• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Fiset e Gegnise.

@Mano me këtë Elisabeta kontaktova. Po të shohësh tek mbiemrat që ka vene ne gjenealogji njeri është Arvaniti Poloni. Gjallë në botë se i mbushej mendja se është më origjinë nga Shqipëria. E pranonte se ishte arvanitase por greke. 😂

View attachment 280668
Kete mbiermin Papadopoulou e kam hasur ne FB te faqja e dy shqiptare per Leken e Madh. Kam bere me dhjetra debate per Arvanitasit dhe ajo mbron tezen se jan greke me nje fanatizem te papare. Mbase jane kusherira😁

Këtu më poshtë e ke. Nëse bën atë më 79 dollarë ta jep haplogrupin e sakte por te gjen origjinën deri ke mesjeta e hershme. Ai i detajuar i është 449 dollarë të çon deri ke mesjeta e vone, dmth deri para disa brezash.
Une vete kam bërë këtë të shtrenjtin, por dhe ai i liri të jep goxha informacion.
Të paktën bej testin e lire 79 dollarë dhe jepi të dhënat tek rrënjët. Kanë shumë informacion ata djemtë aty.

Rrofsh Land!

Rrenjet eshte faqja e Gjergj Bojazhuit, apo jo?

Kete mbiermin Papadopoulou e kam hasur ne FB te faqja e dy shqiptare per Leken e Madh. Kam bere me dhjetra debate per Arvanitasit dhe ajo mbron tezen se jan greke me nje fanatizem te papare. Mbase jane kusherira😁
Papadopoulos është mbiemër Arvanitas. Janë gjak mohues lol dhe kur bëjnë testin e DNA. Kjo "kushërira" qe me dilte mua me dha haplogrupin e te vëllait, sepse femrat nuk kanë y, i dilte me linjë Ilire, por pretendonte se Ilirët janë grekë 😂

Mano, Arvanitasit janë më origjinë nga veriu i Shqiperise 😬
E di. Ne fakt kam lexuar kohet e fundit se Dorianet qe themeluan Sparten jane nga malet e veriut te Shqiperise. Ka historian dhe gjuhetar qe mendojne se Arvanitet jane helenet e vertete dhe arvanitika eshte nje dialekt i Dorishtes.

Pershendetje,

Pike se pari kerkoj falje per shkrimin tim ne shqip. Jam i lindun e i rritun ne Mergim.

Disa informata qe i kam lexu ketu per fshatin Kokaj bien ne kundershtim njera me tjetren, dhe ju kisha kerku ndihmen e juaj per me i interpretu ma mire.

Une vij nga fshati Kokaj të Karadakut.

Kur jam kan fmi e kam pyet baben se cilit fisit i takojme. Ai me ka thane se jemi Sop.

Nuk e kuptojsha se pse Sopi nuk permendet ne kanun.

Kur i ka ra llafi me shoke me fol, ata me thojshin "se kam ni kurre. nuk o fis".

Prandaj, i kam ba do hetime ne internet. Sipas do gojedhanave Sopi po rrjedhka prej Thaçit.

Mire. Mendova, pra duhet me u pergjigje Thaç.

Por ma vone kam has ne informata te kunderta : sipas webfaqjes gjenetika shqiptare, Sopi rrjedh prej Berishes.

Mire pra, prej ati çasti kam menu se qenkam sop me preardhje Berishë pasi kerkimtaret paskan ba test te shumta te ADN-së.

Tash, kur i lexova keto faqe qe ju i keni nda me ne, prap u çudita sepse ketu po shkrun se Kokajt qenkan Kabash të Pukës.

Mire pra, mendova jemi Kabash.

Kur pak ma poshte ne bisede, nje profil me emrin "Hawk" shkrujti per Kokajt se qenkan Sop por me preardhje nga malet e sharrit :

Qysh ka mundesi prej malet e sharrit ? une kam ni se jan kan prej Klaiqit se sanxhakut e perpara diku ka veriu i shipnise.

Tash, a mundet dikush me ma sqaru se kush dreqin jemi :ROFLMAO: Se nuk jam ka kuptoj kurgjo.

Tana, edhe ne kofsha Sop, sipas bisedes qe ju zhvilluat ne vazhdimesi ne kete forum, po i bje qe sopet qenkan fis thrak dhe qe ata e kan pas token e hershme ka Bullgaria. A po ? Sa ishin te afert ka gjuha, ka kultura dhe ka gjenetika iliret, dardanet dhe thraket ?

Dhe nese Sopet jane thrak, pra si eshte e mundshme me rrjedh ata prej fisit Berisha ? ka dikush ndonje sqarim ? A qenkan edhe Berishasit thrak ?

Dhe, si ka mundesi me rrjedh Sopet prej Berishve kur i pari i Berishve kujtohet shume vone diku ka mesejeta, dhe ne tjetren ane mundet me u percaktu preardhja e sopeve ne kohen e lashtesise diku ne Thraki... ?

E ne kofsha Kabash, nese ju lexova mire po i bje me kane wisigot ose gjerman a po ? A keni mundesi me ma sqaru prap ate zhvillimin qe ju e banet po ne menyre pak ma historike sesa gjenetike sepse nuk i kuptoj ende mire ato sqarim me shume numra.

Ju falemnderit shume !
Do mundohem të të ndihmoj une

Papadopoulos është mbiemër Arvanitas. Janë gjak mohues lol dhe kur bëjnë testin e DNA. Kjo "kushërira" qe me dilte mua me dha haplogrupin e te vëllait, sepse femrat nuk kanë y, i dilte me linjë Ilire, por pretendonte se Ilirët janë grekë 😂
Leri ata vallaj se kan shkur per lesh. Mua me vjen keq nga nje here per ta se i kan pompuar me lloj perrallash dhe budallaleqesh saqe jane populli me pa identitet te vertete.

E di. Ne fakt kam lexuar kohet e fundit se Dorianet qe themeluan Sparten jane nga malet e veriut te Shqiperise. Ka historian dhe gjuhetar qe mendojne se Arvanitet jane helenet e vertete dhe arvanitika eshte nje dialekt i Dorishtes.
Ne fakt jo. Arvanitët kanë emigruar në Greqi kryesisht nga veriu i Shqipërisë në mesjetë.
Ne fakt janë gjak i prishur, antishqiptare të tërbuar, komplet trushpelare. Dhe kur vetë testet e DNA u tregojnë se kanë lidhje të forta me Shqipërinë, ata janë mohues, te thone je ti grek, nuk jam une shqiptare.

Ne fakt jo. Arvanitët kanë emigruar në Greqi kryesisht nga veriu i Shqipërisë në mesjetë.
Ne fakt janë gjak i prishur, antishqiptare të tërbuar, komplet trushpelare. Dhe kur vetë testet e DNA u tregojnë se kanë lidhje të forta me Shqipërinë, ata janë mohues, te thone je ti grek, nuk jam une shqiptare.
Kjo eshte propaganda e shtetit grek o Land! I kan luftuar te gjitha identitetet e Greqise dhe me se shumti ate shqiptar. Kam degjuar nje prift ortodox qe thoshte ne video se emri i greqise fillimisht ishte Nea Alvania. Pastaj e moren Ruset dhe ben si ben me te. Falsifikuan te gjith historine. Bavarezet e filluan, Ruset e mbaruan!

Do mundohem të të ndihmoj une
Falemnderit shume,

Kur e pyes chat gpt se çka i bjen skema E-FGC33621>Y93102 (sipas webfaqjes) aj me thot keshtu :

" Haplogrupi E-FGC33621>Y93102 është një nëngrup i haplogrupit E1b1b, që është një nga haplogrupet më të zakonshme të kromozomit Y në Evropë, Lindjen e Mesme dhe Afrikën Veriore. Këtu është një përmbledhje mbi origjinën dhe shpërndarjen e tij:

1. Origjina e haplogrupit E1b1b

• Haplogrupi E1b1b është një degë e haplogrupit më të gjerë E, i cili ka origjinë afrikane, rreth 40,000 deri 50,000 vite më parë.
  • Degët e E1b1b kanë hyrë në Evropë kryesisht përmes Lindjes së Mesme dhe Mesdheut gjatë periudhës së Neolitit (rreth 9,000 vite më parë), së bashku me shpërndarjen e bujqësisë.

2. Nëngrupa E-FGC33621>Y93102

• E-FGC33621 është një nëndegë e haplogrupit E1b1b1a1b1a (E-V13), e cila është e përhapur kryesisht në Ballkan dhe ka lidhje të ngushta me popullsitë parahistorike të kësaj zone.
  • Y93102 është një nëndegë edhe më specifike brenda kësaj linje, e cila duket se ka origjinë të lidhur me Ballkanin dhe Evropën Juglindore.

3. Shpërndarja gjeografike

• Ky haplogrup gjendet kryesisht te popullsitë e Ballkanit, përfshirë shqiptarët, grekët, serbët dhe maqedonasit.
  • Gjithashtu haset në nivele më të ulëta në Itali, Evropën Qendrore dhe disa zona të Lindjes së Mesme, për shkak të lëvizjeve historike.

4. Historia dhe migrimet

• Haplogrupi E-V13, dhe në mënyrë specifike dega E-FGC33621>Y93102, lidhet me kulturat e Neolitit të Ballkanit dhe shpërndarjen e teknologjisë bujqësore nga Lindja e Mesme drejt Evropës.
  • Gjatë epokës së Bronzit, ky haplogrup lidhet me migrimet proto-indo-evropiane dhe me disa kultura të Ballkanit si ilirët dhe popullsitë pre-historike të Thrakisë.

5. Rëndësia te shqiptarët

• Shqiptarët shfaqin një përqindje të lartë të haplogrupit E-V13, dhe nëndegë si E-FGC33621>Y93102 mund të jenë një tregues i lidhjes së shqiptarëve me popullsitë e lashta ilire të Ballkanit.

Përmbledhje:

Haplogrupi E-FGC33621>Y93102 është një degë unike e lidhur kryesisht me popullsitë e Ballkanit dhe ka një histori të gjatë që daton nga epoka e Neolitit. Ai lidhet ngushtë me zhvillimet parahistorike dhe historike në rajon, duke përfshirë kulturat që janë konsideruar si pararendëse të shqiptarëve të sotëm."

Kjo do te thot se te gjithe Sopet dhe Berishet e paskan preardhjen thrake ? Duke e ditur se ka shume shume Berishe neper trojet shqiptare, kjo i bjen qe dhjetra mijera Gegë nuk jan ilir por jan thrak (?)

Falemnderit shume,

Kur e pyes chat gpt se çka i bjen skema E-FGC33621>Y93102 (sipas webfaqjes) aj me thot keshtu :

" Haplogrupi E-FGC33621>Y93102 është një nëngrup i haplogrupit E1b1b, që është një nga haplogrupet më të zakonshme të kromozomit Y në Evropë, Lindjen e Mesme dhe Afrikën Veriore. Këtu është një përmbledhje mbi origjinën dhe shpërndarjen e tij:

1. Origjina e haplogrupit E1b1b

• Haplogrupi E1b1b është një degë e haplogrupit më të gjerë E, i cili ka origjinë afrikane, rreth 40,000 deri 50,000 vite më parë.
  • Degët e E1b1b kanë hyrë në Evropë kryesisht përmes Lindjes së Mesme dhe Mesdheut gjatë periudhës së Neolitit (rreth 9,000 vite më parë), së bashku me shpërndarjen e bujqësisë.

2. Nëngrupa E-FGC33621>Y93102

• E-FGC33621 është një nëndegë e haplogrupit E1b1b1a1b1a (E-V13), e cila është e përhapur kryesisht në Ballkan dhe ka lidhje të ngushta me popullsitë parahistorike të kësaj zone.
  • Y93102 është një nëndegë edhe më specifike brenda kësaj linje, e cila duket se ka origjinë të lidhur me Ballkanin dhe Evropën Juglindore.

3. Shpërndarja gjeografike

• Ky haplogrup gjendet kryesisht te popullsitë e Ballkanit, përfshirë shqiptarët, grekët, serbët dhe maqedonasit.
  • Gjithashtu haset në nivele më të ulëta në Itali, Evropën Qendrore dhe disa zona të Lindjes së Mesme, për shkak të lëvizjeve historike.

4. Historia dhe migrimet

• Haplogrupi E-V13, dhe në mënyrë specifike dega E-FGC33621>Y93102, lidhet me kulturat e Neolitit të Ballkanit dhe shpërndarjen e teknologjisë bujqësore nga Lindja e Mesme drejt Evropës.
  • Gjatë epokës së Bronzit, ky haplogrup lidhet me migrimet proto-indo-evropiane dhe me disa kultura të Ballkanit si ilirët dhe popullsitë pre-historike të Thrakisë.

5. Rëndësia te shqiptarët

• Shqiptarët shfaqin një përqindje të lartë të haplogrupit E-V13, dhe nëndegë si E-FGC33621>Y93102 mund të jenë një tregues i lidhjes së shqiptarëve me popullsitë e lashta ilire të Ballkanit.

Përmbledhje:

Haplogrupi E-FGC33621>Y93102 është një degë unike e lidhur kryesisht me popullsitë e Ballkanit dhe ka një histori të gjatë që daton nga epoka e Neolitit. Ai lidhet ngushtë me zhvillimet parahistorike dhe historike në rajon, duke përfshirë kulturat që janë konsideruar si pararendëse të shqiptarëve të sotëm."

Kjo do te thot se te gjithe Sopet dhe Berishet e paskan preardhjen thrake ? Duke e ditur se ka shume shume Berishe neper trojet shqiptare, kjo i bjen qe dhjetra mijera Gegë nuk jan ilir por jan thrak (?)
Ekzakt, gjenetikisht shqiptarët janë Trako-Ilire. Berishat janë Trakas EV13. Madje më shumë shqiptare janë Trakas sesa Ilire. 20% e shqiptarëve janë sllavë.
Haplogrupi im i konfirmuar është Ilir.
Une kam kushërinj nga Berishat, me dalin disa kushërinj dhe kushërira, dhe me siguri meshkujt kanë haplogrupin tim
Screenshot_20250123-123857_Chrome.jpg

Last edited:
Leri ata vallaj se kan shkur per lesh. Mua me vjen keq nga nje here per ta se i kan pompuar me lloj perrallash dhe budallaleqesh saqe jane populli me pa identitet te vertete.
Arvanitasit janë një komunitet shqiptarësh etnikë që kanë jetuar në Greqi për shekuj me radhë. Origjina e tyre gjurmohet te shqiptarët e jugut, kryesisht nga rajonet e Epirit, Çamërisë dhe zonave të tjera të Shqipërisë jugore, të cilët emigruan në territoret e Greqisë së sotme gjatë Mesjetës, kryesisht nga shekulli XIII deri në shekullin XV.
Këto emigrime ndodhën për arsye të ndryshme, si luftërat, pasiguria dhe shpërnguljet e nxitura nga osmanët. Arvanitasit sollën me vete gjuhën shqipe (të folmen arvanite) dhe traditat kulturore shqiptare, të cilat i ruajtën për shumë shekuj. Ata kanë luajtur një rol të rëndësishëm në historinë e Greqisë, veçanërisht gjatë Luftës për Pavarësi në vitin 1821, ku shumë figura të shquara arvanitase ishin heronj të kësaj lufte.
Me kalimin e kohës, arvanitasit u asimiluan gradualisht në kulturën dhe gjuhën greke, por ende sot disa komunitete ruajnë elemente të identitetit të tyre arvanitas. Gjuha arvanite është në rënie, por ende flitet në disa zona rurale të Greqisë, megjithëse nuk ka status zyrtar.

Arvanitasit janë një komunitet shqiptarësh etnikë që kanë jetuar në Greqi për shekuj me radhë. Origjina e tyre gjurmohet te shqiptarët e jugut, kryesisht nga rajonet e Epirit, Çamërisë dhe zonave të tjera të Shqipërisë jugore, të cilët emigruan në territoret e Greqisë së sotme gjatë Mesjetës, kryesisht nga shekulli XIII deri në shekullin XV.
Këto emigrime ndodhën për arsye të ndryshme, si luftërat, pasiguria dhe shpërnguljet e nxitura nga osmanët. Arvanitasit sollën me vete gjuhën shqipe (të folmen arvanite) dhe traditat kulturore shqiptare, të cilat i ruajtën për shumë shekuj. Ata kanë luajtur një rol të rëndësishëm në historinë e Greqisë, veçanërisht gjatë Luftës për Pavarësi në vitin 1821, ku shumë figura të shquara arvanitase ishin heronj të kësaj lufte.
Me kalimin e kohës, arvanitasit u asimiluan gradualisht në kulturën dhe gjuhën greke, por ende sot disa komunitete ruajnë elemente të identitetit të tyre arvanitas. Gjuha arvanite është në rënie, por ende flitet në disa zona rurale të Greqisë, megjithëse nuk ka status zyrtar.
Këtë e thotë historia. Gjenetika i nxjerr me shumicë nga veriu i Shqipërisë. Dialekti i tyre klasifikohet si Tosk. Mund të kemi të bëjmë me dy valë emigrimi në breza. Në fillim nga veriu i Shqipërisë për në jug, e më pas gjatë pushtimit turk për në Greqi

Shiko me sa di une nje pjese e mire e Arvaniteve kane emigruar atje edhe nga koha Dushanit, te detyruar te zbresin me ne juge. Por sipas Aristidh Koles Arvanitet ndoshta jo te tjith jane aty qe nga antikiteti. Te mos harrojme se Arvanit eshte e njejta fjale me Arben/Arber. B dhe V, pra buzoret zevendesojne njeratjetren sipas nevojes se fonetikes. Po ashtu edhe l me R, Arban/Alban. Arban/Alvan e keshtu me rradhe.

Edhe dicka tjeter i ashtuquajtur revolucini Grek nuk ka qene kurr i tille. Ka qene teresisht shqiptar, pjesa derrmuese ishin ortodoks te ndihmuar edhe nga Ali Pasha. Hisotia e Greqise eshte totalisht e fabrikuar, ata nuk kan asnje lloj vazhdimesie historike, as gjuhesore, as etnike, as kulturore, as arkeologjike. Eshte shtet i ndertuar me identitet fetar. Ata nuk arrine te kuptojne ndryshimn midis identitetit kombetar dhe ati kulturor. Nuk eshte faji i tyre ne fakt se kete e bene Europianet, dhe ndoqen modelin e Heleneve te cilet nuk kishin identitet etnik, por kulturore. Prandaj ata nuk arrine te kuptojne se Leka I Madh nuk qe Grek. Ata kapen ne disa vogelsira teknike, thjesht per faktin se ai adoptoje Helenizmin dhe e perhapi. Po hym pak thelle por ka shume historiane qe mendojne se Leka, por je vetem, Maqedonasit antik ishin fis shqiptar. Kete e perforcon edhe Gjergj Kastrioti qe shkruante se ishte pasardhes i Lekes dhe I piros se Epirit! Per greket ka rendesi te ndjehesh grek dhe je grek. Por nuk eshte keshtu, sepes gjaku nuk behet uje. Vazhdimesia etnike ka rendesine e vet historike qe nuk duhet te ngaterrohet me kulture multietnike!

Eshte bere nje falsifikim i historise sidomos gjate kirimeve te shteteve ne shekullin e 19-te dhe tani po dalin te gjitha te palarat sepse e verteta eshte shkruajtur dhe ka lene gjurmet. Nuk e ndalojne dote me! Dhe e gjith kjo eshte bere ne kurriz te shqiptareve, per hir te fqinjeve rrace kriminele nga ata qe ne i mbajme per aleate!

Gjenetika ti nxjerr të palarat 😂
18% e shqiptarëve të Kosovës me origjinë sllave. 22% e shqiptarëve të jugut të Shqipërisë me origjinë sllave. 20% e shqiptarëve të veriut me origjinë sllave. 40% e serbëve në Malin e zi me origjinë shqiptare, 50% e serbëve te Kosovës me origjinë shqiptare 😂

PS. Një shoku im i ngushtë këtu në USA ultranacionalist shqiptar doli sllav pasi bëri testin e DNA 😂 :cry:
Emotional shock. Mos u merzit i thashë une 😂 rëndësi ka që je shqiptar me zemër:p
Desh me ra me grusht 😂 edhe ti duhesh të tallesh trapin 😂

Gjenetika ti nxjerr të palarat 😂
18% e shqiptarëve të Kosovës me origjinë sllave. 22% e shqiptarëve të jugut të Shqipërisë me origjinë sllave. 20% e shqiptarëve të veriut me origjinë sllave. 40% e serbëve në Malin e zi me origjinë shqiptare, 50% e serbëve te Kosovës me origjinë shqiptare 😂

PS. Një shoku im i ngushtë këtu në USA ultranacionalist shqiptar doli sllav pasi bëri testin e DNA 😂 :cry:
Emotional shock. Mos u merzit i thashë une 😂 rëndësi ka që je shqiptar me zemër:p
Desh me ra me grusht 😂 edhe ti duhesh të tallesh trapin 😂
Thone qe vetem Armenet dhe Keltet jane me te paperzierit ne Europe.

Thone qe vetem Armenet dhe Keltet jane me te paperzierit ne Europe.
To be fair, ne DNA time kam segmente Kelte dhe Gjermanike, prej Keltëve i takon atyre të Francës dhe 2% Irish blood. Vetem 86% jam Ilir.
14% është west and north Europe.Screenshot_20250123-131959_MyHeritage.jpg

Ekzakt, gjenetikisht shqiptarët janë Trako-Ilire. Berishat janë Trakas EV13. Madje më shumë shqiptare janë Trakas sesa Ilire. 20% e shqiptarëve janë sllavë.
Haplogrupi im i konfirmuar është Ilir.
Une kam kushërinj nga Berishat, me dalin disa kushërinj dhe kushërira, dhe me siguri meshkujt kanë haplogrupin tim
View attachment 280689

Sa ma shume me sqaron dikush rreth ketyre gjanave sa ma shume kam pyetje !

Ev 13 qenka e perbashket tek iliret dhe thraket domethane (?) Po kush e pati i pari ate haplogrup ? dikush o dasht me ia dhane njanit a po ? Se thraket, nese e kam kuptu mire, paskan ardhen prej lindjes ka anatolia kurse iliret nga stepet (?) dhe te dyjat jan perzie me do popullsi autoktone te gurit te harruara (nese e kam kuptu mire ?) dhe me kalimin e kohes te tre etnite e paskan ba nje perzierje, dhe nga kjo perzierje dikujt i paska qellue me shume ev 13 e dikujt ma shume r1b etj... (?) dhe keshtu qenkan formue etnite dhe kulturet ilire dhe thrake qe qenkan zhvillue paralelishte ashtu si gjuhet e tyre (?).

Nuk po mundem me kuptu mire kete punen e thrakve ne etnogjenezen shqiptare sikurse etnogjenezen e vet thrakeve dhe ilireve qe qenkan, nese e kuptova mire, nje perzierje (?) Plus kjo do te thote se iliret si dhe ashtu thraket nuk kane qene autoktone pasi te paret e tyre paskan ardhur prej stepave (R1b) dhe prej lindjes (EV-13 : prej afrikes se veriut) dhe qenkan perzie me autoktonet te gurit dhe vetem mas perzierjes qenkan formue keto dy etni thrake dhe ilire ?

Pastaj, pyetja e radhes : per ditelindje familja ma ka dhurue nje DNA test i cili fatkeqesisht nuk eshte shume i sakte sidomos ne menyren e klasifikimit te kombesive. rezultatet e mija ishin 68.5 % grek dhe 31.5 % Ballkan. Isha 100% ballkanas. Por gjithemone me vendndodhje ne trevat shqiptare si ne jug deri ne sanxhak e ne Nish. A do te thote se 68.5 % mund te jete perkatesia thrake dhe 31.5 % ilire, a po nuk eshte e mundshme te analizohet kaq thjeshte ? a po kjo " 31.5 % Ballkan" eshte kategori qe nenkupton nje perkatsi sllave ?

Me ne fund, a e din dikush pra se cilet fise te kanunit te lekes jane me DNA ilire dhe te cilet thrake ?

Ju kerkoj ndjese per drejtshkrimin tim dhe dialektin.

Last edited:
Back