gjithashtu ministri do të theksojë edhe efektet pozitive nga normalizimi i punës së minierës së kromit, si pasojë e investimit prej 500 milion euro të korporatës ndërkombëtare “Shelli”; punësimin e 3.500 personave deri më tani në punimet e minierës dhe në shërbimet ndihmëse; perspektivën e hapjes së minierave të reja të vogla, etj. Ministri është porositur disa herë, që të përmendë arritjet dhe sukseset e pastaj të theksojë që këto kanë qenë të gjitha premtimet e rilindjes në 2013-ën. I vetmi problem që mund të dalë gjatë fjalimit të ministrit, mund të jetë fakti që ish-ministri Shkëlqim Cani bëri dorëheqjen, por që nga mediat u transmetua sikur e pushoi kryeministri pa ia komunikuar fare. Për këtë detaj të sikletshem është përgaditur vetë kryeministri, i cili do ta kalojë diskutimin tek lajmet e rreme dhe mediat e kazanit.
2. Fjalën kryesore do ta mbajë kryeministri. Dy djem adoleshentë, të veshur me citjane tradicionale të Bulqizës, do të shoqërojnë kryeministrin, duke qëndruar gjatë gjithë fjalimit, anash tij. Përmbajtja e fjalës përshendetese të kryeministrit nuk është e shkruar. Dihen vetëm pikat kryesore. Do të flasë per citjanet, durimin e grave për burrat që vonohen duke pirë raki, të ftohtin e Bulqizës dhe lidhjen e tij me të votuarit për PS, etj. Eshtë planifikuar me kujdes, që fjalën e tij ta ndërpresë vetëm një shofer furgoni, i cili do të ankohet për Ismet Drishtin dhe këngët e tij për Edi Ramën, që ia kërkojnë shumë pasagjerët e linjës së Martaneshit.

Takimi në Bulqizë do të zgjasë 2 orë (12:00-14:00). Pas tij, do të bëhet nisja për në Peshkopi. Udhëtimi për në Peshkopi do të bëhet me autobusët e linjës Bulqizë-Peshkopi-Llixha. Ministrat janë porositur të shpërndajnë dhurata për të moshuarit dhe të flasin me ta për rritjen e pensioneve dhe rimbursimin e ilaceve. Përmbajtjen e bisedave të ministrave me popullin e moshuar e ka pergaditur ish-ministri dhe deputeti aktual i Dibrës, Ilir Beqja. Do të bëhet shumë kujdes, që autobusët të mos kalojnë nëpër Maqellarë, por t'i bien nga unaza. Nga burime të policisë jemi njoftuar që qytetari Bert Beqa është përgaditur të qëllojë me domate autobusin ku udhëton kryeministri, për arsye që akoma nuk i kemi të qarta. Në rrugën për në Peshkopi, në lagjen “Dobrovë”, njërit nga autobusët do ti ulet në timon kryeministri dhe poshtë këmbëve të tij do të futet deputeti Erion Brace, në menyre që kryeministri të mbajë vetëm timonin dhe gaz-fraksion ti lëvizë Erioni. Ky është edhe qëllimi pse Brace është thirrur të jete në këtë aktivitet shumë të rëndësishëm. Kujdes! Ky veprim duhet të bëhet patjetër në Dobrovë, jo në fshatin para-ardhës Grevë, pasi është vendlindja e kryetares së LSI, Monika Kryemadhi dhe mund të dalin probleme rrugës. Pra, mesazhi duhet të jepet i qartë, që timonin e ka vetëm Ed Rama.

15:00 – Takim me qytetarët e Peshkopisë dhe fshatrave perrreth. Ky takim do të zhvillohet në Pallatin e Kultures. Sfondi hyres i takimit do të ketë një këngë të Noizit, si dibran dhe fitues i 2 festivaleve rrjesht, të kengës në RTSH. Do të bëhet shumë kujdes rreth pranisë së kompozitorit Përparim Tomcini, i cili pavarsisht se përkrahës i yni, mund të jetë ndikuar nga lajmet e rreme, që kolegu i tij kompozitori Edmond Zhulali është pushuar nga puna pa asnjë motiv. Tomcinin e kanë pushuar edhe për vete, por nuk është tip që ankohet shumë. Fjalimet janë këto:
1. Fjalim i ministres së arsimit Lindita Nikolla. Ky fjalim do të përqendrohet në dy pika kryesore: Rindërtimin e Universitetit dhe rezultatet e larta të tij dhe Cmimin e parë në rang kombtar të mësuesve të Dibrës për vitin 2017.
2. Pas fjalës së ministres, takimi do të ketë kryesisht përmbajtje argtuese, për shkak edhe të vendit ku zhvillohet. Do të flasë vetëm kryeministri Edi Rama. Gjatë fjalimit të tij do të ketë ndërprerje për pantonima artistike, si: Vallja “kala dibrance”, e kercyer nga deputetët Sadri Abazi dhe Ilir Beqja, Kënga “Për doktorin”, e kënduar në sfond nga Anita Take (që dihet së është për doktor Rrahim Gjikën, por që do jepet konteksti sikur është për doktor Muharrem Ramën, aktualisht kryetar i Bashkisë Dibër), etj.

18:00 – 19:00 – Shëtitje në bulevardin e Peshkopisë. Kjo shëtitje do të përmbajë shtërngime duarsh me qytetarët, kryesisht pleq e plaka, foto me të rinj dhe ndalesa për dëgjim batutash të kryeministrit. Do të kihet parasysh që të sqarohet me qytetarët, që fondet për rindërtimin e sheshit të qytetit i ka marrë një kompani që nuk ka lidhje me qeverinë, pasi në Dibër është përhapur një lajm i rremë, që firma që ka kryer punimet është e deputetit Abazi.

19:00-24:00 – Darkë. Darka është përgaditur në një nga hotelet me 5 yje të Dibres, i cili është i vendosur në breg të përroit të Llixhave, në pronësi të biznesmenit të suksesshëm Musë Selëmi. Darka është sponsorizuar nga biznesmeni shumë i suksesshëm Ymer Lala, i cili ka sjellë posacërisht nga vendlindja e tij Muhurr, kuzhinierin e famshëm “Shef Xhani”. Menuja e darkës do të përmbajë të gjitha ushqimet tradicionale dibrane, të kryesuara nga jufkat. Në këtë pikë, janë porositur të gjithë kamarierët e lokalit, që ti kujtojnë kryeministrit, që nuk janë makarona, pasi qëndron rreziku potencial i përseritjes së skenës së famshme të tij me makaronat. Po ndodhi kjo, turi : “Dibra përjetë me Edi Ramën” dështon.

00:00-03:00 - Darkë e ngushtë e kryeministrit me ministrin Ahmetaj, sponsorin e darkës Lala, Noizin dhe Z.Shukri Gjelili.

Dita e dytë, 12.11.2017.

10:00 – Takim në Kastriot.
Regjia e këtij takimi është përgaditur nga një ish-reporter i gazetës “Ushtima e Maleve”, ndërsa përmbajtja e bisedave dhe gjithcka tjeter, nga ministri i bujqësisë Niko Peleshi.
1. Fjalim i ministrit të bujqësisë Niko Peleshi. Pikat kryesore të këtij fjalimi do të përmbajnë: Sukseset e formules së subvencionimeve ne bujqesi, te premtuara dhe te realizuara nga qeveria; Rritja e prodhimit te frutoreve; Rritja e numrit të krereve të bagëtive të imta; Eksportet e larta të djathit të dhisë dhe të deles në vendet e BE; Eksportet e larta të mollve, arrave dhe qershive në vendet e BE, Lindjen e Mesme dhe USA, etj.
2. Fjalim i deputetes Elisa Spiropali. Ky fjalim do të ketë një shpjegim shkencor historiko-fiziologjik rreth ngjashmërisë së kryeministrit Edi Rama me Gjergj Kastriotin. Parashikohet që gjatë fjalës së deputetes Spiropali do të ketë edhe reagime të pjesmarrësve, si rrudhje vetullash, apo clirim gazrash, por kryeministri ka porositur që të mos i kushtohet shumë rëndësi këtij detaji.
3. Bashkebisedim i kryeministrit Edi Rama me banorët e Kastriotit e Cidhnës. Nuk ka një përmbajtje të shkruar. Ky bashkbisedim do të përmbajë kryesisht: Batutat e kryeministrit me deputeten Spiropali; Taktikat e peshkimit me kosh në lumin Drin, sahatet e ujit për banorët e fshatit Koder Leshe; etj.

12:00 – Nisja per Lurë. Udhëtimi për Lurë do të bëhet me autobusat turistikë të linjës Sarandë – Tiranë – Lurë, të cilët në orën 12:00 ndalojnë në Sinjë për të vizituar muzeun e Gjergj Kastriotit. Ministrat do te perzihen serish me turistet dhe do te vazhdojne udhetimin. Gjatë rrugës, autobusët do të ndalojnë në Lanë Lurë, ku kryeministri do të vizitojë disa stane bagëtish dhe do të bëjë foto me një qingj në duar. Eshtë porositur njëri nga cobanët, që është njëkohësisht edhe mësues në Rec, që të gjejë nje qing sa më të dobët për t’ia dhënë kryeministrit për foton, pasi në këtë periudhë qingjat janë bërë deshë, falë punës së qeverisë.

14:00 – Takim me banorët e Lurës. Kujdes! Eshtë pika më delikate e ndalesës së këtij turi. Lurasit njihen si mosmirënjohësit më të mëdhenj të historisë. Pavarësisht se ne mbajtëm premtimin për ndërtimin e rrugës Rrëshen-Lurë dhe Peshkopi-Lurë gjatë mandatit të parë, ata nuk duan t’ia dinë. Nga 5 hotelet luksoze dhe 30 shtëpitë e pritjes, asnjë nuk ka pranuar të zhvillohet takimi. Ndaj, takimi nuk do të ketë fare subjekt turizmin. Eshtë vendim personal i kryeministrit, që normalisht nuk diskutohet. Per kete arsye, eshte vendosur, qe takimi te zhvillohet ne Fushe Lurë, në vendin e quajtur “Fusha e kuajve”. Në këtë takim është organizuar një bashkebisedim i kryeministrit me banorët, me regji të posacme. I vetmi problem që mund të dalë, është pasi Z.Hasan Nika, shok fëmijërie i Hekuran Vladit (kundërshtar ideologjik yni dhe pretendent për postin e kryeministrit në vitin 2050, pas antarsimit në BE), mund ti kujtojë kryeministrit, që “Ato që hëngre në Dibër nuk janë makarona, por janë jufka”. Nëse kjo ndodh, turi “Dibra përjetë me Edi Ramën”, do të quhet i dështuar. Do të na mbetet, ose ta kalojme Lurën me Lezhën në reformën e re teritoriale qe po pergadisim me Lulin, ose të bëjmë zgjedhje të parakohshme.

15:00 – Largimi nga Lura për Tiranë. Ky udhëtim është organizuar të bëhet me helikopterë 4-vendësh, sponsorizuar nga kompania e fluturimeve turistike “Riformato”
rJkEAFC.jpg

Status
Temë e mbyllur.
Back